De ‘Questions of Life’ tag

Ik zag dat Saske (Saske is heel leuk, lees hier maar) de Questions of Life tag in had gevuld. Dat klinkt alsof het over diepzinnige levensvragen gaat, maar dat valt eigenlijk wel mee. Toch vond ik het wel leuk om dit vragenlijstje in te vullen, en hopelijk vinden jullie het net zo leuk om te lezen! De originele tag is bedacht door Xaviera.
Gele blaadjes

Welke herinnering van het afgelopen jaar geeft je de grootste glimlach op je gezicht?

Ik denk niet één specifieke herinnering, maar gewoon het hele afgelopen jaar in het algemeen. Ik moet altijd lachen als ik door Timehop scroll, dat is een app waarbij je oude tweets en andere social media berichtjes van jezelf door de jaren heen terug kan lezen. Het ging een aantal jaren geleden zo slecht dat ik echt niet kon inzien dat het ooit allemaal wel goed zou komen. Ik ben blij dat ik nu Iris 2.0 ben. Misschien wel wat saaier en rustiger, maar deze versie bevalt mij stukken beter!

Wat heb je altijd al eens willen doen sinds je kindertijd?

Hmm.. Ik wilde altijd heel graag een tijdschrift maken. In groep 8 maakte ik mijn eigen tijdschrift, het heette Iriz, lekker creatief hè? We hadden de opdracht om alleen de cover van een tijdschrift te ontwerpen, ik ging helemaal los en maakte er een volledig boekwerk van. Maar eigenlijk is mijn blog wel een soort van online tijdschrift, dus wat dat betreft is die wens wel uitgekomen.

Gele blaadjes

Wat zou je doen in je leven als er totaal geen beperkingen waren?

Och, zoveel! Ik ben heel blij met hoe mijn leven is, maar er zijn gewoon heel veel dingen die niet kunnen of die niet lukken. Ik kan dat prima accepteren, maar soms lijkt het mij ook wel lekker makkelijk als die beperkingen er niet zouden zijn. Doordat ik totaal geen overzicht heb is het bijvoorbeeld levensgevaarlijk als ik in de stad fiets. Dus mijn fiets staat al jaren stof te verzamelen sinds ik in Enschede woon. Op rijles gaan zie ik daarom ook niet zitten. Er is een master die ik graag zou willen doen met een half jaar stage, maar ik weet nu al dat ik zo’n stage echt niet vol zou houden. Ik zou wel graag lekker vaak uiteten willen gaan zonder dat mijn hoofd gaat tollen van iedereen die door elkaar praat waardoor ik er niet honderd procent van kan genieten. Of op vakantie! Maar al die nieuwe indrukken zorgen ervoor dat ik er vooral doodmoe van word. Van dat soort kleine dingen kan ik soms wel gefrustreerd raken, maar aan de andere kant weet ik gewoon niet beter. Ik had altijd het idee dat ik heel erg mijn best moest doen om die dingen te veranderen – lekker uit je comfort zone enzo – maar daar werd ik alleen maar meer gefrustreerd van. Het bevalt mij prima in mijn woezelige knusse comfort zone. Ik moet ook altijd een beetje binnensmonds overgeven als iemand zegt dat de magie buiten je comfort zone ligt. Zorg er gewoon voor dat je comfort zone wat magischer wordt, denk ik dan.

Wat heb je voor het laatst over jezelf geleerd?

Dat ik het niveau van mijn studie prima aan kan. Ik schreef er al iets over in mijn blogpost over het afstuderen. Ik ben natuurlijk nog maar net begonnen, maar het afstuderen gaat tot nu toe echt supergoed, ik vind het (nog steeds!) heel leuk om met mijn scriptie bezig te zijn. Gewoon het idee dat ik weet dat ik dit kan en dat het gewoon gaat lukken is zó fijn.

Geitje

Als je aan het dagdromen bent, waar gaan die dromen dan over?

Over mijn moestuin die dit jaar perfect moet gaan lukken en hoe we de tuin in gaan delen straks. Hoe ik mijn blog meer kan verbeteren, ik bedenk de mooiste layouts en leukste nieuwe onderwerpen (die ik daarna weer vergeet natuurlijk). Dat ik straks ben afgestudeerd en wat ik daarna zal doen. Toch wel een master? De boeken die ik zou kunnen schrijven. Wat we vanavond gaan eten. Welke nieuwe recepten mij lekker lijken. Hoe mijn droomhuis er van binnen uit zou zien. En welke huisdieren we allemaal zouden hebben. Een geitje! En zwijntjes. O, en dat ik wil trouwen met bloemen in mijn haar. En zou ik mijn haar paars of roze verven? Ik vind mijzelf zo saai de laatste tijd als ik in de spiegel kijk. En ik wil een Pinterest-waardige kelder met allemaal mooie voorraadpotten, oh ik zie het al helemaal voor me. Nu staat alles nog vol met oud papier en spinnenwebben, maar als het goed is gaat Steve er iets moois van maken als verjaardagscadeau voor mij. Yesss, is het al bijna 22 april? En zo kan ik nog wel even doorgaan.

paars
Deze foto is van 300 jaar (en 10 kilo) geleden en ik moet diep van binnen een beetje huilen als ik er naar kijk want ik wil mijn haar weer zo mooi als toen!

Welke verandering wil je het komende jaar het liefste toepassen in je leven?

Ik wil minder zooi in mijn huis. Met die hele minimalisme- en opruimhype in blogland krijg ik zoveel zin om spullen weg te doen en alles lekker op te ruimen. Het hele project is tot nu toe nog wat overweldigend, ik heb namelijk een ongelofelijke verzameling aan spullen en prullaria. Ik probeer elke dag een beetje te doen en het per kamer te bekijken. Afgelopen weekend ben ik bezig geweest in de slaapkamer: twee vuilniszakken met kleding konden naar de kringloop en veel oude make-up of nog oudere verzorgingsproducten mochten de deur uit. Zo fijn! Deze week hoop ik de rest van de bovenverdieping te hebben opgeruimd. En ik wil paars haar.

En dan nu mijn levensvraag aan jullie: zou ik mijn haar weer lila-paars of suikerspin-roze verven, of gewoon helemaal niet?

Back to Top