Recept: Vegetarische frikandelbroodjes
Toen ik op Instagram het mini-recept deelde voor deze súperlekkere vegetarische frikandelbroodjes waren ze gelijk een hit. Gisteren maakte ik ze voor de tweede keer en het leek me een goed moment om het recept ook hier te delen. Kan je het gelijk wat makkelijker terug vinden! Voor dit recept heb je slechts drie ingrediënten nodig en het is met ongeveer een half uur klaar. Een ideale vegetarische snack voor tussendoor of om uit te delen. Nom!
Ingrediënten voor 6 vegetarische frikandelbroodjes:
- 6 bladerdeegplakjes (diepvries)
- currysaus
- 6 kleine vegetarische worstjes zoals de Little Willies van De Vegetarische Slager, deze smaken met een beetje fantasie naar frikandel
Zo maak je vegetarische frikandelbroodjes:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrische oven). Leg 6 bladerdeegplakjes op het aanrecht om te ontdooien, dat duurt ongeveer 10 minuten.
2. Verwijder het plastic van de bladerdeegplakjes en snij de bladerdeegplakjes door de helft met een scherp mes of een pizzasnijder.
3. Verdeel zes halve bladerdeegplakjes op een bakplaat met de plakkerige kant (waar dat plastic op zat) naar boven. Doe er wat curry op en leg op elk plakje een vega worstje.
4. Dek af met de andere helften van de bladerdeegplakjes met de plakkerige kant naar beneden. Druk de zijkanten goed aan met een vork en snij in de bovenkant wat sneetjes.
5. Bak de vegetarische frikandelbroodjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. En tadaaa, ze zijn klaar!
Mocht je te veel frikandelbroodjes hebben gemaakt, dan kun je ze als het goed is ook invriezen. Wanneer je ze dan wil eten kan je ze laten ontdooien en vervolgens opwarmen in een voorverwarmde oven op 220 graden. Dit heb ik zelf nog nooit geprobeerd, want mijn maag gelooft niet in een overschot aan vegetarische frikandelbroodjes, maar de Koopmans website zegt dat dit moet lukken.
Eet smakelijk! Tag je je foto met #ikbenirisniet als je je creatie deelt op Instagram? Ik vind dat altijd heel leuk om te zien!
Op zoek naar meer simpele vegetarische recepten? Zie de receptenindex.
Superlekker! Ga ik eens maken. De bratwursten van de Vegetarische Slager smaken écht naar frikandellen trouwens! haha
Ja! Als je ze in de frituur doet dan smaken ze echt heel erg als een frikandel.
Inderdaad! Even door de helft en dan passen ze vast wel op één bladerdeegplakje 🙂
Dat hoor ik zo veel mensen zeggen, maar zelf proef ik dat totaal niet, ik denk dat ik al te lang geen frikandellen meer heb gehad 😂
Oeh, dit deed ik vroeger regelmatig met knakworstjes, maar zo kan het natuurlijk ook gewoon 🙂
Vroeger, toen ik vlees at, vond ik frikandelbroodjes niet te eten. Dat kwam voornamelijk door de frikandel zelf, dus ik denk dat ik het nu wel durf te proberen. Het recept kan in ieder geval niet misgaan.
Wowww wat een goed idee! En zo makkelijk, dit ga ik snel eens maken
Het ziet bv er heerlijk uit en ik zal het zeker eens maken…
Mmmmm! Zo simpel, maar zo’n goed idee!
Dit ga ik sowieso een keer maken! Lijkt me heerlijk.
x
Oh ben heel benieuwd, ga ik eens proberen om Seth mee te foppen 🙂
Oh dit ga ik zeker een keer maken, krijg er weer trek van, net als toen ik de foto op Instagram zag 😋😋
Lekker! Dit ga ik zeker een keertje doen (of laten doen, door manlief!).
Oeh yeah! Ik heb ze eindelijk gemaakt én ze werden goedgekeurd door twee overtuigde vleeseters. Ze vonden het niet naar frikandel smaken, maar vonden het wel vet lekker! Misschien maak ik ze de volgende keer wel met de nieuwe vega worstjes van de AH! Deze keer little willies gebruikt <3