Een mooie huid met natuurlijke huidverzorging (+kortingscode!)

Jullie hebben al vaker kunnen lezen over de struggles die ik heb met mijn huid. Tegenwoordig is de hormonale acne gelukkig zo goed als weg! Het enige waar ik nu nog wel mee zit zijn kleine littekentjes en vaak een trekkerige, droge huid. Ondanks dat ik hartstikke #bodypositive ben, zijn de deukjes en rode vlekjes op mijn gezicht wel iets waar ik onzeker van kan worden. Onlangs was ik in Zeist om advies te krijgen van SoloBioMooi over natuurlijke huidverzorging om mijn huid weer blij te krijgen. De producten heb ik goed kunnen testen en een paar sprongen er voor mij echt uit, die deel ik graag met jullie!

natuurlijke huidverzorging van solobiomooi review

SoloBioMooi & mijn zoektocht naar de perfecte dagcrème

Een paar weken terug zat ik in de trein onderweg naar het hoofdkwartier van de webshop SoloBioMooi. Ik ontmoette daar Pieter, die samen met Ingrid sinds 2012 de webshop runt. Hij gaf mij een kijkje achter de schermen, vertelde over hun filosofie en liet me kennismaken met de verhalen achter de merken die ze verkopen. Ik vertelde over de acne waar ik mee heb geworsteld en de littekentjes waar ik nu mee zit opgescheept. Hij kon me een aantal producten laten zien die voor mijn huid goed zouden kunnen werken. Zo leerde ik ook dat goede hydratatie en voeding nu extra belangrijk zijn voor mijn huid. Dat mijn huid nog vaak trekkerig voelt overdag, betekende dat ik daar ook iets aan moest veranderen in mijn huidverzorging. En dat wist ik ook wel, want ik heb al heeeeeel veel verschillende dagcrèmes geprobeerd de afgelopen jaren: van goedkope rommel tot crèmes die gerust meer dan vijftig euro kostten. Maar het was het altijd net niet: ik moest een halve tube smeren gedurende de dag om genoeg hydratatie te krijgen of het was juist te vet, ik zat gelijk onder de puistjes en bultjes of het was wel oké, maar niet heel bijzonder. Wat toch zonde is bij een dure investering. Tijd voor iets nieuws!

natuurlijke huidverzorging review

SantaVerde natuurlijke huidverzorging

Eén van de mooie merken die ik bij SoloBioMooi leerde kennen, is het Duitse merk SantaVerde. Vaak is het eerste ingrediënt dat je leest op het etiket van een verzorgingsproduct ‘aqua’, water dus. In plaats van water vind je in de producten van SantaVerde het sap van de Aloë Vera plant. In Andalusie (Spanje) worden de planten biologisch verbouwd en met de hand verwerkt. Het merk is opgezet door mensen die echt liefde voor hun vak hebben en de wereld graag een beetje mooier maken. Inmiddels gebruik ik de producten van dit merk dagelijks. Ik ben er oprecht meer dan tevreden over. Wat ik fijn vind is dat hun dagcrème in verschillende ‘diktes’ te verkrijgen is: light, medium en rich. De huid op mijn wangen is namelijk vrij droog, hier gebruik ik de rijkere Aloë Vera Creme Rich voor. Mijn T-zone (voorhoofd, neus en kin) is daarentegen iets vetter, dus hier gebruik ik de Aloë Vera Creme Medium voor. Op die manier is mijn huid perfect gehydrateerd zonder een vettig laagje! Ik heb maar weinig nodig van de crèmes, vooral met een gezichtsolie als serum eronder. Ondanks dat het kostbare crèmes zijn door hun ingrediënten, ze bestaan immers níet voor meer dan de helft uit water, zijn ze relatief betaalbaar voor een kwaliteitsmerk.

Links: SantaVerde aloe vera creme rich. Rechts: SantaVerde aloe vera creme medium
Ingrediëntenlijst van SantaVerde creme met aloe vera in plaats van water als hoofdingrediënt
keurmerken santaverde natuurlijke huidverzorging
De keurmerken van SantaVerde: Natrue (natuurlijk), Leaping Bunny (dierproefvrij) en Vegan

Gezichtsolie is mijn nieuwe holy grail

Onder de dagcrème kan je de Aloë Vera Hydro Repair Gel of een gezichtsolie als serum gebruiken. Of eventueel beide als je een zeer droge huid hebt, bijvoorbeeld in de winter. Naar de gezichtsolieën van SoloBioMooi was ik het meest benieuwd, omdat ik graag iets aan de kleine littekentjes in mijn gezicht wil doen. Ik snap dat er geen wondermiddel bestaat dat mijn huid binnen no time egaal maakt, maar door mijn huid soepel te houden denk ik wel dat de littekens sneller vervagen. Vooral vitamine E kan hier ook goed bij helpen, leerde ik. Ik ben daarom extra blij met het flesje pure cacayolie van het merk Ooh!. De cacayolie wordt koud geperst en bevat 50% meer vitamine E dan arganolie en drie keer meer retinol dan rozenbottelolie. Bam! Dat is een behoorlijke boost voor de celvernieuwing van je huid. Slechts twee tot drie druppeltjes breng ik aan op mijn (schone) huid. De olie is geurloos, trekt snel in en laat geen vet laagje achter. Als het goed is ingetrokken, breng ik de SantaVerde crèmes aan die ik hierboven al noemde. Mijn huid voelt dan heel de dag zacht als babybilletjes en helemaal niet meer trekkerig. Hoera! Ik weet niet of ik het na drie weken al kan zeggen, maar ik denk écht dat mijn huid inmiddels al iets egaler is geworden. Het voelt in ieder geval wel zo!

Oils Of Heaven cacayolie tegen littekens (ook beschikbaar in travelsize, handig om te proberen!)
natuurlijke huidverzorging tegen acne littekens
#nomakeup zodat je kan zien wat ik bedoel met de rode vlekjes en deukjes

SoloBioMooi kortingscode

Naast natuurlijke huidverzorging, kan je bij SoloBioMooi ook terecht voor andere biologische & natuurlijke beautyproducten. Denk aan nagellak zonder schadelijke stoffen, natuurlijke zonnebrandcrème of verzorgingsproducten voor baby’s. SoloBioMooi staat bekend om hun persoonlijke aanpak, dus mocht je twijfelen welke product geschikt is voor jouw huid, dan kan ik het zeker aanraden om ze een berichtje te sturen of om te bellen. En als je dan op een bestelling over gaat, kan je als V.I.P. ikbenirisniet-lezer de onderstaande code gebruiken voor korting, yay! De korting is geldig op je gehele bestelling en kan je gebruiken tot en met 1 september 2017.

Gebruik de code ‘iris15’

voor 15% korting bij SoloBioMooi

Ik heb nog meer mooie, natuurlijke huidverzorging gekregen bij mijn bezoek die ik de aankomende tijd wat uitgebreider wil testen. Je zult hier reviews op mijn blog of op Instagram van voorbij zien komen als ik er enthousiast over ben. Naar welke producten ben jij benieuwd?

 Deze blogpost heb ik in samenwerking met SoloBioMooi geschreven 

Back to Top