Recept Ruil: Bananenbrood

Afgelopen week deed ik een recept-ruil met De Groene Meisjes. Groen Meisje Merel maakte mijn lievelingsrecept voor zuurkool en schreef daar deze blogpost over. Ik zocht op mijn beurt een recept van hun blog uit om te maken. En wat kon dat nu anders zijn dan het befaamde bananenbrood? 

bananenbrood

Bananenbrood

Het bananenbrood van De Groene Meisjes ontdekte ik voor het eerst door hun ontbijtboek. Dit ebook bevat allemaal lekkere vegan ontbijtrecepten, maar voor mij sprong het recept voor bananenbrood er direct uit. En anders dan mijn meeste bakavonturen met mijn onbetrouwbare oma-oven, werd het bananenbrood direct een succes. Ik heb het inmiddels al een aantal keer gemaakt en het blijft lekker. Het liefst maak ik het op de manier zoals het in hun ontbijtboek beschreven staat, met havermeel (dat je heel makkelijk zelf maakt door havermout te mixen in de keukenmasjien), dadels, noten en extra banaan als topping. Een dikke plak met een laag aardbeienjam er op en ik ben gelukkig. Deze keer ging ik voor een andere variatie die ook op hun blog staat, met stukjes chocolade. Lekker! Dit bananenbrood kan ook gewoon niet mislukken, geloof ik. Als het mij met mijn onkunde in ovengerechten elke keer weer lukt zegt dat wel genoeg. En oja, ook niet geheel onbelangrijk: het is nog best gezond ook! Al eet ik er meestal zoveel plakken van dat het niet echt meer gezond te noemen is.

bananenbrood maken
Ik heb sinds kort een keukenmachine – die unit daar links boven – en ik ben er zóóó blij mee!

Recept

Het recept voor het bananenbrood vind je hierrr op de blog van De Groene Meisjes. Het enige dat ik aan het recept veranderde was dat ik er geen aardbeien in deed. En ik legde er twee halve bananen op, zoals het recept uit hun ontbijtboek. Dat ziet er ook meteen zo leuk uit. Mocht je hun blog nog niet kennen trouwens, wat onwaarschijnlijk is omdat ik een intense fangirl ben en ik ze met regelmaat noem, zou je er zeker eens een kijkje moeten nemen. Ik vind ze enorm inspirerend. You go girls!

bananenbrood recept

Enjoy!

Back to Top