Hotspot: Conscious Hotel in Amsterdam

Door Conscious Hotels werd ik uitgenodigd om een nachtje bij ze te logeren in Amsterdam. Zo ben ik járen niet in Amsterdam, en zo ga ik ineens voor de tweede keer in een maand naar Amsterdam. Gelukkig ging Steve deze keer mee. Minivakantie, hiephoi! 

conscious hotel amsterdam review

Eco Design Hotel

Conscious Hotels heeft twee vestigingen in Amsterdam, één bij het Museumplein en één vlakbij het Vondelpark. In het laatste hotel verbleven wij afgelopen week voor een nacht. Het Conscious Hotel kan omschreven worden als een eco design hotel. Design omdat het er allemaal hartstikke mooi en hip uitziet en eco omdat je verblijf in dit hotel zo milieuvriendelijk mogelijk is. De hotelkamers worden bijvoorbeeld schoongemaakt met ecologisch schoonmaakmiddel, de elektriciteit (windenergie) wordt mogelijk gemaakt door Pure Energie, er wordt enkel gebruik gemaakt van led-verlichting, ze hebben een groen dak (met mos en plantjes enzo!) en de tafelbladen zijn gemaakt van gerecyclede koffiebekers. In het hotel kan je fietsen huren om de stad te verkennen.

conscious hotel vondelparkconscious hotel fietsenconscious hotel

Hotelkamer

Het Conscious Hotel Vondelpark heeft 81 hotelkamers, er zijn drie soorten: een standard room, een premium room en een family room. Wij verbleven in een standard room; een basic kamer die niet heel ruim is maar er verder prima uit ziet. De kamer is mooi ingericht en alles ziet er fris en schoon uit, fijn! In de badkamer hangt een waterbesparende douchekop en een wastafel met een extra zuinige kraan. De handdoeken zijn allemaal van superzacht biologisch katoen. De handzeep en shampoo/bodywash is van het merk Green Culture, deze hebben het ecolabel. Vanuit het comfy bed, dat gemaakt is van 100% natuurlijke materialen, kijk je uit op een extra energiezuinige televisie. O ja, en in de kast vind je zelfs een energiezuinige föhn! Het hotel heeft het Green Key certificaat. Het viel mij trouwens reuze mee met hoe stil het was in de hotelkamer, ik dacht dat het rumoerig zou zijn midden in Amsterdam, maar thuis heb ik meer last van verkeersgeluiden.

hotelkamer consious hotel conscious hotel douche conscious hotel badkamer conscious hotel wastafel handdoeken biologisch katoenconscious hotel standard room

Biologisch ontbijt

’s Ochtends kan je in de ontbijtzaal van 7 uur tot 10 uur (en in het weekend tot 11 uur) in de ontbijtzaal aanschuiven voor het 100% biologische ontbijt. Het zag er allemaal superlekker uit, maar ik had stiekem een klein beetje heimwee dus veel meer dan een kopje thee kreeg ik niet naar binnen. Het is maar goed dat ik geen travelblog heb hè?

conscious hotel ontbijtbuffet conscious hotel sinaasappelsap

Ervaring Conscious Hotel

Ik vond het echt een heel tof hotel dat goed bij mijn groene idealen aansloot, heel fijn! Het is zeker een hotel dat ik uit mijzelf ook zou kiezen als ik nog weer eens naar Amsterdam zou willen gaan. Al zou ik dan waarschijnlijk wel voor een premium room gaan als ik er voor langere tijd zou verblijven, want de standard room is heel basic. Of ben ik gewoon een beetje verwend? Maar voor een kort verblijf van één of een paar nachten maakt dat natuurlijk niet zoveel uit. Het centrum was makkelijk te bereiken met de tram, als je de deur van het hotel uitstapt vind je een halte recht voor je neus. Met de tram van het centraal station naar het hotel is een ritje van een klein half uur. Het personeel is aardig en de sfeer van het hotel vond ik erg fijn. Extra pluspunten voor de grappige teksten die je in het hele hotel vindt, gratis wifi, de mooie plantenmuur en de mooie kussens in de lobby. Wat mij betreft is dit hotel dus zeker een aanrader als je een weekendje Amsterdam wil doen! Mocht je nog leuke hotspots in Amsterdam zoeken om te bezoeken tijdens je verblijf, check dan dit artikel met 9 hotspots die ik zelf heb bezocht afgelopen week.

kussens

Adres: Overtoom 519 (locatie Vondelpark) & De Lairessestraat 7 (locatie Museum Square).
Voor meer info check de website.

De overnachting werd mogelijk gemaakt door Conscious Hotels, lees mijn disclaimer voor meer info.

Back to Top