#blogestafette 2014

Door Olga van Team Confetti werd ik ‘getikt’ om het #blogestafette 2014 lijstje in te vullen.
De opdracht bij deze tag luidt:

Vijf dingen die je altijd al wilde weten van mij,

maar nooit durfde te vragen.

Tja. Wat moet ik daar nou op antwoorden? Dus ik vroeg op Twitter om jullie hulp, wat willen jullie graag weten? De vijf leukste vragen heb ik er uitgepikt en beantwoord ik vandaag.

kiekeboe konijn

 

1. Ga je een ander konijn kopen als Bunny von D er niet meer is?
Door Troel.

Bunny von D wordt uiteraard 100 jaar oud, dus mocht ik zelf ook nog zo lang leven, dan is het antwoord ja. Ik wil graag een lief Vlaamse Reuzen koppel. Als ik later ergens met Steve achteraf woon, bouwen we een heel buitenverblijf voor ze. Maar Bunny von D blijft altijd mijn lievelingskonijn natuurlijk.

2. Ben je wel eens boos geweest op Bunny von D?
Door Lisanne.

Nee! Terwijl ze vorige week nog keihard in mijn pols heeft gebeten. Ik heb er nu nog een bloeduitstorting door. Maar daar kon ze niets aan doen, want ’s ochtends is ze altijd een beetje hysterisch en hyperdepieper als ik haar ontbijt kom brengen. Toen ik mijn arm uitstak dacht ze denk ik dat ik iets te eten had, want normaal bijt ze nooit. Auw! Ook heeft ze al honderd keer op de bank geplast en verander ik in een snotterend monster met rode vlekken doordat ze aan het verharen is, ze is zo lief en onschuldig dat ik nooit boos op haar zou kunnen worden.

 

bunny von d

 

3. Wat wil je worden als je later groot bent?
Door Sara. (En ook een beetje door Lauriëtte die vroeg hoe ik mijn toekomst zie.)

Vroeger wilde ik kunstenaar worden en daarna psychiater. Uiteindelijk vond ik een bloggende psycholoog een mooie middenweg, maar ik denk niet dat het beroep van een psycholoog bij mij past. Het lijkt mij een geweldig en interessant beroep, maar ik heb het gevoel dat ik mijn hoofd op 200% moet zetten in een gesprek omdat ik snel afdwaal en dan de helft niet meekrijg wat degene heeft gezegd. Dat lijkt me niet de beste eigenschap voor een psycholoog. Maar hé ik heb weer andere talenten, dus dat vind ik niet erg! Ik weet alleen nog niet precies hoe ik die talenten in ga zetten als ik later groot ben, maar dat komt vanzelf wel. Het moet in ieder geval iets zijn dat ik zelfstandig kan doen en waarbij ik mijn eigen tijden en pauzes in kan delen zodat mijn hoofd niet zo vaak in error-stand gaat.

4. Waarom heb je een septumpiercing en geen andere piercing?
Door Hanne.

Mijn septumpiercing (die koeienring in mijn neus) is één van de weinige piercings die ik nog heb. Vroeger was oma Iris namelijk een rebelse puber die om de haverklap heel impulsief een piercing liet zetten. De meeste van die piercings heb ik niet meer, dus nu is mijn lichaam net een vergiet. Van mijn septumpiercing kan ik nog geen afscheid nemen, ik heb het gevoel dat ik dan officieel saai en volwassen ben als ik hem uit doe, klinkt dat logisch? Daarnaast is het ook de handigste piercing ooit, want als ik er een keer netjes uit moet zien, kan ik de piercing naar binnen klappen en zie je er niets meer van.

 

septum piercing

 

5. Waarom heet je ‘ikbenirisniet’ en wie ben je dan wel?
Door Eliza.

In een ver verleden wilde ik een CU2-account aanmaken, dat was toen hip. De gebruikersnaam die ik invulde was ‘ikbeniris’. Helaas was deze naam al in gebruik dus zette ik er het woord ‘niet’ achter. Dit werd uiteindelijk mijn standaard gebruikersnaam voor andere accounts en profielen en uiteindelijk ook voor Twitter en daarna voor mijn blog. Dus er zit verder geen filosofische boodschap achter, wat een anti-climax hè? Sorry.

Het blogestafettestokje mag ik doorgeven aan drie van mijn favoriete bloggers. Mijn meest favoriete bekende bloggers kennen jullie inmiddels wel, dus ik koos voor drie bloggers die nog geen duizenden volgers hebben en wat extra bekendheid verdienen omdat hun blogs zó leuk zijn:

 • Emma Elise van Knusheid van het leven omdat ze een windhond heeft die Olly heet;
 • Nina van Happy Acorn omdat ze sinds kort een schattig wit konijntje heeft;
 • Karlijn van Wonderlicht want zij is superlief én heeft een leuke blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

37 reacties op “#blogestafette 2014

 1. Veerlez schreef:

  Ik vroeg me altijd al af hoezo je ikbenirisniet heette 🙂
  Ik ben ook door cu2 aan mijn nickname gekomen. veerle bestond natuurlijk al, dus ik plakte er een z achter! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Wat grappig! Dat cu2 nog zo’n grote invloed op ons virtuele leven heeft hè, wie had dat nou gedacht 😉

   | Reageer op deze reactie
 2. Anne-Fleur schreef:

  Haha leuk! Ah en ik vind je septum piercing zo mooi.. stiekem twijfel ik wel eens, zeker nu ik lees dat je ‘m super makkelijk naar binnen kunt klappen!! 😉

  | Reageer op deze reactie
 3. Rosanne schreef:

  Haha, liefde voor CU2, good old hippietime! Maare, ik dacht altijd dat je die naam heel bewust had gekozen voor al je bezoekers die geen iris heten en jouw blog willen bezoeken… En dan moeten intypen ‘Ik ben Iris niet .nl’, te diep over nagedacht dus? :’)

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Haha wow! Daar was ik zelf nooit opgekomen. Misschien moet ik dat in het vervolg vertellen als mensen vragen waarom ik voor de naam ikbenirisniet heb gekozen, haha 😉

   | Reageer op deze reactie
 4. Anne schreef:

  Leuk! Grappig wat je zegt over je piercing, dat heeft mijn vrouw ook 😀 Ze zei eerst ‘maar als we gaan trouwen, doe ik m’n neuspiercing wel uit, dan ben ik te oud’. Maar uiteindelijk vond ze het vooral heel saai en volwassen om ‘m uit te doen, hihi.

  | Reageer op deze reactie
 5. Emily schreef:

  Ik was ZO benieuwd naar het verhaal achter je naam. Moet toegeven dat ik stiekem een klein beetje teleurgesteld ben. Verwachtte een of ander rebels verhaal. 😀

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Saai hè? Ik moet er maar een keer een leuk verhaal omheen verzinnen om mijn reputatie hoog te houden, haha! 😉

   | Reageer op deze reactie
 6. Iris schreef:

  Ik had ook een Vlaamse Reus, maar die overleed aan een hartstilstand. Wel iets om rekening mee te houden, dat schijnt vaker te gebeuren. Ze zijn wel super knuffelbaar.

  | Reageer op deze reactie
 7. Maai schreef:

  Leuk om te lezen Iris! Die laatste vraag was inderdaad wel een tegenvaller, haha. Ga ik nu op je 3 aangewezen blogs neuzen. Wonderlicht volg ik inderdaad al, erg leuk ja. Rest ga ik nu bekijken, thanx!

  | Reageer op deze reactie
 8. Karlijn schreef:

  Op sommige dieren, dingen en mensen kun je gewoon niet boos worden toch?! Ik zou nooit boos kunnen worden op mijn fiets, ook niet bij een lekke band of als mijn rem het weer niet eens doet 😉 (beetje rare vergelijking volgens mij). Maar hoe klap je in hemelsnaam je piercing naar binnen? Ik zie nu allemaal rare enge dingen voor me!
  En Iris, wat doe je me aan?! Ik raak nu al in de stress bij het bedenken van die vragen, je wordt bedankt 😉 (nee hoor, ik vind het echt heel leuk & lief van je) XXX

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hihi je hebt helemaal gelijk. En ja hoe ga ik dat uitleggen.. Nu heb ik een gesloten ringetje in mijn neus dus dan kan ik hem niet naar binnen klappen, maar ik heb ook een ringetje dat voor een deel open is, dus die kan ik zo naar binnen klappen. Klinkt dat logisch? Haha! En ik ben heel erg benieuwd hoe jij hem in gaat vullen 😀

   | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Thanks! Dat vind ik leuk om te horen 😀 Ik vind zelf persoonlijke blogs ook het leukste om te schrijven! Zolang ik er inspiratie voor heb dan haha, dat is helaas niet altijd het geval.

   | Reageer op deze reactie
 9. Wendy schreef:

  De goede, oude tijd met CU2. Ik moet bekenen dat is niet meer weet wat mijn CU2 naam was. Waarschijnlijk iets met o0– ervoor. Ja, ik was er zo één.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Haha herkenbaar! Volgens mij ik ook nog zoiets gehad met o0—–RaInBoW-GuRL-nogwattes erin haha zo gênant :’)

   | Reageer op deze reactie
 10. Lauriëtte schreef:

  Bedankt voor je antwoord Iris! Ben benieuwd, maar het klinkt als een goede richting voor je! Ken aardig wat mensen die een praktijkje hebben aan huis en op die manier enorm veel vrijheid behouden.

  | Reageer op deze reactie
 11. Elisse schreef:

  Wat een leuke vragen, fijn om te lezen! Ik vind die laatste foto van jou zo mooi. Ik kan wel begrijpen wat je bedoelt met dat van die piercing en het volwassen-worden. Om dezelfde reden wil ik eigenlijk een neuspiercing, nu ik mijn traguspiercing eruit ga halen. Ik wil nog een beetje ‘rebelleren’ voor ik écht groot en ‘zelfstandig’ moet worden.

  | Reageer op deze reactie
 12. Saar schreef:

  Wat een leuk lijstje 🙂 Heb ik weer wat bijgeleerd. O.a. over hoe leuk konijnen kunnen zijn en van waar je naam komt!

  | Reageer op deze reactie
 13. Fleur schreef:

  Misschien ligt het aan mijn laptop, maar sinds een tijdje kan ik jouw blog niet meer lezen? Halve zinnen blijven weg (dan is er opeens een witte stuk midden in een zin, ook als ik de tekst selecteer). In dit artikel staan er bijvoorbeeld helemaal geen vragen en ook de antwoorden zijn niet compleet. 🙁
  Ben ik de enige met dit probleem?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh wat gek! Dat heb ik nog niet eerder gehoord van lezers. Heb je dit alleen bij mijn blog? En ook als je met een andere browser (safari, chrome, etc.) naar mijn blog gaat? Ik ga even op twitter vragen of anderen dit probleem misschien ook hebben en of het dan toch aan blog ligt, maar ik denk eigenlijk van niet omdat het de eerste keer is dat ik dit hoor. Wat stom!

   | Reageer op deze reactie
Back to Top