Een mooie huid met natuurlijke huidverzorging (+kortingscode!)

Jullie hebben al vaker kunnen lezen over de struggles die ik heb met mijn huid. Tegenwoordig is de hormonale acne gelukkig zo goed als weg! Het enige waar ik nu nog wel mee zit zijn kleine littekentjes en vaak een trekkerige, droge huid. Ondanks dat ik hartstikke #bodypositive ben, zijn de deukjes en rode vlekjes op mijn gezicht wel iets waar ik onzeker van kan worden. Onlangs was ik in Zeist om advies te krijgen van SoloBioMooi over natuurlijke huidverzorging om mijn huid weer blij te krijgen. De producten heb ik goed kunnen testen en een paar sprongen er voor mij echt uit, die deel ik graag met jullie!

natuurlijke huidverzorging van solobiomooi review

SoloBioMooi & mijn zoektocht naar de perfecte dagcrème

Een paar weken terug zat ik in de trein onderweg naar het hoofdkwartier van de webshop SoloBioMooi. Ik ontmoette daar Pieter, die samen met Ingrid sinds 2012 de webshop runt. Hij gaf mij een kijkje achter de schermen, vertelde over hun filosofie en liet me kennismaken met de verhalen achter de merken die ze verkopen. Ik vertelde over de acne waar ik mee heb geworsteld en de littekentjes waar ik nu mee zit opgescheept. Hij kon me een aantal producten laten zien die voor mijn huid goed zouden kunnen werken. Zo leerde ik ook dat goede hydratatie en voeding nu extra belangrijk zijn voor mijn huid. Dat mijn huid nog vaak trekkerig voelt overdag, betekende dat ik daar ook iets aan moest veranderen in mijn huidverzorging. En dat wist ik ook wel, want ik heb al heeeeeel veel verschillende dagcrèmes geprobeerd de afgelopen jaren: van goedkope rommel tot crèmes die gerust meer dan vijftig euro kostten. Maar het was het altijd net niet: ik moest een halve tube smeren gedurende de dag om genoeg hydratatie te krijgen of het was juist te vet, ik zat gelijk onder de puistjes en bultjes of het was wel oké, maar niet heel bijzonder. Wat toch zonde is bij een dure investering. Tijd voor iets nieuws!

natuurlijke huidverzorging review

SantaVerde natuurlijke huidverzorging

Eén van de mooie merken die ik bij SoloBioMooi leerde kennen, is het Duitse merk SantaVerde. Vaak is het eerste ingrediënt dat je leest op het etiket van een verzorgingsproduct ‘aqua’, water dus. In plaats van water vind je in de producten van SantaVerde het sap van de Aloë Vera plant. In Andalusie (Spanje) worden de planten biologisch verbouwd en met de hand verwerkt. Het merk is opgezet door mensen die echt liefde voor hun vak hebben en de wereld graag een beetje mooier maken. Inmiddels gebruik ik de producten van dit merk dagelijks. Ik ben er oprecht meer dan tevreden over. Wat ik fijn vind is dat hun dagcrème in verschillende ‘diktes’ te verkrijgen is: light, medium en rich. De huid op mijn wangen is namelijk vrij droog, hier gebruik ik de rijkere Aloë Vera Creme Rich voor. Mijn T-zone (voorhoofd, neus en kin) is daarentegen iets vetter, dus hier gebruik ik de Aloë Vera Creme Medium voor. Op die manier is mijn huid perfect gehydrateerd zonder een vettig laagje! Ik heb maar weinig nodig van de crèmes, vooral met een gezichtsolie als serum eronder. Ondanks dat het kostbare crèmes zijn door hun ingrediënten, ze bestaan immers níet voor meer dan de helft uit water, zijn ze relatief betaalbaar voor een kwaliteitsmerk.

Links: SantaVerde aloe vera creme rich. Rechts: SantaVerde aloe vera creme medium
Ingrediëntenlijst van SantaVerde creme met aloe vera in plaats van water als hoofdingrediënt
keurmerken santaverde natuurlijke huidverzorging
De keurmerken van SantaVerde: Natrue (natuurlijk), Leaping Bunny (dierproefvrij) en Vegan

Gezichtsolie is mijn nieuwe holy grail

Onder de dagcrème kan je de Aloë Vera Hydro Repair Gel of een gezichtsolie als serum gebruiken. Of eventueel beide als je een zeer droge huid hebt, bijvoorbeeld in de winter. Naar de gezichtsolieën van SoloBioMooi was ik het meest benieuwd, omdat ik graag iets aan de kleine littekentjes in mijn gezicht wil doen. Ik snap dat er geen wondermiddel bestaat dat mijn huid binnen no time egaal maakt, maar door mijn huid soepel te houden denk ik wel dat de littekens sneller vervagen. Vooral vitamine E kan hier ook goed bij helpen, leerde ik. Ik ben daarom extra blij met het flesje pure cacayolie van het merk Ooh!. De cacayolie wordt koud geperst en bevat 50% meer vitamine E dan arganolie en drie keer meer retinol dan rozenbottelolie. Bam! Dat is een behoorlijke boost voor de celvernieuwing van je huid. Slechts twee tot drie druppeltjes breng ik aan op mijn (schone) huid. De olie is geurloos, trekt snel in en laat geen vet laagje achter. Als het goed is ingetrokken, breng ik de SantaVerde crèmes aan die ik hierboven al noemde. Mijn huid voelt dan heel de dag zacht als babybilletjes en helemaal niet meer trekkerig. Hoera! Ik weet niet of ik het na drie weken al kan zeggen, maar ik denk écht dat mijn huid inmiddels al iets egaler is geworden. Het voelt in ieder geval wel zo!

Oils Of Heaven cacayolie tegen littekens (ook beschikbaar in travelsize, handig om te proberen!)
natuurlijke huidverzorging tegen acne littekens
#nomakeup zodat je kan zien wat ik bedoel met de rode vlekjes en deukjes

SoloBioMooi kortingscode

Naast natuurlijke huidverzorging, kan je bij SoloBioMooi ook terecht voor andere biologische & natuurlijke beautyproducten. Denk aan nagellak zonder schadelijke stoffen, natuurlijke zonnebrandcrème of verzorgingsproducten voor baby’s. SoloBioMooi staat bekend om hun persoonlijke aanpak, dus mocht je twijfelen welke product geschikt is voor jouw huid, dan kan ik het zeker aanraden om ze een berichtje te sturen of om te bellen. En als je dan op een bestelling over gaat, kan je als V.I.P. ikbenirisniet-lezer de onderstaande code gebruiken voor korting, yay! De korting is geldig op je gehele bestelling en kan je gebruiken tot en met 1 september 2017.

Gebruik de code ‘iris15’

voor 15% korting bij SoloBioMooi

Ik heb nog meer mooie, natuurlijke huidverzorging gekregen bij mijn bezoek die ik de aankomende tijd wat uitgebreider wil testen. Je zult hier reviews op mijn blog of op Instagram van voorbij zien komen als ik er enthousiast over ben. Naar welke producten ben jij benieuwd?

 Deze blogpost heb ik in samenwerking met SoloBioMooi geschreven 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

28 reacties op “Een mooie huid met natuurlijke huidverzorging (+kortingscode!)

 1. Romy schreef:

  Wat een fijn en uitgebreid artikel! Fijn dat je zoveel baat hebt bij deze producten! Vooral die gezichtsolie klinkt echt heel goed 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dankjewel, wat fijn om te horen! Gezichtsolie is zo fijn, nu ik een goede heb gebruik ik het elke dag 😀

   | Reageer op deze reactie
 2. Shirah schreef:

  Wat een duidelijk artikel! Ik heb nu meteen zin om een reuze bestelling te plaatsen haha. Bijna iedere avond gebruik ik een huidolie, meestal meng ik het met mijn crème. Arganolie en amandelolie zijn mijn favoriet!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha yes dat vind ik leuk! Amandelolie vind ik ook fijn, dat gebruik ik vaak als bodylotion 😀

   | Reageer op deze reactie
 3. gerhilde maakt schreef:

  Zo goed dat het beter gaat met je hormonale acne! Die persoonlijke aanpak vind ik wel positief, want ik zie vaak door de bomen het bos niet meer.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dat snap ik heel goed, ik heb hetzelfde. Er is ook gewoon zo veel! Maar ze kunnen heel goed advies geven (zonder verkooppraatjes, maar gewoon goede info), heel fijn 😀

   | Reageer op deze reactie
 4. Susan schreef:

  Oh wat klinkt het prettig allemaal! Fijn dat je nu iets hebt gevonden dat voor jou goed werkt.

  | Reageer op deze reactie
 5. Sofie schreef:

  Je hoeft je niet onzeker te voelen want je bent prachtig ❤️ Maar ik snap het heel goed. Ik heb ook (enorme) deukjes en vlekjes. Niet leuk. Ik wist niet dat een olie dat zou kunnen verbeteren. Maar ik ben toch wat bang het te proberen.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah dat vind ik echt lief! Over het algemeen heb ik het redelijk goed geaccepteerd nu, vooral omdat de acne nu bijna helemaal weg is, dat deed zo veel pijn ook, dan kan je het moeilijk ‘vergeten’ dat het er zit. Maar als ik m’n dag niet heb is het toch moeilijker, bleh. Ik heb in ieder geval heel veel baat bij een gezichtsolie! Het is niet zo dat je huid ineens helemaal egaal wordt, maar het helpt wel met de huid soepel/elastisch houden en uiteindelijk wordt je huid dan veel gladder 😀 Ik was eerst bang dat ik door de ‘vettigheid’ weer acne zou krijgen, maar dat is gelukkig niet zo. Verder kan het geen kwaad hoor!

   | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Wat fijn 😀 Vooral een goede gezichtsolie kan ik echt aanraden!

   | Reageer op deze reactie
 6. Marloes schreef:

  Dit klinken als hele fijne producten. Vooral die olie! Ik heb sinds een tijdje een flesje rozenwater wat ik wel eens gebruik, dat maakt mijn huid ook zo lekker zacht.

  | Reageer op deze reactie
 7. Iris schreef:

  Mijn huid is zo’n drama de laatste tijd, deels vettig met puistjes en deels zo droog dat ik er tot glimmens aan toe crème op moet smeren. Helpt die olie eigenlijk ook tegen overbodige glans?

  | Reageer op deze reactie
  1. Martine schreef:

   Ik gebruik al jaren een gezichtsolie ondanks dat ik een meer vettige huid heb. Hoe het werkt: wanneer je allerlei agressieve producten gebruikt voor een vette huid haal je eigenlijk het huideigen vetlaagje weg. Dit laagje heeft je huid nodig en beschermt je huid tegen invloeden van buitenaf. Wanneer dat laagje door jou iedere dag wordt verwijderd gaat je huid in de paniekstand en gaat enorm veel zelf weer aanmaken om dat laagje huideigen vet in stand te kunnen houden. Daardoor ga jij weer denken “shit, mijn huid glimt ik moet nog harder boenen” en je komt in de vicieuze cirkel. Op het moment dat jij olie gaat gebruiken om je huid te reinigen en je huid mee te voeden dan krijgt je huid van buitenaf de benodigde olie en gaat ie niet meer als een gek olie aanmaken. Dus hoe gek het ook klinkt: wanneer je een vette huid hebt is het juist een goed idee om op olie over te stappen. Laat je goed informeren welke olie geschikt is voor jouw huid. Frankinsence olie is met name heel goed wanneer je een onrustige huid heb en jojoba olie lijkt heel veel op het huideigen vetlaagje dus word goed opgenomen door de huid. Je huid gaat dus niet meer glimmen door het gebruik van olie.

   | Reageer op deze reactie
   1. Iris schreef:

    Ah, oké, dat klinkt wel goed. Ik moet wel zeggen dat ik juist nauwelijks boen en zo min mogelijk agressieve producten gebruik, dus ik moet nog even kijken of olie ook werkt.

    | Reageer op deze reactie
 8. Marlieke schreef:

  Heel erg fijne webshop! Ik denk dat ik ook weer eens langsga, want dat was ik al van plan. Deze code maakt het nog net iets gemakkelijker natuurlijk!

  | Reageer op deze reactie
 9. Nora schreef:

  Wat een fijne producten zeg! Ik heb op dit moment precies hetzelfde probleem als wat jij hebt gehad: ik ben gestopt met de pil en m’n acne is heftiger dan ooit. Van goedkope tot dure producten, ik heb alles geprobeerd maar niets lijkt te helpen… Daarom de vraag aan jou: adviseer jij om gewoon te blijven wachten en hopen dat het over gaat, of is er iets waarvan jij zegt dat dat bij jou heel erg heeft geholpen? Ik ben benieuwd! Liefs 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah zo vervelend, echt rot is dat. I feel your pain! Tijd en heeel veel geduld heeft het zeker nodig, helaas, om alles weer een beetje in balans te krijgen. Bij sommigen duurt dat een paar maanden, maar het kan ook best een paar jaar duren. Ik heb ongeveer een jaar geleden een update geschreven over mijn hormonale acne, hier kan je de blogpost vinden, hopelijk heb je daar iets aan 🙂 Succes!

   | Reageer op deze reactie
 10. Kim schreef:

  Wat fijn dat je iets hebt gevonden dat goed voor jou werkt! Ik heb zelf geen acne maar een droge huid en ben fan van de producten van Dr. Hauschka.

  | Reageer op deze reactie
 11. Anna Maria schreef:

  Ik krijg wel eens de opmerking dat ik wat op mijn gezicht moet smeren, omdat het droog is… Maar om eerlijk te zijn gebruik ik helemaal niks 😉 Maar die gezichtsolie klinkt wel erg goed 😀 dus wie weet ooit.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha ah nou, dat moet je helemaal zelf weten hoor! Ik vind het zelf geen fijn gevoel als mijn huid zo trekkerig en droog voelt. Zo’n gezichtsolie is dan wel heel fijn 😀

   | Reageer op deze reactie
 12. Marjolijn schreef:

  Dit soort artikelen zijn altijd interessant! Toch jammer dat we niet allemaal exact dezelfde huid hebben, dan wist ik nu precies wat ik moet kopen voor mijn acne… In plaats daarvan heb ik SoloBioMooi een mailtje gestuurd voor advies, nadat ik over mijn Groningse scepsis (” ’t is toch allemaal één pot nat”) was heen gestapt.
  Ben benieuwd wat hun reactie is 🙂

  | Reageer op deze reactie
 13. Mariëlle schreef:

  Door mijn vakantie kon ik je artikel niet eerder lezen, maar zo leuk <3 Je huid ziet er erg rustig uit 🙂

  | Reageer op deze reactie
 14. Pingback: Weekoverzicht: introvertenpizza, chillpants & vakantievoorbereidingen | IKBENIRISNIET
 15. Pingback: 10 x Mijn favoriete zero plastic beauty | IKBENIRISNIET
 16. Amy schreef:

  Op zoek naar een meer natuurlijke nagellakremover kwam ik in de webshop van SoloBioMooi terecht. Ik herinnerde mij deze kortingscode (nog geldig, op de valreep) en bestelde ook gelijk maar de olie uit jouw artikel, oogcrème en mascara…. 🙂 Bedankt voor de code!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh jippie wat leuk om te horen! Fijn dat je er iets aan hebt 😄 Hoop dat de olie jou ook zo goed bevalt!

   | Reageer op deze reactie
Back to Top