Recept: Komkommer-limoen ijsjes

De vorige keer toen ik een lekker zomers recept online plaatste, was mijn timing niet optimaal. Het ging namelijk om deze koude avocadosoep en die dag leek het wel herfst buiten en was een stomend hete pompoensoep waarschijnlijk meer gepast. Deze keer heb ik er beter rekening mee gehouden. Mijn weer app zegt dat het vandaag echt ijsjesweer wordt! En daar zijn deze fris zure komkommer-limoen ijsjes perfect voor. Ik heb ze inmiddels twee keer gemaakt en ik vind ze superlekker. En ze zijn niet eens ongezond. Een nieuwe favoriet dus!

komkommer-limoen ijsjes recept

Ingrediënten voor ongeveer twee ijsjes:

 • 1/2 komkommer
 • 2 limoenen
 • 4 muntblaadjes of 1 klein schepje gedroogde munt
 • honing

Bereiding komkommer-limoen ijsjes:

 1. Schil de komkommer en snij grof. Pureer de blokjes komkommer in een blender.
 2. Voeg het limoensap, de muntblaadjes en honing (naar smaak) toe en pureer nog eens voor ongeveer 30 seconden of tot het een mooi glad mengsel is.
 3. Het is natuurlijk afhankelijk van hoe sappig de limoenen zijn en hoe groot de komkommer is, maar als het goed is heb je nu genoeg komkommer-limoensap om 2 à 3 ijsjes van te maken. Eén Zoku ijsje is 60 ml.
 4. Maak er ijsjes mee met de Zoku ijsmaker (affiliatelink zodat ik ijsjesrecepten voor jullie kan blijven bedenken!) of vul normale ijsvormpjes en zet ze een nacht in de vriezer. Met de laatste methode heb ik geen ervaring met deze ijsjes, maar ik ga er van uit dat dat ook goed moet gaan. Laat het mij vooral weten of het goed is gelukt!

komkommer-limoen ijsjes receptkomkommer-limoen ijsjes recept

Tip: Deze Oreo ijsjes zijn ook heel lekker!

Ik ben benieuwd wat jullie van deze ijsjes vinden. Hier zijn ze in ieder geval een groot succes. Tag je je instagram-foto’s met de enige echte #ikbenirisniet hashtag? Dan kan ik je creatie bewonderen. Vind ik leuk! En ik wens jullie een hele fijne zomerse dag. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

32 reacties op “Recept: Komkommer-limoen ijsjes

 1. Dina schreef:

  Dit ziet er echt heel bijzonder uit! Ik zou ze graag willen proberen, maar mijn ijs-maak-dingen/ijsvormpjes (hoe heet dat?) zijn te groot voor ons miniscule vriesvak. 😛

  | Reageer op deze reactie
  1. Michelle schreef:

   *Kopieert deze comment, plakt, drukt op ‘Reactie plaatsen’, klaar.*
   Ik had laatst precies hetzelfde toen ik ijsje wilde maken haha. Ze waren al gevuld en alles. Uiteindelijk de bijbehorende stokjes eruit gehaald en er klein bestek in geduwd :P. Toch inspireer je me met dit en de avocadosoep, want ik heb veeeeeul avocado’s die door de warmte snel op moeten. Soepje? IJsjes? Hm…

   | Reageer op deze reactie
   1. Iris schreef:

    Oh nooo wat jammer haha. Zou ook wel weer typisch iets voor mij kunnen zijn hoor. Toen ik dat Zoku-ding kocht had ik er ook totaal niet over nagedacht of het wel zou passen. Maar ik had geluk, het past echt nèt in mijn vriesvak.

    | Reageer op deze reactie
 2. Lotte schreef:

  Wat klinken die ijsjes lekker zeg! Ik heb laatst ook ijsvormen gekocht, maar ik vind het tot nu toe nog niet zo’n succes helaas haha. Misschien dat jouw recept daar verandering inbrengt! De combi klinkt in ieder geval heerlijk 🙂

  | Reageer op deze reactie
 3. Marjolein schreef:

  Wil ik proberen! Al heb ik zo’n normaal vormpje en tot nu toe zijn alleen standaard smoothies een beetje een succes haha.

  | Reageer op deze reactie
 4. Bente schreef:

  Ze zien er in ieder geval erg lekker uit! En de combinatie komkommer met limoen is ook altijd goed (overigens ook lekker om gewoon als sapje te juicen, inclusief wat munt bijvoorbeeld). Goed idee om er ijsjes van te maken!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja superlekker! Ik vind het het lekkerst met bleekselderij erbij, als sapje dan hè. Bleekselderij-ijsjes klinken niet zo lekker :p

   | Reageer op deze reactie
 5. Sytse schreef:

  Oh wauw! Dat ziet er lekker en verfrissend uit! Goed idee voor de warme zomerdagen.

  | Reageer op deze reactie
 6. Shifra schreef:

  Oh, dit is precies waar ik dus niet van houd. Komkommer. Haha! En als ik dan nog lees dat jij er ook graag bleekselderij bij doet. (BLEH! Haha!). Ik vind echt heel veel lekker (zeg maar rustig: teveel), maar bleekselderij, ui en komkommer zijn de dingen die ik dus écht niet lekker vind. Maar ik moet wel zeggen dat dit ijsje er heel fris uitziet, niet alleen qua uiterlijk maar ook qua smaak combinaties.

  | Reageer op deze reactie
 7. Godelieve schreef:

  Dit vind ik een hele leuke variatie op een gewoon ijsje! Omdat ik liever geen suiker meer gebruik neem ik meestal een beetje yoghurt als de heren hier in huis verrukkelijk chocolade-ijs zitten te snoepen. Zo kan ik wel een ijsje eten! Ik ben richting de kelder op zoek naar mijn tupper ijssetje 😉

  | Reageer op deze reactie
 8. Iris schreef:

  Om eerlijk te zijn heb ik nog nooit komkommer in (semi-)zoete gerechten gedaan, moet ik een keer toch gaan doen.

  | Reageer op deze reactie
 9. marielle schreef:

  Wat een perfecte combinatie! IJs, gezond en lekker! Wij hebben ook ijsvormpjes, misschien een keertje gaan gebruiken!

  | Reageer op deze reactie
 10. Leonie schreef:

  Ik zag laatst dat ze die ijsjesvormen bij de bijenkorf ook in konijntjesvorm hadden!

  | Reageer op deze reactie
 11. Sheila schreef:

  Dit ziet er goed uit. Klinkt ook lekker. De laatste ijsjes die ik zelf maakte, mislukten compleet. Er zat geen smaak aan. Maar als ik tijd heb, ga ik hier een poging aan wagen.

  | Reageer op deze reactie
 12. Merle schreef:

  Die van mij zijn zoooooooo zuur geworden hahaha, hele komkommer gebruikt en 3 limoenen, volgende keer iets minder limoen en een beetje meer honing hahah.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Aii! Ja ligt er ook heeel erg aan hoe sappig je limoenen zijn. Als daar veel meer sap uit kwam dan in mijn recept dan wordt het al snel te zuur, denk ik. De volgende keer als ik ze weer maak zal ik even letten op de hoeveelheid in ml. die ik gebruik en aan het recept toevoegen!

   Al horen ze ook wel een beetje zuur te zijn hoor, vind ik ook juist wel lekker. Maar niet zo zuur dat het glazuur van je tanden springt haha! Hoop dat ze de volgende keer beter lukken 😀

   | Reageer op deze reactie
 13. kelly schreef:

  Deze wil ik echt gaan proberen! Eet overall komkommer bij. Echt overal..maar nog nooit met ijs geprobeert! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 14. Evy schreef:

  Dit lijkt me nou zó verschrikkelijk lekker! Ik kan niet wachten om het zelf te proberen. Xx

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik heb net weer mijn filmtips online gezet, perfect voor druilerig weer! Haha :p

   | Reageer op deze reactie
 15. Ilse schreef:

  Oe, dit ziet er zo lekker uit! En ik houd niet per se van limoenen, maar ik zie dat je nog meer ijsjesmaakblogjes hebt gemaakt. Sounds like a plan! Woesh!

  | Reageer op deze reactie
 16. Rowan schreef:

  Deze zien er echt verrukkelijk uit zeg! Ik zet het meteen in mijn receptenboekje 😀

  | Reageer op deze reactie
Back to Top