Review: Lush Dark Angels

Lush is een geweldig merk, ze maken veel gebruik van verse en natuurlijke ingrediënten en zetten zich actief in tegen dierproeven. De eerste keer dat ik in een Lush winkel kwam, nam ik een potje Angels On Bare Skin mee, dit is één van hun bestsellers. Maar mijn huid reageerde er niet goed op. Ik denk doordat het amandelen bevat, ik kreeg er steeds weer rode vlekjes en bultjes van. Erg jammer natuurlijk. Willemijn gaf Dark Angels als tip, ook een gezichtsscrub, op basis van houtskool, avocado-olie en rhassoulmodder. Wauw! Ik gebruik Dark Angels nu bijna twee maanden en gelukkig reageert mijn huid hier wel heel goed op.

lush dark angels

Ingrediënten

De ingrediënten van Dark Angels zijn: Modder rhassoul (Rhassoul Mud), Avocado-olie, koud geperst, biologisch (Persea gratissima), Glycerine (Glycerine), Houtskool, poeder (Powdered Charcoal), Suiker, zwarte (Black Sugar), Natrium lauroyl sarcosinaat (Sodium Lauroyl Sarcosinate), Parfum, Sandelhoutolie (Fusanus spicatus), Rozenhout essentiële olie (Aniba rosaeodora), *Linalool (*Linalool), *Farnesol (*Farnesol). Bijna alle ingrediënten zijn natuurlijk, alleen Sodium Lauroyl Sarcosinate is een synthetisch ingrediënt. Dark Angels bevat geen dierlijke ingrediënten en is dus vegan friendly. Houtskool zorgt ervoor dat overtollige oliën worden geabsorbeerd. Avocado-olie maakt de huid lekker zacht en rhassoul modder heeft een reinigende en ontvettende werking. Dark Angels schijnt daarom perfect te zijn voor een vette huid. Zelf heb ik geen vette huid, eerder een gemengde huid, maar na een beetje research op de interwebs kwam ik erachter dat je dan nog steeds erg veel profijt kan hebben van deze scrub.

 

lush fighting against animal testing

 

Gebruik

De scrub is best heftig dus ik gebruik hem ongeveer twee keer per week. Veel vaker moet je het ook niet gebruiken, anders werkt het alleen maar averechts. Je neemt een klein beetje Dark Angels op je hand, mengt het met een paar druppels water tot een papje en je masseert het zachtjes in op je huid. Dark Angels kan je ook als lichaamsscrub gebruiken. Daarna spoel je het eraf en tadaaa je hebt een huid zo zacht als babybilletjes. Kijk daarna nog wel even in de spiegel of er geen zwarte vegen op je gezicht zitten, dat is bij mij namelijk elke keer het geval. Ik gebruik na de tijd een milde foam van The Body Shop (uit de Aloë Vera lijn) zodat ik er niet meer als een mijnwerker uit zie.

 

Lush Dark Angels Lush Dark Angels

 

Ervaring

Dit klinkt nu net als een Tel Sell reclame, maar sinds ik deze scrub gebruik ziet mijn huid er echt veel beter uit. Ik ben er zó tevreden mee! Ik heb nog steeds wel hier en daar puistjes, maar het is echt een stuk minder geworden. Ook zijn de droge plekjes die ik hier en daar op mijn huid had verdwenen. Ik weet niet of dit allemaal toe te schrijven is aan Dark Angels natuurlijk, want ik ben tegelijkertijd ook begonnen met het smeren van een nieuwe dagcrème: Celestial, ook van Lush. Dus ik denk dat het aan de combinatie van beide producten ligt waar mijn huid vrolijk van wordt. De enige nadelen die ik kan bedenken zijn 1) er blijven zwarte vegen op mijn gezicht zitten als ik niet na het gebruik van Dark Angels nog een gezichtsreiniger gebruik en 2) ik ga dit potje nooit leeg krijgen voor de houdbaarheidsdatum. Je hebt er namelijk niet zoveel van nodig, dus je kan echt lang met zo’n potje. Maar buiten dat vind ik het echt een aanrader.

 

lush dark angels review
Links: dit spul is echt pikzwart. Rechts: Na goed boenen met alleen water blijven er zwarte vegen op mijn gezicht zitten. Ik noem het de mijnwerker-look. Gelukkig is deze mijnwerker-look makkelijk weg te wassen met een milde gezichtsreiniger.

Dark Angels kost 9,90 euro voor 100 gram en is te koop in Lush winkels of in de webshop.

Wat is jouw favoriete product van Lush?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

34 reacties op “Review: Lush Dark Angels

 1. chucky1012 schreef:

  Ik vindt het belangrijk om de dode huidcellen te laten verdwijnen want in een land met zoveel auto’s en uitlaatgassen is een schonen huid zeer belangrijk en het moet ook hydraterend aanvoelen en zo zacht als zijde zijn.
  Dus is een goede scrub zoals deze belangrijk.
  Lush heeft fijne producten.

  | Reageer op deze reactie
 2. kelly schreef:

  whahahah….super die foto! Fijn dat die zo goed werkt!! Bij mij werken de meeste scrubs ook niet echt goed. Irritatie of juist ineens heel veel onzuiverheden. Ga deze zeker proberen!!

  | Reageer op deze reactie
 3. Lauriëtte schreef:

  Oeeh dit klinkt superfijn! Wel vreemd dat je die zwarte strepen zo blijft zien! Ik zou zo graag eens spulletjes van Lush willen kopen maar vind het zo onwijs duur 🙁 Begrijp niet waar iedereen dat geld vandaan haalt haha!

  | Reageer op deze reactie
 4. Lieke schreef:

  Ik had niet verwacht dat je zo´n duidelijk standpunt in de Zwarte Pieten-discussie zou innemen 😉
  De scrub klinkt fijn!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hahaha ojee! Kijk maar uit dat dit niet in één grote discussie uitloopt hihi.

   | Reageer op deze reactie
 5. Bente schreef:

  Haha lekker kleurtje inderdaad als je niet goed oplet! Ik vind hun lipscrubs ook heel erg fijn 🙂 (en als ik in een hotel ga overnachten met een bad koop ik altijd een bubble bar van Lush want die vind ik ook altijd fantastisch!)

  | Reageer op deze reactie
 6. Panda schreef:

  Hij is fijn he! Ik heb deze al heel lang en vrees niet, hij bederft niet. Ik gebruik hem zelf altijd onder de douche zodat ik geen zwarte roetvegen op mijn gezicht heb.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik gebruik hem ook altijd onder de douche, maar de zwarte vegen blijven. Misschien omdat mijn huid eerder droog dan vet is, en het er daardoor sneller in trekt? Ik heb geen idee!

   | Reageer op deze reactie
 7. Fatima schreef:

  Ik begreep dat deze scrub 2maand houdbaar was toch? Met 1x per week scrubben gaat het niet lukken.

  Ik zou het ook zelf kunnen maken natuurlijk, heb dan alleen natuurlijke houtskool nodig zie ik zo

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Het schijnt dat het niet zo snel bederft (maar wat is het nut van die houdbaarheidsdatum denk ik dan). Ik gebruik het tegenwoordig ook voor mijn hele lichaam dus nu gaat het potje wat harder. Zelf maken kan natuurlijk ook, goed idee 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Heleen schreef:

    Bij veel producten staat de houdbaarheidsdatum er vooral op zodat ze meer kunnen verkopen, omdat mensen het dan weggooien (volgens mijn docent verpakkingen). Een andere reden is dat mensen dan sneller het gevoel hebben dat een product gezond/natuurlijk is, omdat een korte houdbaarheidsdatum suggereert dat er geen conserveermiddelen in zitten. Als ik zo naar het lijstje ingrediënten kijk (ook al ben ik absoluut geen expert), zitten er niet echt ingrediënten in die snel bederven.

    De tip die ik bij de lippenbalsem van dr. Hauschka kreeg was om het er niet met je vingers uit te halen, maar met een lepeltje/mesje/spateltje. Dan komen er veel minder bacteriën in het potje en bederft het ook minder snel.

    | Reageer op deze reactie
 8. Amy schreef:

  Ziet er goed uit! Ik gebruik als scrub liefst Ocean Salt van Lush, die ruikt echt heerlijk naar citrus en laat een verzorgend laagje achter op m’n gezicht. 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oeh, dat klinkt ook goed. Ik hoor sowieso veel positieve dingen over Ocean Salt!

   | Reageer op deze reactie
 9. Sytske schreef:

  Ik hou ook van Dark Angel! Echt heerlijk. Ik had alleen hetzelfde dat het potje nog lang niet leeg was voordat de houdbaarheid datum voorbij was. Hij zit nu nog half vol denk ik en is miss al een jaar over datum. Ik durf het eerlijk gezegd daardoor alleen niet zo goed meer te gebruiken. Een paar maanden erna nog wel, maar het wordt nu wel erg lang. Dus ik zeg ook 50g potjes 🙂

  | Reageer op deze reactie
 10. Patricia schreef:

  O! Deze lijkt me zo fijn. Mijn vriend heeft deze een tijdje gebruikt. Zelf gebruik ik al een tijdje Let The Good Times Roll, die geur! Heerlijk. Ik merk ook meteen verschil als ik het een tijdje niet heb gebruikt.

  | Reageer op deze reactie
 11. Manon schreef:

  Dat ziet er apart uit, vooral als je nooit van zulke maskers gebruikt, maar het klinkt erg goed

  | Reageer op deze reactie
 12. jana schreef:

  Hihi hier word ik zo blij van. Zal ik jou blij maken met mijn tell-sell addition bij dit verhaal? De houdsbaarheidsdata die Lush op producten zet is een “Hiervoor mag niks gebeuren anders krijg je een nieuwe”-dingetje, maar het fijne is dat na de datum 9 van de 10 keer het product nog veel langer te gebruiken is. Ga je nooit met natte vingers in je potje dan kunnen bacteriën vrijwel niet groeien en is er niks aan de hand. Gewoon kijken en ruiken 🙂 mijn collega gebruikte laatst haar jaar-oude reiniger pas op!

  | Reageer op deze reactie
 13. Anne schreef:

  Als je het potje droog houdt en met droge handen of een lepeltje de cleanser eruit schept kan je er veeel langer mee doen dan de 2 tot 4 maanden die op het potje staan. Ik doe er meestal bijna een jaar mee. Als je je toch zorgen maakt dat je het niet op krijgt kan je het ook gewoon lekker voor de rest van je lichaam gebruiken 🙂 en je kan eens proberen om het icm Fresh Farmacy (of Coalface) te gebruiken tegen de zwarte vlekken. Fresh Farmacy kan je wel elke dag gebruiken en is ook nog eens aaaawesome voor een gemenge geirriteerde huid <3 helemaal samen met Celestial! *einde lush hysteria*

  | Reageer op deze reactie
 14. Saskia schreef:

  Ik zie maar 1 oplossing voor het probleem om je potje leeg te krijgen: vriendlief ook maar een maskertje geven ;).

  | Reageer op deze reactie
 15. Xaviera schreef:

  Ik zat toevallig van de week te kijken naar Dark Angels op de Lush website! Fijn om er zo’n goede review van te zien, ik ga Dark Angels proberen binnenkort!

  | Reageer op deze reactie
 16. Ruby schreef:

  Wat schrijf je toch altijd leuk iris, logisch dat je blog steeds populairder word 🙂
  Maar lush, meeeh. De geur is geweldig, de winkel is super maar ik vind de producten niet fijn. Mijn huid lijkt na gebruik op een uitgedroogd woestijn, mijn haar is net stro na gebruik van shampoo en na de conditioner word mijn haar belachelijk snel vies. Ik snap nie waarom iedereen het zo geweldig vind, maar dat is mijn ervaring…

  | Reageer op deze reactie
 17. Beau schreef:

  Lijkt me wel een fijne scrub 🙂 Alleen dan sluit ik mijzelf tijdens het gebruik wel op in de badkamer, anders lachen mijn ouders me vast uit.

  | Reageer op deze reactie
 18. Michelle schreef:

  Wees niet al te bang voor de houdbaarheidsdatum hoor. Producenten moeten die er nu eenmaal opzetten, maar meestal zijn dingen veel langer houdbaar! Gewoon je eigen ogen en neus gebruiken :). Ik mag Lush en de hele franchise wel. Ik kan niet zo goed tegen producten waar dan heel groot op staat dat het argan olie bevat, maar dat er dan hooguit een half procentje in zit. Dat is redelijk goed uit te rekenen als je iets van ingrediënten weet haha. Ik wil enorm graag eens iets bij Lush bestellen en dat gaat zeker nog wel gebeuren, maar de verzendkosten houden me een beetje tegen!

  | Reageer op deze reactie
 19. Eva schreef:

  Iris! Een tip voor je houdbaarheidsdatumprobleem, vries een deel in! Dat doe ik altijd met dingen van lush, dan kan je er zolang mee doen als je wil. Ik zelf doe het altijd in zo’n ijsblokjeshouder.

  | Reageer op deze reactie
 20. Pingback: Review: Lush Celestial | IKBENIRISNIET
Back to Top