Jouw Marktkraam Enschede: mijn ervaring

Een tijd geleden vroegen Corine en Janneke van Jouw Marktkraam Enschede of ik voor drie weken een kraam bij ze wilde proberen. In mijn blogpost over Jouw Marktkraam kon je hier al meer over lezen. Toen was ik er al erg enthousiast over. De drie weken zijn inmiddels voorbij. En ik ben nog steeds enthousiast over dit toffe, duurzame concept! Zijn jullie al benieuwd wat de totale opbrengst van mijn kraam is? Kan ik nu eindelijk zo’n veel te dure koptelefoon kopen?

jouw marktkraam enschede

Jouw Marktkraam Enschede

Ik ging voor een volle, maar overzichtelijke kraam. Dan kan je lekker tussen de spullen snuffelen en als je iets leuks vindt, denk je ‘oeh yeah’ en koop je het meteen. Een beetje à la winkelen in een kringloopwinkel. Ik zorgde er wel voor dat alle spullen goed schoon waren. Want stoffige en plakkerige spullen, zoals je die vaak in kringloopwinkels ziet, wilde ik natuurlijk niet in mijn kraam. Volgens mij heeft dat redelijk goed uitgepakt; ik vind zelf dat soort ‘rommelige’ kramen ook het leukst. Maar sommige mensen maken hele winkeltjes van hun kraam. Wauw! Vaak hebben deze mensen hun kraam voor langere tijd en maken er daarom echt iets moois van.

jouw marktkraam onder het luik

Tussendoor aanvullen

Ik vulde mijn kraam 1 tot 2 keer per week aan met nieuwe spullen. Ik woon dichtbij Jouw Marktkraam Enschede, dus ik liep er zo naar toe met een volle tas. De prijsstickers met mijn barcode plakte ik er thuis alvast op. Op Marktplaats keek ik wat de prijzen van soortgelijke producten waren en ging daar net iets onder zitten. Ik zag in de app dat er vaak een flinke piek in aantal verkochte artikelen zat nadat ik mijn kraam had aangevuld.

jouw marktkraam

Spullen die het goed doen

Jouw Marktkraam Enschede wordt vooral door mannen bezocht. Grappig hè? Dat had ik in eerste instantie niet verwacht. Spullen om mee te klussen (schroeven, opbergboxen met kleine vakjes, verf) zijn spullen die het over het algemeen goed doen. Mijn moeder had nog veel spullen in mijn vader’s schuur staan wat lag te verstoffen, dus dat mocht ik in mijn kraampje uit stallen. Mijn camera’s (wegwerpcamera, analoge camera, polaroid, spiegelreflex) waren ook snel weg. Net als make-up (nagellak, oogschaduw en zelfs gebruikte make-up voor mini-prijsjes).

jouw marktkraam klusspullen

Spullen die het minder goed doen

Ik merkte dat mijn kleding het slechtst deed. Waarschijnlijk omdat het allemaal kleine maten (34/36) waren, het waren immers kledingstukken waar ik zelf niet meer in paste. Ik hoorde dat kleding in meer gebruikelijke maten, zoals 40/42, het beter doet. Ook mijn boeken werden niet goed verkocht. De meeste boeken had ik rond de 1 tot 2 euro euro geprijsd, dat leken mij mooie prijsjes. Maar misschien vielen mijn genres gewoon niet zo in de smaak, dat kan natuurlijk ook.

jouw marktkraam tweedehands kleding

De totale opbrengst

En dan nu de ontknoping van de totale opbrengst. Oeoeoeh. Tromgeroffel! In de drie weken dat ik gebruik maakte van een kraam bij Jouw Marktkraam Enschede heb ik maar liefst 342,25 euro verdiend! Dit is inclusief de spiegelreflex camera die ik voor 160 euro heb verkocht. Verder had ik veel spullen met kleine prijsjes van rond de 1 euro. Dat betekent dat ik al heel wat spullen lichter ben. En dat voelt heel fijn! Het voelt zo fijn dat ik besloot de kraam langer aan te houden. Ik huur hem nu voor in ieder geval één week, en misschien nog wel langer. Ik betaalde daar 20 euro voor en ik zag dat ik in deze nieuwe week al voor 42,50 euro heb verkocht, dus de huurprijs heb ik er voor deze week al uit! Als de huurperiode voorbij is, wordt de totale opbrengst automatisch op mijn bankrekening overgemaakt. Dat gaat toch een stuk makkelijker dan verkopen via Marktplaats. En dat is het die 20 euro per week ook wel waard, als je het mij vraagt.

Ik vertelde een paar weken geleden dat ik hoopte dat de opbrengst van mijn kraam genoeg zou zijn om een veel te dure noise cancelling koptelefoon te kopen. Dat geld heb ik nu ruimschoots bij elkaar! En weet je wat het stomme is? Nu hoef ik de koptelefoon niet meer. Ik denk dat ik er zo van droomde omdat het zo duur en onbereikbaar was. Het voelt zo fijn om zoveel spullen weg te hebben gedaan, dat moet ik niet gelijk weer aanvullen met nieuwe troep waarvan ik denk dat ik het nodig heb. Dus ik zet het op mijn spaarrekening. Ja, ik schrik er zelf ook van.

Jouw Marktkraam heeft meerdere locaties in Nederland. Check hier of er een winkel bij jou in de buurt zit!

Ik maakte gebruik van de kraam op uitnodiging van Jouw Marktkraam. Lees mijn disclaimer voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

85 reacties op “Jouw Marktkraam Enschede: mijn ervaring

 1. Rowan schreef:

  Dit lijkt me nou zo geweldig praktisch! Bij mij is een Jouw Marktkraam ongeveer 20 minuutjes rijden vanaf mijn huis. Maar ik heb even een vraagje, ben je veel tijd kwijt met het stickeren en inrichten van je kraampje? Of valt dat allemaal wel mee (in vergelijking tot de tijd die je met Marktplaats kwijt bent).

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oeps, sorry voor de late reactie! Ik vind het zelf wel meevallen. Het ligt er natuurlijk heel erg aan hoeveel spullen je hebt, en of je ze nog moet poetsen. En ook of je al direct een prijs in je hoofd hebt of dat je eerst nog even op moet zoeken hoeveel het ding ongeveer waard is. Ik vind het vooral heel leuk om te doen (winkeltje spelen!), dus het voelde voor mij niet heel tijdrovend. Dingen op MP zetten (foto’s ervan maken, mailen, wachten tot mensen het op komen halen etc) vind ik helemaaal níet leuk om te doen, dus dan voelt elke minuut dat ik daar mee bezig ben al te lang :p

   | Reageer op deze reactie
 2. Pingback: Opruimen | Eigenwijzehuisje
 3. Pingback: Tweedehands vondsten: nog meer apothekerspotten | IKBENIRISNIET
 4. Mariet schreef:

  Superleuk concept!! In Groningen heb je MijnTafel en in Assen de Verkoopfabriek. ik heb twee weken een kraam gehad in Assen en daar ook wat leuks aan verdiend. En veel fijner; mijn huis is opgeruimd(er)! Leuk dat je een kraam mocht proberen en dat het zo goed heeft uitgepakt!

  | Reageer op deze reactie
 5. Pingback: Weekoverzicht: bagels, fietsen met een konijn & soepballen | IKBENIRISNIET
 6. Pingback: Weekoverzicht: fietsen & cocktails | IKBENIRISNIET
 7. Mirjam schreef:

  Weet iemand toevallig of er iets soortgelijks in de buurt van het Westland zit? De locatie in Rotterdam is net te ver voor het mooie 😉 Ik ga over een paar maandjes verhuizen, dus er zijn een hoop spullen die weg kunnen.. Via de locale Facebook verkooppagina loopt het nou ook niet echt storm 🙁

  In de tussentijd breng ik wel spullen naar de kringloop. We hebben een kringloopwinkel die jaarlijks de opbrengst aan goede doelen (van mensen uit de regio) doneert en we hebben een kringloop waar mensen met een verstandelijke beperking werken 🙂 Vind ik toch net wat leuker dan een kringloop waarvan je niet weet waar het geld belandt 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Pingback: Weekoverzicht: 50 km fietsen, nieuw shirt & lieve dieren | IKBENIRISNIET
 9. Wat een leuk concept! Spijtig dat ik niet in Nederland woon of die kleine maatjes vonden snel een afnemer. Heb zelf maatje 34/36. Goh, een stevig appeltje voor de dorst hou je er aan over. Ik ga zeker eens kijken of er hier in de buurt zoiets is.

  | Reageer op deze reactie
 10. Wat een gááf concept! Ik zit met precies hetzelfde: veel dingen die nog wat op kunnen brengen, maar ik zet ze steeds maar niet op Marktplaats. Ik ga eens uitzoeken of dit voor mij ook uitkan, want dit lijkt me wel een mooie manier om van wat spullen af te komen!

  | Reageer op deze reactie
 11. Pingback: Tweedehands vondst: Douwe Egberts voorraadpotten | IKBENIRISNIET
 12. Pingback: Weekoverzicht: een productieve week | IKBENIRISNIET
 13. Pingback: Leuke Dingen #59 | De Groene Meisjes
 14. Sandra schreef:

  Vandaag een kraam gehuurd in Rotterdam-Noord.
  Ben benieuwd hoe het gaat lopen.
  Ik vind het concept in ieder geval fantastisch.

  | Reageer op deze reactie
 15. Pingback: Weekoverzicht: kerstboom, vloggen & opening ETN | IKBENIRISNIET
 16. Pingback: Weekoverzicht: Ollie's verjaardag, Jouw Marktkraam & winweek | IKBENIRISNIET
 17. Pingback: Weekoverzicht: lege accu & nieuwe inzichten | IKBENIRISNIET
 18. Pingback: Spullen verkopen bij Jouw Marktkraam: tips & tricks | IKBENIRISNIET
 19. Wendy (B) schreef:

  Zo een idee zou er in België ook moeten zijn en daar zou ik zeker gebruik van maken!

  | Reageer op deze reactie
 20. Claire schreef:

  In de afgelopen periode heb ik een kraam gehuurd in Rotterdam. Hoewel ik in het begin heel enthousiast was, ben ik dat nu toch wat minder. De kraamhuur ligt hier tussen de 20 en 30 euro per week en ik heb gemerkt dat het lastig is om de kraamhuur terug te verdienen en winst te maken. Ik had wel wat winst, maar de winkel heeft er meer aan verdiend. Ik vermoed dat dat bij veel kramen het geval is en dat lijkt me toch niet de opzet van het systeem.

  De winkel in Rotterdam heeft meer dan 100 kramen, dus misschien speelt dat ook mee dat het moeilijker is om iets te verkopen. Ik had in ieder geval aan het einde spullen over waarvan ik dacht dat ze zo weg zouden zijn. Ik vond het formaat en de indeling van de kraam uiteindelijk ook niet geweldig, je kunt er niet veel goed in uitstallen.

  De ervaring was leuk, maar ik zou het zelf niet nog een keer doen.

  | Reageer op deze reactie
Back to Top