Dierproefvrije make-up stash deel 4: accessoires

De laatste blogpost in deze mini-categorie! De vorige paar gemist? Die vind je hier:

Mijn make-upkwasten & accessoires:

make-up kwasten basisset

 1. Fluffy ronde kwast (Essence) – Voor oogschaduw. Ik ben er nog niet over uit wat het nut van deze korte, bolle vorm is. Blenden, ofzo? Oh nee, daar is kwast 3 al voor. Help me, make-upmeisjes!
 2. Oogschaduwkwast (Gosh) – Voor, u raadt het al, oogschaduw!
 3. Fluffy blending kwast (HEMA) – Deze kwast is 100 jaar oud en niet van de beste kwaliteit, maar tot nu toe werkt het oké als ik de tutorials van de echte make-upmeisjes na doe en ze een fluffykwast te voorschijn halen om alle oogschaduw mooi in elkaar over te laten lopen en zachter te maken.
 4. Nog een oogschaduwkwast (Ecotools) – Ik kocht ooit een starterset van Ecotools toen het in de aanbieding was en ik ben er nog steeds heel blij mee! De set is van bamboe en gerecycled materiaal, ze staan bekend om hun vegan en ‘cruelty free’ producten. Hier vind je een soortgelijke basisset.
 5. Angled eyeliner (Ecotools) – Huh, ik dacht altijd dat dit een kwast voor wenkbrauwpoeder was, maar blijkbaar is ‘ie voor eyeliner. Het is maar goed dat ik deze blogpost maak.
 6. Lash & brow groomer (Ecotools) – Ooit maakte ik Steve wijs dat dit een baard-kammetje was en hij geloofde me.
 7. Detailer (Ecotools) – Om details aan je ooglook aan te brengen, bijvoorbeeld om een zachte eyeliner om je ogen te maken met een donkere kleur. Daar gebruik ik hem voor in ieder geval omdat ik dat Cynthia zag doen in een filmpje!
 8. Blush kwast (Ecotools) – Hij is voor blush maar ik gebruik hem voor transparant poeder over mijn hele gezicht, bronzer, highlighter én blush. Zo hoort het vast niet, of wel?
 9. Plop-plop-plop-ei (Inglot) – Zo blij mee! Je maakt hem nat zodat de spons minder make-up opzuigt, kwakt foundation op de bovenkant van je hang, dept het ei erin en brengt het volgens al bouncend (‘plopplopplop’) op je gezicht aan. Ik geloofde er eerst niet zo in, maar als ik nu 600 lagen foundation op doe, ziet het er echt heel mooi en natuurlijk uit! Normaal deed ik het met mijn vingers, ja wist ik veel.
 10. Pincet (Tweezerman) – Ook iets waar ik niet zo in geloofde, ik dacht: een pincet is een pincet, toch? Maar dit ding werkt toch wel heel fijn om mijn holbewoner-wenkbrauwen in een mooiere vorm te krijgen.

beauty blender inglot

Plop-plop-plop-ei

Het officiële roze ei waar de meeste beautybloggers bij zweren is de Beautyblender en die moet heel fijn zijn. Ik had deze van Inglot gekocht omdat ik aan het rondkijken was in een webshop waar ze de echte niet hadden. Het ding voelt alleen ietwat aan als een stressballetje waarmee je tegen je hoofd dreunt. Hij is nogal hard. En vrijwel net zo duur als de echte Beautyblender. Dus de echte, die zachter schijnt te zijn, staat nog wel op mijn verlanglijstje. En stiekem wil ik ook ooit wel zo’n hele complete fancy kwastenset van goede kwaliteit van een mooi merk. Maar eerlijk gezegd ben ik een béétje bang dat als ik deze acne-periode ooit achter me kan laten, ik ineens een stuk minder gemotiveerd ben om mij op te maken. Dus die investering wacht ik nog even af. Voorlopig zal ik vooral geld uitgeven aan een huidtherapeut, meh.

En dan heb ik nu nog een make-upvraag voor jullie. Wat is een goede, lichte foundation die lang blijft zitten, goed dekt én van een dierproefvrij merk is? Ik koop normaal die van Gosh, maar ik word er zo kriebelig van dat deze altijd is uitverkocht als ik hem nodig heb en ik wil graag iets van nog betere kwaliteit, als het even kan. Ik zie alleen door de bomen het bos niet meer! Help!

Deze blogpost bevat affiliatelinks om mijn toekomstige foundation van te financieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

59 reacties op “Dierproefvrije make-up stash deel 4: accessoires

 1. gerhilde maakt schreef:

  Ik ben geen make-upmeisje (en stoppen met de pil had bij mij gelukkig niet veel effect, behalve opnieuw veel pijn tijdens mijn menstruatie), maar als ik er ooit mee begin, haal ik deze blogposts boven. Ik hoop dat je huidtherapeut je goed kan helpen!

  | Reageer op deze reactie
 2. Anna schreef:

  Plop-plop-plop-ei, haha, wat een grappig woord! Ik vind het leuk Iris, die blogposts over je make-up stash. Wow, veel kwasten van Ecotools, die zullen vast bevallen. Fijn :). Gelukkig nieuw jaar nog trouwens!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Zijn echt fijne kwasten inderdaad! Niet zo duur en goede kwaliteit, al heb ik niet veel vergelijkingsmateriaal qua kwasten hoor 🙂 Dankjewel, jij ook nog een heel gelukkig nieuwjaar gewenst!

   | Reageer op deze reactie
   1. Susan schreef:

    Hoi Iris! Weet je of de ecotools nog ergens verkocht worden? De link naar de site van DA werkt niet meer, en op internet kon ik het ook niet vinden helaas.

    | Reageer op deze reactie
    1. Iris schreef:

     Hoi! Bij DA was het een tijdelijke actie, ze zitten niet standaard in hun assortiment, dacht ik. Ze zijn online o.a. via bol.com te vinden 🙂

     | Reageer op deze reactie
 3. Mascha schreef:

  Ik moest lachen om jouw opmerking over de baard…wenkbrauwkam.
  Verder ben ik ook geen beautymeisje, maar ikben op zich best tevreden over de foundation van hema. ( niet mega duur en dierproefvrij) beetje jammer dat ze totvoor kort niet zo veel tinten hadden.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik ga vanmiddag weer eens op zoektocht door de stad naar de perfecte foundation. Ook even kijken bij HEMA dan maar, thanks!

   | Reageer op deze reactie
 4. Dina schreef:

  Waaaauw jij gaat ook echt aan de slag met tools. De enige tool waarvan ik weet wat ik er mee moet doen is het mascaraborsteltje (die dus gewoon standaard bij mascara zit).

  | Reageer op deze reactie
 5. Eigenwijzehuisje schreef:

  Hoi Iris,

  ik gebruik zelf alleen maar natuurlijke make-up ivm alle stoffen die in gewone make-up zitten. Ik vind o.a Benecos een fijn merk. De poeder daarvan bevalt goed. De foundation ken ik niet, maar die hebben ze wel (Lavera trouwens ook). Ik heb geen idee hoe de lichtste kleur daarvan uitvalt, of die licht genoeg is. Ik heb ook wel eens Earth’s Beauty foundation powder uitgeprobeerd en er een review van geschreven, wel een mooi en fijn product, maar het bedekt oneffenheden niet heel erg.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dankjewel voor de tips! Ik heb helaas niet zulke goede ervaringen met natuurlijke foundation. Wel toen mijn huid er nog mooi uit zag, maar als mijn huid niet zo effen is dekt het niet goed genoeg. In ieder geval de foundation die ik had, de merken die jij noemt heb ik nog nooit geprobeerd. Ik ga ze in ieder geval onthouden!

   | Reageer op deze reactie
 6. Lotte schreef:

  Ik zou eens bij kiko langs gaan voor een foundation ze hebben heel veel soorten in heel veel kleuren. Volgens mij zit er tegenwoordig eentje in de kalverstraat.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Thanks! Ik kom eigenlijk nooit in Amsterdam dus dat is een beetje lastig 🙁

   | Reageer op deze reactie
 7. Merel schreef:

  Ik heb ook zo’n ei besteld! heel benieuwd naar. Ben trouwens erg tevreden over de foundation van the Bodyshop!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah die noemen meerderen, vanmiddag toch maar eens naar kijken! Ik hoor ook veel goede dingen over NARS en die wil ik nu heel graag (na allemaal reviews te hebben gelezen) maar dan moet ik die bestellen, dat is niet echt ideaal bij het uitzoeken van de juiste tint meh. Gelukkig heb ik een Body Shop in de buurt. Ik ben benieuwd!

   | Reageer op deze reactie
 8. Elodie_O schreef:

  Die eerste kwast van Essence gebruik ik om een donkere kleur aan te brengen in mijn buitenste ooghoek in de crease. En dan gebruik ik de derde om het een beetje te vervagen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 9. Nathalie schreef:

  Volgens mij is die eerste kwast van Essence een pencil-kwast. Die gebruik je voor heel precies oogschaduw aan te brengen in je arcadeboog en langs je onderste wimperrand. Met je blendingkwast kun je dan de oogschaduw in je arcadeboog vervagen. En die angled eyelinerkwast kun je prima voor je wenkbrauwen gebruiken als je hem daar handig voor vindt!
  Je hebt in ieder geval een mooie basis aan kwasten al aangelegd. Volgens mij kun je hier prima mee uit de voeten. Misschien is het wel handig om een aparte blush en bronzerkwast te hebben. Die zijn vaak iets kleiner waardoor je preciezer kunt werken maar het is vooral handig omdat er anders nog blush in je kwast zit waarmee je ook nog je hele gezicht afpoedert.
  Trouwens, van Real Techniques heb je ook zo een spons-ei die wel zacht is en geloof ik maar 6 euro kost.

  | Reageer op deze reactie
 10. Elyne schreef:

  Heb zelf een heeeele lichte huid en ben tevreden van de foundation van The Body Shop (matige prijs) en van NARS (strontduur maar perfecte foundation). Beiden dierproefvrij en in hele lichte kleuren!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ohhh ik ben zo benieuwd geworden naar die van NARS, gisteren heb ik er allemaal reviews over opgezocht en het klinkt fantastisch. Maar zo vervelend dat ik het dan online zou moeten bestellen, ik ben bang dat ik dan toch de verkeerde tint kies en dat is zo zonde van het geld. Ik las trouwens dat er standaard geen pompje bij zit (bij de sheer glow foundation) maar bij Asos bijv. kan je geen los pompje bestellen. Of zou die er bij een online bestelling wel bij zitten, weet jij dat toevallig? Ik ga vanmiddag in ieder geval kijken naar die van The Body Shop!

   | Reageer op deze reactie
   1. Elyne schreef:

    Wel, ben zelf Belgische en hier kun je ze helaas ook niet kopen, ben even de grens overgestoken naar Frankrijk voor een flesje (ik weet het, een mens doet soms zotte dingen). Ik heb het risico genomen om later een andere kleur bij te bestellen onder het motto dat je altijd wat kan mengen met een dagcreme en die wat lichter maken in het ergste geval. Maar mijn huidje is ongeveer zo bleek als de jouwe, en ik kan met gemak de lichtste verdragen zonder dat ik een ziekelijk Sneeuwwitje lijk (Siberia, Gobi, Deauville of Mont Blanc zijn de lichtste kleuren). Bij de Sheer Glow zit inderdaad geen pompje (snif), bij de All Day Luminous foundation wel (dat is voor de iets vettere huid, die heb ik onlangs bijgekocht en is FANTASTISCH voor m’n huidje). Heb besteld via NARS.eu, geen invoerrechten en netjes verpakt! Knuffels voor Bunny von D!

    | Reageer op deze reactie
 11. Miriam schreef:

  Dat plop plop plop ei ding moet ik ook nog een keer hebben. Al doe ik het gewoon met een kwast nu en dat gaat ook prima, maar ik hoor er veel goede dingen over XD Qua tips heb ik helaas niets, ik gebruik een goede lichte relatief goedkope foundation, maar die is niet dierproefvrij (voor zo ver ik weet tenminste). Is van Essence.

  | Reageer op deze reactie
   1. Miriam schreef:

    Ah Nice! In dat geval: het gaat om de mousse foundation, die vind ik erg fijn. En heb een heel wit huidje maar qua kleur precies goed 👍🏻

    | Reageer op deze reactie
 12. Linda schreef:

  Leuk om te zien! Ik gebruik Inglot foundation, redelijk aan de prijs maar ik vind het een mega fijn product!

  | Reageer op deze reactie
 13. Laura schreef:

  Als je op zoek bent naar een kwalitatief setje tegen een goede prijs, zou ik de Zoeva bambookwastenset aanraden. Die is bovendien ook vegan;-)

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oeh ja die vind ik mooi! Ik zag ze toevallig laatst bij Naoki.nl voorbij komen en ik werd er stiekem al een beetje hebberig van 😉

   | Reageer op deze reactie
 14. Demi schreef:

  Ah ziet er echt goed uit! Ben best benieuwd naar die Ecotools kwasten, nog nooit geprobeerd. Misschien toch die starterset aanschaffen.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ga ik doen! Van wat ik nu heb begrepen is de NARS sheer glow foundation héél goed, maar deze is niet zo makkelijk verkrijgbaar in Nederland. Online foundation bestellen vind ik zelf zo lastig als je nog niet weet welke tint je moet hebben. En ik hoor veel goede dingen over de foundation van The Body Shop dus daar ga ik vanmiddag even naar kijken 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Super! Ik heb de BB cream van TBS waar ik tevreden over ben, maar de dekking is niet 100%. Ik hoop dat de foundation iets is, dan probeer ik hem ook eens 😀

    | Reageer op deze reactie
 15. Ismay schreef:

  Hi,

  Ik heb die van Bareminerals en dat is de beste die ik tot nu toe heb uitgeprobeerd. Niet in Nederland verkrijgbaar, maar je kunt ‘m wel bestellen.

  | Reageer op deze reactie
 16. Kelly schreef:

  Ik ben ook nog op zoek naar een goeie, lichte foundation. Ik heb een vette huid, en bij alle foundations die ik al gebruikt heb (oké, dat zijn er niet zo veel, twee of drie) begint mijn gezicht na een uurtje of zo al te glimmen. Nu gebruik ik concealer en dan meteen foundation poeder van Logona, dat ik aanbreng met mijn foundation poeder kwast van Barbara Hoffman <3

  | Reageer op deze reactie
 17. Iris schreef:

  Mijn pincet is voor mij heilig. Helaas wacht ik vaak te lang tot ik mijn wenkbrauwen weer doe…

  | Reageer op deze reactie
 18. Zina schreef:

  Ik vind de BB cream van The Body Shop heel fijn! Dekt goed, heel licht (qua kleur) en niet eens zo heel duur. Ik heb er ook eentje van Catrice maar die is net iets te donker in de winter 🙁

  | Reageer op deze reactie
 19. Desi schreef:

  Die angled eyeliner kwast kun je ook voor je wenkbrauwen gebruiken. Multifunctioneel dus!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh gelukkig maar! Ik voelde me al een beetje een sukkel omdat ik dacht dat ik het helemaal verkeerd deed, maar dat blijkt dus weer mee te vallen 😉

   | Reageer op deze reactie
 20. Linda schreef:

  Wat een mooie kwasten heb je. Die van Ecotools staan ook al een tijdje op mjn lijstje. Ik heb ook zo’n ei en ook al is het niet de ‘echte’ , ik ben er superblij mee, maar wil die van Real Techniques nog wel eens gaan proberen. Ik hoop dat de huidtherapeut veel voor je kan betekenen.

  | Reageer op deze reactie
 21. Merel schreef:

  Een goede foundation is Sheer Glow van Nars (dierproefvrij/ blijft goed zitten op een vettere huid/ goede dekking/ is er in lichte kleuren zoals Mont Blanc). Hij kost wel een hoop geld en volgens mij kun je hm niet zo makkelijk kopen in Nederland (wel online bestellen). Maar worth it! Vast een goeie combo met je plop-ei.

  | Reageer op deze reactie
 22. Carolijn schreef:

  De foundation van wet ’n wild is vegan! Te koop nij makeupspot. Ze hebben een hele lichte kleur: fair. Ik mix hem altijd met een de iets minder lichte kleur: fair/light 🙂 ik zit trouwens met dezelfde huid als jij nu 🙁 Ik hoop dat de huidtherapeute je gaat helpen! Ben er zelf ook vaak geweest in het verleden. Mocht je het echt niet meer zien zitten, kan je ook nog naar de dermatoloog gaan. Dan kan je zalfjes en pillen gaan proberen. Ik heb het allemaal meegemaakt en het heeft ook wel geholpen, alleen nu op mijn 30ste heb ik (weer/nog steeds?) acné..

  | Reageer op deze reactie
 23. raagjepaagje schreef:

  Ik heb 2 weken geleden de bb cream van san soucis gekocht! Heel fijn is deze, met natuurlijke ingredienten én dierproefvrij!. Mijn huid is heel rustig sinds ik het gebruik en ook fijn… Het ziet er mooi natuurlijk uit en blijft de hele dag zitten. Niet heel goedkoop, maar wel zuinig in Gebruil. Ik kocht het bij de drogist, maar je kunt het volgens mij ook bij Douglas krijgen 😊

  | Reageer op deze reactie
   1. Iris schreef:

    Ha, dat had ik begrepen! Ik ga er eens naar kijken, ik had er nog nooit van gehoord. Dank! Dekt die wel goed? Want de BB-creams die ik heb geprobeerd deden dat niet.

    | Reageer op deze reactie
    1. Raagjepaagje schreef:

     Deze dekt goed vind ik. Beter dan welke andere bb cream die ik eerder probeerde. En je kunt het opbouwen, als je het dekkender wilt.

     | Reageer op deze reactie
 24. Joy schreef:

  Yay, proefdiervrije makeup <3
  Ik heb zelf trouwens nooit de foundation gebruikt van ELF omdat ik geen foundation gebruik. (alleen een beetje concealer does the trick) Maar ik ben erg blij met de andere producten van ELF dus misschien kan je die eens opzoeken?

  -X-

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   O ja! Ik had een foundation van ELF! Maar die dekte niet goed genoeg helaas, ik vond hem niet zo fijn. Maar ik weet niet meer precies welke het nu was hoor, volgens mij hoorde die ook juist een lichte dekking te geven, ze hebben vast verschillende soorten.

   | Reageer op deze reactie
 25. Maaike schreef:

  The bodyshop heeft een nieuwe lijn foundation, kwam ik voor de kerstdagen achter! Voor mij de perfecte kleur, lichte huid, brengt goed aan en is luchtig. Aanbevolen wordt om eerst een primer te gebruiken (of daarna een poeder, maar bij mij werkt een primer t beste).

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik zag ze toevallig laatst ook voor het eerst! Maar was op het einde van mijn winkelsessie en ik had er niet veel zin meer in dus niet meer verder naar gekeken. Ga ik vanmiddag eens doen, ik zie dat meer mensen reageren met deze tip dus dan moet het vast goed spul zijn! Dankje!

   | Reageer op deze reactie
 26. Joséphine schreef:

  Zelf gebruik ik een concealer van catrice als foundation. Liquid Camouflage in porcelain. Voor een kleine 4 euro kun je het allicht proberen.
  Of ben je al geslaagd? Mijn reactie is best laat bedacht ik me net.

  | Reageer op deze reactie
 27. Mariska schreef:

  Dat plop-plop-ei…grijns…hebberig! Ik gebruikte lang foundation van The Body Shop, maar ik kreeg er vlekken van en je zag hem zo zitten. Ik moest toen inderdaad online foundation bestellen en dat ging eigenlijk altijd fout qua kleur. Ik ben overgestapt op Dr. Hauschka die ik gewoon bij de natuurvoedingswinkel in mijn woonplaats kan kopen. Fantastisch! Ik ben helemaal om en wil nooit meer iets anders. Ik dacht eerst ” oei, dekt dat wel voldoende?’ Maar mijn huid ziet er zoveel beter uit, het oogt heel natuurlijk en fris en ruikt ook nog eens lekker.

  | Reageer op deze reactie
 28. Amy-Denise schreef:

  Die kwast van Essence heb ik ook, gebruik hem in mijn crease. Is ie prima voor! Zo’n ei wil ik ook nog, lijkt me zo fijn in gebruik. The Body Shop heeft lightening drops om vloeibare foundation lichter van kleur te maken, kan niet meer zonder. Ik gebruik ze altijd met de Catrice all matt plus foundation in de lichtste kleur.

  | Reageer op deze reactie
 29. Eline schreef:

  De foundation van Urban Decay is geweldig! En is er ook voor lichte huidjes en is dierproefvrij! Alleen wel iets prijziger dan GOSH en HEMA, haha. En je kan het alleen bij Ici Paris in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag halen óf bestellen. Al met al vind ik het het geld wel waard!

  | Reageer op deze reactie
 30. Bowen schreef:

  Beautyblogje met humor. Ha, I like it =>

  Ik zat net nog op de website van e.lf. te kijken en ze hebben een anti-acne foundation. Van de reviews op de website begrijp ik dat het de consistentie heeft van double wear van Estee Lauder. Dus dekkend. Mss is dit wat voor jou? Het kost iets van 6,80.

  | Reageer op deze reactie
 31. Tamara schreef:

  Ik gebruik veel producten van Alverde, is het biologische en dierproefvrije merk van DM drogerie. Echt een super aanrader voor als je eens in Duitsland komt. Ik gebruik hun Cc Cream, vind ik geweldig maar heb geen ervaring met hun foundation.
  Andere tip, ik heb via storytel naar het boek Pretty Honest van Sali Hughes geluisterd, was echt een openbaring voor mij!!

  | Reageer op deze reactie
 32. Pingback: Win een limited edition kwastenset van Ecotools! | IKBENIRISNIET
Back to Top