Recept: Franse radijsjes

Oké, de bewoording ‘recept’ is misschien wat te groots uitgedrukt. Een snack-tip dan? Deze Franse radijsjes, met roomboter en gedipt in zout, waren in ieder geval iets dat ik op mijn blog wilde laten zien met mijn zelf geteelde radijsjes. Nou jongens, ik geef het op. Ik heb één klein mini-radijsje uit de grond kunnen halen, de rest is (wederom!) mislukt. Ik denk dat ik maar gewoon bloemen in mijn moestuinbakken ga planten. Radijsjes schijnen heel makkelijk te zijn om te telen trouwens, dus mochten jouw radijsjes wèl zijn gelukt en je weet nog niet wat je met je radijsoverschot aan moet: maak Franse radijsjes!

franse radijsjes

Zo maak je Franse radijsjes:

Ingrediënten:

 • radijsjes
 • biologische roomboter op kamertemperatuur
 • zeezoutvlokken van goede kwaliteit

Juist omdat je met weinig ingrediënten werkt, is het belangrijk dat de ingrediënten van de beste kwaliteit zijn. Ga niet voor nep-margarine, maar kies dan ook échte roomboter en let daarbij op het Europees biologisch keurmerk. De zeezoutvlokken kocht ik van het merk Maldon, in de meeste supermarkten is dit te koop.

Bereiding:

 • Was de radijsjes en droog ze.
 • Smeer een beetje roomboter op de radijsjes. Snij eventueel een klein plakje van de radijsjes af zodat je dit makkelijk op de vlakke kant van het radijsje kan smeren met een mes.
 • Sprenkel er een mini-snuf zeezoutvlokken over, of dip voorzichtig in het zout, en eet!
 • Ook lekker op een stokbroodje met een laagje roomboter, plakjes radijs en een piepkleinbeetje zeezoutvlokken er over besprenkeld.

Tip: bewaar het loof voor een stampot, smoothie of soep. Of geef de groene blaadjes aan Bunny von D, want Bunny loves radijsblaadjes! Ik vond haar regelmatig met haar dikke bunnybillen tussen het loof van de radijzen in mijn moestuinbak.

franse radijsjes franse radijsjes franse radijsjes franse radijsjes

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 reacties op “Recept: Franse radijsjes

 1. Lotte schreef:

  Simpele tip inderdaad, maar het klinkt goed! En complimenten voor de foto’s, ik vind ze echt heel mooi!

  | Reageer op deze reactie
 2. Deisy schreef:

  Ik vind radijsjes dus echt niet lekker haha, maar hoe jij ze op de foto hebt gezet wil ik ze gewoon allemaal opeten. Lijkt mij wel echt een heerlijke combinatie, dus misschien toch een keer proberen. X

  | Reageer op deze reactie
 3. Ahh dat klinkt lekkerrr! Ik heb inmiddels op klei en zand geteeld en ze zijn bij mij beiden gelukt! Sommige dingen lukken ook weer echt niet bij mij (zoals grote planten uit zaad telen, muh) maar wat bij mij werkt met radijzen:
  – grond eerst goed omspitten en losmaken
  – zaaibed of regel later uitdunnen
  – goed water blijven geven (anders worden ze houtig of te bitter)
  – op tijd oogsten (anders schieten ze uit en worden ze houtig)
  Ik denk dat ik voor jou recept nog een rijtje zaai!

  | Reageer op deze reactie
 4. Mascha schreef:

  ik moest echt keihard lachen om ”ik zag hem met zijn dikke bunnybillen”
  =”) super tip! ik ga het heel snel een keer proberen!

  | Reageer op deze reactie
 5. Anna schreef:

  Goede tip om het loof te gebruiken voor smoothies/soepen! Daar had ik echt nog nooit aan gedacht. Of voor Bunny von D natuurlijk, hihi! Klinkt lekker, deze snack! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 6. Julia schreef:

  Ah mijn eigen geteelde radijsjes willen ook niet lukken 🙁 Ik ben nu bezig met poging drie en er zijn er alweer drie dood, maar eentje lijkt er nu in ieder geval toch wel te gaan lukken! En je receptje klinkt lekker! Alleen moet ik daar inderdaad dan maar gewoon een bosje radijsjes voor kopen haha!

  | Reageer op deze reactie
 7. Saar schreef:

  Ik ben gek op radijsjes! Klinkt heerlijk dit recept. Ik doop ze sowieso al regelmatig in zout!
  Oh, zou Bunny von D niet de oorzaak zijn van mislukte radijsjes? Als ze het loof allemaal opeet?

  | Reageer op deze reactie
 8. 'm(i)e' schreef:

  radijsjes zijn helemaal niet makkelijk te kweken ! Mij is het nog nooit gelukt. Vorig jaar zette ik zelfs een heus experiment op met verschillende soorten zaad, verschillende soorten aarde en veel of weinig licht en het haalde allemaal niks uit ….

  | Reageer op deze reactie
 9. Dina schreef:

  Wow, met boter? Zo heb ik ze nog nooit gegeten. Wat jammer trouwens dat de radijsjes zijn mislukt.. 🙁 Het kan aan iets heel simpels liggen zoals de hoeveelheid zonlicht/vocht/temperatuur/wind/whatever die de plantjes vangen. Bij mij op het balkon in de felle (hahah ik schreef velle en heb een paar minuten zitten staren wat er nu precies fout is aan dat woord) zon deden de radijsjes het ook niet zo goed, maar op een beetje een beschut plekje deden ze het prima.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja lastig, ik denk dat het bij mij ook door de felle zon kwam. En dat de aarde te veel voeding had misschien. Iemand vertelde dat met veel voeding de bladeren heel groot worden en de knollen juist heel klein, en dat is bij al mijn radijsjes gebeurd 🙁

   | Reageer op deze reactie
 10. Fleur schreef:

  Mijn favourite snack is radijsjes met humus! Echt een super lekkere combinatie!! Dit wil ik ook wel eens proberen, maar weet niet of het de humus combi kan toppen hihi (humus verslaving alert) 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oeh ja ook lekker! Ik at de radijsjes gisteren met een beetje citroensap en zout. (Had toevallig radijsjes en een halve citroen op het aanrecht liggen haha.) Was ook lekker!

   | Reageer op deze reactie
Back to Top