Ik heb jullie hulp nodig!

De laatste keer dat ik een enquete onder mijn lieve, leuke lezers hield, is al weer anderhalf jaar geleden. Ik heb toen erg veel aan jullie tips gehad. Jullie kwamen namelijk met handige verbeterpunten waar ik zelf nog niet over had nagedacht (een ‘lees meer’ knop, meer schrijven over eerlijke kleding en het vaker schrijven over concrete groene tips). En natuurlijk zaten er ook veel dingen bij waar ik niet zoveel mee kon, want mijn blog is superpersoonlijk dus als mijn schrijftstijl je niet ligt, kan ik daar niet zoveel aan doen. Maar toch vind ik het inzicht dat zo’n enquête geeft ontzettend handig om in mijn achterhoofd te houden wanneer ik mijn blog probeer te verbeteren.

kantoor

Groeien

Het is bijna een obsessie, maar ik vind alles dat met bloggen te maken heeft zó leuk. En dat mijn blog blijft groeien vind ik zo fijn. Niet groeien als in stijgende bezoekersaantallen, maar het vaker plaatsen van artikelen en het verbeteren van de kwaliteit. En dat zie ik uiteindelijk ook weer in de bezoekersaantallen terug, waar ik heel vrolijk van word. Maar ik ben nooit tevreden, er is altijd wel iets wat ik wil veranderen. Zo zou ik heel graag een mooie layout willen laten ontwerpen, een mega goede camera willen kopen en meer tijd willen besteden aan mijn blog. Het liefst ben ik dan ook fulltime bezig met mijn blog, maar dat is helaas niet altijd mogelijk doordat ik natuurlijk ook nog aan het studeren ben. Gelukkig is de zomervakantie bijna in zicht en ik kan niet wachten om dan lekker veel bij te leren over bloggen door handige boeken te lezen en online cursussen te volgen. Want fulltime bloggen is wat ik het liefst doe, en in dit laatste stukje dat ik nog studeer, zou ik mij graag zo goed mogelijk willen voorbereiden zodat ik daarna écht fulltime verder kan met mijn blog. Of dat in ieder geval wil proberen. Ik bedoel, je weet hoe ik ben, ik doe niet aan duidelijke doelen, ik zie wel hoe het allemaal loopt. Misschien ben ik over een paar jaar wel een bloggende imker in Canada, ADHD-coach in het westen des lands of zelfs een echte psycholoog (daar ben ik straks ten slotte voor opgeleid). Óf ik begin een konijnenasiel. Ik vind het leuk dat het alle kanten op kan gaan.

Help je mee?

Het komt erop neer dat ik altijd maar wat doe en tot nu toe gaat mij dat best goed af. Maar zoals je weet is mijn blog naast mijn hobby ook mijn eigen bedrijfje en probeer ik het daarom het laatste jaar wat professioneler aan te pakken. Voor mijn doen dan hè, ik heb nu wel een kokerrok, een echte professionele zakenvrouw ga ik echter nooit worden, vrees ik. Maar ik probeer dus met wat meer regelmaat blogposts online te gooien en brainstorm over leuke nieuwe onderwerpen. En ik werk graag samen met bedrijven waarmee ik op dezelfde lijn zit. En zo probeer ik ikbenirisniet.nl steeds een beetje mooier / leuker / beter te maken. Ik hoor daarom graag jullie mening, want jullie zijn toch degenen die mijn woordenkots moeten lezen. En ik vind het reuze interessant om meer over jullie te weten te komen! Want van alle mensen die mijn blog bezoeken, is er natuurlijk maar een klein deel dat reacties achterlaat en die ik daardoor een beetje ken. Eigenlijk heb ik geen idee of mijn lezers op dit moment voornamelijk vegetariërs, veganisten of vleeseters zijn bijvoorbeeld (anderhalf jaar geleden waren er veel meer vleeseters dan vegetariërs onder mijn lezers, een verrassende uitkomst vond ik!). Dus daarom heb ik een enquête gemaakt en ik zou het heel fijn vinden als je deze zou willen invullen. Het duurt sowieso niet langer dan vijf minuten om de vragen te beantwoorden!

KLIK HIER OM NAAR DE ENQUÊTE TE GAAN

Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

60 reacties op “Ik heb jullie hulp nodig!

 1. Celine schreef:

  Als je een konijnenasiel begint ben ik een van je klanten! Puur alleen al om te komen knuffelen.

  Natuurlijk heb ik ook even je enquête ingevuld

  | Reageer op deze reactie
 2. Anna schreef:

  Haha: “Voor mijn doen dan hè, ik heb nu wel een kokerrok, een echte professionele zakenvrouw ga ik echter nooit worden, vrees ik.” Prachtig! Nou, ik moet zeggen dat ik je blog in de tijd dat ik je volg (ik denk al bijna twee jaar) al behoorlijk professioneler geworden vind! Ik ga de enquête invullen! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ah vind ik leuk dat je dat zegt! Soms als ik wat oudere blogposts van mijzelf zie dan denk ik “ooooh mijn god, hoe heb ik dat toch ooit online kunnen zetten”, en dan merk ik inderdaad ook wel dat mijn blog toch wel wat professioneler is geworden. Heel leuk vind ik dat. En nog leuker dat jij dat ook ziet! 😀

   | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik ook! Ik heb al helemaal zin om een lijstje te maken met dingen die ik kan verbeteren/veranderen of andere dingen die opvallen 😀 Bedankt voor het invullen!

   | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Haha jij ook al? Ik ook! Ik vind het nog leuker als ze van papier zijn en je rondjes in mag kleuren :p

   | Reageer op deze reactie
 3. Marlijn schreef:

  Ingevuld, mooie laatste vraag 😀 Juist wel goed dat je je toekomst niet zo uitstippelt want als het dan niet lukt kan het heel erg tegen vallen of dat het achteraf niet zo leuk schijnt te zijn.

  | Reageer op deze reactie
 4. xSharonVictoria schreef:

  Ingevuld 😀 (sorry als ik ergens typfouten heb staan, zat op m’n telefoon (ook maar eigenlijk ben ik beter in Engels dan Nederlands))
  Super leuke enquete, en natuurlijk is Bunny m’n lievelingsdier:)

  | Reageer op deze reactie
 5. Linda schreef:

  Hahaha lieve Bunny, natuurlijk! 😀
  Jouw blog is de eerste die ik ging volgen van iemand die ik niet ken (hoewel het nu onderhand wel voelt alsof ik je wel – een beetje – ken), ik volg je al een eeuwigheid (vind ik). Je blog wordt steeds professioneler, je ziet de groei in je schrijfstijl en in de hoeveelheid artikelen (word ik blij van, zoveel artikelen). Natuurlijk heb ik je enquête ingevuld 😀

  | Reageer op deze reactie
 6. Saar schreef:

  Jeej, een enquête! Bij die laatste vraag miste ik toch echt een optie hoor 😛

  | Reageer op deze reactie
 7. Tamarah schreef:

  Natuurlijk heb ik de enquête ingevuld! Ik ben dol op lijstjes invullen 😀 . En ik ben nu al benieuwd naar de mooie resultaten in grafieken en tabellen 😛 .

  | Reageer op deze reactie
 8. saskia schreef:

  ‘ als mijn schrijfstijl je niet ligt kan ik daar weinig aan doen’ DANKJEWEL.

  Jammer dat mijn afstudeerbeoordelaars het daar niet mee eens waren en mij tot in de eeuwigheid stukken lieten herschrijven.

  | Reageer op deze reactie
 9. Iris schreef:

  Alsnog gefeliciteerd, ik was het gisteren helemaal vergeten!

  Wat betreft je toekomstplannen: waarom geen imker die psychologische gesprekken voert tussen asielkonijnen? Je hoeft tenslotte niet altijd te kiezen.

  | Reageer op deze reactie
 10. Femke schreef:

  Haha, die laatste vraag kon natuurlijk niet ontbreken he 😉
  Liefs Femke

  | Reageer op deze reactie
 11. Kattenkoppen schreef:

  Het is ingevuld! En natúúrlijk is Bunny von D ons lievelingsdier!
  Verander vooral je schrijfstijl niet, het is geweldig!

  | Reageer op deze reactie
 12. Maai schreef:

  Ik ben stiekem juist wel heel benieuwd wat jij over 10 jaar doet. Ingevuld voor je. Vrees dat ik niet echt helpend ben, ik vind je blog namelijk heel fijn zo als hij nu is. Lees met plezier 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Anders ik wel! Ik heb echt geen idee haha. En bedankt voor het invullen 😀

   | Reageer op deze reactie
 13. Ellen schreef:

  Mijn hoofdreden tot het volgen van je blog: je maakt me aan het lachen! Het heeft ook heus m’n interesse, dat waar je over schrijft, maar ik ben nou eenmaal dol op mooie woorden die (correct) grappig worden gebruikt. Fijn!

  | Reageer op deze reactie
 14. Renata schreef:

  Als ik op de link klik krijg ik een inlogscherm van google. ???? Wat doe ik fout?

  | Reageer op deze reactie
  1. Renata schreef:

   Ik heb het ontdekt hoor;-) En ingevuld. En jammer voor jou, maar ik kan geen verbeterpunten bedenken;-)

   | Reageer op deze reactie
 15. Rachèl schreef:

  Ik heb hem voor je ingevuld hoor Iris! Ik vind ook dat je blog de laatste jaren professioneler geworden is en je schrijft over zulke leuke dingen. Ik ben het vergeten in de enquête te melden: maar ga zo door Iris! En als je later een konijnenasiel begint kom ik zeker een konijntje bij je adopteren. PS. Bunny von D is een absoluut lievelingsdier.

  | Reageer op deze reactie
 16. Ester schreef:

  Ingevuld! Maar over 1 vraag heb ik gelogen, Bunny von D is mijn op-4-na lievelingsdier. Ik wilde zeggen een gedeelde plek met 4 anderen, maar mijn eigen huisdieren zijn natuurlijk liever ;).

  | Reageer op deze reactie
 17. Sas Sefras schreef:

  Ingevuld. Lijkt me heel leuk om het allemaal te gaan lezen! Veel complimentjes vermoed ik, heel veel bunny Von D fans en hopelijk feedback die je verrast. Dat is het leukst lijkt me!

  | Reageer op deze reactie
 18. Sas schreef:

  Ik ga hem voor je invullen lieve Iris!
  (PS: Had je de mijne al ingevuld? Ben erg benieuwd, aangezien we elkaar al jaren volgen wat zo’n trouwe lezer allemaal zou invullen! > link is te vinden op Twitter 😉 )

  | Reageer op deze reactie
 19. annouska schreef:

  Zooooo meteen maar even ingevuld. Want altijd als ik zeg dat ik het later doe, dan vergeet ik het dus natuurlijk te doen.

  Ik heb trouwens de laatste tijd op jou blog via bloglovin dat de schuifbalkjes in zijn geheel knipperen aan de zijkant en onderin; ik kan het helaas niet showen. Maar het is alleen bij jouw blog en alleen als ik hem via bloglovin open. Heel vaag!

  | Reageer op deze reactie
 20. Lineke schreef:

  Ik wil hem met alle liefde invullen, maar… inloggen met google-account…?? Ik heb geen google-account. En aangezien ik niet zo’n fan van google ben (Ik gebruik Ecosia, die zetten het geld dat ze verdienen in om bomen te planten. Word ik heel blij van ;-)) wil ik eigenlijk ook niet een account bij ze aanmaken.. Is er een manier waarop ik dat omzeilen kan..?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ah leuk, Ecosia was mijn Groene Tip #3 en gebruik ik zelf ook, dus dat kan ik alleen maar toejuichen 😉 Volgens mij is dat omdat ik heb ingesteld dat iedereen hem maar één keer kan invullen. Ik heb inmiddels bijna 600 ingevulde reacties, dus daar ben ik wel even zoet mee! Mocht je nog een bepaalde opmerking hebben dan mag je het altijd in een comment laten weten of een mailtje als je dat fijner vindt.

   | Reageer op deze reactie
 21. Femke schreef:

  Haha, zet ik neer dat ik jouw blogs over Bunny von D altijd zo geweldig vind en dan zie ik de laatste vraag. Grappig!

  | Reageer op deze reactie
 22. Maaike schreef:

  Ik heb hetzelfde probleem als Lineke. Waarom inloggen via google?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Dat komt (denk ik) omdat ik heb ingesteld dat iedereen hem maar één keer kan invullen. Ik heb inmiddels bijna 600 ingevulde enquêtes binnen, dus daar ben ik wel even zoet mee! Mocht je nog een bepaalde opmerking hebben (een verbeterpunt, of wat dan ook) dan mag je het altijd laten weten via een comment of mailtje.

   | Reageer op deze reactie
 23. Kristel schreef:

  Misschien is online privacy wel een dingetje bij een deel van je lezers – net als een paar anderen in de comments log ik liever niet in met een google-account om een enquête in te vullen.

  Mgoed, dan maar in een notendop: volg je blog al een jaar of twee en nog steeds met veel plezier 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   De resultaten blijven anoniem, het inloggen is alleen als check dat iemand niet meerdere keren de enquête in kan vullen zodat de resultaten betrouwbaar blijven. (Tenzij natuurlijk een groot deel niet wil/kan inloggen en ik daardoor een bepaalde groep mis in de resultaten, maar omdat ik daar maar 3 opmerkingen over heb gehad valt dat wel mee gok ik.) Ik heb inmiddels voldoende ingevulde enquêtes gelukkig. En heel erg bedankt voor je compliment! Superleuk om te horen dat je mijn blog al zo lang volgt 🙂

   | Reageer op deze reactie
 24. Gwendolyn schreef:

  Ik neem mijn verbeterpunt heus serieus. Jij ook, want die laatste vraag sluit er naadloos op aan haahhahhaha

  | Reageer op deze reactie
 25. Isabelle schreef:

  Wow , is die vorige enquete al weer zo lang geleden? De tijd gaat echt wel snel 🙂
  Ik heb hem ook even ingevuld! Ben benieuwd naar de resultaten!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top