Local Sunday Market: mei editie

Als ik mijn inbox zie met persberichten lijkt het alsof al het hips alleen in Amsterdam en omstreken plaatsvindt. Dat vind ik altijd zo jammer. Maar dan vindt de Local Sunday Market in Enschede weer plaats en dan ben ik heel blij dat ik het oosten van ons landje woon. De eerste Local Sunday Market vond in december 2013 plaats, toen was het nog een kleine indoor markt. Inmiddels hebben er meerdere edities plaats gevonden en het is zo leuk om te zien dat het steeds maar groeit en groeit. Afgelopen zondag bezocht ik de vijfde editie met mijn moeder. En het was DRUK!

local sunday market enschede

Local Sunday Market

De Local Sunday Market wordt altijd gehouden in de voormalige Polaroidfabriek in Enschede, een fijne artistieke locatie voor een indoor market. Ik hoorde dat er deze keer rond de 85 (!) kramen op de markt stonden. Toen ik ’s middags met mijn moeder aankwam bij de fabriek stond er een gigalange rij bij de ingang. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt. In de hal was het dan ook drukdrukdruk. Maar het is natuurlijk superleuk dat de markt zo bekend is geworden en dat er zo ontzettend veel mensen op afkomen.

local sunday market

Sfeerimpressie

Het leuke aan de Local Sunday Market is dat de sfeer supergezellig is en dat het contact met de standhouders altijd heel leuk is. Je merkt echt dat de spullen die je er vindt met veel liefde zijn gemaakt. En het allerleukste is dat je er guilt-free kan shoppen, want het steunen van de lokale ondernemers is alleen maar goed! En daarom wil ik de onderstaande toffe projecten even in het zonnetje zetten. Dan krijg je ook gelijk een idee hoe de Local Sunday Market eruit ziet en wat voor een soort kramen je er kan vinden.

Local Sunday Market Enschede

Mooie illustraties van José Boekema! Toen ik langs haar vrolijke kraampje liep, kwam ze gelijk al naar me toe omdat ze mij herkende van mijn blog, hoe leuk is dat? José is illustrator en grafisch ontwerper én heeft een eigen collectie aan producten die je ook op de foto hierboven ziet. Zie haar website voor nog meer moois!

Local Sunday Market Enschede

Witte, rode en zwarte Kampot peper van Project Pepper. Dit pepersoort komt uit Cambodja en heeft een beschermde geografische status gekregen. Ik zat te twijfelen om een zakje te kopen, en ik heb uiteindelijk een beetje spijt dat ik het niet heb gedaan, want ik ben nu wel heel benieuwd hoe het smaakt. Gelukkig is er ook een webshop! De peper is fair trade en de opbrengst wordt gebruikt om projecten zoals scholing en schoon drinkwater in Cambodja te steunen.

Local Sunday Market Enschede

Linda ken ik een beetje van Twitter en het was leuk om haar eens in het echt te ontmoeten. Zij bedacht deze kunstpotjes die gevuld worden door verschillende kunstenaars. Zo creatief! Ze verkoopt deze potjes, en andere unieke producten, in haar webshop.

Local Sunday Market Enschede

Dit vind ik ook zo leuk, een kook- en inmaakworkshop! In deze workshops leer je basistechnieken voor het inmaken en inkoken van groente en fruit en belangrijke trucs en tips. De workshops worden gegeven in Enschede, op de blog van Eaten Apple vind je meer info.

Local Sunday Market Enschede

Whoa, bio en vegan taartjes! Lisa is de eigenaresse van Taarten van Jansen en ze maakt de lekkerste muffins, koekjes en taarten. Dat weet ik want ik mocht een paar van haar creaties mee naar huis nemen om te reviewen voor mijn blog. Samen met Steve en mijn moeder hielden we een heuse taartjesproeverij die middag. Daar lees je snel meer over!

Local Sunday Market Enschede

Ook buiten was er genoeg te doen, we dronken deze megahippe drankjes bij de food car van Melting Pot. Ik houd normaal niet zo van frisdrank, maar dit roze bio-rabarberdrankje wil ik best in liters inkopen, súperlekker.

Local Sunday Market Enschede

Jeannette van Wat Maakt Je Mooi is zo’n lief mens, ik had haar al eens ontmoet op een eerdere editie van de Local Sunday Market en het was leuk om haar weer te zien! Ze verkoopt zelfgemaakte zeepjes, scrubs, lipbalm, you name it. Ik mocht een paar nieuwe producten meenemen om uit te testen (whoee primeur!) dus daar lees je binnenkort meer over.

Local Sunday Market Enschede

Jaaa, babyplantjes van Enjoy the Crisis! Ik hoopte al dat ik die kon vinden op de markt. Ik kocht tuinbonen, sugarsnaps en tatsoi. Ze staan nu nog in bekertjes op de eettafel, maar ik ga ze snel in mijn mini-moestuin planten.

De volgende editie

Oh, wat was er veel te zien en te doen. Er was live muziek, een frietkraam, een heuse kapper voor mannenkapsels en baarden, een springkussen en activiteiten voor kinderen (die hoek ben ik met een grote boog omheen gelopen) en honderd andere leuke dingen. Volgens mij heb ik per ongeluk heel veel kraampjes gemist omdat het zo overweldigend was. Je hoeft je er in ieder geval niet te vervelen, dat is zeker. De volgende Local Sunday Market vindt ergens in augustus plaats, had ik begrepen. Houd de Facebookpagina van Local Sunday Market in de gaten voor meer info! Mijn blogposts over de vorige edities kan je hier vinden.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

51 reacties op “Local Sunday Market: mei editie

 1. Inderdaad zo jammer dat bijna alle leuke, interessante, creatieve, originele, unieke dingen zich in de Randstad lijken af te spelen!! In het zuiden van het land (Maastricht in mijn geval) wonen ook mensen die zulke dingen kunnen smaken. Waarom niet meer initiatieven in deze buurt dan?

 2. Kim

  Wauw ik zie heel veel nieuws 🙂 Zo leuk! Ben erg benieuwd naar dat drankje. Zit daar ook koolzuur in of is het meer een soort van sap?

  • iris

   Nee het is echt frisdrank, met koolzuur dus! Maar wel veel lekkerder dan normaal frisdrank (of ik ben gewoon gebrainwashed door het mooie hippe imago van het drankje haha).

 3. Wat heb je een boel leuke dingen gezien! Ik ga zeker de linkjes bekijken. Jammer dat zoiets alleen maar in de randstad is.

 4. Oke ik ga verhuizen naar Enschede 😉 Ziet er zo leuk uit! Al die leuke creatieve en lekkere spulletjes! In Rotterdam hebben we de Swan Market, maar dat is toch iets groter allemaal.. Misschien dat ik daar binnenkort weer eens naartoe ga. Kan de Local Sunday Market niet een keer een editie in Rotterdam doen? 😀

  • iris

   Jaaaa leuk, doe maar! 😉 Ik ben juist jaloers op jullie Swan Market haha, maar kan me wel voorstellen dat dat grootse juist een nadeel kan zijn.

 5. Kim

  Jammer dat ik niet in de buurt woon zeg! Ziet er heel leuk uit daar. 🙂
  Hoop dat jij dan hebt genoten voor ons allebei. 😉

 6. Linda

  Haaa, lief! Mijn kunstpotjes <3

  Super leuk om je even gesproken te hebben, het was inderdaad echt super druk en uiteindelijk helemaal geen tijd gehad om zelf rond te gaan. Vet jammer. Nu kan ik als nog even nagenieten 😀

  • iris

   Hihi 😀 Wat jammer inderdaad! Maar nu heb je het toch nog een beetje kunnen bekijken inderdaad 😉

 7. Naomi

  Wat ziet dat er leuk uit zeg! Ik zou ook nog een keer graag naar een foodmarket willen!

  x

  • iris

   Ah thanks! Het was echt een top-editie inderdaad, wel jammer dat ik je heb gemist!

 8. Oh wat leuk allemaal! Ik woon nog redelijk dicht bij Enschede dus lijkt me wel een leuk uitstapje 🙂 Wat grappig dat ze jou ook herkende en dat je spullen mag reviewen.

  • iris

   Oh wat leuk dat je dichtbij Enschede woont! High five! 😉 Het is zeker een bezoekje waard 😀

 9. Saar

  Oh, wat een ontzettend fijn marktje! Ik vind het jammer dat ik zelf niet in Nederland woon!

 10. Kim

  Ah jaaaaa Iris, ik ben het zo met je eens!! Alle hippe dingen zitten alleen maar hip te doen in Amsterdam, hulde aan alle hippe dingen daarbuiten!!

 11. Laura

  Dit ziet er altijd zo leuk uit! Jammer alleen dat het zover weg is. Maar ik ga even de Facebook pagina liken zodat ik in de gaten kan houden of het toevallig een keertje in de buurt komt :)!

 12. Femke

  Voor de mensen die in Eindhoven en omstreken wonen: Elke derde zondag van de maand wordt er een soortgelijke markt gehouden: de FeelGoodMarket. De sfeer is echt geweldig altijd, en er worden heel veel mooie en locale producten verkocht. Zeker een kijkje waard!

 13. Zag er gezellig uit! Zelf ben ik er nog nooit geweest, lijkt me leuk om een keer de sfeer te proeven!

  • iris

   Ja dat snap ik wel, voor mij was het ook iets te druk, poeeeh. Volgens mij kwam ik ook echt op het drukste moment haha, tussen 3 en 4 uur was ik er geloof ik. De volgende keer ga ik veeel vroeger! Maar ik vond het wel weer erg leuk om te bezoeken 😀

 14. Lisa

  Ooh wat een leuk artikel Iris! Je hebt de sfeer van de markt echt goed weergegeven. Heb nu al zin in de volgende editie en ben heel benieuwd naar wat je van mijn taartjes vond. We zullen het snel weten 😉

 15. Iris

  Dit is ziet er echt super leuk uit! Toch jammer dat ik zo ver in Groningen woon soms 😛

 16. pho

  Leuk zeg! Via FB kwam ik hier uit. Heb zelf in april deelgenomen aan de Blije Markt (ook leuk lokaal initiatief, omgeving Doetinchem) Maar Enschede is veel dichterbij! 🙂
  Misschien kom ik ook een keer in het najaar met mijn groene dingen!

  • iris

   Oh wat leuk, de Blije Markt kende ik nog niet, klinkt heel vrolijk 😀 En misschien zie ik je dan wel bij de volgende editie van de Local Sunday Market, zou leuk zijn!

 17. Iris

  Enschede is een beetje ver weg, maar zo’n markt mogen ze wel door het hele land organiseren!

 18. Inge

  Wat een leuk stuk heb je geschreven! Het wad inderdaad DRUK! Maar nog steeds erg gezellig 😉

 19. Wieke

  Mijn vader is er de vorige keer geweest en die was erg negatief. Komt waarschijnlijk door de drukte, want dit ziet er echt enorm leuk uit! Mogen ze echt wel wat meer gaan promoten (als ras-eankedeër ken ik het dus niet zo goed, niet vanwege de rust).

  • iris

   Oh wat jammer zeg! Maar ik kan me ergens ook wel voorstellen dat het niet echt een mannen-ding is, met al die sieraden, kussentjes, breispullen, etc 😉 Ik vind het zelf een geweldige markt in ieder geval 😀 En volgens mij zit het met promoten wel goed als je ziet hoe gigadruk het was haha.

 20. Jose

  Wat leuk! Mooi verslag en bedankt voor de vermelding 🙂 Leuk je in echt te hebben gesproken!

  • iris

   Ah jammer! Volgende keer wel gaan hoor, het is zó leuk! Al ga ik dan wel wat eerder zodat het hopelijk wat minder druk is haha 😀 Jose maakt echt leuke illustraties inderdaad, heel vrolijk!

 21. Leuk, ik kon er helaas niet bij zijn! Ik heb me al wel voor de workshop ‘inmaken’ van Eaten Apple aangemald :-). Liefs, Yvette

  • iris

   Oh wat leuk zeg! Ik ben benieuwd hoe het je het bevalt. Ik wil het ook nog graag eens leren. Maar eerst maar eens mijn groene vingers wat groener krijgen door te oefenen met mijn mini-moestuin haha.

   • Lotta

    Hey hey,
    dank je wel voor de leuke vermelding op je blog, het was in der daad een heel fijne ( en drukke!) markt!
    Je bent van harte welkom om een keer mee te doen met de workshops 😉
    groetjes, Lotta van EatenApple

 22. Ziet er heel knus en gezellig uit! En van die zelfgemaakte zeepjes word ik spontaan vrolijk! 😉 daar heb ik echt een zwak voor haha!

 23. Ilse

  Wowie dit ziet er heel leuk uit! Ik lees het alleen te laat, wat jammer 🙁 Ik houd de facebookpagina in de gaten zodat ik de volgende editie niet hoef te missen, ik ben namelijk gek op van die standjes met producten en creaties uit de regio.

 24. Pingback: Recept: Toast met avocado en radijs | IKBENIRISNIET

 25. Pingback: Hotspot: ETN Saladebar in Enschede | IKBENIRISNIET

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten