Filmtips XXXVII

Een nieuwe maand, een nieuwe editie filmtips! De afgelopen maand was een goede maand om films te kijken, ik keek er véél. En het was dan ook lastig om er de leukste uit te kiezen. Maar volgens mij is het goed gelukt, deze filmtips zijn stuk voor stuk aanraders. Dit zijn de vijf beste films die ik in augustus keek:

filmtips a brilliant young mind

X+Y (2014) – Ook bekend onder de titel A Brilliant Young Mind. Met stip op nummer 1 vond ik dit de mooiste en meest ontroerende film die ik keek. Nathan, een jongen met autisme en een talent voor wiskunde, gaat op reis voor de nternational Mathematics Olympiad. Hij heeft moeite met het begrijpen van de wereld, maar uit cijfers en formules haalt hij rust. Je leeft in de film zó mee met Nathan en zijn moeder, echt heel mooi in beeld gebracht. Bekijk hier de trailer.

filmtips before we go

Before We Go (2014) – Deze film is móói! Twee vreemden, Nick en Brooke, ontmoeten elkaar in Manhatten. Brooke is op weg naar huis, maar dan mist ze de laatste trein én is haar tas gestolen. Nick ziet dat ze het moeilijk heeft en probeert haar te helpen. Door de film heen groeien ze steeds meer naar elkaar. Dit is een film met veel dialoog en weinig spannende actie, dus ik kan mij voorstellen dat het niet voor iedereen is weggelegd, maar ik vind het pràchtig. Ik heb mij geen moment verveeld. Bekijk hier de trailer.

filmtips ferris bueller

Ferris Bueller’s Day Off (1986) – Deze filmtip is van de leuke Mylène! Deze klassieker van John Hughes (ook regisseur van The Breakfast Club en Pretty In Pink) moet je gezien hebben. High school student Ferris Bueller wil een dag vrij van school en doet alsof hij ziek is. De schooldecaan is ervan overtuigd dat Ferris aan het spijbelen is en probeert hem daar op te betrappen. De ultieme feel good film. Bekijk hier de trailer. Ook op Netflix te zien.

filmtips la vie dadele

La vie d’Adele (2013) – Een liefdesverhaal tussen Emma en Adèle. Niet je gemiddelde rom com, maar juist heel realistisch in beeld gebracht met kriebels-in-je-buik-vlinders én gebroken harten en ruzie. Met fantastisch acteerwerk een geheel terechte winnaar van de Gouden Palm in Cannes. O ja, kleine waarschuwing, ik denk dat de meeste mensen hier geen problemen mee hebben, maar voordat je nietsvermoedend met je ouders op de bank ploft met deze drie uur durende film: de film bevat behoorlijk wat expliciete seksscènes. Bekijk hier de trailer.

filmtips in your eyes

In Your Eyes (2014) – Rebecca leeft een huisje-boompje-beestje-leven aan de oostkust van Amerika en Dylan begint als ex-gevangene een nieuwe start in New Mexico. Op het eerste gezicht hebben ze vrij weinig met elkaar te doen. Tot ze erachter komen dat ze mentaal met elkaar verbonden zijn. Ze kunnen elkaars ervaringen zien door hun eigen ogen. En dat klinkt allemaal een beetje vreemd, maar ik vond het een hele mooie film! Bekijk hier de trailer. Sinds 2 oktober ook op Netflix te zien.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top