Taartjesproeverij

In de blogpost van gisteren vertelde ik al dat ik héle lekkere taartjes had gekregen van Lisa, eigenaresse van Taarten van Jansen. Ik neem mijn taak als blogger uiteraard reuze serieus, dus ik organiseerde een heuse taartjesproeverij voor mijn moeder en Steve. En mijzelf natuurlijk, want tegen vegan én bio taartjes zeg ik geen nee. Zondagmiddag hebben we ze uitvoerig getest. Tja, iemand moet het doen hè?

vegan taarten van jansen

100% bio en vegan

Lisa komt uit Arnhem en ik vind het dus onwijs leuk dat er nu wat meer richting het oosten van ons land ook meer aanbod is voor vegan taarten. Ik eet zelf lang niet altijd vegan, maar mijn voorkeur gaat er wel naar uit. Ik vind het zelf dan ook heel leuk om mee te experimenteren. Helaas gaat dat bij mij lang niet altijd goed, bakken zonder ei is nog best een kunst kan ik je vertellen. Maar daar hebben we gelukkig Lisa voor, want zij is, in tegenstelling tot mij, een ster in vegan bakken! En ze maakt enkel gebruik van biologische ingrediënten. Veel beter kan het niet worden, toch?

taarten

De test

De taartjes zijn zo mooi! Het is bijna zonde om op te eten. Ik hoop echt dat ik ook ooit zulke mooie creaties kan maken. Op de foto hierboven zie je van links naar rechts: een chocolate chip cookie, piña colada cupcake (zonder alcohol), brownietaart met cranberries en walnoten, chocobanaan ‘cheese’ cake en een wintermuffin met koekkruiden. Voorzichtig sneed ik alles in drie stukken en het testen kon beginnen. Het TTT (TaartTestTeam) bestond uit de enige echte mama van Iris die niet zo bekend is met veganistische baksels want dat kennen ze in de Achterhoek natuurlijk helemaal niet (vega-wattes?); oerman Steve die elke dag wel zou willen ontbijten met taart maar een afkeer heeft van ‘gek’ eten; en ik: wannabe-hippie die altijd wel in is voor iets nieuws! Je hoort het al, we vullen elkaar mooi aan.

testteam

taarten proeverij

Het oordeel

LEKKER! We konden niet tot een unaniem oordeel komen wat betreft het allerlekkerste taartje. Mijn moeder vond namelijk de piña colada muffin het allerbeste. Deze is lekker luchtig, smaakt naar kokos en is niet te zoet maar precies goed. Op een gedeelde tweede plaats kwamen voor haar de chocolate chip koek en de chocobanaantaart. Steve en ik waren het erover eens dat het taartje met chocolade en banaan de bom is, een absolute nummer 1, zó lekker smeuïg. Maar ook van de worteltaart-muffin waren we fan. En het koekje. En de brownietaart. En de cupcake met kokos. Eigenlijk vonden we alles heel erg lekker.

vegan muffins koek en taart

Mocht je in de buurt van Arnhem wonen dan kan je bij Lisa terecht voor kleine en grote bestellingen. En voor iedereen die niet in de buurt van Arnhem woont is er ook goed nieuws, want de koekjes kunnen gewoon door de brievenbus! Meer info vind je op haar website en Facebookpagina. Dankjewel voor je mooie en lekkere creaties, Lisa! Ik hoop dat je met je taartjes de wereld gaat veroveren.

Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen van een bedrijf. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top