Recept: Komkommer-limoen ijsjes

De vorige keer toen ik een lekker zomers recept online plaatste, was mijn timing niet optimaal. Het ging namelijk om deze koude avocadosoep en die dag leek het wel herfst buiten en was een stomend hete pompoensoep waarschijnlijk meer gepast. Deze keer heb ik er beter rekening mee gehouden. Mijn weer app zegt dat het vandaag echt ijsjesweer wordt! En daar zijn deze fris zure komkommer-limoen ijsjes perfect voor. Ik heb ze inmiddels twee keer gemaakt en ik vind ze superlekker. En ze zijn niet eens ongezond. Een nieuwe favoriet dus!

komkommer-limoen ijsjes recept

Ingrediënten voor ongeveer twee ijsjes:

  • 1/2 komkommer
  • 2 limoenen
  • 4 muntblaadjes of 1 klein schepje gedroogde munt
  • honing

Bereiding komkommer-limoen ijsjes:

  1. Schil de komkommer en snij grof. Pureer de blokjes komkommer in een blender.
  2. Voeg het limoensap, de muntblaadjes en honing (naar smaak) toe en pureer nog eens voor ongeveer 30 seconden of tot het een mooi glad mengsel is.
  3. Het is natuurlijk afhankelijk van hoe sappig de limoenen zijn en hoe groot de komkommer is, maar als het goed is heb je nu genoeg komkommer-limoensap om 2 à 3 ijsjes van te maken. Eén Zoku ijsje is 60 ml.
  4. Maak er ijsjes mee met de Zoku ijsmaker (affiliatelink zodat ik ijsjesrecepten voor jullie kan blijven bedenken!) of vul normale ijsvormpjes en zet ze een nacht in de vriezer. Met de laatste methode heb ik geen ervaring met deze ijsjes, maar ik ga er van uit dat dat ook goed moet gaan. Laat het mij vooral weten of het goed is gelukt!

komkommer-limoen ijsjes receptkomkommer-limoen ijsjes recept

Tip: Deze Oreo ijsjes zijn ook heel lekker!

Ik ben benieuwd wat jullie van deze ijsjes vinden. Hier zijn ze in ieder geval een groot succes. Tag je je instagram-foto’s met de enige echte #ikbenirisniet hashtag? Dan kan ik je creatie bewonderen. Vind ik leuk! En ik wens jullie een hele fijne zomerse dag. 

Back to Top