Recept: Quesadillas met zoete aardappel

Misschien eet ik dit vanavond wel weer. Zo lekker vind ik het! Quesadillas met zoete aardappel, jum. Ik had het al eens eerder gemaakt, geïnspireerd op een recept van DJ BBQ. Hier zat alleen zoeteaardappelpuree, wat kruiden en kaas op, en ik vond ze qua smaak maar saai. Deze keer maakte ik er een puree van zwarte bonen bij en zo kregen de quesadillas gelijk veel meer smaak. Met salsa en crème fraîche is het helemaal compleet, maar je kan er natuurlijk ook guacamole bij maken!

quesadillas met zoete aardappel

Hoeveelheid: met dit recept maak je 6 dubbel gevouwen quesadillas die je doormidden snijdt; dus 12 kwarten. Deze hoeveelheid is voor ongeveer drie personen. (Maar wij hadden heel veel honger dus aten het met z’n tweeën op.)

Ingrediënten voor de quesadillas met zoete aardappel en salsa:

  • 3 zoete aardappels
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 3 rijpe tomaten
  • 1 rode ui (voor de salsa)
  • sap van 1/2 limoen
  • knoflookpoeder
  • 1 handje verse peterselie of koriander
  • 1 ui (voor het bonenmengsel)
  • 1 knoflookteentje
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 blik zwarte bonen (ongeveer 400 gram)
  • 6 tortilla’s
  • 150 gram geraspte kaas
  • 125 gram creme fraîche
  • eventueel: hete saus

Tip: Ook lekker met guacamole! En deze Mexicaanse salade.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de zoete aardappels op een bakplaat of in een bakblik, wrijf ze in met olijfolie. Bak in de voorverwarmde oven voor 45 tot 60 minuten. Dit kan je ook al de dag van te voren doen.
  • Als de zoete aardappels gaar zijn, even laten afkoelen en ‘pellen’. Dit gaat makkelijk als je een sneetje in de schil maakt, dan trek je dit zo los. Prak de zoete aardappel tot een puree met een vork of stamper. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Maak een simpele salsa door de tomaten en ui in kleine blokjes te snijden. Meng met het sap van de limoen en fijngehakte peterselie en breng op smaak met zout, peper en een snufje knoflookpoeder.
  • Maak de bonenpuree door eerst de ui en knoflook fijn te snijden, bak deze even aan in een koekenpan, doe er volgens het gerookte paprikapoeder en de komijn bij en bak nog een minuutje mee. Voeg vervolgens de uitgelekte bonen toe en bak nog twee minuten. Maak hier een puree van met behulp van een blender of hakmolen.
  • Nu kunnen we de quesadillas met zoete aardappel maken! Bestrijk de helft van de tortilla met bonenpuree, vervolgens een laag zoete aardappelpuree, en maak af met wat geraspte kaas. Vouw de tortilla dicht en verhit in een grillpan of paninimaker tot beide kanten mooie donkere grillstrepen hebben. Haal voorzichtig uit de pan, snij de dubbelgevouwen tortilla door midden zodat je twee kwarten hebt. Doe dit met alle tortilla’s.
  • Serveer de quesadillas met zoete aardappel met de salsa en crème fraîche (eventueel met wat hete saus erdoor). Eet smakelijk!

quesadillas met zoete aardappel quesadillas met zoete aardappel quesadillas met zoete aardappel

Vergeet niet de #ikbenirisniet hashtag als je jouw versie van deze quesadillas met zoete aardappel op Instagram plaatst. Ik vind het superleuk om jullie creaties te zien!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

30 reacties op “Recept: Quesadillas met zoete aardappel

  1. Harmke

    Oeeeh dat ziet er lekker uit!! Zodra Mitch weer griep-loos is ga ik dit proberen 🙂

  2. Desi

    Dit wil ik eten! Het lijkt me echt super lekker 😀 Ik heb de combi zoete aardappel/tortillas ontdekt en daar ben ik echt helemaal fan van.

  3. Anne-Marieke

    I.p.v. ze drie kwartier in de oven te doen, kun je er ook wat gaatjes in prikken met een vork en vervolgens tien minuten in de magnetron doen 😉 Na vijf minuten even omdraaien.
    Tip voor de mensen met wat minder tijd ’s avonds!

    • Iris

      Oh wat een goed idee! Dat ga ik de volgende keer eens proberen want dat gaat een stuk sneller inderdaad. Bedankt voor de tip 🙂

  4. Melle

    Wauw wauw wauw! Quesadillas én zoete aardappel. Mijn hemel wat klinkt dat overheerlijk!

  5. Bente

    Mjammie, ziet er lekker uit!!

    En de kwaliteit van de foto’s valt toch heel erg mee? Ik kan overigens ook niet wachten tot het weer langer licht wordt….

    • Iris

      Ik vind het zelf echt heel lelijk haha, maar ik vond het recept zo lekker dat ik het gewoon moest plaatsen van mezelf! Gelukkig blijft het al steeds wat langer licht, dat zal de eetfoto’s ook weer ten goede komen 😀

  6. JS

    ZIet er heerlijk uit! Ga ik zeker binnenkort maken.

    Misschien een tip voor een volgend recept met meerdere onderdelen: als je in de receptenlijst kopjes zou maken, bijvoorbeeld ‘salsa’, ‘quesadilla vulling’ etc. met daar onder de daarvoor benodigde ingrediënten, is het handig uit elkaar te houden wat je waarvoor nodig hebt. Als je dan bijvoorbeeld guacamole wil maken ipv salsa, zie je meteen welke ingrediënten je niet nodig hebt. En het is ook handig tijdens het koken dat je in een oogopslag ziet welke kruiden, uien etc. bij welk onderdeel horen. Doe ermee wat je wil. 🙂

    • Iris

      Dank voor de tip! Soms doe ik dat ook wel. En soms niet haha. Ik zal er eens op gaan letten want het is inderdaad overzichtelijker met kopjes 🙂

  7. Stella

    Oh men ik ga hier echt van zitten kwijlen. Dat is echt niet charmant ook. Ik sla het gelijk op, want wie weet heb ik binnenkort een keer een heuse keukenprinsessendrang. Dan MOET ik dit natuurlijk gewoon proberen. Mjam. Heeft Ollie stiekem ook een hapje meegeproefd? Hihi. Liefs, Stella.

  8. Nathalie

    Ziet er weer een heerlijk recept uit om uit te proberen. Heb de laatste tijd wat minder inspiratie qua eten dus dan komt dit nu wel van pas!

  9. Linda

    Wat ziet dit er super lekker uit. Ik ga vrienden vragen om dit samen met mij te maken én op te eten 🙂 voor 1 alleen is dit echt teveel en het is leuk om dit samen te maken én op te eten. 🙂

  10. Emmelien

    Hmm wat ziet dit er goed uit. Ik denk wel dat ik hier als vegan een nepkaasje voor ga moeten kopen want edelgistvlokken trekken het denk ik niet? Of zijn er hier vegans die een goed idee hebben voor me? Ben niet zo’n fan van al die gekke ingrediënten die ze in vegan kaas stoppen.

    En haha Iris ik zag deze foto’s en dacht ‘oh, ze heeft het kennelijk nog eens gemaakt om betere foto’s te kunnen maken!’ Valt dus echt wel mee hoor 🙂 Ik zie wel wat je bedoelt, de belichting is niet super, maar dat heb je in de winter, denk ik dan maar. Tenzij je in een professionele fotostudio gaat wonen of zo 😛

    • Rose

      Ik zou 2 eetlepels citroensap door de zwarte bonensaus doen en de kaas helemaal achterwege laten, yummyyy 😀

  11. Djuli

    Mmm! Lijkt me lekker met zoete aardappel! Dit ga ik een keer maken met vegan kaas.

  12. Maukie

    Zojuist gegeten, werkelijk heerlijk. Dank voor dit geweldige recept. Met salade erbij van ijsbergsla, rode ui, rode peper, koriander en avocado, citroensap en olijfolie. Echt super lekker gegeten.

    • Iris

      Mm.. die salade klinkt goed! Leuk om te horen dat het zo’n succes was. Ik ga het ook snel weer eten 😀

  13. Mirthe

    Dit was ZOOO LEKKER! ik raad ‘m echt aan iedereen aan (en zeg er dan meteen bij dat ze vega moeten worden want BONEN ZIJN THE BOMB!) echt lekker lekker lekker. Ik ben mega fan. Vandaag maak ik de salade met gegrilde mais (uit de tag)! delicious <3

  14. Pingback: De 5 beste vegetarische recepten van 2016 | IKBENIRISNIET

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten