Filmtips: XXXIV

Dit zijn de vijf mooiste, beste en leukste films die ik in mei keek. Het zijn stuk voor stuk aanraders!

ex machina film

Ex Machina (2015) – Dit is denk ik de allerbeste film die ik in mei keek. Whoa. Écht waanzinnig goed. Het sloot ook mooi aan bij wat ik vorig jaar leerde bij het vak Filosofie van de psychologie, dus dat vond ik sowieso erg leuk. In Ex Machina wordt een jonge programmeur geselecteerd om mee te werken aan een geheim experiment over artifical intelligence. Bekijk hier de trailer.

still alice film

Still Alice (2014) – Wauw wauw wauw! Deze film stond al een tijdje op mijn lijstje en toen deze downl-eh nouja, toen ik hem eindelijk kon kijken, was de film nog beter dan mijn verwachtingen. Sowieso staan Julianna Moore en Kirsten Stewart op mijn lijstje van meest favoriete actrices. Alice is een wetenschapper en wordt gediagnosticeerd met vroege Alzheimer. Beetje bij beetje gaat ze steeds meer achteruit en de film brengt dit op mooie en pijnlijke wijze over. Het maakte echt indruk op mij. Bekijk hier de trailer.

just before i go film

Just Before I Go (2014) – Eigenlijk zijn dit soort films mijn grootste favorieten. Met een perfecte balans tussen huilen van het lachen om droge humor en een traantje wegpinken door sentiment. En dan met zo’n cliché einde dat je na een kwartier kijken al had kunnen bedenken. In de film wil Ted Morgan een einde aan zijn leven maken. Maar eerst gaat hij terug naar de plaats waar hij is opgegroeid om de mensen uit zijn jeugd te confronteren met dingen waar hij nog mee zit. Bekijk hier de trailer.

about time film

About Time (2013) – Ik dacht dat dit een zoetsappige film à la The Notebook zou zijn, maar het is zo veel meer dan dat! Van begin tot eind vond ik de film enorm leuk om te kijken. Tim, een 21-jarige jongen, leert van zijn vader een familiegeheim: hij kan tijdreizen. Hij wil deze gave gebruiken om een vriendin te krijgen, maar dat blijkt een stuk lastiger dan gedacht. Echt leuk! Bekijk hier de trailer.

two night stand film

Two Night Stand (2014) – Ik vond het een interessant, luchtige film om te kijken en ik heb een dingetje voor Miles Teller. Eigenlijk vind ik alle films leuk waar hij in speelt. Megan (Analeigh Tipton) spreekt voor het eerst af met iemand van het internet voor een one night stand. Als ze er ’s ochtends snel vandoor wil gaan omdat ze er spijt van heeft, blijkt er buiten een grote sneeuwstorm af te spelen waardoor zij en haar internetdate met elkaar opgescheept zijn. En daar proberen ze uiteindelijk maar het beste van te maken. Bekijk hier de trailer.

Films die ik deze maand ook keek en leuk vond, waren This is Where I Leave You en Kingsman: The Secret Service. Om Bad Neighbours heb ik heel hard gelachen en The Zero Theorem was de meest bizarre film die ik keek.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

42 reacties op “Filmtips: XXXIV

 1. Naomi schreef:

  Two night stand vond ik helaas echt niet leuk. Ik ben wel benieuwd naar ex machina en still alice!

  x

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat jammer! Het is ook niet zo’n bijzondere film natuurlijk, maar ik vond hem wel lekker wegkijken.

   | Reageer op deze reactie
 2. chucky1012 schreef:

  Handig lijstje.
  Ik zit alleen maar binnen wanneer het regent en geniet wel graag van de zon.
  De laatste 2 films daar ben ik benieuwd naar……

  | Reageer op deze reactie
 3. Fleur schreef:

  Oh, ik wil Ex Machina nu zó graag zien! En About Time is echt superleuk. Hele droge, Britse humor. Loved it! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 4. sammie schreef:

  Ja uhm, nu word mijn lijst met films die ik nog moet zien wel heel lang! Alle trailers spreken me wel aan 🙂 Vooral Ex Machina lijkt me ook heel gaaf. Bad Neighbours heb ik al gezien en vond ik juist erg slecht.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha ja daarom moest ik er ook zo om lachen, geweldig vond ik het haha! Ex Machina is écht een aanrader 😀

   | Reageer op deze reactie
 5. Deisy schreef:

  Hea hou eens op met dezelfde films kijken als ik doe haha 😉 Ik heb ook deze maan Still Alice, Just before I go, Ex Machina en Two Night Stand gekeken. About time had ik zelf in de bioscoop gezien en vond ik echt heel erg leuk. Heb je trouwens The Duff al gezien? Dat is gewoon een wegkijkfilm voor het leven haha 😉 En als je van wat zwaardere films houdt is the water diviner ook wel mooi (maar je moet er echt van houden van dat genre). X

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah wat toevallig! En oeh die ken ik beide nog niet, ze gaan op mijn lijstje. Thanks!

   | Reageer op deze reactie
 6. Miron schreef:

  Oeh, zoveel leuks weer! About Time is inderdaad zoooooo leuk. Ik kan ‘m wel blijven kijken. 🙂 Heel benieuwd naar Ex Machina, klinkt goed in ieder geval. Kingsman vond ik zo tegenvallen (niet grappig voor een komedie en niet genoeg actie voor een echte actiefilm), ik had er iets meer van verwacht..

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh haha! Mijn verwachtingen waren juist heel laag, ik had iets van een kinderachtige-actiefilm ofzo verwacht. Ik weet het ook niet. Maar uiteindelijk vond ik het toch wel heel leuk om te kijken!

   | Reageer op deze reactie
 7. Marjolein schreef:

  Ex Machina vond ik best een aparte film haha, maar zeker wel goed! En Kingsman vond ik heel leuk. Ben benieuwd naar Still Alice!

  | Reageer op deze reactie
 8. Hedwig schreef:

  Ooh ik ben heel benieuwd naar Still Alice! Klinkt erg mooi 🙂 heb je Mad Max al gezien?? Die vond ik echt heeel erg tof!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Nee nog niet! Steve wilde die wel graag zien, maar ik had zoiets van hmm… Haha. Maar nu jij zegt dat het een toffe film is, ga ik hem ook snel kijken!

   | Reageer op deze reactie
 9. Shifra schreef:

  Ik heb gisteravond About Time gekeken! Wat een geweldige film! De film kreeg een hele andere wending dan dat had ik had verwacht; ik verwachtte dat het ging over het vinden van zijn liefde door tijdreizen, maar het gaat echt over zijn leven. Ik vond het een hele bijzondere, mooie film! Ook de manier waarop het gefilmd is. (Ik ben echt heel, heel enthousiast!! Haha.)

  | Reageer op deze reactie
 10. Nina schreef:

  Ik ben erg benieuwd! Allemaal films die ik wil zien! About Time heb ik al gezien, maar vond ik inderdaad ook verrassend leuk! Still Alice lijkt me ontzettend aangrijpend… en two night stand lijkt me inderdaad een luchtige ‘als ik nergens zin in heb’ film.

  | Reageer op deze reactie
 11. Mylène schreef:

  Oooh Ex Machina, daar ben ik zó benieuwd naar. Ik had de trailer gezien en wist meteen: dit is een goeie! Still Alice heb ik ook nog niet gezien, maar staat wel heel lang en heel hoog op mijn lijstje.

  | Reageer op deze reactie
 12. angelique schreef:

  Ik heb about time ook gezien. Was zo verbaasd over het verhaal en hij was gewoon goed vond ik. Gelukkig heb ik door de beschrijving heen gekeken 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja wow, ik had precies hetzelfde! Ik was er al een paar keer voorbij gescrold omdat ik dacht ‘neh..’. Toch wel blij dat ik hem uiteindelijk heb gekeken.

   | Reageer op deze reactie
 13. Ariane schreef:

  Ja, dat dingetje voor Miles Teller ken ik ook wel. Hij zit in de nieuwe Fantastic Four film, even wennen om hem als superheld te zien… Maar wordt zeker leuk!

  | Reageer op deze reactie
 14. Jildou schreef:

  Ik zag About Time tijdens een verrassingsavond in de bioscoop en het was zo onwijs leuk! Ik vond de film echt heel erg tof!

  | Reageer op deze reactie
 15. Desi schreef:

  Oh wat heb je toch fijne filmtips altijd. Two night stand heb ik gezien, die vond ik niet zo bijzonder. Still alice heb ik misschien al gekeken, maar dat weet ik niet meer zeker. Ik kan het me niet meer herinneren (wat ironisch is, als je bedenkt waar de film over gaat). Anyway, die zou ik nog wel een keer kunnen maken. Die andere drie films lijken me eigenlijk ook wel heel leuk, vooral ex machina ben ik nu benieuwd naar.

  | Reageer op deze reactie
 16. Michelle schreef:

  Wat een goed lijstje voor mij. Still Alice heb ik al gezien (mooi maar heftig!) en de andere vier lijken me stuk voor stuk heel interessant. Met name Ex Machina is een to-watch movie en About Time staat al in mijn Netflix lijstje!

  | Reageer op deze reactie
 17. Elisa schreef:

  Ik ben zeker geen filmkijker maar heb er dan toch echt twee gezien!! Ex Machine was zo goed he 🙂

  | Reageer op deze reactie
 18. Jamilla schreef:

  Jaaa Ex Machina is zo goed he! Ik vond die echt heel interessant. Just Before I Go heb ik nog niet gezien.

  | Reageer op deze reactie
 19. Iris schreef:

  Film nummer 1 lijkt me interessant, maar de andere films moet ik echt zien voordat ik het zeker weet.

  | Reageer op deze reactie
 20. kelly schreef:

  Still Alice! Prachtig! Ook zo’n knettergoede actrice hiervoor! En heb ook hard gelachen om Bad neighbours. Ben hier eigenlijk helemaal niet van, maar deze heeft echt wel humor!! 😛

  | Reageer op deze reactie
 21. Xaviera schreef:

  Wat een geweldige tips allemaal, echt een heel fijn lijstje! Still Alice en About Time staan al een tijdje op mijn watchlist, maar naar de andere films ben ik nu ook heel erg benieuwd. Thanks!

  | Reageer op deze reactie
 22. Oh oh.. hier zit iemand die zich moet schamen. Ik ken al deze films niet! Misschien komt het omdat ik onlangs een tv-vrije week had.. haha! Bedankt voor de tips!

  | Reageer op deze reactie
 23. Lotte schreef:

  Jeej, leuk! De meeste heb ik nog niet gezien. Snel maar even kijken:) als ik OITNB er doorheen gejaags heb, haha.

  | Reageer op deze reactie
 24. Karlijn schreef:

  Ik vond Ex Machina echt een hele goede film, maar de meningen in mijn familie waren nogal verdeeld. Mijn oom zei ‘wanneer krijg ik anderhalf uur van mijn leven terug voor het kijken van die rare film’ nadat ik het hem had aangeraden :’)

  | Reageer op deze reactie
 25. Marleen schreef:

  Stonden allemaal al in mijn watchlist, nu alleen wat hoger. En Miles is een awesome acteur.

  | Reageer op deze reactie
 26. Iris schreef:

  Wat een leuk lijstje! Ik ben ook echt onder de indruk van Still Alice, heb daar een tijdje geleden ook een blogpost over geschreven. De film is echt de moeite waard. About time wil ik ook nog graag zien 🙂

  | Reageer op deze reactie
 27. Mascha schreef:

  Serieus iris… Jouw site is niet goed voor me.. Hij is zooo leuk!
  <3 snel even een hele lading filmtips opschrijven. Gelukkig heb ik bijna -bijna!!- vakantie ^^

  | Reageer op deze reactie
Back to Top