Recept: Franse radijsjes

Oké, de bewoording ‘recept’ is misschien wat te groots uitgedrukt. Een snack-tip dan? Deze Franse radijsjes, met roomboter en gedipt in zout, waren in ieder geval iets dat ik op mijn blog wilde laten zien met mijn zelf geteelde radijsjes. Nou jongens, ik geef het op. Ik heb één klein mini-radijsje uit de grond kunnen halen, de rest is (wederom!) mislukt. Ik denk dat ik maar gewoon bloemen in mijn moestuinbakken ga planten. Radijsjes schijnen heel makkelijk te zijn om te telen trouwens, dus mochten jouw radijsjes wèl zijn gelukt en je weet nog niet wat je met je radijsoverschot aan moet: maak Franse radijsjes!

franse radijsjes

Zo maak je Franse radijsjes:

Ingrediënten:

  • radijsjes
  • biologische roomboter op kamertemperatuur
  • zeezoutvlokken van goede kwaliteit

Juist omdat je met weinig ingrediënten werkt, is het belangrijk dat de ingrediënten van de beste kwaliteit zijn. Ga niet voor nep-margarine, maar kies dan ook échte roomboter en let daarbij op het Europees biologisch keurmerk. De zeezoutvlokken kocht ik van het merk Maldon, in de meeste supermarkten is dit te koop.

Bereiding:

  • Was de radijsjes en droog ze.
  • Smeer een beetje roomboter op de radijsjes. Snij eventueel een klein plakje van de radijsjes af zodat je dit makkelijk op de vlakke kant van het radijsje kan smeren met een mes.
  • Sprenkel er een mini-snuf zeezoutvlokken over, of dip voorzichtig in het zout, en eet!
  • Ook lekker op een stokbroodje met een laagje roomboter, plakjes radijs en een piepkleinbeetje zeezoutvlokken er over besprenkeld.

Tip: bewaar het loof voor een stampot, smoothie of soep. Of geef de groene blaadjes aan Bunny von D, want Bunny loves radijsblaadjes! Ik vond haar regelmatig met haar dikke bunnybillen tussen het loof van de radijzen in mijn moestuinbak.

franse radijsjes franse radijsjes franse radijsjes franse radijsjes

Eet smakelijk!

Back to Top