Review: JASÖN shampoo & conditioner

De zoektocht naar een goede dierproefvrije en zo natuurlijk mogelijke shampoo gaat niet altijd over rozen. Ik heb al een hoop verschillende merken geprobeerd, vaak schuimen ze niet goed of maken ze mijn haar zwaar en vettig. Nu gebruik ik meestal shampoo van Yes to Carrots. Maar deze shampoo en conditioner van JĀSÖN, een merk dat al sinds 1959 natuurlijke producten aanbiedt, is ook zeker niet verkeerd! Ik ontving deze twee producten om te reviewen, ik gebruik ze nu ongeveer een maand, vandaag lees je wat ik van deze shampoo en conditioner vind. 

review jason shampoo

JĀSÖN Super Shine Apricot

De producten van JASON zijn dierproefvrij, voor mij een must wil ik het gebruiken. Want als konijnenmama investeer ik toch liever niet in merken die aan dierproeven doen. JASON staat bekend om hun natuurlijke producten. Ook deze milde shampoo en conditioner zijn voor het grootste deel natuurlijk. De abrikoosshampoo en conditioner van JASON beloven je haar een superglans te geven door de abrikoosolie die het bevat. De shampoo bevat tevens soja-eiwitten, aloe vera en jojoba-olie om je haar te hydrateren. Maar de shampoo bevat ook siliconen, niet iets waar ik direct problemen mee heb, maar handig om te weten mocht je dit niet prettig vinden. Beide flessen hebben een inhoud van bijna 473 ml. Bijna een halve liter dus, daar kan je wel even mee vooruit!

Ingrediënten van de shampoo:

jason ingredienten shampoo

Ingrediënten van de conditioner:

jason ingredienten conditioner

Review

Ik vind zowel de shampoo als conditioner fijn in gebruik. Ze schuimen goed en ik kan ze makkelijk door mijn hele haar verdelen zonder dat ik er een halve liter voor nodig heb. Dat overkomt mij nog wel eens bij andere natuurlijke shampoo’s namelijk. Ik word vrolijk van de abrikoos-geur, lekker zoet en fruitig, i like. De shampoo maakt mijn haar goed schoon en de conditioner maakt mijn haar goed doorkambaar. Ik heb het idee dat mijn haar inderdaad meer glans heeft na het gebruik van deze shampoo, maar het is niet een onwijs groot verschil. Het enige nadeel is dat mijn haar futloos, dun en fijn is. Het wordt snel te zwaar als ik er dingen in smeer en dan hangt het in slappe slierten langs mijn hoofd. Lekker charmant. Door deze shampoo in combinatie met de conditioner krijg ik daar ook weer sneller last vast waardoor ik mijn haar vaker moet wassen. Normaal was ik mijn haar één keer in de drie a vier dagen, met deze shampoo heb ik het idee dat ik het bijna elke dag moet wassen. Maar dit komt vooral omdat mijn haar zo dun is en ik heb hier snel last van bij natuurlijke shampoo’s omdat deze vaak wat vettiger zijn door voedende olieën. Ik gok dat je hier geen last van hebt als je haar net wat voller is.

review jason

Eindoordeel: fijne natuurlijke shampoo, zuinig in gebruik en ruikt lekker! Voor mijn dunne, fijne haar blijft Yes to Carrots toch een favoriet. Maar deze shampoo en conditioner komen daar ook zeker bij in de buurt, alleen al omdat ze zo lekker ruiken.

De shampoo kost 10 euro en de conditioner ook. Ze zijn beide te koop bij goedeshampoo.nl.

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 reacties op “Review: JASÖN shampoo & conditioner

 1. Manon schreef:

  Ik ben echt dol op abricot geur 🙂 die van Yes to moet ik ook nog steeds proberen!

  | Reageer op deze reactie
 2. Thyra schreef:

  Misschien helpt het als je de conditioner alleen in de punten van je haar doet! Dan wordt het bij mij altijd minder slap en vettig, maar is je haar wel gevoed 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Dat is een goede tip, ga ik zo direct proberen! (Ja, ik zit nog ongedoucht in mijn pyjama achter mijn computer, op zondag mag dat, toch?)

   | Reageer op deze reactie
 3. Lactosevrij&blij schreef:

  Klinkt als fijne haarverzorging! Ik gebruik zelf altijd aleppo zeep. In het begin is je haar inderdaad vettig, daarna is het super fijn 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Daar had ik nog niet eerder van gehoord, ik zal het eens opzoeken 😀

   | Reageer op deze reactie
 4. Fabianne schreef:

  Ah, tof! Interessante review, zeker omdat ik ook zweer bij Yes to Carrots. Maar ik denk dat ik het daar voorlopig nog maar even bij houd ;).

  | Reageer op deze reactie
 5. Emilia schreef:

  Toen ik het plaatje eerst zag, dacht ik dat het twee van die grote flessen mayonaise waren haha! Daar lijken ze echt een beetje op.
  Ik houd echt van verzorgingsproducten met fruitgeurtjes, dus pluspunten voor deze shampoo en conditioner! Jammer dat je het gevoel hebt dat ze je haar iets sneller vet maken, maar verder klinken ze gewoon prima. 😀

  | Reageer op deze reactie
 6. Saskia schreef:

  Ik weet nooit zo goed wat voor shampoo ik moet kopen. Was ik laatst bij de kapper en die begon te lullen over duurdere shampoos die je haar echt schoonmaken omdat je met normale shampoo een vet laag op je haar doet. Tsja, ik weet het niet hoor.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik heb er eerlijk gezegd ook niet zoveel verstand van haha. Het belangrijkste vind ik dat het een dierproefvrij merk is en als het verder lekker ruikt en mijn haar er schoon door voelt ben ik tevreden 😉

   | Reageer op deze reactie
 7. Lizet schreef:

  Ik heb ook altijd erg zwaar en een beetje pluizig haar na conditioner. Daarom ben ik het andersom gaan gebruiken. Dus eerst conditioner (en dan alleen in de punten, of nouja de onderste 10cm van de punten) en daarna shampoo. Werkt heel goed! Zacht haar, maar niet zwaar of wat dan ook. Probeer het maar eens 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Nathalie Slotboom schreef:

   kijk maar uit met deze shampoo. er zitten gewoon siliconen in. dimethicone staat in de lijsten van de shampoo en conditioner. en dimethicone is ook een silicoon. als ik Iris was zou ik deze spullen niet meer gebruiken. het is geen natuurlijke shampoo. dan kan ze beter even naar de tuinen lopen en vragen om een natuurlijke shampoo voor dun haar. eentje kan ik alvast opnoemen en dat is de cumcumber variant in de tubes. kost 6,99 euro en is voor normaal en fijn haar. ik gebruik deze ook maar dan bleuberries variant die is voor droog haar wat ik heb. ik ga ook de groene tube en de coconut tube halen om te proberen. dus Iris ga even bij de tuinen langs en vraag om een shampoo voor fijn haar.

   | Reageer op deze reactie
   1. Iris schreef:

    Dit staat letterlijk in de review vermeld, Nathalie. Zoals je kan lezen heb ik daar geen problemen mee.

    | Reageer op deze reactie
Back to Top