Recept: Simpele pasta met tomaat, spinazie en ricotta

Mm.. Makkelijk om te maken en snel klaar. Wat wil een mens nog meer? Een shitload aan knoflook! Jep, ook dat vind je in deze pasta. Ik maak nog steeds elke week deze lekkere spaghetti aglio e olio. Afgelopen week ook weer, alleen deze keer deed ik er ook wat tomaat, spinazie en ricotta in, daardoor ontstond dit simpele pastagerecht. Ook een beetje geïnspireerd op deze pin die ik tegenkwam voordat ik bezig ging in de keuken. Ik vind het echt heel erg lekker! Ik ga het zeker nog vaker maken.

Recept: Simpele vegetarische pasta

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 5 knoflookteentjes (ja écht, maar als je niet van knoflook houdt mag je er ook 2 van maken)
 • 1 rode ui
 • 1/4 tl chilivlokken
 • 1/2 tl tijm
 • 250 gram verse pasta (deze van AH bijvoorbeeld)
 • 15 cherrytomaten (in verschillende kleuren, dat is mooi voor op Instagram)
 • 200 gram spinazie
 • 2 takjes peterselie
 • 100 gram ricotta
 • peper & zout

Tip: Ik had nog een beetje trek na de tijd, dus als je net zo’n grote eter bent als ik moet je er wellicht nog iets bij verzinnen om erbij te serveren. Een frisse salade of een stokbroodje.

Recept: Simpele vegetarische pasta

Bereiding:

 1. Plet de knoflookteentje met de vlakke kant van je mes, haal de schilletjes eraf en snij fijn. Halveer de rode ui en snij in dunne ringen.
 2. Zet een wok- of hapjespan op middel/laag vuur en verwarm er een scheut olijfolie in. Fruit de knoflook en ui voor ongeveer 8 minuten. Let erop dat de knoflook niet bruin kleurt (=vies). En roer soms zodat de knoflooksmaak goed kan mengen met de olie (=lekker). Gooi er ook de tijm en chilivlokken bij.
 3. Check de bereidingswijze van je verse pasta en zet alvast een pan met water op het vuur. De pasta die ik altijd heb hoeft maar 2 minuten te koken dus dat doe ik ergens op het laatst.
 4. Doe de tomaatjes in de pan bij de ui en knoflook en laat ze een paar minuten meebakken tot ze er een klein beetje verrimpeld uitzien zoals je op mijn foto’s ziet. Doe daarna de spinazie en fijngesneden peterselie erbij en bak dat heel kort mee tot de spinazie licht geslonken is.
 5. Als het goed is moet nu ergens je pasta gaar zijn. Giet deze af en roer deze door de pan met knoflook en groenten, breng op smaak met peper en zout, laat een minuutje staan en dien op. Schep er een paar lepels ricotta bij en je pastagerecht is klaar!

Recept: Simpele vegetarische pasta

Eet smakelijk! Heb je deze súperlekkere pasta gemaakt? Ik hoor graag wat je ervan vindt! Deel je culinaire creatie met mij via Twitter of Instagram (@ikbenirisniet), vind ik leuk.

Back to Top