Recept: One Pot Pasta voor de HEMA blog

Voor dit eenpansgerecht heb je nodig: 1) een pan en 2) de ingrediënten voor een simpele pasta. Het is snel klaar, makkelijk om te maken en het grootste voordeel: weinig afwas. Hoera!

one pot pasta

One Pot Pasta voor HEMA

Al eerder verscheen er een recept voor one pot pasta op mijn blog. Omdat ik het zo’n fijn gerecht vind, schreef ik er ook over voor op de HEMA blog. De blogpost kwam afgelopen weekend online. En ik kreeg al van één lezeres te horen dat ze het recept had geprobeerd en dat ze het in haar kookschrift ging schrijven, omdat het zo’n succes was. Yes, dat is altijd fijn om te horen! Dus weet je nog niet wat je vanavond wil eten en heb je geen zin in gedoe en afwas? Misschien is deze simpele One Pot Pasta iets voor je.

one pot pasta

1. De pan

HEMA verkoopt prachtige pannen. En nee, dat zeg ik niet alleen maar omdat ik toevallig blogger voor HEMA ben. De pannen van HEMA en ik zijn namelijk al járen onafscheidelijk. Toen ik voor het eerst echt op mijzelf ging wonen in een klein studiootje had ik precies nul keukenspullen. En mijn bankrekening was op dat moment net zo goed gevuld als mijn keukenkastjes. Bij HEMA kocht ik een basis kookpannenset voor een klein bedrag en deze pannen gebruik ik tot op de dag van vandaag nog steeds. Deze goedkope pannenset was geweldig om mee te leren koken, maar ik vond dat mijn set nu wel een upgrade verdiende.

Ik heb hem aangevuld met de net wat luxere kookpan (20 cm) uit de Milano pannenset. Hier kan je ook nog los een stoominzet bij kopen, als je dat leuk vindt. Verder vind je in dezelfde set ook een soeppan, steelpan en een kleine kookpan (18 cm). Ik heb de pan nog maar een week in mijn bezit, maar ik heb hem nu al uitgeroepen tot de meest gebruiksvriendelijke pan ooit. (Ter illustratie: vanuit de keuken riep ik iets te enthousiast tegen mijn vriend “kom kijken hoe leuk deze pan is, allemaal handige dingen zitten erop!!”) Aan de binnenkant vind je namelijk maatstreepjes zodat je direct ziet hoeveel water je in de pan doet. En de pan heeft een handig afgietsysteem waardoor je geen gedoe hebt met pannenlappen. De handgrepen worden niet warm. En daar waar je je duimen oplegt om de deksel vast te houden wanneer je wilt afgieten, vind je ook handige kunststofstukjes zodat je je niet verbrandt.

one pot pasta

2. Het gerecht

Want waar het in deze blogpost eigenlijk om draait is de one pot pasta die ik maakte. Ziet het er niet lekker uit op de foto hieronder? Dit is het recept dat ik gebruikte:

Ingrediënten voor twee personen:

 • 150 gram spaghetti
 • 500 ml water
 • 1 groentebouillonblokje
 • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
 • 2 eetlepels tomatenpuree
 • 1 gele paprika
 • 1 ui
 • 2 knoflookteentjes
 • 1/4 tl chilivlokken
 • 1/2 tl oregano
 • 2 takjes basilicum

Bereiding van de one pot pasta:

 1. Snij de ui in halve ringen, de knoflook fijn en de paprika in reepjes.
 2. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en snij de takjes fijn. Houd de blaadjes nog even apart, deze doe je er pas op het laatst doorheen omdat je anders de smaak eruit kookt. Doe dit alles in een pan met de rest van de ingrediënten.
 3. Zet op het vuur en breng aan de kook. Laat voor ongeveer 10 tot 15 minuten koken met de deksel op de pan. Roer tussendoor even. Mocht het nu toch te droog worden, dan kan je er altijd tussendoor nog een scheutje water aan toevoegen.
 4. Snij de basilicumblaadjes grof en roer vlak voor het serveren door de pasta. Breng de pasta eventueel nog op smaak met peper en zout.
 5. Dien op in een diep bord, klaar!

one pot pasta

Met dit recept kan je flink variëren; gebruik een andere pastasoort, doe er courgette of vega gehakt bij, serveer met geraspte kaas of mozzarella.. Je hoort het al, de mogelijkheden zijn eindeloos. Eet smakelijk!

Ik heb het recept zo basic mogelijk gehouden zodat je er zelf naar smaak nog van alles aan zou kunnen veranderen. Maar ik moet zeggen dat ik de basis van het recept al heel erg lekker vindt! Omdat je alles in één pan kookt, komen de smaken goed samen. Daarom vind ik een One Pot Pasta eigenlijk een stuk lekkerder dan ‘normale’ pasta waarbij de tomatensaus apart is gekookt.

– Deze blogpost schreef ik oorspronkelijk voor de HEMA blog –

Wat is jouw favoriete pasta?

Back to Top