Serie tips VI

Het is weer tijd voor een nieuw lijstje aan tips voor series die ik onlangs heb gekeken! Misschien handig om te weten: alle drie de series zijn op dit moment te zien op Netflix. Enjoy!

serie the missing

The Missing (1 seizoen) – Wauw! Ik was echt onder de indruk van deze (mini)serie en ik heb alle afleveringen in twee dagen gezien. Elke aflevering eindigt met een cliffhanger waardoor je niet kan stoppen met kijken.  In The Missing gaat een gezin op vakantie. Onderweg krijgen ze autopech waardoor ze voor enkele dagen gestrand zijn in een klein dorpje in Frankrijk. Het was de planning dat het maar voor een paar dagen zou zijn althans, want tijdens hun verblijf raakt hun zoontje ineens vermist. De vader raakt geobsedeerd met de vermissing en doet er alles aan om zijn zoon terug te vinden. De serie heeft een onheilspellende sfeer die regelmatig voor kippenvel zorgt, brr.. Niet op een enge ‘horror’-manier hoor, maar een gezellige feel good serie zou ik het ook niet willen noemen. Maar óóh het verhaal is zo goed, het is mooi gefilmd en het zit zo fantastisch goed in elkaar. Aanrader! The Missing is te zien op Netflix op dit moment.

serie luther

Luther (3 seizoenen) – Toen we klaar waren met The Missing vielen we in een groot zwart gat, want we hadden alle leuke series nu wel gezien. Luther leek mij in eerste instantie niet wat, maar omdat we geen idee hadden wat we anders zouden moeten kijken werd het deze misdaadserie. Luther (gespeeld door Idris Elba, die een Golden Globe won voor zijn rol in deze serie) werkt bij de politie op de afdeling moordzaken. Hij is een held in zijn vak, maar hij kan zich maar moeilijk aan de regels houden wat de nodige problemen oplevert. Ik denk dat ik een ding heb voor recalcitrante intelligente mannen, want op dit moment kijk ik House en dat vind ik ook zó leuk. Misschien nog wel leuker dan Luther, maar Luther is ook zeker het kijken waard. De drie seizoenen zijn op dit moment te zien op Netflix.

serie better call saul

Better Call Saul (1 seizoen tot nu toe) – Ik denk dat ik één van de weinige mensen ben die Breaking Bad niet ohmygodzogoediloveit vond. Wel leuk om te kijken hoor, maar ik ergerde me altijd zo aan Walter. Better Call Saul is van de makers van Breaking Bad en de eerste paar afleveringen zijn sinds kort op Netflix te zien. Elke dinsdag is er weer een nieuwe aflevering beschikbaar. Ik vind het nog véél leuker dan Breaking Bad, want in deze serie draait het om advocaat Saul Goodman. En Walter komt niet in beeld, yes. Heel leuk en grappig!

Meer kijktips nodig? Misschien heb wat aan deze filmtips of serietips!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

48 reacties op “Serie tips VI

 1. Leuke tips om weer fijne films te kijken want voorlopig is het toch nog geen warm weer om lange avonden buiten te kunnen zitten 😉

 2. Sanae

  Ik kom echt niet door de eerste aflevering van Better call Saul heen. Ik ga maar eens beginnen aan The Missing!

 3. Panda

  Als het goed is komt er dit jaar een nieuw seizoen van Luther!

 4. Ik heb veel over The Missing gehoord, die wil ik zeker zien! En Luther staat ook nog op mijn lijstje…
  Ik ben zo iemand die Breaking Bad megafantastisch vond, dus ben zo bang dat Better Call Saul nu erg tegen zal vallen. Hij staat wel op m’n lijst, maar heeft dus geen prio. 🙂

  • Christa

   Ik vond Breaking Bad ook megafantastisch, maar ik durf haast te zeggen dat ik Better Call Saul nóg beter vind. Zeker gaan kijken, dus (en: als het tegenvalt dan doet dat toch niets af aan de geweldigheid van Breaking Bad?)

 5. hani

  neeee ik vond breaking bad ook niet zo geweldig! ik vond het eigenlijk vaak nogal cliché… zo makkelijk succes 🙂 heb je ‘les revenants’ gezien? franse serie over een bus schoolkinderen die verongelukt, maar jaren later beginnen in hun geboortedorp de slachtoffers terug op te duiken alsof er nooit iets gebeurd is .. eng sfeertje maar niet horror en met de nodige humor! en goed voor je frans 😉 (er zijn subtitles)

  • iris

   Ohhh ja daar had mijn zusje het laatst over, de Engelse titel is The Returned, toch? Daar ben ik best wel benieuwd naar! Ik denk dat ik daar binnenkort aan begin 😀

 6. Ariane

  Ik heb een halve aflevering van Breaking Bad gekeken, maar vond er niks aan. The Returned is ook een aanrader!

 7. Bente

  Jaaa, Better Call Saul. 1 van mijn favoriete karakters uit BB 😉 Ik heb het zelf nog niet gekeken (we zijn eerst Lillyhammer aan het kijken, ook een aanrader) en gaan daarna wellicht aan Better Call Saul beginnen!

 8. Deisy

  Hahaha.. ook wat betreft series heb je dezelfde smaak haha 😉 Alle series die je afgelopen tijd hebt opgenoemd kijk ik dus! En kijk ik er nu vet overheen of volg je niet de Blacklist? Is namelijk ook een hele leuke serie 🙂 En nog zo’n leuke serie: about a boy, ook zeker een aanrader 🙂 X

 9. Jenn

  Oh ik moet echt stoppen met het lezen van blogs met serietips, ik kom nu al tijd te kort…

 10. Breaking bad vond ik ook niet zo leuk, ben dan op een gegeven moment ook afgehaakt bij seizoen 4 geloof ik. Better call Saul lijkt me dan ook niet heel leuk, maar als jij het stukken beter vind is het vast het kijken waard. Laatst heb ik wel alles van Dexter gezien, nummer 1 fan inmiddels! Heb je die gezien?

  • iris

   Jaaa Dexter heb ik in een hele korte tijd afgekeken haha! Ik vond het wel een beetje per seizoen verschillen van hoe leuk het was om te zien. Maar in zijn geheel echt een hele toffe serie, spannend ook!

 11. Maggie

  Luther is een van de beste series die ik de afgelopen jaren gezien heb!!!! Zo blij dat er nieuwe afleveringen komen!

 12. The Missing is te gek. Heb deze serie ook in twee dagen gezien. Better Call Saul spaar ik op totdat alles online staat. Kunnen we dit in één keer gaan kijken.

 13. Jij volgt zoveel series die ik gewoon niet ken, haha. Hoeveel volg je überhaupt? Better Call Saul kan ik nog niet kijken, omdat ik Breaking Bad nog niet heb gezien. Eerst maar al mijn andere series inhalen.

  • iris

   Ik volg er meestal maar één tegelijk! Maar wel snel achter elkaar allemaal haha. Ik heb als ongeschreven regel bedacht dat ik na het avondeten niets meer hoef te doen dus dan kan ik lekker de hele avond series en films kijken :p

 14. Liza

  Ja better call saul is leuk hè! Vind ’t ook heel vet gefilmd. Er staat ook weer een nieuw seizoen van The Following op, wat echt mega spannend is!!

 15. Haha Iris hoe kan je Breaking Bad nu niet mega-goed vinden? 😉 ik ben nu ook beter call saul aan het kijken!

  • iris

   Haha ja ik weet het ook niet! Ik vond het ook heel erg per aflevering verschillen of ik het leuk of niet leuk vond. Maar ik vond het wel leuk genoeg om alle seizoenen te zien hoor 😀

 16. Kim

  The Missing is zo leuk! Ik ben benieuwd naar het volgende seizoen. Better call Saul heb ik nog niet gezien, ik vind dat ik eerst Breaking Bad moet kijken. Daarmee ben ik pas bij aflevering 6… Vind het ook nog niet super goed.

 17. Nadine

  IK heb ook echt een hekel aan walter white. Vooral als hij weer eens in een witte onderbroek in beeld moest komen. Daar heb ik nog nachtmerries van! Better call saul is idd veel leuker ^_^

  • Nadine

   The missing lijkt me ook leuk. Doet me een beetje denken aan broadchurch, ken je dat? Staat ook op Netflix en gaat ook over een vermist jongetje. Ik vond het wel leuk om eens een engelse serie te kijken voor de afwisseling.

  • iris

   Haha precies wat jij zegt! Ik vond het echt een arrogante kwal haha. Mijn vriend vond Walter juist geweldig en die vrouw van hem verschrikkelijk. Dus het leverde geregeld enkele meningsverschillen op als we het samen keken. Haha nee viel wel mee hoor 😉

 18. Malou

  The Missing <3 Ik heb ook alle afleveringen in twee dagen gezien met een vriendin hihi. Zo gaaf!

  • iris

   Haha geweldig, had ik nog nooit van gehoord! Bedankt voor de tip 😀

 19. Evera

  Elke keer dat ik jouw film- en serietips lees denk ik; “Ja het wordt echt tijd dat deze Granny met haar tijd mee gaat en ik ook Netflix neem.” En dan vergeet ik het alsnog tot je weer met een nieuw artikel met tips aan komt. Wie weet dat ik de volgende keer kan zeggen; “Hoera, nu heb ik ook Netflix en ik ga je tips opvolgen” Hahaha 😛

 20. Ik twijfel al een tijdje of ik Better Call Saul zal gaan kijken; denk dat ik het nu toch maar ga proberen!

 21. Luther wil ik al een tijdje kijken. Mijn moeder zegt dat het echt een serie is die ‘under your skin’ gaat, ben benieuwd! Better Call Saul ben ik aan het opsparen!

  • iris

   Oeh ja daar heeft ze helemaal gelijk in, mooi omschreven! Wat een goed idee om de afleveringen op te sparen, had ik dat ook maar gedaan, nu moet ik steeds wachten tot dinsdag zodat ik weer verder kan kijken. Misschien maar verstandig ook haha :p

 22. sophie

  heb je Jessica jones al gekeken? heel erg gaaf! die heb ik in 1 keer gekeken.

  • Iris

   Leuk! Ik heb een aflevering gezien en die vond ik wel heel tof maar nog niet verder gekeken. Snel doen 😀