Review: JASÖN shampoo & conditioner

De zoektocht naar een goede dierproefvrije en zo natuurlijk mogelijke shampoo gaat niet altijd over rozen. Ik heb al een hoop verschillende merken geprobeerd, vaak schuimen ze niet goed of maken ze mijn haar zwaar en vettig. Nu gebruik ik meestal shampoo van Yes to Carrots. Maar deze shampoo en conditioner van JĀSÖN, een merk dat al sinds 1959 natuurlijke producten aanbiedt, is ook zeker niet verkeerd! Ik ontving deze twee producten om te reviewen, ik gebruik ze nu ongeveer een maand, vandaag lees je wat ik van deze shampoo en conditioner vind. 

review jason shampoo

JĀSÖN Super Shine Apricot

De producten van JASON zijn dierproefvrij, voor mij een must wil ik het gebruiken. Want als konijnenmama investeer ik toch liever niet in merken die aan dierproeven doen. JASON staat bekend om hun natuurlijke producten. Ook deze milde shampoo en conditioner zijn voor het grootste deel natuurlijk. De abrikoosshampoo en conditioner van JASON beloven je haar een superglans te geven door de abrikoosolie die het bevat. De shampoo bevat tevens soja-eiwitten, aloe vera en jojoba-olie om je haar te hydrateren. Maar de shampoo bevat ook siliconen, niet iets waar ik direct problemen mee heb, maar handig om te weten mocht je dit niet prettig vinden. Beide flessen hebben een inhoud van bijna 473 ml. Bijna een halve liter dus, daar kan je wel even mee vooruit!

Ingrediënten van de shampoo:

jason ingredienten shampoo

Ingrediënten van de conditioner:

jason ingredienten conditioner

Review

Ik vind zowel de shampoo als conditioner fijn in gebruik. Ze schuimen goed en ik kan ze makkelijk door mijn hele haar verdelen zonder dat ik er een halve liter voor nodig heb. Dat overkomt mij nog wel eens bij andere natuurlijke shampoo’s namelijk. Ik word vrolijk van de abrikoos-geur, lekker zoet en fruitig, i like. De shampoo maakt mijn haar goed schoon en de conditioner maakt mijn haar goed doorkambaar. Ik heb het idee dat mijn haar inderdaad meer glans heeft na het gebruik van deze shampoo, maar het is niet een onwijs groot verschil. Het enige nadeel is dat mijn haar futloos, dun en fijn is. Het wordt snel te zwaar als ik er dingen in smeer en dan hangt het in slappe slierten langs mijn hoofd. Lekker charmant. Door deze shampoo in combinatie met de conditioner krijg ik daar ook weer sneller last vast waardoor ik mijn haar vaker moet wassen. Normaal was ik mijn haar één keer in de drie a vier dagen, met deze shampoo heb ik het idee dat ik het bijna elke dag moet wassen. Maar dit komt vooral omdat mijn haar zo dun is en ik heb hier snel last van bij natuurlijke shampoo’s omdat deze vaak wat vettiger zijn door voedende olieën. Ik gok dat je hier geen last van hebt als je haar net wat voller is.

review jason

Eindoordeel: fijne natuurlijke shampoo, zuinig in gebruik en ruikt lekker! Voor mijn dunne, fijne haar blijft Yes to Carrots toch een favoriet. Maar deze shampoo en conditioner komen daar ook zeker bij in de buurt, alleen al omdat ze zo lekker ruiken.

De shampoo kost 10 euro en de conditioner ook. Ze zijn beide te koop bij goedeshampoo.nl.

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top