Dierproefvrije make-up stash deel 4: accessoires

De laatste blogpost in deze mini-categorie! De vorige paar gemist? Die vind je hier:

Mijn make-upkwasten & accessoires:

make-up kwasten basisset

  1. Fluffy ronde kwast (Essence) – Voor oogschaduw. Ik ben er nog niet over uit wat het nut van deze korte, bolle vorm is. Blenden, ofzo? Oh nee, daar is kwast 3 al voor. Help me, make-upmeisjes!
  2. Oogschaduwkwast (Gosh) – Voor, u raadt het al, oogschaduw!
  3. Fluffy blending kwast (HEMA) – Deze kwast is 100 jaar oud en niet van de beste kwaliteit, maar tot nu toe werkt het oké als ik de tutorials van de echte make-upmeisjes na doe en ze een fluffykwast te voorschijn halen om alle oogschaduw mooi in elkaar over te laten lopen en zachter te maken.
  4. Nog een oogschaduwkwast (Ecotools) – Ik kocht ooit een starterset van Ecotools toen het in de aanbieding was en ik ben er nog steeds heel blij mee! De set is van bamboe en gerecycled materiaal, ze staan bekend om hun vegan en ‘cruelty free’ producten. Hier vind je een soortgelijke basisset.
  5. Angled eyeliner (Ecotools) – Huh, ik dacht altijd dat dit een kwast voor wenkbrauwpoeder was, maar blijkbaar is ‘ie voor eyeliner. Het is maar goed dat ik deze blogpost maak.
  6. Lash & brow groomer (Ecotools) – Ooit maakte ik Steve wijs dat dit een baard-kammetje was en hij geloofde me.
  7. Detailer (Ecotools) – Om details aan je ooglook aan te brengen, bijvoorbeeld om een zachte eyeliner om je ogen te maken met een donkere kleur. Daar gebruik ik hem voor in ieder geval omdat ik dat Cynthia zag doen in een filmpje!
  8. Blush kwast (Ecotools) – Hij is voor blush maar ik gebruik hem voor transparant poeder over mijn hele gezicht, bronzer, highlighter én blush. Zo hoort het vast niet, of wel?
  9. Plop-plop-plop-ei (Inglot) – Zo blij mee! Je maakt hem nat zodat de spons minder make-up opzuigt, kwakt foundation op de bovenkant van je hang, dept het ei erin en brengt het volgens al bouncend (‘plopplopplop’) op je gezicht aan. Ik geloofde er eerst niet zo in, maar als ik nu 600 lagen foundation op doe, ziet het er echt heel mooi en natuurlijk uit! Normaal deed ik het met mijn vingers, ja wist ik veel.
  10. Pincet (Tweezerman) – Ook iets waar ik niet zo in geloofde, ik dacht: een pincet is een pincet, toch? Maar dit ding werkt toch wel heel fijn om mijn holbewoner-wenkbrauwen in een mooiere vorm te krijgen.

beauty blender inglot

Plop-plop-plop-ei

Het officiële roze ei waar de meeste beautybloggers bij zweren is de Beautyblender en die moet heel fijn zijn. Ik had deze van Inglot gekocht omdat ik aan het rondkijken was in een webshop waar ze de echte niet hadden. Het ding voelt alleen ietwat aan als een stressballetje waarmee je tegen je hoofd dreunt. Hij is nogal hard. En vrijwel net zo duur als de echte Beautyblender. Dus de echte, die zachter schijnt te zijn, staat nog wel op mijn verlanglijstje. En stiekem wil ik ook ooit wel zo’n hele complete fancy kwastenset van goede kwaliteit van een mooi merk. Maar eerlijk gezegd ben ik een béétje bang dat als ik deze acne-periode ooit achter me kan laten, ik ineens een stuk minder gemotiveerd ben om mij op te maken. Dus die investering wacht ik nog even af. Voorlopig zal ik vooral geld uitgeven aan een huidtherapeut, meh.

En dan heb ik nu nog een make-upvraag voor jullie. Wat is een goede, lichte foundation die lang blijft zitten, goed dekt én van een dierproefvrij merk is? Ik koop normaal die van Gosh, maar ik word er zo kriebelig van dat deze altijd is uitverkocht als ik hem nodig heb en ik wil graag iets van nog betere kwaliteit, als het even kan. Ik zie alleen door de bomen het bos niet meer! Help!

Deze blogpost bevat affiliatelinks om mijn toekomstige foundation van te financieren.

Back to Top