Het groeien en bloeien van de zonnebloem

Dat kan ook weer op het (zeer korte) lijstje van planten die het wèl goed doen in mijn tuin: de zonnebloem! De zaden had ik ergens in april geplant in een potje. En sinds deze week staan ze in volle bloei. Er komen allemaal wollige hommels en bijen op af en dat is zo leuk om te zien. Onze tuin ziet er gelijk een stuk vrolijker uit met grote felgele bloemen!

Groeien:

zonnebloem
7 mei
zonnebloem
15 juni
zonnebloem
2 juli

Bloeien:

zonnebloem
17 juli – 20 juli
zonnebloem
vandaag

Mooi hè! Het allermooist vind ik nog dat ze meedraaien met de zon. ’s Ochtends kijken de zonnebloemen naar links en aan het eind van de dag kijken ze allemaal naar rechts. Ik blijf me maar verwonderen over hoe knap de natuur is. En straks als de zonnebloem is uitgebloeid, krijg ik er allemaal nieuwe zaadjes voor terug die weer nieuwe bloemen kunnen worden. Of eten voor de vogels. En dat van één zo’n klein zaadje. Dat is toch waanzinnig leuk? (Kan ik al Klokhuis presenteren om kinderen enthousiast over de natuur te maken?)

zonnebloem

Als je ook graag zonnebloemen wil, dan moet je nog even geduld hebben. Je kan ze namelijk het beste zaaien in mei, dan heb je rond augustus mooie bloeiende zonnebloemen. Hier vind je meer informatie over het zaaien en verzorgen van de zonnebloem.

Hoe gaat het met jullie planten?

Back to Top