Filmtips: XXXIV

Dit zijn de vijf mooiste, beste en leukste films die ik in mei keek. Het zijn stuk voor stuk aanraders!

ex machina film

Ex Machina (2015) – Dit is denk ik de allerbeste film die ik in mei keek. Whoa. Écht waanzinnig goed. Het sloot ook mooi aan bij wat ik vorig jaar leerde bij het vak Filosofie van de psychologie, dus dat vond ik sowieso erg leuk. In Ex Machina wordt een jonge programmeur geselecteerd om mee te werken aan een geheim experiment over artifical intelligence. Bekijk hier de trailer.

still alice film

Still Alice (2014) – Wauw wauw wauw! Deze film stond al een tijdje op mijn lijstje en toen deze downl-eh nouja, toen ik hem eindelijk kon kijken, was de film nog beter dan mijn verwachtingen. Sowieso staan Julianna Moore en Kirsten Stewart op mijn lijstje van meest favoriete actrices. Alice is een wetenschapper en wordt gediagnosticeerd met vroege Alzheimer. Beetje bij beetje gaat ze steeds meer achteruit en de film brengt dit op mooie en pijnlijke wijze over. Het maakte echt indruk op mij. Bekijk hier de trailer.

just before i go film

Just Before I Go (2014) – Eigenlijk zijn dit soort films mijn grootste favorieten. Met een perfecte balans tussen huilen van het lachen om droge humor en een traantje wegpinken door sentiment. En dan met zo’n cliché einde dat je na een kwartier kijken al had kunnen bedenken. In de film wil Ted Morgan een einde aan zijn leven maken. Maar eerst gaat hij terug naar de plaats waar hij is opgegroeid om de mensen uit zijn jeugd te confronteren met dingen waar hij nog mee zit. Bekijk hier de trailer.

about time film

About Time (2013) – Ik dacht dat dit een zoetsappige film à la The Notebook zou zijn, maar het is zo veel meer dan dat! Van begin tot eind vond ik de film enorm leuk om te kijken. Tim, een 21-jarige jongen, leert van zijn vader een familiegeheim: hij kan tijdreizen. Hij wil deze gave gebruiken om een vriendin te krijgen, maar dat blijkt een stuk lastiger dan gedacht. Echt leuk! Bekijk hier de trailer.

two night stand film

Two Night Stand (2014) – Ik vond het een interessant, luchtige film om te kijken en ik heb een dingetje voor Miles Teller. Eigenlijk vind ik alle films leuk waar hij in speelt. Megan (Analeigh Tipton) spreekt voor het eerst af met iemand van het internet voor een one night stand. Als ze er ’s ochtends snel vandoor wil gaan omdat ze er spijt van heeft, blijkt er buiten een grote sneeuwstorm af te spelen waardoor zij en haar internetdate met elkaar opgescheept zijn. En daar proberen ze uiteindelijk maar het beste van te maken. Bekijk hier de trailer.

Films die ik deze maand ook keek en leuk vond, waren This is Where I Leave You en Kingsman: The Secret Service. Om Bad Neighbours heb ik heel hard gelachen en The Zero Theorem was de meest bizarre film die ik keek.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top