DIY: IJsblokjes met bloemen

Op de HEMA blog liet Anki van Zilverblauw zien hoe ze feestelijke ijsblokjes maakte. Dit is ook iets dat ik voor mijn toekomstige cocktailfeestje wil doen! Dat cocktailfeestje waar ik sinds vorig zomer al over roep dat ik het snel ga geven en dan weer uitstel. Euh. Ik heb in ieder geval al geoefend met mooie ijsblokjes met bloemen maken. Ik plukte bloemen en kruiden uit mijn tuin en sneed een citroen in kleine stukjes en vroor ze in. Ik werd ietwat teleurgesteld omdat mijn ijsblokjes niet zo mooi en kleurrijk als die van Anki werden. Maar voor een eerste poging mag het resultaat er toch best zijn! 

ijsblokjes met bloemen

Zelf ijsblokjes met bloemen maken

Deze DIY spreekt behoorlijk voor zich lijkt me. Men neme (eetbare!) bloemen, fruit, kruiden, een ijsblokjesvorm en kraanwater. Een paar uur in de vriezer en klaar is kees. Het is jammer dat ik nog geen tuin vol mooie eetbare bloemen heb. Dat is toch wel iets waar ik volgend zomer meer van wil zaaien. Al zag ik wel dat er steeds meer bloemen aan mijn Oost-Indische Kers komen. Je zag deze al voorbij komen op mijn zelfgemaakte pudding van agar agar. De rest van de bloemen bewaar ik liever voor een salade omdat ze pittig van smaak zijn, een beetje zoals rucola. Gelukkig heb ik wel een hele bak vol met citroenmelisse en munt! Zo fijn al die verse kruiden in mijn tuin. Ik zeg altijd wel dat ik meer van de herfst en winter houd, maar dat is toch wel iets dat ik dan ga missen. Ik kan echt nog een uur zo doortypen terwijl ik weer keihard aan het afdwalen ben. Goed. IJsblokjes dus!

ijsblokjes met bloemen ijsblokjes met bloemen ijsblokjes met bloemen ijsblokjes met bloemen ijsblokjes met bloemen ijsblokjes met bloemen

Tadaa! Zo simpel is het. De ijsblokjes zijn inmiddels op, maar het lijkt me sowieso leuk om nog wat meer ijsblokjes te maken met stukjes citroen en citroensap. Om water een smaakje te geven! (Of voor in cocktails, uiteraard.)

Nog meer ijsblokjes-inspiratie:

Hebben jullie nog meer creatieve ijsblokjes-ideeën? Laat het horen! En ik wens jullie een héle fijne dag.

Back to Top