Recept: Courgette-spaghetti met tomatensaus

Dit is zo’n lekkere gezonde, lichte maaltijd dat ik er direct een bus Pringles achter aan at. Nee, maar zonder gein, het is echt lekker. Maar een goed vullende avondmaaltijd zou ik het niet willen noemen. Misschien meer iets voor lunch?Β Of wanneer je gewoon niet zoveel zin hebt in een zware maaltijd. Of wanneer je superduper #healthy wil doen!

courgette spaghetti

IngrediΓ«nten voor 2 personen:

  • 2 courgettes
  • zout
  • 1 kleine ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 rode paprika
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes (ong. 400 gram)
  • vegan parmezaan / edelgist

Ik serveerde er gegrilde cherrytomaatjes bij, maar je kan er alle groenten bij serveren die je wil!

Bereiding:

  1. Maak sliertjes van de courgettes met een sliertjesmaakmachine / spirelli / juliennerasp / keukenmachine.
  2. Deze stap kan je overslaan als je geen geduld hebt, maar het zorgt er wel voor dat het vocht uit de courgette gaat. Leg de courgette-slierten in een vergiet, strooi er wat zout overheen en schud door elkaar. Laat een klein half uur staan, spoel daarna even af, en druk het vocht eruit.
  3. Maak de tomatensaus door de ui, knoflook en paprika in stukjes te snijden en even aan te bakken. Voeg de tomatenpuree eraan toe en bak ook even mee. Giet er daarna de tomatenblokjes bij, laat even pruttelen en pureer met een staafmixer of keukenmachine.
  4. Bak de courgette even aan voor zo’n 2 – 5 minuten, serveer met de tomatensaus en parmezaan. That’s it!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

30 reacties op “Recept: Courgette-spaghetti met tomatensaus

  1. Deisy schreef:

    Ik ben dol op courgettespaghetti met tomatensaus. Ik stop er zelf wat extra groente (worteltjes, prei, extra paprika) in meestal zodat het iets voller wordt en daardoor wat meer vult… echt heerlijk!

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Oeh dat klinkt goed, dat ga ik de volgende keer ook eens proberen πŸ™‚

      | Reageer op deze reactie
  2. Marjolein schreef:

    Wat een heerlijke recepten ! Ben weer helemaal geΓ―nspireerd.

    | Reageer op deze reactie
  3. Manon schreef:

    ik ben al zo lang van plan om dit te maken heb met mijn verjaardag in augustus al zo’n juliennesnijder gekregen hiervoor, (schaam schaam) morgen op mijn vrije dag wil ik het wel eens proberen, ik heb nu ook eindelijk een recept wat tenminste niet zo heel moeilijk is haha, thnx! πŸ™‚

    | Reageer op deze reactie
  4. Michelle schreef:

    Ik wil zeker wel eens courgettespaghetti proberen! Maarrr dit receptje is mij toch te groenterig hoor, hou ik niet zo van haha.

    | Reageer op deze reactie
  5. Pauline schreef:

    Oh yum! Heerlijk dit! Ik krijg er trek van.. Maar misschien is dit inderdaad iets meer voor de lunch.

    Liefs,
    Pauline

    | Reageer op deze reactie
  6. Lisa schreef:

    Ik wilde dit maken voor mijn lunch morgen maar de courgettes waren uitverkocht dus helaas πŸ™ Ik eet namelijk altijd te weinig groente en dit is een goede manier om wat extra binnen te krijgen. Maar ik sla het recept op!

    | Reageer op deze reactie
  7. Iris schreef:

    Het wordt wat voedzamer als je haverzemelen toevoegt aan de tomatenblokjessaus. Pringles kan natuurlijk ook, ooit was het aardappel.

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Hahaha Pringles-saus klinkt best goed eigenlijk. Haverzemelen heb ik volgens mij nog nooit gebruikt. Komt dat een beetje op hetzelfde neer als lijnzaad? Bedankt voor de tip!

      | Reageer op deze reactie
  8. Laura schreef:

    Wat ook lekker is bij courgette spaghetti: heel licht bakken in olie, klein beetje groene pesto erbij, cherry tomaatjes erbij verwarmen en daarna geitenkaas of feta erover en lekker wat geroosterde pijnboompitjes.

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Oh jammie, ik krijg serieus nu (1 uur ’s nachts) honger door jouw comment, haha. Niet handig!! πŸ˜‰

      | Reageer op deze reactie
  9. Xaviera schreef:

    Heerlijk! Ik wil nog steeds een keer zo’n spirelli hebben, lijkt me een ideaal apparaat voor dit soort dingen!

    | Reageer op deze reactie
  10. Anne schreef:

    Ik had op de een of andere manier bedacht dat hier vast heel veel verschillende ingrediΓ«nten in zouden zitten, maar dat valt dus heel erg mee zie ik nu! Lijkt me inderdaad perfect als lunchgerecht en sowieso ben ik heel erg benieuwd naar courgette op deze manier. πŸ™‚

    | Reageer op deze reactie
  11. Sanne Marlijn schreef:

    Ik heb ook wel eens een soortgelijk gerecht gegeten, met courgettepasta. En eerlijk gezegd vond ik het toen ook niet vullend genoeg. Ik heb er toen een dikke vette ijsco achteraan gegeten haha.

    | Reageer op deze reactie
  12. Laura schreef:

    Helloooo dankjewel voor dit lekkere recept <3
    Ga ik snel maken! Hoera voor courgettesssss..

    | Reageer op deze reactie
  13. Magali schreef:

    Klinkt heel lekker! Zou het denk ik niet als avondeten eten (of misschien zou ik er echte spaghetti bij serveren..)

    | Reageer op deze reactie
    1. Jacqueline schreef:

      Heeft Iris dit recept zelf bedacht??
      Denk het niet.
      Zag hem net ook bij de voedselzandloper.
      Daar staat hij al meteen als lunchgerecht!

      | Reageer op deze reactie
      1. Iris schreef:

        Klopt! Het is een vrij standaard gerecht dat je wel op meer plekken zult vinden. Zoek op Pinterest naar ‘courgetini’ en je zult het honderd keer voorbij zien komen. Met dat in mijn achterhoofd flanste ik iets in elkaar in de keuken en daar kwam dit recept uit πŸ™‚

        | Reageer op deze reactie
  14. Pingback: Yum, food! | Verrassend Genoeg
  15. Pingback: Lazy Sunday Linkjes II | Emma, Rosa en Maaike
Back to Top