Serie tips VI

Het is weer tijd voor een nieuw lijstje aan tips voor series die ik onlangs heb gekeken! Misschien handig om te weten: alle drie de series zijn op dit moment te zien op Netflix. Enjoy!

serie the missing

The Missing (1 seizoen) – Wauw! Ik was echt onder de indruk van deze (mini)serie en ik heb alle afleveringen in twee dagen gezien. Elke aflevering eindigt met een cliffhanger waardoor je niet kan stoppen met kijken.  In The Missing gaat een gezin op vakantie. Onderweg krijgen ze autopech waardoor ze voor enkele dagen gestrand zijn in een klein dorpje in Frankrijk. Het was de planning dat het maar voor een paar dagen zou zijn althans, want tijdens hun verblijf raakt hun zoontje ineens vermist. De vader raakt geobsedeerd met de vermissing en doet er alles aan om zijn zoon terug te vinden. De serie heeft een onheilspellende sfeer die regelmatig voor kippenvel zorgt, brr.. Niet op een enge ‘horror’-manier hoor, maar een gezellige feel good serie zou ik het ook niet willen noemen. Maar óóh het verhaal is zo goed, het is mooi gefilmd en het zit zo fantastisch goed in elkaar. Aanrader! The Missing is te zien op Netflix op dit moment.

serie luther

Luther (3 seizoenen) – Toen we klaar waren met The Missing vielen we in een groot zwart gat, want we hadden alle leuke series nu wel gezien. Luther leek mij in eerste instantie niet wat, maar omdat we geen idee hadden wat we anders zouden moeten kijken werd het deze misdaadserie. Luther (gespeeld door Idris Elba, die een Golden Globe won voor zijn rol in deze serie) werkt bij de politie op de afdeling moordzaken. Hij is een held in zijn vak, maar hij kan zich maar moeilijk aan de regels houden wat de nodige problemen oplevert. Ik denk dat ik een ding heb voor recalcitrante intelligente mannen, want op dit moment kijk ik House en dat vind ik ook zó leuk. Misschien nog wel leuker dan Luther, maar Luther is ook zeker het kijken waard. De drie seizoenen zijn op dit moment te zien op Netflix.

serie better call saul

Better Call Saul (1 seizoen tot nu toe) – Ik denk dat ik één van de weinige mensen ben die Breaking Bad niet ohmygodzogoediloveit vond. Wel leuk om te kijken hoor, maar ik ergerde me altijd zo aan Walter. Better Call Saul is van de makers van Breaking Bad en de eerste paar afleveringen zijn sinds kort op Netflix te zien. Elke dinsdag is er weer een nieuwe aflevering beschikbaar. Ik vind het nog véél leuker dan Breaking Bad, want in deze serie draait het om advocaat Saul Goodman. En Walter komt niet in beeld, yes. Heel leuk en grappig!

Meer kijktips nodig? Misschien heb wat aan deze filmtips of serietips!

Back to Top