Local Sunday Market: mei editie

Als ik mijn inbox zie met persberichten lijkt het alsof al het hips alleen in Amsterdam en omstreken plaatsvindt. Dat vind ik altijd zo jammer. Maar dan vindt de Local Sunday Market in Enschede weer plaats en dan ben ik heel blij dat ik het oosten van ons landje woon. De eerste Local Sunday Market vond in december 2013 plaats, toen was het nog een kleine indoor markt. Inmiddels hebben er meerdere edities plaats gevonden en het is zo leuk om te zien dat het steeds maar groeit en groeit. Afgelopen zondag bezocht ik de vijfde editie met mijn moeder. En het was DRUK!

local sunday market enschede

Local Sunday Market

De Local Sunday Market wordt altijd gehouden in de voormalige Polaroidfabriek in Enschede, een fijne artistieke locatie voor een indoor market. Ik hoorde dat er deze keer rond de 85 (!) kramen op de markt stonden. Toen ik ’s middags met mijn moeder aankwam bij de fabriek stond er een gigalange rij bij de ingang. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt. In de hal was het dan ook drukdrukdruk. Maar het is natuurlijk superleuk dat de markt zo bekend is geworden en dat er zo ontzettend veel mensen op afkomen.

local sunday market

Sfeerimpressie

Het leuke aan de Local Sunday Market is dat de sfeer supergezellig is en dat het contact met de standhouders altijd heel leuk is. Je merkt echt dat de spullen die je er vindt met veel liefde zijn gemaakt. En het allerleukste is dat je er guilt-free kan shoppen, want het steunen van de lokale ondernemers is alleen maar goed! En daarom wil ik de onderstaande toffe projecten even in het zonnetje zetten. Dan krijg je ook gelijk een idee hoe de Local Sunday Market eruit ziet en wat voor een soort kramen je er kan vinden.

Local Sunday Market Enschede
Mooie illustraties van José Boekema! Toen ik langs haar vrolijke kraampje liep, kwam ze gelijk al naar me toe omdat ze mij herkende van mijn blog, hoe leuk is dat? José is illustrator en grafisch ontwerper én heeft een eigen collectie aan producten die je ook op de foto hierboven ziet. Zie haar website voor nog meer moois!
Local Sunday Market Enschede
Witte, rode en zwarte Kampot peper van Project Pepper. Dit pepersoort komt uit Cambodja en heeft een beschermde geografische status gekregen. Ik zat te twijfelen om een zakje te kopen, en ik heb uiteindelijk een beetje spijt dat ik het niet heb gedaan, want ik ben nu wel heel benieuwd hoe het smaakt. Gelukkig is er ook een webshop! De peper is fair trade en de opbrengst wordt gebruikt om projecten zoals scholing en schoon drinkwater in Cambodja te steunen.
Local Sunday Market Enschede
Linda ken ik een beetje van Twitter en het was leuk om haar eens in het echt te ontmoeten. Zij bedacht deze kunstpotjes die gevuld worden door verschillende kunstenaars. Zo creatief! Ze verkoopt deze potjes, en andere unieke producten, in haar webshop.
Local Sunday Market Enschede
Dit vind ik ook zo leuk, een kook- en inmaakworkshop! In deze workshops leer je basistechnieken voor het inmaken en inkoken van groente en fruit en belangrijke trucs en tips. De workshops worden gegeven in Enschede, op de blog van Eaten Apple vind je meer info.
Local Sunday Market Enschede
Whoa, bio en vegan taartjes! Lisa is de eigenaresse van Taarten van Jansen en ze maakt de lekkerste muffins, koekjes en taarten. Dat weet ik want ik mocht een paar van haar creaties mee naar huis nemen om te reviewen voor mijn blog. Samen met Steve en mijn moeder hielden we een heuse taartjesproeverij die middag. Daar lees je snel meer over!
Local Sunday Market Enschede
Ook buiten was er genoeg te doen, we dronken deze megahippe drankjes bij de food car van Melting Pot. Ik houd normaal niet zo van frisdrank, maar dit roze bio-rabarberdrankje wil ik best in liters inkopen, súperlekker.
Local Sunday Market Enschede
Jeannette van Wat Maakt Je Mooi is zo’n lief mens, ik had haar al eens ontmoet op een eerdere editie van de Local Sunday Market en het was leuk om haar weer te zien! Ze verkoopt zelfgemaakte zeepjes, scrubs, lipbalm, you name it. Ik mocht een paar nieuwe producten meenemen om uit te testen (whoee primeur!) dus daar lees je binnenkort meer over.
Local Sunday Market Enschede
Jaaa, babyplantjes van Enjoy the Crisis! Ik hoopte al dat ik die kon vinden op de markt. Ik kocht tuinbonen, sugarsnaps en tatsoi. Ze staan nu nog in bekertjes op de eettafel, maar ik ga ze snel in mijn mini-moestuin planten.

De volgende editie

Oh, wat was er veel te zien en te doen. Er was live muziek, een frietkraam, een heuse kapper voor mannenkapsels en baarden, een springkussen en activiteiten voor kinderen (die hoek ben ik met een grote boog omheen gelopen) en honderd andere leuke dingen. Volgens mij heb ik per ongeluk heel veel kraampjes gemist omdat het zo overweldigend was. Je hoeft je er in ieder geval niet te vervelen, dat is zeker. De volgende Local Sunday Market vindt ergens in augustus plaats, had ik begrepen. Houd de Facebookpagina van Local Sunday Market in de gaten voor meer info! Mijn blogposts over de vorige edities kan je hier vinden.

Back to Top