5 dingen waar ik niet goed in ben – en dat is maar goed ook

Heftig geïnspireerd door Annemerel, Melle en Lenneke die vertelden waar ze in zuigen, kon ik deze niet aan mij voorbij laten gaan. Maar dan wel een beetje anders, want ik ben niet voor niets MSc. in de positieve psychologie (OH MIJN GOD wat is dit fíjn om te typen).

schutting

Hier ben ik niet goed in:

(En dat is maar goed ook.)

Getallen
Van klokkijken tot hoofdrekenen boven de tien, op de basisschool lukte het niet en vijftien jaar later nog steeds niet. Máár ik haalde wel een negen voor Statistiek.

Conclusie: doorzettingsvermogen is my middle name.

Administratieve regeldingen 
O hallo dwangbevel in naam van de koning. Belangrijke papieren slingeren door heel het huis. Ondanks dat houd ik de administratie van mijn blog wèl goed bij.

Conclusie: ik ben vooral goed in administratieve taken die geld opleveren in plaats van kosten, het kan dus niet anders dan dat ik later hartstikke rijk word.

Concentreren als een normaal mens
Ik kan niet goed focussen òf ik focus zo hyperintens dat heel de wereld om mij heen verdwijnt. Al voelt het daarna nog wel een dag alsof mijn brein gefrituurd is. Daarom vind ik het ook stom dat ADD een ‘aandachtstekortstoornis’ wordt genoemd. Het probleem zit hem niet in het tekort, maar dat je er geen controle op hebt.

Conclusie: mijn hyperfocus is een superpower waar menig mens jaloers op is.

Prioriteiten stellen
Ik vroeg aan Steve waar ik niet goed in was. Hij hoefde niet eens na te denken en riep “prioriteiten stellen”. Euw. Ik zei dat ik dat niet in mijn blogpost wilde noemen, want daar kon ik niets positiefs van maken. Ik denk dat ik dit mijn allerallerslechtste en meest irritante eigenschap vind.

Conclusie van Steve: “Bij jou krijgt alles prioriteit, alles vind je even belangrijk, dus raffel je niks af. Je doet iets súpergoed, of helemaal niet.” Ha. Zo klinkt het toch best aardig.

De afwas doen
Als je mij op Snapchat volgt hoef ik hier geen uitleg over te geven.

Conclusie: Hm.. Ik heb een goede weerstand opgebouwd? Ik zorg voor nieuwe ecosysteempjes? En fruitvliegjes verdienen ook een fijn leven!

Waar ben jij niet goed in? (En waarom is dat best oké?)

Back to Top