Review: Lush Dark Angels

Lush is een geweldig merk, ze maken veel gebruik van verse en natuurlijke ingrediënten en zetten zich actief in tegen dierproeven. De eerste keer dat ik in een Lush winkel kwam, nam ik een potje Angels On Bare Skin mee, dit is één van hun bestsellers. Maar mijn huid reageerde er niet goed op. Ik denk doordat het amandelen bevat, ik kreeg er steeds weer rode vlekjes en bultjes van. Erg jammer natuurlijk. Willemijn gaf Dark Angels als tip, ook een gezichtsscrub, op basis van houtskool, avocado-olie en rhassoulmodder. Wauw! Ik gebruik Dark Angels nu bijna twee maanden en gelukkig reageert mijn huid hier wel heel goed op.

lush dark angels

Ingrediënten

De ingrediënten van Dark Angels zijn: Modder rhassoul (Rhassoul Mud), Avocado-olie, koud geperst, biologisch (Persea gratissima), Glycerine (Glycerine), Houtskool, poeder (Powdered Charcoal), Suiker, zwarte (Black Sugar), Natrium lauroyl sarcosinaat (Sodium Lauroyl Sarcosinate), Parfum, Sandelhoutolie (Fusanus spicatus), Rozenhout essentiële olie (Aniba rosaeodora), *Linalool (*Linalool), *Farnesol (*Farnesol). Bijna alle ingrediënten zijn natuurlijk, alleen Sodium Lauroyl Sarcosinate is een synthetisch ingrediënt. Dark Angels bevat geen dierlijke ingrediënten en is dus vegan friendly. Houtskool zorgt ervoor dat overtollige oliën worden geabsorbeerd. Avocado-olie maakt de huid lekker zacht en rhassoul modder heeft een reinigende en ontvettende werking. Dark Angels schijnt daarom perfect te zijn voor een vette huid. Zelf heb ik geen vette huid, eerder een gemengde huid, maar na een beetje research op de interwebs kwam ik erachter dat je dan nog steeds erg veel profijt kan hebben van deze scrub.

 

lush fighting against animal testing

 

Gebruik

De scrub is best heftig dus ik gebruik hem ongeveer twee keer per week. Veel vaker moet je het ook niet gebruiken, anders werkt het alleen maar averechts. Je neemt een klein beetje Dark Angels op je hand, mengt het met een paar druppels water tot een papje en je masseert het zachtjes in op je huid. Dark Angels kan je ook als lichaamsscrub gebruiken. Daarna spoel je het eraf en tadaaa je hebt een huid zo zacht als babybilletjes. Kijk daarna nog wel even in de spiegel of er geen zwarte vegen op je gezicht zitten, dat is bij mij namelijk elke keer het geval. Ik gebruik na de tijd een milde foam van The Body Shop (uit de Aloë Vera lijn) zodat ik er niet meer als een mijnwerker uit zie.

 

Lush Dark Angels Lush Dark Angels

 

Ervaring

Dit klinkt nu net als een Tel Sell reclame, maar sinds ik deze scrub gebruik ziet mijn huid er echt veel beter uit. Ik ben er zó tevreden mee! Ik heb nog steeds wel hier en daar puistjes, maar het is echt een stuk minder geworden. Ook zijn de droge plekjes die ik hier en daar op mijn huid had verdwenen. Ik weet niet of dit allemaal toe te schrijven is aan Dark Angels natuurlijk, want ik ben tegelijkertijd ook begonnen met het smeren van een nieuwe dagcrème: Celestial, ook van Lush. Dus ik denk dat het aan de combinatie van beide producten ligt waar mijn huid vrolijk van wordt. De enige nadelen die ik kan bedenken zijn 1) er blijven zwarte vegen op mijn gezicht zitten als ik niet na het gebruik van Dark Angels nog een gezichtsreiniger gebruik en 2) ik ga dit potje nooit leeg krijgen voor de houdbaarheidsdatum. Je hebt er namelijk niet zoveel van nodig, dus je kan echt lang met zo’n potje. Maar buiten dat vind ik het echt een aanrader.

 

lush dark angels review
Links: dit spul is echt pikzwart. Rechts: Na goed boenen met alleen water blijven er zwarte vegen op mijn gezicht zitten. Ik noem het de mijnwerker-look. Gelukkig is deze mijnwerker-look makkelijk weg te wassen met een milde gezichtsreiniger.

Dark Angels kost 9,90 euro voor 100 gram en is te koop in Lush winkels of in de webshop.

Wat is jouw favoriete product van Lush?

Back to Top