Recept: Burrito bowl met kip

Niet echte kip natuurlijk! Maar de Kipstuckjes van De Vegetarische Slager. Die er om bekend staan dat ze niet van echt te onderscheiden zijn. Ik heb al zo lang geen kip meer gegeten dat ik het niet zo goed weet. Al vond ik ze de eerste keer dat ik ze at niet eens zo lekker, omdat ze me te veel aan de structuur van vlees deden denken. Tegenwoordig vind ik het wel lekker  voor zo nu en dan. Tip van de dag: de kipstuckjes zijn tegenwoordig bij héél veel supermarkten te verkrijgen, dus als je het nog nooit hebt gehad, is het sowieso wel leuk om eens te proberen. Ik kon trouwens geen goede naam voor dit gerecht bedenken, dus ik ging voor burrito bowl. Dat zie ik wel eens op Pinterest voorbij komen en dat ziet er allemaal zó lekker uit!

burrito bowl

Ingrediënten voor twee personen:

 • bulgur of rijst (reken ongeveer 75 gram per persoon)
 • zout & peper
 • 160 gram kidneybonen, uitlekgewicht
 • 4 takjes verse platte peterselie of koriander
 • limoensap (1 a 2 limoenen of gebruik zo’n flesje limoensap)
 • 2 tomaten
 • 2 schijven ananas
 • 1/2 rode ui
 • 1 klein blikje maïs, uitgelekt
 • 1 rijpe avocado
 • 1 el olie om in te bakken
 • 1 doosje vegetarische kipstuckjes
 • een flinke snuf komijn
 • een mini snuf cayennepeper
 • 75 gram sla
 • gedroogde chilivlokken*

* Ik gebruik zelf altijd gochugaru (Koreaans peperpoeder) omdat dit iets milder is dan standaard chilivlokken, dit is te koop bij de toko. Je kan ook zelf gedroogde chilivlokken maken door gedroogde rode pepers te malen.

burrito bowl

Bereiding:

 1. Kook eerst de bulgur of de rijst met wat zout volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snij ondertussen de peterselie/koriander grof.
 2. Als de bulgur of rijst klaar is, meng er dan de uitgelekte kidneybonen door. Breng op smaak met ongeveer de helft van de peterselie/koriander (bewaar de andere helft voor de salsa), wat limoensap en versgemalen (zwarte) peper. Laat dit even staan met de deksel op de pan zodat het niet te veel afkoelt.
 3. Snij de tomaten, ananas, rode ui en avocado in kleine blokjes voor de salsa. Meng er de rest van de peterselie/koriander door en breng op smaak met wat limoensap, peper en zout.
 4. Zet een pan om in te bakken op hoog vuur en verhit er de olie in. Bak de vegetarische kipstuckjes kort aan (3 tot 5 minuten) tot ze goudbruin zijn en en een cripsy buitenkant hebben. Breng ze tijdens het bakken op smaak met een beetje komijn en cayennepeper.
 5. Verdeel over twee borden het rijstmengsel, de sla, de kipstuckjes en gooi er een flinke schep salsa op. Strooi er wat gedroogde chilivlokken over en enjoy!

burrito bowl burrito bowlburrito bowl

En je ziet hierboven ook gelijk de food huggers in actie, oeh yeah. Ik vond het zelf súperlekker trouwens, dus ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik miste wel iets van een sausje, dus de volgende keer serveer ik er nog wat geprakte avocado bij (dat is heel lekker met een beetje limoensap en knoflook!). Vergeet je niet de #ikbenirisniet hashtag als je jouw burrito bowl deelt op Instagram? Ik vind het zo leuk om te zien welke recepten jullie maken.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

29 reacties op “Recept: Burrito bowl met kip

 1. kelly

  Heerlijk! Ik maak dit ook regelmatig. Alleen dan met rijst en cashewnoten. En de avocado weg…brrr…lust ik echt niet! Hmmm…gelijk trek in!

  • Iris

   Ja! Bijna eng hè? Zelfs Steve vindt dat ze ‘net echt’ smaken. Ik vind het zo knap dat ze dat zo goed kunnen namaken en dat het zelfs 100% plantaardig is. Is weer eens wat anders dan de zompige tofu die je jaren geleden alleen nog maar als vega-optie bij de supermarkt kon kopen, haha!

 2. Kim

  Voor mij zonder avocado, maar oh wat lijkt dit me lekker!
  Ik eet ook best graag die kipstuckjes. Ze lijken inderdaad veel op ‘echte’ kip, zegt mijn moeder ook altijd! Sowieso zijn alle producten van de vegetarische slager erg smakelijk. 🙂
  Fijne dag!
  Liefs Kim

 3. Mmmmmm, ik zal dit recept bewaren en zeker eens maken!
  Het ziet er heerlijk uit en ik hou van de producten die verwerkt zijn in deze maaltijd.

  Xoxo

 4. Lotte

  Haha ik dacht al ‘Kip?’ Ziet er lekker uit Iris, Mexicaans is voor mij echt comfort food.
  En wat een mooie lay-out! Ben een paar daagjes weggeweest en dan zie ik dit ineens 🙂 Bunny von D boven aan de pagina is echt te lief!

 5. Joy

  Haha wat grappig, ik wilde dit ook vandaag of morgen gaan maken! Ga denk ik vandaag voor een noodle salade met sesamsaus, ook echt ultiem comfort food <3

  Als ik niet ineens van gedachte verander qua eten ga ik mijn burrito bowl even taggen!

  -X-

 6. Laura

  Dit is zo lekker he! At ik altijd in nyc. Denk dat ik het volgende week ook lekker ga maken

 7. Lisa

  Mmm ziet er heerlijk uit! Lijkt me ook heel geschikt om in een bakje mee te nemen naar m’n werk (met de salsa apart dan). De “kip” ziet er inderdaad griezelig echt uit…

 8. Naomi

  Ziet er erg lekker uit Iris! Die “kipreepjes” trouwens ook, ben daar wel erg benieuwd naar. Binnenkort dit maar eens namaken. 🙂

 9. Ilse

  Dit ziet er óók al zo lekker uit! Door jouw recepten word ik nog eens vegetariër, haha. Ik leer wel steeds beter vleesloze gerechten waarderen door gerechten als deze, dus thumbs up! Zoiets als dit ga ik snel uitproberen 😀

 10. Nina

  Lijkt mij heerlijk. Maar zelf houd ik niet zo van kip, dus als het net echt smaakt… haha. Ik ga de rest van het recept zeker een keer overnemen 🙂

 11. Kelly

  Nomnomnom… Maarre, die avocado- en uibewaardingen (of zie ik dat nou verkeerd?)… Waar heb je die vandaan?

 12. Judith

  Haha ik moet me wel echt over die onsmakelijke titel heen zetten, maar daarna moet ik toegeven dat het er heerlijk uitziet

 13. Pingback: 3 x populaire #ikbenirisniet recepten | IKBENIRISNIET

 14. Voor mijn vriend’s verjaardag heb ik een kookboek gemaakt met recepten die hij mag eten met zijn conditie en dit is BY FAR zijn lievelingsrecept. We genieten er zo vaak van! Er staan meer van jouw recepten in dat kookboek, maar we proosten altijd bij dit recept met “Dankje, Iris Niet!” :).

  • Iris

   Ah hahaha dit is ZO LEUK om te lezen. Ik zat totaal apathisch achter m’n computer te hangen (scriptie typen met dit mooie weer!), maar ben nu weer helemaal blij door je berichtje. Haha geweldig <3

 15. Pingback: Cheesy AF: 26 lessons at 26 (#2) | "Antiyano mi ta."

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten