Serie tips V

Voor jouw lazy sunday heb ik weer drie nieuwe aanraders van series die ik onlangs heb gezien. Ik raad iedereen aan om vooral de eerste te kijken, het is zo goed! Ik keek het op een gegeven moment zo intens dat ik er nachtmerries van kreeg, ojee. Voor de filmliefhebbers: volgende week zondag staat er weer een filmlijstje online met de leukste films die ik afgelopen maand zag. Fijne zondag!

serie fringe

Fringe (5 seizoenen) – Ik ben bijna bij het laatste seizoen, nooo! Fringe is zeker een nieuwe favoriet. Deze drama/sci-fi serie is ge-wel-dig. Ik moet toegeven, bij het kijken van het eerste seizoen wist ik niet zo goed wat ik ervan moest vinden. Maar het wordt alleen maar beter en beter. Olivia Dunham, een FBI-agent, moet samenwerken met een warrige wetenschapper die de afgelopen jaren heeft doorgebracht in een psychiatrische instelling. Zijn zoon Peter helpt ook mee, want hij is de enige die hem goed onder controle kan houden. Samen met hun assistente Astrid proberen ze onverklaarbare gebeurtenissen te onderzoeken en op te lossen. Uiteindelijk blijkt de situatie veel complexer dan gedacht en het wordt ook alleen maar ingewikkelder om te begrijpen. De serie zit ontzettend goed in elkaar en is best spannend! Alle seizoenen zijn op dit moment te zien op Netflix.

serie orphan black

Orphan Black (2 seizoenen) – Deze serie valt ongeveer in dezelfde sci-fi categorie als Fringe. Hoewel ik Fringe vele malen leuker vind om te kijken, is Orphan Black ook zeker niet verkeerd. Het is een redelijk nieuwe serie (2013) dus het nadeel is dat er nu nog maar twee seizoenen beschikbaar zijn, hopelijk komt het nieuwe seizoen snel uit! Nadat ik de eerste aflevering had gekeken vond ik het niet wat, maar omdat iedereen zo enthousiast was ben ik na een paar maanden toch weer verder gaan kijken. Gelukkig maar! Want ook deze serie zit goed in elkaar. Sarah is getuige van de zelfmoord van een vrouw die als twee druppels water op haar lijkt. Ze vindt haar tas met haar sleutels en andere eigendommen en neemt haar identiteit over. Deze vrouw heeft een goed gevulde bankrekening en een mooi huis, Sarah ziet dit als een kans om al haar problemen op te lossen. Maar haar leven wordt er alleen maar complexer door. De eerste twee seizoenen zijn op dit moment op Netflix te zien. 

serie the mentalist

The Mentalist (7 seizoenen) – Ik weet niet wat het is, maar ik vind alles aan deze serie zo ontzettend slecht. Hilarisch slecht acteerwerk en voorspelbare plottwists. Maar toch blijf ik het maar kijken. Dus het moet wel iets leuks hebben, ik ben er alleen nog niet achter wat het is. Op IMDB scoort deze serie trouwens een 8,1 dus misschien ligt het gewoon aan mij. Of misschien wordt het nog beter? Ik zit nu aan het einde van seizoen 1 in ieder geval. Patrick Jane, voormalig beroemd ‘medium’, geeft toe dat hij een nepperd is. Hij is niet paranormaal, maar gewoon goed in het observeren van mensen. Deze talenten zet hij in als consultant bij de politie. Zijn doel is “Red John” te vinden, een psychopaat die zijn gezin heeft vermoord. De serie kijkt makkelijk weg en je hoeft er niet zoveel bij na te denken. Ook wel eens lekker! Het heeft wat weg van de serie Lie to Me. De eerste zes seizoenen zijn op dit moment op Netflix te zien.

Meer kijktips nodig? Misschien heb wat aan deze filmtips of serietips!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

39 reacties op “Serie tips V

 1. Anne

  Fringe klinkt heel goed, maar ik word altijd een beetje afgeschrikt door het hele sci-fi gebeuren. Maar aangezien ik Orphan Black wel heel tof vond (en jij ook, lees ik nu), vermoed ik dat het hoge sci-fi gehalte misschien toch beetje meevalt?

  • iris

   Oh ja dat herken ik wel! Ik ben zelf meer van de drama. Sci-fi en actie bijvoorbeeld trekt mij echt niet. Maar Fringe (en Orphan Black) hebben de perfect balans tussen drama en sci-fi vind ik zelf! Dus daardoor valt het wel mee inderdaad. Ik moest er wel echt even aan wennen hoor, in het eerste seizoen dacht ik heel vaak “ughhh dat kan toch helemaal niet?!” maar daar moet je even doorheen denk ik! Het is echt wel heel tof uiteindelijk 😀
   Ennn ik hoop dat het al wat beter met jou gaat! Heb je het kaartje van mij en Bunny von D al ontvangen? Hihi. Heel veel beterschap nog! <3

   • Anne

    Oh dat klinkt wel goed! Lijkt me een mooi tijdverdrijf voor de komende weken 🙂 En aaah, een kaartje van Bunny von D <3 Nee, die heb ik nog niet ontvangen!

 2. Sas

  Jaaa Fringe<3
  Ik ben echt al een tijdje klaar, zo jammer.
  Normaal is dit niet echt mijn soort serie, maar deze vond ik toch wel super tof.
  & Love Joshua Jackson<3

  • iris

   Jaaa ik had precies hetzelfde! Ik had er goede dingen over gehoord maar toen ik de beschrijving las dacht ik ‘nehh dit is écht niets voor mij’. Maar blijkbaar toch wel! Joshua Jackson vind ik ook leuk, ik vind hem echt zo erg op Steve lijken, haha!

 3. Shaz

  De laatste twee series wil ik nog kijken. Ooit was ik begonnen met Fringe, maar ik vond het niet interessant genoeg.

 4. tamara

  fringe was zeker geweldig, heb alle seizoenen met veel plezier gezien. orphan black is ook geweldig en wacht met smart op het nieuwe seizoen. heb ooit the mentalist gevolgd maar ben er mee gestopt want volgde al te veel series. vond het wel een leuke serie.

 5. Miron

  Fijne tips weer! Ik hoor veel goeds over Orphan Black, misschien dat ik daar toch eens aan moet beginnen. The Mentalist keek ik altijd op tv, het blijft een vreemd kereltje. 🙂

 6. Veerlez

  Alleen voor Joshua Jackson zou ik Fringe al willen kijken, maar ik heb momenteel écht teveel series. Orphan Black hoor ik ook veel goede verhalen over! Weer een toevoeging op mijn serie vakantie binge watch list

 7. Kirsti

  Ik heb The Mentalist al twee keer helemaal gekeken en zit eraan te denken om het een derde keer te kijken haha. Ik vind het echt een goede serie en ben een beetje obsessed, maar je moet wel even doorzetten. Ik vond het na seizoen 2 beter worden! Orphan Black heb ik gekeken tot aflevering 8, omdat ik het echt lastig vind om erin te komen. Ik ga Fringe nu maar eens kijken!

  • iris

   Wow! Dus er is nog hoop! 😉 Haha 😀 Ik ben heel benieuwd, dus ik kijk gewoon lekker verder en dan zie ik het vanzelf wel.

 8. Nina

  The Mentalist vond ik altijd wel leuk om te kijken, heb ook een paar seizoenen met mijn ouders gekeken, maar een jaar of 2 geleden had ik de drang niet meer om het af te kijken. De serie finale is nu uitgezonden dus binnenkort maar eens de laatste 2 seizoenen afkijken haha. Als ik heb besloten dat ik even niets anders leuks wil zien. ..
  Volgens mij ben ik bij Fringe ook halverwege seizoen 4 de weg kwijt geraakt.. maar eerste paar seizoenen vond ik sowieso fantastisch!
  Orphan Black staat al een tijdje op mijn to-do-list. Netflix denkt al dat ik het 5 sterren zal geven, maar na nóg een goede review moet ik het maar eens een kans geven^^

 9. Wat een leuke tips! Ik heb gisteren weer heel wat series gedownload, terwijl ik er niet eens tijd voor heb door school haha. Orphan black heb ik ook gezien en vind ik heel goed. Fringe ga ik zeker toevoegen op mijn lijstje. 🙂

 10. Xaviera

  Jaa Fringe! 😀 Ik wist ook niet goed wat ik ervan moest vinden bij seizoen 1, maar nu zit ik middenin seizoen 2 en het is steeds spannender om te zien! Met Orphan Black ben ik ooit begonnen, maar ik was met zoveel series bezig dat ik niet verder heb gekeken. Toch weer een keer oppakken, want het lijkt me een leuke serie.

 11. Alyssa

  Fringe!! <3 Ik hou ervan! Ik heb laatst de hele serie gekeken, in een best wel korte tijd, haha! Ik vind Walter zo leuk!

 12. Series en films combineren: ik kan het niet! Ik ben laatst toch weer een serie begonnen en ondanks dat ik niet verslaafd ben (goddank) kies ik nu nooit meer voor een film. Zo lukt die movie challenge nooit haha. En toch lijkt Orphan Black me al een tijdje awesome en ook Fringe trekt zeker mijn aandacht. Ooooh the struggles.

 13. Hedwig

  Wow Orphan Black klinkt heel cool! En Fringe ook. En the Mentalist ook, haha. Ik heb in ieder geval wat te doen deze zondag 🙂

 14. Teske

  Oooooh je bent pas bij seizoen 1 van The Mentalist! Ik zit al in seizoen 7, dus het is logisch dat ik helemaal hooked ben haha. Misschien vind je het nog leuker worden na een tijdje 😀

 15. Karlijn

  Ik heb de Mentalist ongeveer tot seizoen 5 gevolgd, daarna werd het steeds minder leuk – vooral omdat de Red John verhaal lijn zo lang wordt uitgerekt. Maar voor niet teveel nadenken is het wel een fijne serie!

 16. Dilys

  Op de een of andere manier heb ik het toch niet zo op series. Ik begin dan met de eerste paar afleveringen, maar na het eerste seizoen haak ik toch weer af, haha! Films zijn misschien toch iets meer voor mij weggelegd. Maar de series klinken goed!

 17. Myriam

  Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik ben helemaal in de ban van Grey’s anatomy. De hele reeks staat nu op Play en ik zit nu halverwege de vierde reeks. Mc Dreamy en Mc Steamy. Het is verstand op nul en blik op oneindig maar ik geniet er wel van…;

 18. Tamarah

  Ik vind jouw reviews altijd zo leuk om te lezen van series! Deze komen ook weer op mijn to-watch lijstje! En hilarisch dat je die laatste serie zo slecht vind maar eigenlijk toch kijkt! Blijkbaar blijft het je dus toch op één of andere manier boeien 😀 . Breaking Bad vind ik zelf een toffe serie maar heel rauw en het hakt er altijd best wel even in als ik een aflevering heb gekeken. Ik ben er mee gestopt maar ik wil nog steeds de serie afzien eigenlijk 🙂 .

 19. Ah je hebt echt toffe series uitgezocht! Ik vind vooral Orphan Black echt steengoed, maar ook Fringe is erg leuk :D.

 20. Nancy

  Supernatural! Supernatural! Supernatural!
  Als je tegen mooie mannen die vechten tegen bovennatuurlijke wezens kan natuurlijk. 😉 Ik ben ziekelijk verslaafd. Mijn man lachte me vanochtend al uit dat ik veel van de acteurs uit de serie zelfs op Instagram volg. Ja… nou en?! Hahaha, ik had geen harde case, want het komt wel een beetje desperate over, maar soit. Supernatural valt onder het sci-fi genre.

  Verder kijk ik ook naar Once Upon a Time, maar ik moet zeggen dat ik seizoen 1 en 2 beter vond dan seizoen 3 waaraan ik ben begonnen. Dat is fantasy.

 21. Mylène

  Haha wat jij met The Mentalist hebt, heb ik met Pretty Little Liars. Die meiden acteren echt niet zo goed en het gaat al vijf seizoenen over hetzelfde, maar toch blijf ik kijken. Overigens volg ik geen één serie die je nu volgt, maar ik riep een uur geleden nog dat ik toe ben aan iets nieuws, dus misschien begin ik hier wel aan!

 22. Lotte

  Ik heb alles al gezien:( Ben ook echt een ware serie binge watcher. Allemaal aanraders!

 23. Emily

  The Mentalist vind ik niks, maar dat is alleen maar door t hoofd van de hoofdpersoon. Misschien moet ik ’t een kans geven, haha.
  De andere twee ken ik niet – klinkt interessant.

 24. Ruurdje

  Toevallig! Orphan Black is m’n nieuwe serie-verslaving, ben nu halverwege seizoen 2. Weet niet hoe ver je bent met kijken, maar heb je Michiel Huisman al langs zien komen? Best wel nice 🙂

 25. Iris

  Ik heb net seizoen 1 van Breaking Bad gekeken, nu kan ik eindelijk meepraten.