Tweedehands vondsten: nog meer apothekerspotten

Jullie weten inmiddels dat ik enthousiast ben over Jouw Marktkraam; ik ben er nog steeds vaste klant! De vijfde week van mijn kraam is inmiddels ingegaan en ik denk dat ik nog voldoende spullen heb om hem nog voor een paar weken te verlengen. Ja écht, hoarders alert! Als ik mijn kraam weer aanvul, loop ik na de tijd graag een rondje door de winkel. Elke keer zijn de kramen weer aangevuld met nieuwe spullen, en zo zie je steeds weer wat nieuws. 

apothekerspotten

Apothekerspotten

Omdat het assortiment bij Jouw Marktkraam elke keer weer anders is, vind ik het extra leuk om tussen de spullen te kijken. Al koop ik bijna nooit wat. Ik doe niet voor niets zo veel spullen weg natuurlijk. Ik wil juist dat mijn huis wat leger is, want dan hoef ik ook minder op te ruimen. À la Marie Kondo, zeg maar. Maar toen ik een kraampje tegenkwam met een walhalla aan apothekerspotten (voor maar twee euro per stuk!), kon ik mij niet meer in houden. Uiteindelijk gingen er maar drie mee naar huis. Hield ik mij toch een beetje in. Ik heb nu een mooi setje dat staat te pronken op het Tomado boekenrek in de woonkamer. Van elke pot weet ik nog waar ik hem heb gekocht. De grote is van Vliegveldmarkt Twente waar ik met mijn moeder naar toe ging. De twee doorzichtige kocht ik bij een schattig winkeltje recht onder mijn huis toen ik nog in het centrum woonde. Helemaal links staat een nepperd van een apothekersflesje, ik vond hem tussen allemaal vieze, plakkerige troep voor 50 cent in een kringloopwinkel in Haaksbergen. Zo staat mijn rekje vol met mooie, voornamelijk tweedehands, spullen.

baboesjka

Baboesjka

Voor 2,50 euro voegde ik daar deze schattige baboesjka aan toe. Steve vindt de holle poppetjes vre-se-lijk. Maar ik vind ze zo lief! De baby ontbreekt, geloof ik. Ach, dat mag de pret niet drukken. Van de kitscherige schilderingen met bloemetjes en aardbeien word ik vrolijk. En mijn rekje is nu helemaal af! De lampjes die er omheen bungelen, haal ik er denk ik nog af. Zo wordt het wel heel druk. Maar voor nu vind ik het wel een vrolijk plekje in huis zo.

tomado rek clack camera

Wat was jouw laatste tweedehands vondst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

41 reacties op “Tweedehands vondsten: nog meer apothekerspotten

 1. Alwin schreef:

  Mijn handen gaan kriebelen bij het zien van dat schilderij met een stilleven erop! Wil hem beschilderen! Haha

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ha! Ik kan er nu niet meer normaal naar kijken zonder er vrolijke poppetjes die achter de blaadjes vandaan komen bij te bedenken, haha! Heb je ook een laat-je-oude-schilderij-beschilderen-service?

   | Reageer op deze reactie
   1. Alwin schreef:

    Nog niet! Maar wil jij de tester zijn? 😁 Vind leuk om te doen.

    | Reageer op deze reactie
 2. Nicky schreef:

  Oh! Euh, het is héél lang geleden dat ik nog in een tweedehandszaak geweest ben. Misschien moet ik daar maar eens tijd voor maken..

  | Reageer op deze reactie
 3. Yvonne schreef:

  Gaaf die potjes!

  Ik ben jaloers op de omzet die je hebt met je kraam! In Arnhem is de locatie verkeerd denk ik, achterin een (ondergrondse) supermarkt. Dus weinig langslopend publiek 🙁

  Maar ik kan vanaf het najaar mijn spullen in een andere winkel verkopen, dus dit is een mooi opstapje geweest!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat zonde zeg! De Jouw Marktkraam winkel in Enschede wordt heel goed bezocht inderdaad. Ze zitten er al anderhalf jaar (zo uit mijn hoofd) dus zijn ook wel redelijk bekend. Hopelijk heb je straks bij de andere winkel meer geluk!

   | Reageer op deze reactie
 4. Rianne schreef:

  Oh zo tofff! Ik vind je rekje echt heuul leuk nu, apothekerspotten zijn fancy! Mijn laatste tweedehands vondst was een vintage blousje met bloemetjes en blaadjes 😀

  | Reageer op deze reactie
 5. Eigenwijzehuisje schreef:

  Leuk die potten! Spotte ik er niet ook twee op jouw kraam? Vorige week een en ander gekocht in de kringloop, waaronder een oude vesta naaimachine.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dat waren twee kruidenpotjes, ook van dat bruine glas. Goed opgemerkt, haha! En wat tof zo’n oude naaimachine 😀

   | Reageer op deze reactie
 6. Danielle schreef:

  Wat een leuke setting! Ik heb een Baboesjka versie van Barbapappa haha, maar die mag niet in de woonkamer staan van mijn vriendje. Zo jammer weer. En die apotheekersserie ziet er echt mooi uit. Ik zag het al voorbij komen op Snapchat, maar leuk om te zien hoe ze nu in je huisje staan te pronken!

  | Reageer op deze reactie
 7. Rensina Steursma schreef:

  Heel mooi!
  Toch fijn dat je weer iets voor je ‘verzameling’ hebt gevonden 🙂
  Ik kocht laatst ook alweer iets toen ik mijn kraampje ging vullen hihi.

  | Reageer op deze reactie
 8. Godelieve schreef:

  Leuk die apothekerspotten Iris!
  Ik herken ze nog van vroeger, toen stonden ze echt in de apotheek. Veel medicijnen werden toen nog in de apotheek op bestelling gemaakt.
  Ik heb al heel lang niets tweedehands gekocht eigenlijk.

  | Reageer op deze reactie
 9. kelly schreef:

  Erg leuk! Helemaal mijn stijl. Ik heb ook drie oude fotocamera’s in mijn vitrinekast staan. Mijn laatste kringloopvondst was een zeer gekleurd retro blik. Zit nu mijn filterkoffie in. Zo blij als een kind kan ik daarmee zijn.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat grappig! Voor retroblikken heb ik ook een beetje een dingetje. Het is dat mijn keuken al prop- en propvol staat, anders zou ik er daar ook wat van willen hebben! Van die pastel blikken waar ‘beschuit’, ‘suiker’ (en nog iets, dacht ik?) op staat vind ik zo leuk <3

   | Reageer op deze reactie
 10. Mascha schreef:

  oh super cool! 🙂 mijn vondst is een super cool shirtje van €2,- (via mijn tafel) en daarvoor had ik twee shirtjes voor €2,-. het zijn op dit moment mijn favo shirtjes. ^^.

  | Reageer op deze reactie
 11. Iris schreef:

  Staat leuk zeg! Mijn laatste tweedehands vondst was een geruit overhemd. Heel hipster, maar het zit heerlijk en het ziet er mooi uit.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Leuk!! Wat een geluk. Ik hoop altijd leuke tweedehands kleding tegen het lijf te lopen, maar het komt eigenlijk nooit voor. Of het is dan niet in mijn maat!

   | Reageer op deze reactie
 12. Swaen schreef:

  Wat is dat rekje leuk zo. Ik kocht op een loppis in Zweden een prachtige grote fles in een houten houder, een Kinnekulle. Die staat nu mooi te pronken in mijn kamer.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah wauw, dat klinkt mooi! Wat een fijne vondst 😀 En een loppis is een soort rommelmarkt, denk ik?

   | Reageer op deze reactie
 13. Lotte schreef:

  Wat ziet dat rek er ontzettend leuk en gezellig uit:) Ik koop eigenlijk áltijd boeken in de kringloopwinkel. En ik heb er al zo ontzettend veel…van thrillers tot romans, tot klassiekers…ik wil ze allemaal! En ja, ik lees ze ook haha. Als ex-Nederlands studente kan ik het niet laten om boeken van Nederlandse schrijvers te laten liggen. Denk Adriaan van Dis, Mulisch etc. Maar ik ben ook een fantasy-nerd, dus met oude drukken van Tolkien of Pratchett word ik net zo blij haha. Verhuizen is ook altijd vreselijk met zoveel boeken.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wow maar wat fijn, dan heb je eigenlijk altijd iets leuks om te kopen! Want kringloopwinkels staan vol met boeken. Toch? Ik ben altijd zo teleurgesteld als ik zin heb om lekker te snuffelen in een kringloopwinkel en dat ik dan níets leuks kan vinden haha.

   | Reageer op deze reactie
 14. Paulien schreef:

  Ha, vooral dat mannetje met uitneembare (?) organen vind ik heerlijk! Die staat er zo grappig tussen! Vorige week vond ik op de rommelmarkt een geweldige grote leren reistas voor maar drie euro, en ik kocht samen met mijn lief een tafeltje. Ons eerste gezamenlijke meubelstuk, mijlpaal! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja leuk hè, de organen kan je er inderdaad uithalen! Ik weet nog wel dat hij eerst op een onhandige plek stond en ik hem vaak liet vallen, dan lagen alle organen door de kamer. En dan was ik een half uur bezig om ze weer op hun goed plek in het poppetje te krijgen. Het is maar goed dat ik geen ambities heb om chirurg te worden :p
   En oooh heel tof, gefeliciteerd met jullie eerste echte gezamenlijke meubelstuk! 😉

   | Reageer op deze reactie
 15. Lenneke schreef:

  Hahaha, hierom vind ik jou fantastisch. Ik word altijd belachelijk gemaakt als ik weer eens thuiskom met een oude camera, een stoffige apothekersfles of een ander ding wat ik niet per se nodig heb, maar toch heb gekocht. Mijn laatste aankoop was een camera en nu ze allemaal boven mijn bed staan te pronken, ben ik echt heel blij met ze. 🙂

  | Reageer op deze reactie
 16. Pingback: Weekoverzicht: bagels, soepballen & fietsen met een konijn | IKBENIRISNIET
 17. Bianca schreef:

  Mijn laatste tweedehands vondst was ook in JouwMarktkraam – maar dan in Hedel 😉 Ik heb er 4 bruine apothekersflessen gekocht 🙂 Gelukkig vond mijn vriend ze ook leuk 😉

  | Reageer op deze reactie
 18. Eline schreef:

  Hoi,
  Ik ben net even bij je kraampje gaan kijken :). En ik dacht dat ik je misschien ook zag maar was te bange poeperd om het te vragen. Beetje gek ook als je het dan niet bent. Heb bij andere kraam sportschoenen en wat tijdschriften gevonden. Vind het een fijn concept, een soort rommelmarkt zonder verkopers die meteen in je nek hijgen :).

  En als jij het was, leuk om je in het echt te zien :p

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hoi! Oh wat leuk zeg 😀 Ik was gisteren wel bij Jouw Marktkraam, maar pas nadat jij je berichtje had gestuurd. Dus ik was het niet! Ik ben makkelijk te herkennen aan de koeienring-piercing aan mijn neus, haha. Dus als je me dan wèl ziet de volgende keer, kan je met een gerust hart hoi zeggen. Vind ik leuk! 😀

   En precies wat jij zegt vind ik ook zooo fijn aan die winkel. Bij kraampjes waar iemand achter staat voel ik me altijd zo verplicht om iets te kopen ofzo, en dan voel ik me echt schuldig als ik er wegloop maar wel lang naar iets heb zitten kijken. Dan is dit concept een stuk fijner!

   | Reageer op deze reactie
   1. Eline schreef:

    De ring miste ik inderdaad! Wie weet volgende keer :). Ik ga zeker nog eens terug. Was ook bij Jouw winkeltje of zoiets in Hengelo maar dat vond ik een stuk minder leuk. Wat meer de ehm creatieve dingetjes en dat whitewash spul.

    Schuldgevoel ja! En ik word heel snel rood dus dat is ook ongemakkelijk als iemand dan zo volgt wat je doet 😛
    Bye!

    | Reageer op deze reactie
 19. Ellis schreef:

  Wauw, dat rek ziet er keisfeervol uit zo. Misschien pik ik je idee wel 😉 Want dat zou in mijn witte huisje ook erg leuk staan!

  | Reageer op deze reactie
 20. Jennifer schreef:

  Ik heb laatst een super chille papasan stoel gescoord via Marktplaats voor een prikkie. Niet in een fysieke rommeltjeswinkel, maar vooruit, ik ben er niet minder blij mee! 🙂

  | Reageer op deze reactie
Back to Top