6 x de lekkerste vegan gerechten

De vegan challenge is deze maand alweer in de volle gang. Deze keer doe ik zelf niet mee, maar ik heb al wel een paar keer meegedaan. Daar heb ik elke keer veel leuke nieuwe vegan gerechten door ontdekt. Vegan gerechten saai of ingewikkeld? No way! Dit zijn mijn favorieten:

De 6 lekkerste vegan gerechten

vegan gerechten shepherds pie

1. Shepherd’s pie Met stip op nummer 1 de vegan shepherds pie van Food Tube. Dit ovengerecht is zo lekker vullend en vol van smaak. Steve en ik eten het best vaak (ook al houdt Steve helemaal niet van kikkererwten en linzen!) en laatst maakte ik het ook toen mijn moeder mee at. Ik zei dat ons hele etentje vegan was en ze zei dat ze daar niets van had gemerkt.

vegan gerechten hummus

2. Traditionele hummus Als ik hummus maak dan gebruik ik altijd het recept van Ottolenghi. Deze komt het meest in de buurt van een traditionele hummus. Je kan er een hele maaltijd omheen maken met warme pitabroodjes, geroosterde groenten en een frisse salade.

vegan gerechten gevulde aardappel

3. Gevulde zoete aardappel Mm.. ook zo lekker. En gezond! Het recept op mijn blog is niet vegan, maar tegenwoordig maak ik hem nooit meer met kaas en vaak met een avocadosausje in plaats van crème fraîche om er een vegan draai aan te geven. En dat is nog lekkerder ook.

vegan gerechten quiche

4. Quiche Het recept van deze quiche kwam onlangs online. Mocht je hem toen gemist hebben, dan zou je écht even moeten kijken want het is wat mij betreft een echte aanrader. Ik maakte nooit quiche omdat ik dacht dat het veel werk is, maar deze quiche op basis van tofu bewijst het tegendeel.

vegan gerechten tofu

5. Scrambled tofu En houd je tofu over na het maken van de quiche? Geen paniek, maak scrambled tofu. Op internet vind je veel verschillende variaties. Ik vind hem het lekkerst met spinazie, kerrie en ui. En dan met getoast brood en ketchup, mm..

vegan gerechten zuurkool

6. Gekruide zuurkool Mijn favoriet! Door gerookt paprikapoeder en zongedroogde tomaatjes smaakt deze zuurkool hemels. Ik maak graag een bakje vol zodat ik het op mijn brood kan doen. Maar het is ook erg lekker in een stamppot of op een pizza. Ik heb het zelfs eens als sushi-vulling gebruik, met succes, ja echt waar.

Op mijn blog vind je enkel vegetarische recepten en het grootste deel is zelfs vegan friendly. In mijn receptenindex kan je filteren op ‘veganistisch’ zodat je alle gerechten kan vinden die je met een gerust hart kan eten tijdens de vegan challenge. En op alle andere dagen van het jaar.

Wat is jouw favoriete vegan gerecht?

Back to Top