Dag van de Duurzaamheid

Vandaag is het een extra groene dag, het is namelijk de landelijke dag van de duurzaamheid in Nederland! Voor HEMA schreef ik een artikel met 8 makkelijke groene tips die je vandaag (of elke andere dag) zou kunnen uitvoeren voor een babystapje naar een duurzamer bestaan.

dag van de duurzaamheid

Als je een trouwe lezer bent van mijn blog, herken je waarschijnlijk al wel een aantal tips. Maar dan zijn ze altijd handig om even je geheugen mee op te frissen, toch?

Hier kan je het artikel lezen op de HEMA blog.

Vandaag worden er meerdere leuke activiteiten georganiseerd door verschillende bedrijven en instanties. Ik zit helaas de hele dag op de universiteit voor colleges. Maar misschien als je vandaag meer tijd hebt, vind je deze groene initiatieven interessant:

  • Op Utrecht Centraal is vanavond een Global Dance Challenge; treinreizigers worden uitgedaagd om door te dansen energie op te wekken. Met als doel het wereldrecord te verbreken.
  • Dit wordt samen gedaan met NPO Radio 2 (‘Het Groene Station‘). Dit radiostation zendt van 5 tot en met 9 oktober tijdens hun Groene week uit vanaf Utrecht Centraal. Gisteren waren De Groene Meisjes er te gast!
  • 9 tot en met 18 oktober is het Dutch Sustainable Fashion Week. Een initiatief van Goodbrandz om duurzame mode onder de aandacht te brengen.
  • Alle activiteiten kan je terug vinden op de website van De Dag van de Duurzaamheid.

Vertel! Hoe ga jij vandaag een beetje milieuvriendelijker maken? En als je nog een andere leuke activiteit weet die vandaag wordt georganiseerd, let me know!

Back to Top