Recept: Vegetarische frikandelbroodjes

Toen ik op Instagram het mini-recept deelde voor deze súperlekkere vegetarische frikandelbroodjes waren ze gelijk een hit. Gisteren maakte ik ze voor de tweede keer en het leek me een goed moment om het recept ook hier te delen. Kan je het gelijk wat makkelijker terug vinden! Voor dit recept heb je slechts drie ingrediënten nodig en het is met ongeveer een half uur klaar. Een ideale vegetarische snack voor tussendoor of om uit te delen. Nom!

vegetarische frikandelbroodjes

Ingrediënten voor 6 vegetarische frikandelbroodjes:

  • 6 bladerdeegplakjes (diepvries)
  • currysaus
  • 6 kleine vegetarische worstjes zoals de Little Willies van De Vegetarische Slager, deze smaken met een beetje fantasie naar frikandel

vegetarische frikandelbroodjes

Zo maak je vegetarische frikandelbroodjes:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrische oven). Leg 6 bladerdeegplakjes op het aanrecht om te ontdooien, dat duurt ongeveer 10 minuten.

vegetarische frikandelbroodjes

2. Verwijder het plastic van de bladerdeegplakjes en snij de bladerdeegplakjes door de helft met een scherp mes of een pizzasnijder.

vegetarische frikandelbroodjes

3. Verdeel zes halve bladerdeegplakjes op een bakplaat met de plakkerige kant (waar dat plastic op zat) naar boven. Doe er wat curry op en leg op elk plakje een vega worstje.

vegetarische frikandelbroodjes

4. Dek af met de andere helften van de bladerdeegplakjes met de plakkerige kant naar beneden. Druk de zijkanten goed aan met een vork en snij in de bovenkant wat sneetjes.

vegetarische frikandelbroodjes

5. Bak de vegetarische frikandelbroodjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. En tadaaa, ze zijn klaar!

Mocht je te veel frikandelbroodjes hebben gemaakt, dan kun je ze als het goed is ook invriezen. Wanneer je ze dan wil eten kan je ze laten ontdooien en vervolgens opwarmen in een voorverwarmde oven op 220 graden. Dit heb ik zelf nog nooit geprobeerd, want mijn maag gelooft niet in een overschot aan vegetarische frikandelbroodjes, maar de Koopmans website zegt dat dit moet lukken.

vegetarische frikandelbroodjes

Eet smakelijk! Tag je je foto met #ikbenirisniet als je je creatie deelt op Instagram? Ik vind dat altijd heel leuk om te zien!

Op zoek naar meer simpele vegetarische recepten? Zie de receptenindex.

Back to Top