Recept Ruil: Bananenbrood

Afgelopen week deed ik een recept-ruil met De Groene Meisjes. Groen Meisje Merel maakte mijn lievelingsrecept voor zuurkool en schreef daar deze blogpost over. Ik zocht op mijn beurt een recept van hun blog uit om te maken. En wat kon dat nu anders zijn dan het befaamde bananenbrood? 

bananenbrood

Bananenbrood

Het bananenbrood van De Groene Meisjes ontdekte ik voor het eerst door hun ontbijtboek. Dit ebook bevat allemaal lekkere vegan ontbijtrecepten, maar voor mij sprong het recept voor bananenbrood er direct uit. En anders dan mijn meeste bakavonturen met mijn onbetrouwbare oma-oven, werd het bananenbrood direct een succes. Ik heb het inmiddels al een aantal keer gemaakt en het blijft lekker. Het liefst maak ik het op de manier zoals het in hun ontbijtboek beschreven staat, met havermeel (dat je heel makkelijk zelf maakt door havermout te mixen in de keukenmasjien), dadels, noten en extra banaan als topping. Een dikke plak met een laag aardbeienjam er op en ik ben gelukkig. Deze keer ging ik voor een andere variatie die ook op hun blog staat, met stukjes chocolade. Lekker! Dit bananenbrood kan ook gewoon niet mislukken, geloof ik. Als het mij met mijn onkunde in ovengerechten elke keer weer lukt zegt dat wel genoeg. En oja, ook niet geheel onbelangrijk: het is nog best gezond ook! Al eet ik er meestal zoveel plakken van dat het niet echt meer gezond te noemen is.

bananenbrood maken
Ik heb sinds kort een keukenmachine – die unit daar links boven – en ik ben er zóóó blij mee!

Recept

Het recept voor het bananenbrood vind je hierrr op de blog van De Groene Meisjes. Het enige dat ik aan het recept veranderde was dat ik er geen aardbeien in deed. En ik legde er twee halve bananen op, zoals het recept uit hun ontbijtboek. Dat ziet er ook meteen zo leuk uit. Mocht je hun blog nog niet kennen trouwens, wat onwaarschijnlijk is omdat ik een intense fangirl ben en ik ze met regelmaat noem, zou je er zeker eens een kijkje moeten nemen. Ik vind ze enorm inspirerend. You go girls!

bananenbrood recept

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25 reacties op “Recept Ruil: Bananenbrood

 1. Merel schreef:

  O wow! Looking good! Sowieso ziet jouw brood er veeeeeeul beter uit dan die van ons. Gelukkig hadden we onze skills al een beetje geupgrade toen we ons Ontbijtboek maakten, zodat de foto’s in het boek er iets beter uit zagen 😉 Maar toch ,een bananenbrood wordt nooit echt een geweldig prachtig baksel. Maar die van jou ziet er heeeeeeul lekker uit!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Wow echt? Haha wat cool, dat had ik niet verwacht eigenlijk. Ik heb een beetje bak-faalangst geloof ik. Koken vind ik zó leuk maar als iets in de oven moet ga ik er van te voren al vanuit dat het waarschijnlijk gaat mislukken hihi oeps. Gelukkig is dat bij jullie bananenbrood nog nooit gebeurd!

   | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja dat is het ook, het vult daardoor enorm goed. Echt lekker 😀

   | Reageer op deze reactie
 2. Manon schreef:

  Jammie wat ziet dit er heerlijk uit zeg, sowieso alles waar banaan in zit is heerlijk voor het ontbijt 😀

  | Reageer op deze reactie
 3. Laura schreef:

  Wat leuk dat jullie recepten van elkaar maken, zag op Early dew ook al een recept voorbij komen van de groene meisjes. Leuk initiatief 🙂

  | Reageer op deze reactie
 4. Oh dat ziet er heerlijk uit! Ik ga deze variant sowieso dit weekend proberen. Ik zocht nog een goed bananenbrood-recept en deze lijkt me best wel awesome! x

  | Reageer op deze reactie
 5. rachel schreef:

  je hebt het erg leuk gedaan door die bananen zo boven op te leggen erg lekker recept lijkt me! liefs

  | Reageer op deze reactie
 6. Pingback: De 10 best gelezen recepten van 2014 | De Groene Meisjes
 7. Maaike schreef:

  Ik heb ‘m zojuist gemaakt, heerlijk geworden!! Ik heb wel een vraagje, want ook al doet het niet af aan de smaak, het bananenbrood blijft heel ‘klef’… Ik denk dat dit door de bananen moet komen maar heb je hier een oplossing voor? Ik heb hem al zo’n 20 minuten langer in de oven gehad dan nodig… Dankjewel vast, liefs!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Het hoort ook wel een beetje klef te zijn, denk ik. Hij wordt wel wat steviger wanneer je hem af laat koelen. Ik heb hem ook een keer heel klef gehad omdat ik de bananen ook had gepureerd in de food processor, als ik ze prak met een vork (zoals in het recept ook wordt gezegd, maar ik was eigenwijs) wordt het wat minder klef heb ik het idee.

   | Reageer op deze reactie
 8. Maaike schreef:

  Okidokie, dankjewel! Ik had het wel gewoon geprakt, maarja. Ondertussen ben ik al gewend aan het kleffe; hij is al bijna op… Maar het is gezond, right?? #maaikelogica

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hahaha herkenbaar! Ik probeer altijd een paar plakjes te bewaren voor ontbijt, maar meestal lukt het niet :p

   | Reageer op deze reactie
Back to Top