Tromgeroffel.. de nieuwe layout!

Welkom op het vernieuwde ikbenirisniet.nl! Achter de schermen is er lang en hard aan de nieuwe layout gewerkt door Naomi van Deliciae. En vandaag kunnen jullie hem eindelijk zien. Toen ik vanochtend wakker werd, sprong ik direct heel vrolijk uit mijn bed: nieuwe-layout-dag, yes! Superleuk, en ook wel een beetje spannend natuurlijk.

oude layout

ikbenirisniet 2.0

Ik was mijn vorige layout he-le-maar zat. Ik vond het te rommelig, te lieflijk. En om er zelf weer mee aan de slag te gaan, zag ik ook niet zo zitten. Ik heb eigenlijk altijd zelf mijn layouts gemaakt, met als basis een standaard WordPress-layout. Maar ik heb niet genoeg verstand van coderen en Photoshop om het dan honderd procent naar mijn wens te krijgen. Dus zo ging ik op zoek naar een webdesigner die dat wel voor mij zou kunnen doen. Naomi van Deliciae werd mij door meerdere lezers aangeraden. En ik snap waarom! Ik vond het ontzettend fijn om met haar te werken. Ik vind zelf namelijk heel veel dingen leuk (minimalistisch, druk, vrolijk, zwart-wit, regenboogkleuren), en dan vind ik het lastig om daar een definitieve keuze in te maken. Gelukkig hielp Naomi mij daar bij. Ze gaf tussendoor haar mening en kon heel goed mijn wartaal omzetten in beeld. Ik wilde namelijk dat mijn layout wat professioneler en rustiger werd, maar het moest ook niet te saai en modern worden. Dat past niet bij mij. En wat uiteraard niet mocht ontbreken was een Bunny von D lookalike in de header. Deze is getekend door een vriendin van Naomi die illustratrice is. Het lijkt net een echte Bunny von D hè?

Wat is nieuw?

Naast de nieuwe vormgeving, zijn er ook een aantal handige nieuwe functies aan de layout toegevoegd. Ik heb zoveel mogelijk rekening gehouden met de dingen die jullie noemden in de laatste enquete. (Ik heb begrepen dat héél erg veel mensen het van fundamenteel belang vonden dat de visjes in de sidebar bleven, ha!)

  • De hele layout is nu responsive, dat betekent dat mijn blog met de nieuwe layout er ook mooi en goed leesbaar uitziet op een telefoon of tablet. Hier had ik eerst een aparte plugin voor, maar dat werkte niet altijd even handig.
  • Tijdens het scrollen vind je aan de rechterkant een pijltje om in één keer weer helemaal omhoog te scrollen.
  • De navigatiebalk met de categorieën beweegt mee zodat je altijd handig heen en weer kan klikken.
  • En wat ik zelf het allerleukste vind: een gloednieuwe receptenindex! Die automatisch wordt aangevuld als ik een nieuwe recept online zet en waarin je handig kan filteren als je iets specifieks zoekt. Met plaatjes! Deze is nog niet helemaal af; ik moet de tags in de filterfunctie nog goed organiseren, dat is nu een enorme waslijst, en er wordt nog gewerkt aan de navigatie van de pagina’s. Maar ik vind het nu al heel mooi.

receptenindex

Zomervakantieplannen

Ik ben deze week nog even druk bezig met de allerlaatste loodjes van mijn scriptie en het voorbereiden van mijn afstudeerpresentatie. Maar dan heb ik echt zomervakantie en kan het fulltime bloggen weer beginnen. Erg veel zin in! Ik heb daar ook al leuke nieuwe projecten bedacht. Zo wil ik in de Groene Tips categorie zo nu en dan andere mensen aan het woord laten, zodat er ook tips gegeven kunnen worden waar ik zelf minder verstand van heb. En hoop ik weer dagelijks nieuwe artikelen te kunnen plaatsen, want dat vind ik zelf het allerleukst. En jullie hopelijk ook!

Ik ben zó blij met het eindresultaat. Hier en daar zijn nog wat kleine dingetjes die moeten worden aangepast. Maar over het algemeen vind ik het nu al de mooiste layout die ik heb gehad. Mocht je nu iets tegenkomen wat niet helemaal goed werkt, laat het dan even weten!

Back to Top