Enquête resultaten

Allereerst bedankt voor het invullen van mijn enquête! Ik heb bijna 700 ingevulde enquêtes ontvangen en volgens mij is dat een heel mooi aantal. Ik was doodsbang om de reacties te lezen, want zoals je weet kan ik helemaaaaal niet goed tegen kritiek. Of nouja, in veel gevallen wel, maar niet als het over mijn blog gaat omdat daar mijn hart en ziel in zit. Mijn blog is een weerspiegeling van wie ik ben, dus dan vind het lastig om bepaalde dingen niet persoonlijk op te vatten. Maar gelukkig viel het allemaal reuze mee (op één bizarre reactie na, maar daar komt ik later op terug, spannend!!), en ik ben blij dat ik nu meer duidelijkheid heb over wie mijn lezers zijn en wat eventuele verbeterpunten zijn. Ik ben er zelfs direct mee aan de slag gegaan, want ik heb een échte webdesigner ingehuurd die binnenkort een AWESOME layout voor mijn blog gaat ontwerpen.

Gele blaadjes

Lezers

Superinteressant om te zien hoe mijn ‘doelgroep’ er nu uitziet en dat dit plaatje ook overeen komt met de doelgroep die ik in mijn hoofd heb als ik artikelen schrijf. Ik ben namelijk lekker egocentrisch en schrijf over dingen die ik zelf leuk vind en dan hoop ik maar dat er mensen zijn die dat ook leuk vinden. Dus het is niet zo gek dat het grootste deel van de lezers op mij lijkt qua leeftijd en geslacht.

En dan hier mooie plaatjes:

doelgroep

 

Feedback

Als feedback kreeg ik onder andere veel persoonlijke voorkeuren te horen, zo vindt de één de recepten te simpel en wil de ander juist meer simpele recepten of helemaal geen recepten. Ik moest ook lachen omdat iemand zei dat het jammer was dat ik woorden als ‘woordenkots’ gebruikte en weer iemand anders zei dat ze het juist leuk vond dat ik grappige woorden als ‘woordenkots’ gebruikte. En meer van dit soort tegenstellingen waar ik dus niet zoveel mee kan, want ik kan het (helaas!) niet iedereen naar zijn zin maken. Ook stelde ik een specifieke vraag over betaalde blogposts en reviews van producten die ik heb gekregen (en waar ik dus niet voor betaald ben). Ik geef dit namelijk àltijd aan met een zinnetje onder mijn artikelen zodat dat duidelijk is. Maar soms krijg ik toch nog berichtjes van mensen die dat niet helemaal snappen. Gelukkig gaf 92,2% aan dat dit duidelijk was, 6% had hier geen mening over en slechts 1,8% procent vond het onduidelijk. Dus ik kan weer opgelucht ademhalen en ga er van uit dat het op deze manier gewoon goed is. Ik weet dat een enkeling vindt dat ik te veel ‘reclame’ plaats. Daar ben ik het zelf niet mee eens. Het is natuurlijk lastig om te zien hoe het hier achter de schermen gaat, maar zeker 80% van alle aanvragen van bedrijven sla ik af omdat ik vind dat ze niet goed genoeg bij mijn blog passen. En van de producten die ik krijg toegestuurd, laat ik alleen de dingen zien waar ik zelf erg enthousiast over ben. Als het mij puur om geld verdienen en reclame maken ging, had ik dus al lang een volledige inkomstenbron van mijn blog kunnen maken. Dat zeg ik niet om te laten zien dat ik zulke geweldige principes heb, maar omdat ik kan begrijpen dat het lastig is om hier een voorstelling van te maken als je niet in het blogwereldje zit. Ook waren er een paar lezers die zo hun bedenkingen hadden over mijn ambitie om fulltime te gaan bloggen. Omdat de kans dan groot is dat mijn blog minder oprecht of spontaan wordt. Nu denk ik dat dat wel mee valt. Ik ben op dit moment bijvoorbeeld in overleg met McDonalds voor een goedbetaalde deal, ik moet dan wel maandelijks weer vlees gaan eten, om o.a. de nieuwe glutenvrije BigMacs te reviewen, maar dat heb ik er wel voor over. Want ik krijg er supergoed voor betaald en dat kan ik dan weer in mijn blog investeren. Ook wil ik wekelijks in samenwerking met Primark outfits gaan posten om hun groene imago wat op te krikken.

Nee. Natuurlijk niet. Hallóóó. Ik ben Iris niet (hihi) als ik dat zou doen.

P.S. Voor degene die als verbeterpunt vroeg waar ik mijn inkomsten vandaan haal, omdat ik maar wat uurtjes achter mijn computer hang om een paar euro’s te verdienen, verder niet werk en of mijn vriend het wel oké vindt dat ik de rest van de dag thuis zit: die ‘uurtjes’ zijn meer dan 30 uur naast mijn studie, en ja, Steve vindt dat helemaal oké want we leven in 2015 en ik ben een geëmancipeerde vrouw die gewoon zelf de huur betaalt met die ‘paar euro’s’. (Volgens mij heb ik nog een uur vol verbazing en een licht verhoogde bloeddruk naar mijn scherm gestaard.)

Verbeterpunten

Maar er kwamen ook onwijs veel concrete verbeterpunten uit waar ik heel blij mee ben! Ik heb een lijst gemaakt van alle verbeterpunten die ik wil doorvoeren. Bijvoorbeeld recepten duidelijker formuleren en meer persoonlijke artikelen plaatsen. Alle tips voor de layout heb ik doorgegeven aan de webdesigner, zoals een overzichtelijke receptenindex met foto’s (oeh yeah!) dus dat komt helemaal goed! Ook zaten er wat dingen bij waar ik zelf ook al iets mee wil doen als ik meer tijd heb, dus ik vind het fijn om dat bevestigd te hebben, bijvoorbeeld: mooiere foto’s, leuke filmpjes (nee, geen ongemakkelijke vlogs, no worries) en méér Bunny von D. Ik heb zelfs al een súpermooie camera besteld (met mijn eigen geld ja, dat doen geëmancipeerde vrouwen namelijk). Een paar dingen die ik zelf héél graag zou willen, en die ook een paar keer genoemd werden, zijn het regelmatiger en vaker posten van blogposts op vaste tijden en vaker/sneller reageren op reacties (de tijd die ik over heb besteed ik daar al aan, dat duurt soms een dag of twee). Maar ik ben er inmiddels achter dat dit voor mij gewoon niet haalbaar is (huh regelmaat wat is dat?). In ieder geval niet op dit moment omdat ik natuurlijk ook nog aan het studeren ben. En volgens mij snappen jullie dat ook wel, aan alle lieve berichtjes te zien, dus dat vind ik heel fijn!

konijn schrikt
Dit is Bunny von D, het leukste konijn van Nederland (vind ik).

Duizend veren in mijn reet

En ik wil ook nog even zeggen dat ik héél blij (en een beetje verlegen) werd van alle mooie complimenten en lieve woorden. Ik had naast de vraag over de verbeterpunten namelijk ook een vraag over wat jullie juist leuk vinden aan mijn blog. Wat het meest werd genoemd, en dat komt vast niet als een verrassing: Bunny von D! Ik weet niet wie het was, maar degene die reageerde met “Ik pleit voor de onsterfelijkheid van Bunny von D”: je maakte mijn dag. Ik moest zo hard lachen. Oh echt, ik vind jullie zo leuk. Jullie maken me altijd vrolijk. Ik ben blij dat jullie mijn online matties zijn.

iedereen is fan van bunny von d

Heel erg bedankt voor alle tips, verbeterpunten en lieve complimenten! En ik hoop ook dat ik met deze blogpost eventuele onduidelijkheden heb opgeklaard. Mocht je nu toch nog denken: o jaaa, helemaal vergeten te zeggen, dan mag je het altijd nog laten weten in een comment of mailtje.

Back to Top