5 dingen waar ik niet goed in ben – en dat is maar goed ook

Heftig geïnspireerd door Annemerel, Melle en Lenneke die vertelden waar ze in zuigen, kon ik deze niet aan mij voorbij laten gaan. Maar dan wel een beetje anders, want ik ben niet voor niets MSc. in de positieve psychologie (OH MIJN GOD wat is dit fíjn om te typen).

schutting

Hier ben ik niet goed in:

(En dat is maar goed ook.)

Getallen
Van klokkijken tot hoofdrekenen boven de tien, op de basisschool lukte het niet en vijftien jaar later nog steeds niet. Máár ik haalde wel een negen voor Statistiek.

Conclusie: doorzettingsvermogen is my middle name.

Administratieve regeldingen 
O hallo dwangbevel in naam van de koning. Belangrijke papieren slingeren door heel het huis. Ondanks dat houd ik de administratie van mijn blog wèl goed bij.

Conclusie: ik ben vooral goed in administratieve taken die geld opleveren in plaats van kosten, het kan dus niet anders dan dat ik later hartstikke rijk word.

Concentreren als een normaal mens
Ik kan niet goed focussen òf ik focus zo hyperintens dat heel de wereld om mij heen verdwijnt. Al voelt het daarna nog wel een dag alsof mijn brein gefrituurd is. Daarom vind ik het ook stom dat ADD een ‘aandachtstekortstoornis’ wordt genoemd. Het probleem zit hem niet in het tekort, maar dat je er geen controle op hebt.

Conclusie: mijn hyperfocus is een superpower waar menig mens jaloers op is.

Prioriteiten stellen
Ik vroeg aan Steve waar ik niet goed in was. Hij hoefde niet eens na te denken en riep “prioriteiten stellen”. Euw. Ik zei dat ik dat niet in mijn blogpost wilde noemen, want daar kon ik niets positiefs van maken. Ik denk dat ik dit mijn allerallerslechtste en meest irritante eigenschap vind.

Conclusie van Steve: “Bij jou krijgt alles prioriteit, alles vind je even belangrijk, dus raffel je niks af. Je doet iets súpergoed, of helemaal niet.” Ha. Zo klinkt het toch best aardig.

De afwas doen
Als je mij op Snapchat volgt hoef ik hier geen uitleg over te geven.

Conclusie: Hm.. Ik heb een goede weerstand opgebouwd? Ik zorg voor nieuwe ecosysteempjes? En fruitvliegjes verdienen ook een fijn leven!

Waar ben jij niet goed in? (En waarom is dat best oké?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

27 reacties op “5 dingen waar ik niet goed in ben – en dat is maar goed ook

 1. Desi schreef:

  Hahahaha wat een ontzettend leuke post is dit! 😀 Inderdaad is er helemaal niets mis met slecht zijn in dingen, zeker niet als je het dan nog om kunt buigen naar positieve eigenschappen.

  | Reageer op deze reactie
 2. Iris schreef:

  Haha, wat heb je het op een goede manier opgeschreven! Love it. Wij hebben inmiddels een deal, Paul doet de afwas en ik de was, hihi.

  | Reageer op deze reactie
 3. Maai schreef:

  Oh dit is echt te leuk om te lezen. Ik hou van dingen waar anderen niet goed in zijn, evil 😉 Ik ben in heel veel dingen niet goed. belangrijkste op dit moment, mezelf ook ergens op een prioriteiten lijstje zetten. Wording om it!

  | Reageer op deze reactie
 4. Vivian schreef:

  Oeh, die getallen en administratie herken ik haha, ben ik ook echt geen held in. Maar gelukkig is er genoeg waar ik wél goed in ben!

  | Reageer op deze reactie
 5. Saskia schreef:

  Iris wat je daar zegt over het geen controle hebben over je concentratie is zooooo herkenbaar. Ik word er eigenlijk een beetje emotioneel van omdat je verwoord waar ik zelf de woorden niet voor had en zelf ook niet goed realiseerde. Ik heb twee dagen hyper focus achter de rug en nu kan ik niks vandaag. Dankjewel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  | Reageer op deze reactie
  1. Sas Sefras schreef:

   Dat klinkt wel een beetje triest ‘ ik word er een beetje emotioneel van’. Het deed me wat, dat is beter. Lig niet in foeteshouding onder de dekens!

   | Reageer op deze reactie
   1. Debora schreef:

    Saskia, dat is precies wat ik dus ook dacht!! (en wat is je eigen reactie hilarisch!!!- “niet in foetushouding onder de dekens”- hahaha ;-))
    Maar even serieus, zo voelt het inderdaad precies, ik kan het alleen nooit uitleggen aan niet-ADD types… Inderdaad, bedankt voor deze woorden Iris!
    Sowieso is alles wat je schrijft herkenbaar, en inspireert mij om ook eens wat vaker ergens een positieve kant in te zoeken 🙂

    | Reageer op deze reactie
 6. Melle schreef:

  Ik vind je conclusies erbij dus echt mega tof. Echt een positieve draai, LUV IT!

  | Reageer op deze reactie
 7. Sofie schreef:

  Ik herken sommige dingen wel 🙂
  Ik ben ook niet goed in me concentreren, ik ben heel snel afgeleid (door bv sociale media), ik ben niet goed in Frans en andere talen,…

  | Reageer op deze reactie
 8. Iris schreef:

  Wat een heerlijk artikel! Ik kan zelf wel goed uit mijn hoofd delen en vermenigvuldigen, maar optellen en aftrekken gaan voor geen meter. Tellen kan ik alleen niet bij kleine getallen. Op die manier zitten er altijd genoeg mensen in een groepje bij een schoolopdracht, want ik zie toch niet dat er eentje te veel of te weinig bij zit.

  | Reageer op deze reactie
 9. Debby schreef:

  Hahaha te gek. Ik ben niet goed in opruimen, al helemaal niet nu ik een kleine heb die 24/7 (minus slaapmomentjes) mijn aandacht opeist, wat een hel :’D (de rommel dan he).

  | Reageer op deze reactie
 10. 'm(i)e' schreef:

  ja, getallen! En afwassen ook niet nee. En ook niet in op tijd gaan slapen en vooral niet op tijd opstaan ( ik ben dat hier om kwart voor 3 aan het typen hé 😉 ) , kiezen vind ik soms ook moeilijk en heel avontuurlijke dingen liggen me ook niet….

  | Reageer op deze reactie
 11. Lottes Anekdotes schreef:

  Ooooh, ik ben ook écht niet goed in wiskunde en alles dat met rekenen of getallen te maken heeft. Ik schaam me er soms wel een beetje om… Gelukkig ben ik wel heel goed in talen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 12. Pauline schreef:

  Haha! Altijd een fijn idee dat een “valkuil” toch moet ontstaan vanuit een kwaliteit 🙂

  | Reageer op deze reactie
 13. Pingback: Augustus inspiratie: tijd voor kwetsbaarheid en dromen - Aandachtige Blog
 14. Pingback: 6 dingen waar ik niet goed in ben (en dat is niet erg) - Mesa Verde blog
Back to Top