Filmtips XXXVI

Snappen jullie de Romeinse cijfers nog? Ik heb inmiddels zoveel edities van mijn filmtips dat ik online het getal om moet laten zetten in Romeinse cijfers, want uit mijn hoofd lukt het niet meer. Mocht je je dat gedeelte van de middelbare school ook nog maar wazig kunnen herinneren: we zijn inmiddels bij de 36e editie van de filmtips aanbeland! Dit zijn de vijf leukste films die ik in juli zag:

filmtips the road within

The Road Within (2014) – Vincent, een jongen met Gilles de la Tourette, gaat op aanraden van zijn vader naar een kliniek voor zijn problemen. Zijn moeder is net overleden en zijn vader is druk bezig met zijn politieke campagne, dus die heeft geen zin en tijd om met zijn problemen te dealen. Hij wordt daar kamergenoten met Alex, die OCD heeft, en raakt bevriend met Marie, die een eetstoornis heeft. Met zijn drieën maken ze een road trip. Ondanks het emotionele verhaal, is de film heel grappig in beeld gebracht, en daardoor is het een film naar mijn hart. Aanrader! Bekijk hier de trailer.

filmtips mad max

Mad Max: Fury Road (2015) – Even heel iets anders dan mijn normale filmtips, deze apocalyptische actiefilm. Ik had dan ook niet verwacht dat het iets voor mij zou zijn. Maar omdat Steve er zo enthousiast over was, waagde ik toch een kijkpoging. En ik was zeker onder de indruk! Niet per se door het verhaal, maar omdat de film zo gaaf in beeld is gebracht. De muziek en geluidseffecten zijn ook zo tof. Je zou hem dan ook eigenlijk in de bios moeten zien. De film is duister en vooral heel intens. Het is awesome. Bekijk hier de trailer.

filmtips drinking buddies

Drinking Buddies (2013) – Luke en Kate zijn collega’s bij een bierbrouwerij en het valt gelijk op dat ze een dingetje voor elkaar hebben. Beide hebben ze echter een relatie met iemand anders. Met z’n vieren gaan ze een weekend op vakantie. Geen cliché romantische comedy (thank god!), maar juist heel realistisch in beeld gebracht. Kortom: veel dialoog, er gebeurt niet bijzonder veel, maar kijkt lekker weg. Plus: Olivia Wilde. Dit soort films zijn helemaal mijn ding. Bekijk hier de trailer.

filmtips adult world

Adult World (2013) – Het magere zesje dat IMDB deze film geeft, vind ik persoonlijk geheel onterecht. Deze comedy-drama film is leuk. En ik houd sowieso van alle films waar Emma Roberts in speelt. Amy is ervan overtuigd dat ze een geweldige dichter is, helaas brengt dat voor haar nog niet veel geld op. Om toch haar rekeningen te kunnen betalen, neemt ze met tegenzin een baantje aan in een sex shop genaamd Adult World. Psst, de volledige film is ook (in baggerkwaliteit) te vinden op Youtube. Bekijk hier de trailer.

filmtips what we do in the shadows

What We Do in the Shadows (2014) – Houd je van bizarre, maar grappige films? Dan moet je deze horror-comedy, die gefilmd is als een documentaire, gezien hebben. In de mockumentary volg je het dagelijkse leven van Viago, Deacon en Vladislav. Ze zijn vampieren van een paar honderd jaar oud en vinden het moderne leven maar ingewikkeld. Niet helemaal mijn ding, maar wel grappig als je van droge humor houdt. Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top