Recept: Simpele pasta met tomaat, spinazie en ricotta

Mm.. Makkelijk om te maken en snel klaar. Wat wil een mens nog meer? Een shitload aan knoflook! Jep, ook dat vind je in deze pasta. Ik maak nog steeds elke week deze lekkere spaghetti aglio e olio. Afgelopen week ook weer, alleen deze keer deed ik er ook wat tomaat, spinazie en ricotta in, daardoor ontstond dit simpele pastagerecht. Ook een beetje geïnspireerd op deze pin die ik tegenkwam voordat ik bezig ging in de keuken. Ik vind het echt heel erg lekker! Ik ga het zeker nog vaker maken.

Recept: Simpele vegetarische pasta

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 5 knoflookteentjes (ja écht, maar als je niet van knoflook houdt mag je er ook 2 van maken)
  • 1 rode ui
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 1/2 tl tijm
  • 250 gram verse pasta (deze van AH bijvoorbeeld)
  • 15 cherrytomaten (in verschillende kleuren, dat is mooi voor op Instagram)
  • 200 gram spinazie
  • 2 takjes peterselie
  • 100 gram ricotta
  • peper & zout

Tip: Ik had nog een beetje trek na de tijd, dus als je net zo’n grote eter bent als ik moet je er wellicht nog iets bij verzinnen om erbij te serveren. Een frisse salade of een stokbroodje.

Recept: Simpele vegetarische pasta

Bereiding:

  1. Plet de knoflookteentje met de vlakke kant van je mes, haal de schilletjes eraf en snij fijn. Halveer de rode ui en snij in dunne ringen.
  2. Zet een wok- of hapjespan op middel/laag vuur en verwarm er een scheut olijfolie in. Fruit de knoflook en ui voor ongeveer 8 minuten. Let erop dat de knoflook niet bruin kleurt (=vies). En roer soms zodat de knoflooksmaak goed kan mengen met de olie (=lekker). Gooi er ook de tijm en chilivlokken bij.
  3. Check de bereidingswijze van je verse pasta en zet alvast een pan met water op het vuur. De pasta die ik altijd heb hoeft maar 2 minuten te koken dus dat doe ik ergens op het laatst.
  4. Doe de tomaatjes in de pan bij de ui en knoflook en laat ze een paar minuten meebakken tot ze er een klein beetje verrimpeld uitzien zoals je op mijn foto’s ziet. Doe daarna de spinazie en fijngesneden peterselie erbij en bak dat heel kort mee tot de spinazie licht geslonken is.
  5. Als het goed is moet nu ergens je pasta gaar zijn. Giet deze af en roer deze door de pan met knoflook en groenten, breng op smaak met peper en zout, laat een minuutje staan en dien op. Schep er een paar lepels ricotta bij en je pastagerecht is klaar!

Recept: Simpele vegetarische pasta

Eet smakelijk! Heb je deze súperlekkere pasta gemaakt? Ik hoor graag wat je ervan vindt! Deel je culinaire creatie met mij via Twitter of Instagram (@ikbenirisniet), vind ik leuk.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

37 reacties op “Recept: Simpele pasta met tomaat, spinazie en ricotta

  1. Precilla

    “15 cherrytomaten (in verschillende kleuren, dat is mooi voor op Instagram)”

    Ik moest hier zo hard om lachen!
    Maar het ziet er weer heerlijk uit Iris!

    • iris

      Hihi, alles voor de mooie Instagramfoto’s! Steve durft ook nooit eten voor mij op te scheppen “oja dat moet zeker weer allemaal mooi op het bord liggen voor Instagram of niet?”, uiteraard! 😉

  2. Kim

    Ah dit ziet er echt lekker uit! Ik heb net ontbeten maar ik zou bijna weer trek krijgen.

    Ga dit binnenkort uitproberen!

    Fijne dag, liefs.

  3. Jolien

    Ziet er superlekker uit! Ik klink misschien een beetje betweterig en gezond nu, maar als je volkoren pasta neemt heb je meer vezels en ben je langer verzadigd 😉

      • Desi

        Dat is gewoon een kwestie van wennen ) Mijn ouders hebben mij vroeger altijd volkorenpasta gegeven en ik hou daarom helemaal niet van witte pasta.

  4. Wat een heerlijk gerecht! Ik wil dit zeker eens gaan proberen! Mocht ik verschillende kleuren cherry tomaatjes vinden dan plaats ik hem ook op instagram! 😉

  5. Janna

    Lijkt me lekker, ga m vanavond maken met de ricotta die ik nog over had van een ander gerecht. Enneh hoe meer knoflook hoe beter, hartje voor knoflook 😉 Bedankt voor het delen!

  6. Dina

    Lekker! In zoiets heb ik ook wel zin vandaag, maar ik vind het altijd zo saai om voor mezelf te koken (als M. er niet is zeg maar).

  7. Bente

    Mmm, er zitten alleen maar dingen in die ik heel erg lekker vind! En wat ziet het er vrolijk uit met die gekleurde tomaatjes!

  8. Rianne

    Waarom is jouw eten altijd zo fotogeniek!? Kan ik echt jaloers op worden haha! Maar ziet er weer lekker uit dus 🙂

    • iris

      Haha thanks! Moet wel toegeven dat als ik eten maak en ik weet dat ik er geen foto’s van ga maken, het er een stuk minder leuk uitziet hoor 😉

  9. Anna

    Oeh, ziet er heerlijk uit zeg! Wat een lekkere ingrediënten allemaal. Ik ga dit recept opslaan!

  10. Saskia

    Hoe bewaar jij je halve uien en andere halve groentes goed? Als ik iets half in de koelkast leg vergeet ik het altijd… :(.

    Pasta ziet er uber Nice uit trouwens. En knoflook kan je nooit genoeg gebruiken. Love it.

    • iris

      Hmm ik heb eigenlijk niet zo heel vaak halve groentes. Als er in een recept staat dat er een halve ui in moet dan gebruik ik meestal gewoon een hele. En vaak blijft het slingeren op mijn aanrecht dus als ik dan weer iets te eten wil maken verwerk ik het daar in (in een lunchsalade of op brood bijvoorbeeld!). Als ik het in mijn koelkast bewaar vergeet ik het zelf ook 9 van de 10 keer, dus daar heb ik verder geen goede tips voor haha.

  11. Femke

    Ziet er heerlijk uit! Ik vind die gekleurde tomaatjes ook altijd zo gezellig uitzien (en ze zijn mega zoet en lekker).

  12. Iris

    Ik heb spinazie pas recent herontdekt en spaghetti is altijd goed, dus dit wil ik zeker een keer maken.

  13. Ik heb net gegeten en krijg nu alweer trek na het zien van dit recept! Ziet er weer heerlijk uit Iris, dit ga ik zeker een keer maken. 🙂

  14. Ricotta is nice! Ik heb een paar dagen geleden een tomaten/doperwten-pasta met ricotta gegeten en die was ook lekker.

  15. Rosanne

    Gisteren heb ik dit recept gemaakt en het was heerlijk! Vooral de ricotta maakt het lekker fris.

  16. Pingback: A GIRLS JOURNAL