Mijn goede voornemens voor 2018

Eind 2016 stelde ik een aantal goede voornemens voor 2017 op. Ik haalde ze zo goed als allemaal! Ik ben dus wel van het #teamgoedevoornemens. Zolang je ze concreet en positief formuleert en zorgt dat ze echt bij jou passen als persoon, denk ik dat ze echt wel helpen om meer te kunnen bereiken in je nieuwe jaar. 

Zomer capsule wardrobe outfits

Mijn goede voornemens voor 2018

Ik heb er de afgelopen weken even over nagedacht, en dit zijn de voornemens waar ik dit jaar aan wil werken. Hopelijk kan ik dan net als vorig jaar in december weer een artikel plaatsen waarin ik alles heb kunnen afvinken. Alleen dat idee geeft me al positieve energie!

 • Een nieuwe layout laten ontwerpen – Ik ben toe aan een nieuwe look voor ikbenirisniet.nl en ik weet zeker dat Naomi (die deze huidige layout ook heeft ontworpen) er weer iets moois van gaat maken.
 • Een socialmediaplan opzetten – Mijn socialmediagebruik is alles behalve efficiënt en ik krijg er vaak een vol en moe hoofd van, dat moet beter kunnen! Ik ben niet zo van het supergestructureerd dingen inplannen, maar ik hoop hier een middenweg in te kunnen vinden met een plan dat bij mij past. Daar kunnen Kim en haar socialmediakalender me vast bij helpen.
 • Een bullet journal bijhouden – Ik was op zoek naar een goede agenda, maar ze waren of heel duur of het nét niet. Aangezien ik journaling toch wel erg leuk vind, wil ik dit jaar de stap wagen om een bullet journal bij te houden.
 • De woonkamer een make-over geven – Officieel zouden we voor 1 januari 2018 (vandaag dus!) dit huis moeten verlaten omdat het gesloopt zou worden, maar deze datum is drie jaar opgeschoven. Het lijkt me leuk om de woonkamer wat gezelliger en minder studentikoos te maken aangezien we hier toch nog even wonen.
 • Mentale gezondheid verbeteren – Deze staat onderaan in dit lijstje, maar in mijn hoofd is dit mijn nr. 1 voornemen.
Onze woonkamer nu. (Kuch, ik bedoel: toen ik de hele dag aan het opruimen en poetsen was en daarna deze foto nam.)

Tips om je goede voornemens echt te halen

 In deze blogpost heb ik mijn voornemens breed geformuleerd, voor mijzelf heb ik ze wat specifieker en concreter op papier gezet. Dat zorgt ervoor dat je je voornemens makkelijker kan behalen omdat je ze om kan zetten naar positieve acties. Je zou het dus ook wel doelen kunnen noemen in plaats van voornemens. Mijn eerste voornemen bestaat bijvoorbeeld uit deze mini-doelen: 1) op Pinterest inspiratie opdoen voor een nieuwe layout, 2) een lijstje maken met elementen die in ieder geval in de layout verwerkt moeten worden, 3) Naomi mailen, enzovoort.

 Wat ook belangrijk is, is dat de voornemens echt bij jou als persoon moeten passen. Jaren geleden vergat ik dat nog weleens. Als naïeve optimist dacht ik dat ik in het nieuwe jaar een compleet ander mens zou zijn en bedacht ik dingen als ‘op vakantie naar het buitenland’ (maar ik heb hartstikke last van heimwee en zou dat niet eens leuk vinden) of ‘op rijles gaan’ (waarom eigenlijk, ik heb nog nooit in mijn leven gedacht dat ik een auto nodig had).

 En stel ook niet een hele waslijst aan voornemens op. Deze tip moet ik mijzelf altijd meegeven want ik kan wel honderd goede voornemens bedenken om aan te werken. Maar ik weet nu uit ervaring dat focus op een paar doelen véél beter is dan heeeel veel doelen hebben waar je uiteindelijk minder dan de helft van haalt.

Ik hoop dat je een fijne jaarwisseling hebt gehad! Wat is het eerste goede voornemen waar jij aan gaat werken dit jaar? (Dat mag ook iets heel simpels zijn, hoor!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

28 reacties op “Mijn goede voornemens voor 2018

 1. Lieze schreef:

  Bij mij is dat meer gezonde keuzes maken, want op dat gebied zorg ik niet altijd goed genoeg voor mezelf.
  Veel succes met jouw voornemens.

  | Reageer op deze reactie
 2. Jiska schreef:

  Ziet er uit als een mooi lijstje doelen! Mijn belangrijkste doel is ook m’n mentale gezondheid verbeteren. Stap 1 wordt denk ik na elk ‘iets’ dat ik doe even te rusten/relaxen. Zorgen dat m’n hoofd dan weer tot rust komt ipv in een constante overprikkelde staat te blijven hangen. Vergeet dat nog weleens en ik weet dat het me wel goed doet. Voel me alleen altijd een oma als ik dat doe haha

  | Reageer op deze reactie
 3. Judith schreef:

  Leuk om te lezen! Ik vind de woonkamer nu al mooi, heb je al ideeen wat je anders zou willen?
  Ik wil graag aan zelfcompassie blijven werken, uitdaging qua werk vinden die bij me past, en meer speelsheid en avontuuur. Eigenlijk valt dit allemaal onder voor mezelf zorgen en mezelf zijn.

  | Reageer op deze reactie
 4. Linda schreef:

  Gelukkig Nieuwjaar! Mooie, haalbare doelen denk ik! Dat gaat vast helemaal goed komen. Wat fijn ook dat jullie nog 3 (!) jaar in jullie huis mogen blijven wonen, ook gelijk superlang! Gek eigenlijk dat het steeds opgeschoven wordt, waardoor komt dat (of weet je dat ook niet)?
  Ik heb ook een artikeltje geschreven met wat plannen en goede voornemens, één daarvan is om meer te gaan schrijven – op mijn blog, maar ook een dankbaarheidslijstje en misschien ga ik zelfs wel weer een dagboek bijhouden. Ik heb het niet zo concreet gemaakt, omdat ik niet zo goed kan bloggen onder druk – dus als ik zeg ‘ik wil drie artikelen per week’ en het lukt dan niet, dan voelt dat zo falend :’)

  | Reageer op deze reactie
 5. Iris schreef:

  Gelukkig nieuwjaar Iris! Mooie voornemens heb je, ik ben heel benieuwd naar je aankomende verhalen! En inderdaad goede voornemens moeten bij je passen en zo specifiek mogelijk zijn.

  | Reageer op deze reactie
 6. NIenke schreef:

  Ik vind het fijn dat jij er gewoon eerlijk bijzet dat je eerst hebt opgeruimd en schoongemaakt voordat je die foto maakte. Soms kan ik een beetje moedeloos worden van de perfectie op social media en dit is ook gewoon veel leuker. Menselijker ofzo. Ik weet het niet.

  Ik wil in het nieuwe jaar graag met yoga beginnen.

  | Reageer op deze reactie
 7. Esther V. schreef:

  Gelukkig nieuwjaar! Succes met jouw goede voornemens en ik ben erg benieuwd naar de nieuwe lay-out!

  | Reageer op deze reactie
 8. Happy new year! Fijn hoe jij zo lekker optimistisch blijft 🙂

  Eigenlijk maak ik nooit goede voornemens, maar nu valt het nieuwe jaar toevallig samen met een nieuwe fase in mijn brein. En het is superconcreet: (tenminste) een jaar niet meer vliegen. Eitje voor jou natuurlijk (huismus zijn heeft ook zo zijn voordelen!) en ook heel makkelijk uitvoerbaar voor mij, maar mentaal wordt dat misschien nog wel een dingetje hier. We’ll see…

  | Reageer op deze reactie
 9. Iris schreef:

  De beste wensen! Ik denk dat je over een jaar wel kunt zeggen dat alles op het lijstje is gelukt.

  | Reageer op deze reactie
 10. Jacqueline schreef:

  Jij ook een goed 2018!
  Het eerste goede voornemen is dat ik me ga opgeven voor een fusion buikdans talent search. Vooral voor de lol van het kunnen optreden, maar ook om te laten zien dat ik trots ben dat ik nu met rolstoel dans.

  | Reageer op deze reactie
 11. Romy schreef:

  Je hebt mooie voornemens voor jezelf opgesteld en ze klinken inderdaad heel realistisch en niet te overweldigend. In het verleden had ik er ook nog weleens een handje van een waslijst op te stellen met allerlei dingen die helemaal niet bij me pasten of die veel te groot waren om in één jaar volledig om te gooien. Nu pak ik het gelukkig iets realistischer aan 😉 Ik wens je een prachtig 2018 toe en hoop dat je deze doelen kunt verwezenlijken 🙂 Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe lay-out.

  | Reageer op deze reactie
 12. Anna Maria schreef:

  Een mooi jaar gewenst dat je voornemens/doelen mogen worden behaald. En ik had stiekem al een blogje aan mijn doelen voor 2018 geweid 😉

  | Reageer op deze reactie
 13. Veerlez schreef:

  Wat een heerlijke en concrete doelen! Deze doelen ga jij helemaal halen! Ik krijg meteen zin om zelf ook doelen te gaan stellen!

  | Reageer op deze reactie
 14. Jessica J. schreef:

  Mooie, concrete voornemens! Ik heb niet echt goede voornemens, maar wil wel wat gezonder leven aangezien ik al geruime tijd niet meer lekker in m’n vel zit. Een erg goede drijfveer, dat gevoel. 😉 Gelukkig Nieuwjaar!

  | Reageer op deze reactie
 15. Janneke schreef:

  Je kamer ziet er prachtig uit!

  Veel succes met je doelen in 2018 en laat je de kop niet gek maken!
  Het hoeft niet altijd een 10 te zijn; een 7 is ook een goed cijfer!

  | Reageer op deze reactie
 16. Ine schreef:

  Wat een goeie voornemens! Die lijken mij ook echt haalbaar en nuttig. Ik ben echt benieuwd naar je bullet journal, hopelijk deel je af en toe een bladzijde op je blog. Gelukkig nieuwjaar, dat 2018 een goed jaar voor je mag worden.

  | Reageer op deze reactie
 17. Joyce schreef:

  Gelukkig nieuwjaar! Wat een toffe punten om aan te werken! Ik heb besloten dat ik dit jaar wil groeien; als persoon, maar ook mijn business mag wel wat groter worden. Ik werk me een ongeluk en soms lijk ik er niets voor terug te krijgen, dit jaar ga ik het dus anders aan pakken 🙂

  (oja, ik vind die foto van jou en Ollie echt HEUL leuk!)

  | Reageer op deze reactie
 18. yvonne schreef:

  Ik vind je woonkamer leuk1 En helemaal niet studentikoos.

  | Reageer op deze reactie
 19. mascha schreef:

  Allereerst een super gelukkig, liefdevol en rustig nieuwjaar gewenst
  ik heb juist bedacht dat ik geen goede voornemens zou doen, maar stiekem had ik er wel gewoon drie in mijn hoofd. Dus ik heb ze net even opgeschreven en ze zien er super haalbaar uit. 🙂 voor een doel zal ik wel wat meer moeite moeten doen ( aankomen, 5 kilo) maar gaat lukken 😀
  Veel liefs <3

  | Reageer op deze reactie
 20. Lenneke schreef:

  Happy 2018, mooi mens! Ik hoop dat je al je goede voornemens waarmaakt. En ben nu al benieuwd naar je nieuwe lay-out!

  | Reageer op deze reactie
 21. Britt schreef:

  Ik heb eigenlijk nog steeds niet mijn goede voornemens deftig opgeschreven misschien hoog tijd dat ik dat eens doe! Ik ga je tips gebruiken! (: Want zo altijd zeggen “dit wordt mijn jaar” tja.

  | Reageer op deze reactie
 22. Tessa schreef:

  Mooi lijstje! Ik ga ook vooral aan mezelf werken dit jaar en die persoonlijke doelen heb ik ook heel concreet geformuleerd met simpele actieplannen. En dit houd ik toevallig bij in een bullet journal! Dat doe ik al een tijdje, het is echt een hobby van me geworden. Een tip daarvoor: probeer jezelf niet af te straffen als je merkt dat je het af en toe vergeet bij te houden… ik had dat heel vaak, vooral in het begin, en ik hoor het heel veel om me heen. Maar het fijne van een ‘bujo’ is juist dat je hem kunt gebruiken wanneer je wilt, en hem gerust kunt laten liggen wanneer je er even geen behoefte aan hebt! 🙂 Ik ben benieuwd hoe het je gaat bevallen!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top