Filmtips XXXVIII

Dit waren de vijf mooiste films die ik in september zag! Ik heb de genres zo divers mogelijk gehouden zodat er minstens één film bij moet zitten die je aanspreekt.

me and earl filmtips

Me and Earl and the Dying Girl (2015) – We beginnen gelijk met de allermooiste en leukste film die ik keek. Ik zat er al heeel lang op te wachten tot ik deze dramafilm kon downl.. kijken, en sinds deze maand kon dat eindelijk. Rachel is gediagnosticeerd met leukemie en schoolgenoot Greg wordt verplicht door zijn moeder om bij haar langs te gaan. Ook al kent hij haar helemaal niet zo goed. Greg heeft namelijk veel kennissen uit alle verschillende groepjes op school zonder er echt vrienden mee te zijn. Ik vond de film een mix tussen Wes Anderson en John Green, en dat kan alleen maar veel goeds beloven, niet? Bekijk de trailer maar!

filmtips man up

Man Up (2015) – En dan nu iets luchtigers; deze romantische comedy met de geweldige Simon Pegg en Lake Bell. Nancy zit in de trein onderweg naar haar ouders. Op het station wordt ze aangezien voor iemand anders en gaat onverwachts op een blind date met Jack, een 40-jarige man die in een scheiding ligt. En zo begint het avontuur. Leuk én grappig! Bekijk hier de trailer.

filmtips snowpiercer

Snowpiercer (2013) – In een post-apocalyptische wereld reist een trein de wereld rond met de laatste mensen die nog leven. Door een mislukt experiment om klimaatverandering op te lossen is de rest van het leven op aarde vergaan. De trein heeft een streng klassensysteem, Curtis zit achterin de trein met de mensen uit de lagere klasse en is vastbesloten om een revolutie op gang te brengen voor meer gelijkheid. Deze film is duister en intens! Niet helemaal mijn genre, maar ik vond het verhaal en de special effects zeker de moeite waard. Bekijk hier de trailer.

filmtips good kill

Good Kill (2014) – Ik vond deze film behoorlijk heftig en hij maakte veel indruk op me. Toch geeft IMDB deze film slechts een 6,3. Snap ik niet, de film is zo interessant! Maar zeker niet vrolijk of luchtig, laat ik je daar vooral voor waarschuwen. Thomas Egan (Ethan Hawke) is een getrouwde man en vader van twee kinderen. Met zijn gezin woont hij in Las Vegas. Vanuit de legerbasis in Amerika bestuurt hij drones duizenden kilometers verderop boven Afghanistan. Hij begint zich af te vragen hoe hij dit voor zichzelf kan verantwoorden en raakt in de knoop met zichzelf. Zelden heb ik iets met oorlogsfilms, maar ik vind het mooi dat deze film zo realistisch is en diep ingaat op de emoties van de hoofdpersoon. Bekijk hier de trailer.

filmtips rudderless

Rudderless (2014) – Deze film heeft juist een veel hoger cijfer op IMDB dan dat ik zelf had verwacht. Ik moest er even inkomen. En vond hem niet zó bijzonder als dat andere mensen hem vonden. Maar de film is zeker niet verkeerd! In Rudderless raakt een rouwende vader in een neerwaartse spiraal. Hij ontdekt een doos met muziektapes en songteksten van zijn zoon en gaat er zelf mee aan de slag. Hij treedt op met een nummer geschreven door zijn zoon en zo gaat het balletje rollen om een band op te zetten. Niemand weet echter dat hij de muziek zelf niet heeft geschreven. Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top