Jouw Marktkraam Enschede: mijn ervaring

Een tijd geleden vroegen Corine en Janneke van Jouw Marktkraam Enschede of ik voor drie weken een kraam bij ze wilde proberen. In mijn blogpost over Jouw Marktkraam kon je hier al meer over lezen. Toen was ik er al erg enthousiast over. De drie weken zijn inmiddels voorbij. En ik ben nog steeds enthousiast over dit toffe, duurzame concept! Zijn jullie al benieuwd wat de totale opbrengst van mijn kraam is? Kan ik nu eindelijk zo’n veel te dure koptelefoon kopen?

jouw marktkraam enschede

Jouw Marktkraam Enschede

Ik ging voor een volle, maar overzichtelijke kraam. Dan kan je lekker tussen de spullen snuffelen en als je iets leuks vindt, denk je ‘oeh yeah’ en koop je het meteen. Een beetje à la winkelen in een kringloopwinkel. Ik zorgde er wel voor dat alle spullen goed schoon waren. Want stoffige en plakkerige spullen, zoals je die vaak in kringloopwinkels ziet, wilde ik natuurlijk niet in mijn kraam. Volgens mij heeft dat redelijk goed uitgepakt; ik vind zelf dat soort ‘rommelige’ kramen ook het leukst. Maar sommige mensen maken hele winkeltjes van hun kraam. Wauw! Vaak hebben deze mensen hun kraam voor langere tijd en maken er daarom echt iets moois van.

jouw marktkraam onder het luik

Tussendoor aanvullen

Ik vulde mijn kraam 1 tot 2 keer per week aan met nieuwe spullen. Ik woon dichtbij Jouw Marktkraam Enschede, dus ik liep er zo naar toe met een volle tas. De prijsstickers met mijn barcode plakte ik er thuis alvast op. Op Marktplaats keek ik wat de prijzen van soortgelijke producten waren en ging daar net iets onder zitten. Ik zag in de app dat er vaak een flinke piek in aantal verkochte artikelen zat nadat ik mijn kraam had aangevuld.

jouw marktkraam

Spullen die het goed doen

Jouw Marktkraam Enschede wordt vooral door mannen bezocht. Grappig hè? Dat had ik in eerste instantie niet verwacht. Spullen om mee te klussen (schroeven, opbergboxen met kleine vakjes, verf) zijn spullen die het over het algemeen goed doen. Mijn moeder had nog veel spullen in mijn vader’s schuur staan wat lag te verstoffen, dus dat mocht ik in mijn kraampje uit stallen. Mijn camera’s (wegwerpcamera, analoge camera, polaroid, spiegelreflex) waren ook snel weg. Net als make-up (nagellak, oogschaduw en zelfs gebruikte make-up voor mini-prijsjes).

jouw marktkraam klusspullen

Spullen die het minder goed doen

Ik merkte dat mijn kleding het slechtst deed. Waarschijnlijk omdat het allemaal kleine maten (34/36) waren, het waren immers kledingstukken waar ik zelf niet meer in paste. Ik hoorde dat kleding in meer gebruikelijke maten, zoals 40/42, het beter doet. Ook mijn boeken werden niet goed verkocht. De meeste boeken had ik rond de 1 tot 2 euro euro geprijsd, dat leken mij mooie prijsjes. Maar misschien vielen mijn genres gewoon niet zo in de smaak, dat kan natuurlijk ook.

jouw marktkraam tweedehands kleding

De totale opbrengst

En dan nu de ontknoping van de totale opbrengst. Oeoeoeh. Tromgeroffel! In de drie weken dat ik gebruik maakte van een kraam bij Jouw Marktkraam Enschede heb ik maar liefst 342,25 euro verdiend! Dit is inclusief de spiegelreflex camera die ik voor 160 euro heb verkocht. Verder had ik veel spullen met kleine prijsjes van rond de 1 euro. Dat betekent dat ik al heel wat spullen lichter ben. En dat voelt heel fijn! Het voelt zo fijn dat ik besloot de kraam langer aan te houden. Ik huur hem nu voor in ieder geval één week, en misschien nog wel langer. Ik betaalde daar 20 euro voor en ik zag dat ik in deze nieuwe week al voor 42,50 euro heb verkocht, dus de huurprijs heb ik er voor deze week al uit! Als de huurperiode voorbij is, wordt de totale opbrengst automatisch op mijn bankrekening overgemaakt. Dat gaat toch een stuk makkelijker dan verkopen via Marktplaats. En dat is het die 20 euro per week ook wel waard, als je het mij vraagt.

Ik vertelde een paar weken geleden dat ik hoopte dat de opbrengst van mijn kraam genoeg zou zijn om een veel te dure noise cancelling koptelefoon te kopen. Dat geld heb ik nu ruimschoots bij elkaar! En weet je wat het stomme is? Nu hoef ik de koptelefoon niet meer. Ik denk dat ik er zo van droomde omdat het zo duur en onbereikbaar was. Het voelt zo fijn om zoveel spullen weg te hebben gedaan, dat moet ik niet gelijk weer aanvullen met nieuwe troep waarvan ik denk dat ik het nodig heb. Dus ik zet het op mijn spaarrekening. Ja, ik schrik er zelf ook van.

Jouw Marktkraam heeft meerdere locaties in Nederland. Check hier of er een winkel bij jou in de buurt zit!

Ik maakte gebruik van de kraam op uitnodiging van Jouw Marktkraam. Lees mijn disclaimer voor meer info.

Back to Top