Ik heb jullie hulp nodig!

De laatste keer dat ik een enquete onder mijn lieve, leuke lezers hield, is al weer anderhalf jaar geleden. Ik heb toen erg veel aan jullie tips gehad. Jullie kwamen namelijk met handige verbeterpunten waar ik zelf nog niet over had nagedacht (een ‘lees meer’ knop, meer schrijven over eerlijke kleding en het vaker schrijven over concrete groene tips). En natuurlijk zaten er ook veel dingen bij waar ik niet zoveel mee kon, want mijn blog is superpersoonlijk dus als mijn schrijftstijl je niet ligt, kan ik daar niet zoveel aan doen. Maar toch vind ik het inzicht dat zo’n enquête geeft ontzettend handig om in mijn achterhoofd te houden wanneer ik mijn blog probeer te verbeteren.

kantoor

Groeien

Het is bijna een obsessie, maar ik vind alles dat met bloggen te maken heeft zó leuk. En dat mijn blog blijft groeien vind ik zo fijn. Niet groeien als in stijgende bezoekersaantallen, maar het vaker plaatsen van artikelen en het verbeteren van de kwaliteit. En dat zie ik uiteindelijk ook weer in de bezoekersaantallen terug, waar ik heel vrolijk van word. Maar ik ben nooit tevreden, er is altijd wel iets wat ik wil veranderen. Zo zou ik heel graag een mooie layout willen laten ontwerpen, een mega goede camera willen kopen en meer tijd willen besteden aan mijn blog. Het liefst ben ik dan ook fulltime bezig met mijn blog, maar dat is helaas niet altijd mogelijk doordat ik natuurlijk ook nog aan het studeren ben. Gelukkig is de zomervakantie bijna in zicht en ik kan niet wachten om dan lekker veel bij te leren over bloggen door handige boeken te lezen en online cursussen te volgen. Want fulltime bloggen is wat ik het liefst doe, en in dit laatste stukje dat ik nog studeer, zou ik mij graag zo goed mogelijk willen voorbereiden zodat ik daarna écht fulltime verder kan met mijn blog. Of dat in ieder geval wil proberen. Ik bedoel, je weet hoe ik ben, ik doe niet aan duidelijke doelen, ik zie wel hoe het allemaal loopt. Misschien ben ik over een paar jaar wel een bloggende imker in Canada, ADHD-coach in het westen des lands of zelfs een echte psycholoog (daar ben ik straks ten slotte voor opgeleid). Óf ik begin een konijnenasiel. Ik vind het leuk dat het alle kanten op kan gaan.

Help je mee?

Het komt erop neer dat ik altijd maar wat doe en tot nu toe gaat mij dat best goed af. Maar zoals je weet is mijn blog naast mijn hobby ook mijn eigen bedrijfje en probeer ik het daarom het laatste jaar wat professioneler aan te pakken. Voor mijn doen dan hè, ik heb nu wel een kokerrok, een echte professionele zakenvrouw ga ik echter nooit worden, vrees ik. Maar ik probeer dus met wat meer regelmaat blogposts online te gooien en brainstorm over leuke nieuwe onderwerpen. En ik werk graag samen met bedrijven waarmee ik op dezelfde lijn zit. En zo probeer ik ikbenirisniet.nl steeds een beetje mooier / leuker / beter te maken. Ik hoor daarom graag jullie mening, want jullie zijn toch degenen die mijn woordenkots moeten lezen. En ik vind het reuze interessant om meer over jullie te weten te komen! Want van alle mensen die mijn blog bezoeken, is er natuurlijk maar een klein deel dat reacties achterlaat en die ik daardoor een beetje ken. Eigenlijk heb ik geen idee of mijn lezers op dit moment voornamelijk vegetariërs, veganisten of vleeseters zijn bijvoorbeeld (anderhalf jaar geleden waren er veel meer vleeseters dan vegetariërs onder mijn lezers, een verrassende uitkomst vond ik!). Dus daarom heb ik een enquête gemaakt en ik zou het heel fijn vinden als je deze zou willen invullen. Het duurt sowieso niet langer dan vijf minuten om de vragen te beantwoorden!

KLIK HIER OM NAAR DE ENQUÊTE TE GAAN

Dankjewel!

Back to Top