Serie tips V

Voor jouw lazy sunday heb ik weer drie nieuwe aanraders van series die ik onlangs heb gezien. Ik raad iedereen aan om vooral de eerste te kijken, het is zo goed! Ik keek het op een gegeven moment zo intens dat ik er nachtmerries van kreeg, ojee. Voor de filmliefhebbers: volgende week zondag staat er weer een filmlijstje online met de leukste films die ik afgelopen maand zag. Fijne zondag!

serie fringe

Fringe (5 seizoenen) – Ik ben bijna bij het laatste seizoen, nooo! Fringe is zeker een nieuwe favoriet. Deze drama/sci-fi serie is ge-wel-dig. Ik moet toegeven, bij het kijken van het eerste seizoen wist ik niet zo goed wat ik ervan moest vinden. Maar het wordt alleen maar beter en beter. Olivia Dunham, een FBI-agent, moet samenwerken met een warrige wetenschapper die de afgelopen jaren heeft doorgebracht in een psychiatrische instelling. Zijn zoon Peter helpt ook mee, want hij is de enige die hem goed onder controle kan houden. Samen met hun assistente Astrid proberen ze onverklaarbare gebeurtenissen te onderzoeken en op te lossen. Uiteindelijk blijkt de situatie veel complexer dan gedacht en het wordt ook alleen maar ingewikkelder om te begrijpen. De serie zit ontzettend goed in elkaar en is best spannend! Alle seizoenen zijn op dit moment te zien op Netflix.

serie orphan black

Orphan Black (2 seizoenen) – Deze serie valt ongeveer in dezelfde sci-fi categorie als Fringe. Hoewel ik Fringe vele malen leuker vind om te kijken, is Orphan Black ook zeker niet verkeerd. Het is een redelijk nieuwe serie (2013) dus het nadeel is dat er nu nog maar twee seizoenen beschikbaar zijn, hopelijk komt het nieuwe seizoen snel uit! Nadat ik de eerste aflevering had gekeken vond ik het niet wat, maar omdat iedereen zo enthousiast was ben ik na een paar maanden toch weer verder gaan kijken. Gelukkig maar! Want ook deze serie zit goed in elkaar. Sarah is getuige van de zelfmoord van een vrouw die als twee druppels water op haar lijkt. Ze vindt haar tas met haar sleutels en andere eigendommen en neemt haar identiteit over. Deze vrouw heeft een goed gevulde bankrekening en een mooi huis, Sarah ziet dit als een kans om al haar problemen op te lossen. Maar haar leven wordt er alleen maar complexer door. De eerste twee seizoenen zijn op dit moment op Netflix te zien. 

serie the mentalist

The Mentalist (7 seizoenen) – Ik weet niet wat het is, maar ik vind alles aan deze serie zo ontzettend slecht. Hilarisch slecht acteerwerk en voorspelbare plottwists. Maar toch blijf ik het maar kijken. Dus het moet wel iets leuks hebben, ik ben er alleen nog niet achter wat het is. Op IMDB scoort deze serie trouwens een 8,1 dus misschien ligt het gewoon aan mij. Of misschien wordt het nog beter? Ik zit nu aan het einde van seizoen 1 in ieder geval. Patrick Jane, voormalig beroemd ‘medium’, geeft toe dat hij een nepperd is. Hij is niet paranormaal, maar gewoon goed in het observeren van mensen. Deze talenten zet hij in als consultant bij de politie. Zijn doel is “Red John” te vinden, een psychopaat die zijn gezin heeft vermoord. De serie kijkt makkelijk weg en je hoeft er niet zoveel bij na te denken. Ook wel eens lekker! Het heeft wat weg van de serie Lie to Me. De eerste zes seizoenen zijn op dit moment op Netflix te zien.

Meer kijktips nodig? Misschien heb wat aan deze filmtips of serietips!

Back to Top