5 x Interessante documentaires

Onderstaande interessante documentaires zijn te te bekijken op Netflix. Met uitzondering van de laatste, Before the Flood, die nu net uit is. Deze is nog een paar dagen te zien op onder andere Youtube!

Documentaire - The True Cost

The True Cost (2015) – Deze documentaire stond al lang op mijn watchlist en een paar weken terug heb ik hem eindelijk gezien. Wauw. Bij alles wilde ik “ja ja JA!” roepen. En gelijk tegen iedereen die ik de aankomende dagen zag tegen zeggen: KIJK DEZE DOCU, doe het! The True Cost gaat over de ware kosten van de kledingindustrie. Er wordt gekeken naar het hele proces van kleding; het is nogal een complex systeem, een heel fout systeem ook. Het zet je echt aan het denken, zonder dat je een schuldgevoel wordt aangepraat. Het gaf me ook weer een schop onder mijn kont om weer meer met de categorie fair fashion te doen op mijn blog. Ik wil zo graag laten zien dat het ook anders kan. Bekijk hier de trailer.

Documentaire - The Mask You Live In

The Mask You Live In (2015) – Ik moet dus iets bekennen waar ik mij een beetje voor schaam. Ik liep ’s avonds in het donker met Ollie en iemand was op de grond gevallen van zijn fiets en huilde héél hard. Ik dacht in eerste instantie dat het een meisje was en liep er snel naar toe. Toen zag ik dat het een huilend jongetje was en dacht gelijk in een reflex “oh jeetje, stel je niet zo aan”. Ik schrok er echt van dat ik blijkbaar zo seksistisch geprogrammeerd ben. En dat is precies waar deze documentaire over gaat. Het laat zien hoe we als maatschappij mannelijkheid zien en hoe schadelijk dit is. Bekijk hier de trailer.

Documentaire - Bella Vita

Bella Vita (2013) – Even een wat meer luchtige, feel good docu tussendoor, hoor. In Bella Vita volg je Chris del Moro, een surfer, kunstenaar en milieuactivist, die teruggaat naar Italië, zijn geboorteland. Ik heb vrij weinig met surfen, maar toch was deze documentaire zéker geen verspilling van mijn tijd. Deze surffilm is gevuld met mooie beelden en een fijne sfeer. Mocht je last hebben van een herfstdip, dan breng je met deze docu de zomer weer wat meer in je huis. Bekijk hier de trailer om te zien wat ik bedoel.

blackfish

Blackfish (2013) – Al een wat oudere documentaire die enorm bekend is. Ik denk dat de meesten van jullie hem inmiddels ook al wel hebben gezien. Ik denk dat dit de beste documentaire is die ik ooit heb gezien. Maar ook één van de meest treurige. In deze docu zie je onder andere Tilikum, een orka in Sea World. Tilikum beet drie van zijn begeleiders dood. En dat terwijl orka’s over het algemeen helemaal niet zo agressief zijn. In de vrije natuur dan. In deze docu zie je waarom het zo schadelijk is dat orka’s uit de zee worden gevist en gevangen worden genomen in kleine zwembaden. Ik keek ineens heel anders tegen dolfijnenshows aan, brr.. Bekijk hier de trailer.

Documentaire - Before the Flood

Before the Flood (2016) – Heel mijn Twitter stond ermee vol, deze documentaire moet waanzinnig goed zijn. Of dat echt zo is, kan ik jullie nog niet vertellen, ik ga hem namelijk zo meteen kijken. Ik ben in ieder geval erg benieuwd; op IMDB heeft ‘ie namelijk al een 8,5. Before the Flood is gemaakt in opdracht van National Geographic. In de film volg je Leonardo DiCaprio terwijl hij de wereld over reist om te laten zien hoe klimaatverandering eruit ziet. De documentaire zal verschijnen in de bioscoop, maar tot 6 november kan je hem ook bekijken op o.a. Youtube. Bekijk hier de documentaire.

Hebben jullie Before the Flood al gezien? Wat vonden jullie ervan? Ik zet hem.. NU aan! 

Back to Top