Project Positief

Ik las de Project Positef Tag van Dagmar Valerie bij meerdere bloggers. Erg leuk om te lezen, de vragen en antwoorden stralen als een zonnetje uit je scherm door de positiviteit! Omdat ik tegenwoordig zelf ook een belachelijk positief stralend zonnetje ben (serieus, soms is het bijna eng) wilde ik hem ook graag invullen en met jullie delen. 

quote
Fill yourself up with art via onkaja.com

Wat is je favoriete quote en waarom?

“You must be the change you wish to see in the world” van Mahatma Gandhi. Ik vind dit een supermooie quote omdat het de nadruk legt op je eigen verantwoordelijkheid. Een beetje zoals ‘een betere wereld begint bij jezelf’. De quote past ook goed bij mij blog, daarom zie je hem in de rechter balk bovenaan ook staan. Een fijne reminder vind ik het.

Welke droom zou je in je leven willen realiseren en waarom? Yes you can!

Het enige dat ik echt héél graag wil is afstuderen. Dat is iets waar ik enorm naar uitkijk. Wat ik daarna ga doen, zie ik dan wel weer. Ik heb geen grote dromen of ambities, ik wil gewoon blij zijn. Daar is niets mis mee, als je het mij vraagt. Bij voorkeur in een huisje ergens achteraf met veel dieren. Oh en ik wil trouwen! Want dan kan ik Steve ‘mijn man’ noemen, dat lijkt me leuk. Ik ben best een tevreden persoon verder. En nu ik er zo over nadenk zou ik ook best een kookboek willen uitgeven ooit. Oké, misschien toch wel een paar dromen hier en daar.

 

huisje
Kijk, zo’n huisje als dit zie ik wel zitten! – Forest House by Kishar (Creative Commons license)

Wat betekent geluk voor jou?

Dat je ’s ochtend wakker wordt en zin hebt om aan je dag te beginnen. En dat als dingen even niet zo goed gaan, je weet dat het uiteindelijk wel weer goed komt. Ik weet dat het niet vanzelfsprekend is om je zo te voelen, daarom ben ik extreem dankbaar dat ik mij negen van de tien dagen gelukkig voel.

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?

Bunny von D! Zelfs als ik mij onwijs rot voel, dan kan ik zo vrolijk worden van haar. Konijnen zijn prooidieren en zijn daarom van nature heel angstig en alert aangelegd. Als ze lekker rustig bij mij ligt, word ik daar zelf ook helemaal zen van.

 

konijn

 

Voor wat mogen we je ’s nachts wakker maken?

Eten natuurlijk! Bij voorkeur: vega sushi, zuurkool, Tony Chocolonely karamel-zeezout, een bagels van Bagels & Beans, cherrytomaatjes met zout, guacamole of risotto.

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?

Volgens mij was dat bij dit youtubefilmpje.

 

 

Op welke prestatie ben je trots?

Mijn schoolcarrière verliep altijd best moeizaam. Ook nu ik de laatste jaren op de universiteit zit verloopt het op zijn zachts gezegd niet zonder slag of stoot. Maar ik doe het toch maar mooi. Daar wil ik mijzelf best een schouderklopje voor geven.

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?

Het leven is een stuk makkelijker als je jezelf niet zo serieus neemt en wat vaker ‘nou en!’ roept. Als ik geen zin heb om een BH aan te doen, dan doe ik dat gewoon lekker niet. Nou en. Iemand reageerde een keer op Instagram dat ze mijn piercing lelijk vond, ik reageerde met ‘Nou en’ en sindsdien is dat mijn nieuwe levensfilosofie.

Vul je hem ook in? Doen hoor, je wordt er gegarandeerd vrolijk van. Fijne dag vandaag!

Back to Top