Avocado toast met vegan kaviaar (+ win TEDx ticket!)

Avocado toast is altijd goed! En met vegan kaviaar maak je het extra chic. Maak er een mooie foto van op een marmeren ondergrond en laat de Instagram-likes maar binnen stromen. Het idee voor deze avocado toast vond ik bij ROE, alleen gebruikte ik uiteraard geen echte visseneitjes, maar algenparels. (Wat een vies idee trouwens ook, visseneitjes.) (En JEMIG, wat is echte kaviaar duur!) Echte kaviaar smaakt zout, maar deze bolletjes op basis van algen smaken zoetzuur. Dat is een superlekkere combinatie met de romige avocado!

Avocado toast met vegan kaviaar

Recept: Avocado toast met vegan kaviaar

Ingrediënten:

 • 1 dikke snee bruin brood
 • 1/2 rijpe avocado
 • een snuf chilivlokken
 • peper & zout
 • vers citroensap
 • 1 eetlepel vegan kaviaar

Bereiding:

 1. Toast het brood.
 2. Snij de avocado in dunne plakjes en beleg hiermee het getoaste brood.
 3. Bestrooi met chilivlokken, peper & zout en een kneep citroensap.
 4. Verdeel er de vegan kaviaar over.
 5. En klaar is je fancy avocado toast! (Avocado toast is helemaal een dingetje op Instagram, dus vergeet de #avocadotoast hashtag niet.)

Avocado toast met vegan kaviaar

Wat kan je nog meer met vegan kaviaar?

 • Maak amuses van avocadomousse en versier met de vegan kaviaar
 • Tip van Carla: maak Russische blini’s met zure room of gevulde eitjes met wasabi
 • Tip van Annemiek: versier er ijs mee en strooi er wat suiker op
 • De vegan kaviaar is zoet-zurig van smaak (net mini-besjes!) dus ook lekker bij muesli of andere zoete gerechten

“Breed alges, not cows”

Ik was zo vrij om de bolletjes op basis van zeewier ‘vegan kaviaar’ te noemen. Maar eigenlijk zijn het algenparels. De algenparels zijn een nieuw product dat je binnenkort in de webshop van Jutta Reinke kunt vinden. Jutta heeft net als ik gestudeerd aan de Universiteit Twente, nu woont ze in Berlijn. Samen met een vriendin is ze Evergeen Food begonnen: een bedrijf in duurzame voeding. Ze is vooral groot fan van chlorella, een zoetwateralg dat veel voedingsstoffen bevat. En is van mening dat we méér met algen zouden moeten doen en mìnder met vlees. Omdat dit een veel duurzamere bron van voeding is volgens Jutta. Als je benieuwd bent naar haar verhaal hierover, lees dan vooral even verder. Want op het aanstaande TEDx event in Deventer, dat deze keer het thema Brave New World heeft, zal ze er meer over vertellen.

Avocado toast met vegan kaviaar

Win 1 x 2 tickets voor TEDxSaxionUniversity

Ik mag één lezer verblijden met twee tickets (t.w.v. 35 euro per ticket) voor het aanstaande TEDx event in Deventer op dinsdag 29 november 2016. Het is een mooi dagprogramma (van 15:00 uur tot 21:00 uur) dat in het teken zal staan van interessante presentaties, poëzie en muziek. Jutta zal vertellen over de toekomst van eten; alle andere sprekers kan je hier vinden. Je krijgt een ticket voor jezelf en een extra ticket zodat je een vriend(in) mee kan nemen, yay!

Om kans te maken op de twee tickets hoef je alleen een reactie onder deze blogpost achter te laten waarin je vertelt dat je meedoet met de winactie. Let erop dat je een geldig e-mailadres in het daarvoor bestemde vakje invult zodat ik contact met je op kan nemen als je hebt gewonnen.

De winactie loopt tot en met 21 november. De winnaar wordt willekeurig gekozen.

Avocado toast met vegan kaviaar

Doe je mee? Ik ben ook heel benieuwd wat jullie van de algenparels vinden! 

Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen van een webshop, thanks Jutta! De prijs van de winactie wordt beschikbaar gesteld door TEDxSaxionUniversity. Zie mijn disclaimer voor meer info.

Back to Top