Filmtips XXVI

Bij de vorige filmtips zei ik dat ik minder films had gekeken dan normaal omdat ik een béétje verslaafd was geraakt aan het kijken van Dexter. Deze keer is dat hetzelfde geval, alleen nu omdat ik helemaal hooked aan The Killing was. Gelukkig is er op dit moment geen serie in mijn leven die mijn filmkijkambities ondermijnt (het voelt bijna als vreemdgaan). Dit zijn de vijf mooiste en leukste films die ik in november zag:

film girl interrupted

Girl, Interrupted (1999) – Dit was mijn lievelingsfilm toen ik nog een depressieve-gothic-weirdo was back in the day. Mijn hart maakte een sprongetje toen ik hem op Netflix zag staan. Ik was benieuwd of ik het nog steeds zo’n goede film vond nu ik een stralend zonnetje van positiviteit ben. Jep! Steengoed. Maar het blijft een zware film om te kijken vind ik. Susanna (gespeeld door Winona Ryder) wordt opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis in de jaren ’60. In de film volg je haar up’s en down’s in de 18 maanden dat ze daar zit. Ze wordt vriendinnen met Lisa (Angelina Jolie!). De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van schrijfster Susanna KaysenBekijk hier de trailer.

film boyhood

Boyhood (2014) – Onwijs veel goede dingen had ik gehoord over deze film, ik kon niet wachten om hem te kijken! Maar hem direct zien in de bios was een no go, de film duurt namelijk 3 uur en een kwartier. Zo lang kan ik écht niet stilzitten. Ik moest dus even geduld hebben tot de film downl uchekuch te koop was. Hij maakte mijn verwachtingen meer dan waar! Boyhood is over een tijd van 12 jaar gefilmd met dezelfde acteurs. Dat maakt het zo’n bijzondere film om te zien. Bekijk hier de trailer.

film don jon

Don Jon (2013) – Ik had geen idee waar deze film over ging, maar ik zag dat Scarlett Johansson en Joseph Gorden-Levitt de hoofdrollen hadden (hoe mooi zou hun baby zijn?!) dus die móest ik zien. Tijdens het kijken van de film kwam ik erachter dat dit deze film geregisseerd is door mister Jospeph himself. Dat verklaart de grote hoeveelheid zoenscènes met Scarlett. Don Jon is zo’n typische macho-man die veel uurtjes in de sportschool doorbrengt en elk weekend een andere chick mee naar huis neemt. Oh, en hij is verslaafd aan porno. Ik vond het een toffe film om te zien, maar daar blijft het ook bij. Het is geen meesterwerk, maar hé, het is ook nog maar de eerste productie van Joseph Gorden-Levitt, hij moet gewoon nog even oefenen. Bekijk hier de trailer.

film open season

Open Season (2006) – Als mijn hoofd vol zit met modder en pudding vind ik het zo fijn om op de bank te kruipen en de meest simpele kinderfilms op Netflix te kijken. Vorige week werd dat Open Season (Nederlandse titel: Baas in Eigen Bos). Niets bijzonders verder, gewoon een grappige animatiefilm die leuk wegkijkt. Ik vond alleen wel dat ze wat aardiger tegen de konijntjes in de film mochten doen, hoor!

film burts buzz

Burt’s Buzz (2013) – Docu – Deze documentaire staat sinds kort op Netflix. Hier schreef ik een review over de producten van Burt’s Bees, een fijn merk. De documentaire gaat over de man op het logo: Burt. Ik wist niet dat het zo’n excentrieke man was, echt een geweldige vent. Dat maakte de documentaire erg leuk om te kijken, zelfs een beetje grappig. Ik vond het leuk om op deze manier meer over het ontstaan van de producten te weten. Aanrader om te kijken als je ook fan bent van de Burt’s Bees lipbalsem!

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top