Mijn goede voornemens voor 2018

Eind 2016 stelde ik een aantal goede voornemens voor 2017 op. Ik haalde ze zo goed als allemaal! Ik ben dus wel van het #teamgoedevoornemens. Zolang je ze concreet en positief formuleert en zorgt dat ze echt bij jou passen als persoon, denk ik dat ze echt wel helpen om meer te kunnen bereiken in je nieuwe jaar. 

Zomer capsule wardrobe outfits

Mijn goede voornemens voor 2018

Ik heb er de afgelopen weken even over nagedacht, en dit zijn de voornemens waar ik dit jaar aan wil werken. Hopelijk kan ik dan net als vorig jaar in december weer een artikel plaatsen waarin ik alles heb kunnen afvinken. Alleen dat idee geeft me al positieve energie!

  • Een nieuwe layout laten ontwerpen – Ik ben toe aan een nieuwe look voor ikbenirisniet.nl en ik weet zeker dat Naomi (die deze huidige layout ook heeft ontworpen) er weer iets moois van gaat maken.
  • Een socialmediaplan opzetten – Mijn socialmediagebruik is alles behalve efficiënt en ik krijg er vaak een vol en moe hoofd van, dat moet beter kunnen! Ik ben niet zo van het supergestructureerd dingen inplannen, maar ik hoop hier een middenweg in te kunnen vinden met een plan dat bij mij past. Daar kunnen Kim en haar socialmediakalender me vast bij helpen.
  • Een bullet journal bijhouden – Ik was op zoek naar een goede agenda, maar ze waren of heel duur of het nét niet. Aangezien ik journaling toch wel erg leuk vind, wil ik dit jaar de stap wagen om een bullet journal bij te houden.
  • De woonkamer een make-over geven – Officieel zouden we voor 1 januari 2018 (vandaag dus!) dit huis moeten verlaten omdat het gesloopt zou worden, maar deze datum is drie jaar opgeschoven. Het lijkt me leuk om de woonkamer wat gezelliger en minder studentikoos te maken aangezien we hier toch nog even wonen.
  • Mentale gezondheid verbeteren – Deze staat onderaan in dit lijstje, maar in mijn hoofd is dit mijn nr. 1 voornemen.
Onze woonkamer nu. (Kuch, ik bedoel: toen ik de hele dag aan het opruimen en poetsen was en daarna deze foto nam.)

Tips om je goede voornemens echt te halen

 In deze blogpost heb ik mijn voornemens breed geformuleerd, voor mijzelf heb ik ze wat specifieker en concreter op papier gezet. Dat zorgt ervoor dat je je voornemens makkelijker kan behalen omdat je ze om kan zetten naar positieve acties. Je zou het dus ook wel doelen kunnen noemen in plaats van voornemens. Mijn eerste voornemen bestaat bijvoorbeeld uit deze mini-doelen: 1) op Pinterest inspiratie opdoen voor een nieuwe layout, 2) een lijstje maken met elementen die in ieder geval in de layout verwerkt moeten worden, 3) Naomi mailen, enzovoort.

 Wat ook belangrijk is, is dat de voornemens echt bij jou als persoon moeten passen. Jaren geleden vergat ik dat nog weleens. Als naïeve optimist dacht ik dat ik in het nieuwe jaar een compleet ander mens zou zijn en bedacht ik dingen als ‘op vakantie naar het buitenland’ (maar ik heb hartstikke last van heimwee en zou dat niet eens leuk vinden) of ‘op rijles gaan’ (waarom eigenlijk, ik heb nog nooit in mijn leven gedacht dat ik een auto nodig had).

 En stel ook niet een hele waslijst aan voornemens op. Deze tip moet ik mijzelf altijd meegeven want ik kan wel honderd goede voornemens bedenken om aan te werken. Maar ik weet nu uit ervaring dat focus op een paar doelen véél beter is dan heeeel veel doelen hebben waar je uiteindelijk minder dan de helft van haalt.

Ik hoop dat je een fijne jaarwisseling hebt gehad! Wat is het eerste goede voornemen waar jij aan gaat werken dit jaar? (Dat mag ook iets heel simpels zijn, hoor!)

Back to Top