Tweedehands vondsten: nog meer apothekerspotten

Jullie weten inmiddels dat ik enthousiast ben over Jouw Marktkraam; ik ben er nog steeds vaste klant! De vijfde week van mijn kraam is inmiddels ingegaan en ik denk dat ik nog voldoende spullen heb om hem nog voor een paar weken te verlengen. Ja écht, hoarders alert! Als ik mijn kraam weer aanvul, loop ik na de tijd graag een rondje door de winkel. Elke keer zijn de kramen weer aangevuld met nieuwe spullen, en zo zie je steeds weer wat nieuws. 

apothekerspotten

Apothekerspotten

Omdat het assortiment bij Jouw Marktkraam elke keer weer anders is, vind ik het extra leuk om tussen de spullen te kijken. Al koop ik bijna nooit wat. Ik doe niet voor niets zo veel spullen weg natuurlijk. Ik wil juist dat mijn huis wat leger is, want dan hoef ik ook minder op te ruimen. À la Marie Kondo, zeg maar. Maar toen ik een kraampje tegenkwam met een walhalla aan apothekerspotten (voor maar twee euro per stuk!), kon ik mij niet meer in houden. Uiteindelijk gingen er maar drie mee naar huis. Hield ik mij toch een beetje in. Ik heb nu een mooi setje dat staat te pronken op het Tomado boekenrek in de woonkamer. Van elke pot weet ik nog waar ik hem heb gekocht. De grote is van Vliegveldmarkt Twente waar ik met mijn moeder naar toe ging. De twee doorzichtige kocht ik bij een schattig winkeltje recht onder mijn huis toen ik nog in het centrum woonde. Helemaal links staat een nepperd van een apothekersflesje, ik vond hem tussen allemaal vieze, plakkerige troep voor 50 cent in een kringloopwinkel in Haaksbergen. Zo staat mijn rekje vol met mooie, voornamelijk tweedehands, spullen.

baboesjka

Baboesjka

Voor 2,50 euro voegde ik daar deze schattige baboesjka aan toe. Steve vindt de holle poppetjes vre-se-lijk. Maar ik vind ze zo lief! De baby ontbreekt, geloof ik. Ach, dat mag de pret niet drukken. Van de kitscherige schilderingen met bloemetjes en aardbeien word ik vrolijk. En mijn rekje is nu helemaal af! De lampjes die er omheen bungelen, haal ik er denk ik nog af. Zo wordt het wel heel druk. Maar voor nu vind ik het wel een vrolijk plekje in huis zo.

tomado rek clack camera

Wat was jouw laatste tweedehands vondst?

Back to Top