Goede voornemens voor 2016

Als ik íets niet kan, dan is het toch wel het stellen van haalbare doelen stellen. Mijn prefrontale cortex is zo harrie-in-de-warrie; prioriteiten stellen, plannen, ik heb het maar opgegeven. Het maken van een simpel to-do-lijstje is al een hele opgave voor me. Waarom zou ik er dan überhaupt aan beginnen om goede voornemens op te stellen? Omdat het leuk is! Vooral aan het begin van een nieuw jaar. Een schone lei. Àlles is nog mogelijk.

witte veen

Haalbare doelen stellen

Ik zal me er sowieso niet te veel aan mijn doelen vastklampen, het zijn maar voornemens, mocht ik ze niet halen dan is dat ook geen wereldramp. Maar ik zal proberen om de doelen zo goed mogelijk op te stellen. Zoals ik daar nu op mijn studie ook mee word doodgegooid. Een doel dat vaag en niet meetbaar  is, heb je geen drol aan. Ik heb lang nagedacht over wat ik écht belangrijk vind en waar ik gelukkiger van word. Die doelen heb ik zo concreet mogelijk geformuleerd.

Mijn goede voornemens:

geel_hartje 10 kilometer achter elkaar kunnen hardlopen – Oeh yeah! Hoe vaak ben ik alweer opnieuw begonnen met hardlopen? Als ik eenmaal 5 kilometer kan hardlopen is de uitdaging er van af en laat ik mijn hardloopschoenen verstoffen. Daarom ga ik in 2016 niet voor de 5 kilometer als doel, maar de 10!

geel_hartje Een mediabureau vinden dat goed bij mij en mijn blog past – Hier was ik dit jaar al mee bezig achter de schermen, maar dat is een stuk moeilijker dan ik dacht. Mijn blog is niet ‘groot’ genoeg voor het mediabureau dat bovenaan mijn lijstje staat en andere bureaus hebben me helaas alleen maar de nodige frustraties opgeleverd omdat ik niet zomaar alle opdrachten kan (en wil) aannemen. Het is je vast wel eens opgevallen dat mijn blog één van de weinige blogs is (in mijn categorie qua bezoekersaantallen) zonder banners en regelmatige advertorials. Wat natuurlijk hartstikke leuk en authentiek is, maar omdat ik nu bijna ben afgestudeerd wil ik hier wel iets van een plan voor hebben. Vooral omdat ik zóóóóveel tijd en energie in mijn blog stop, zou het leuk zijn als ik er meer uit kan halen. Maar daar heb ik zelf te weinig verstand van, dus joehoeee, leuke mediabureaus met groene merken en persreisjes binnen Twente (laat mij maar koeien knuffelen in plaats van dat je me naar Ibiza stuurt), waar zijn jullie?!

geel_hartje Mijzelf blij maken met iets moois zonder me schuldig te voelen – Je las het al in mijn blogpost van gisteren: ik heb me nog nooit zo lelijk gevoeld. In 2016 heb ik geen zelfmedelijden meer, maar ga ik ervoor zorgen dat ik mijzelf weer leuk vind. Misschien heb ik daar alleen een ander kapsel of een nieuw paar schoenen voor nodig. Ik heb inmiddels al contact opgenomen met een huidtherapeut, hopelijk gaat dat helpen. Ik ga er in ieder geval niet meer om huilen. Vorig jaar besloot ik om mij vanaf 2015 niet meer druk te maken om negatieve reacties op de interwebs en dat hielp serieus. Soms moet je jezelf gewoon even streng toespreken.

geel_hartje Mijzelf blijven ontwikkelen door cursussen – Ik wilde altijd al online cursussen doen die gericht zijn op beter bloggen (zoals die van A Beautiful Mess), maar het komt er steeds maar niet van omdat mijn hoofd zo vol zit met studiedingen. Als ik ben afgestudeerd ga ik het écht doen! Net als een cursus wetenschapsjournalistiek, al moet ik dan eerst nog even sparen..

geel_hartje 150 films kijken – Dit stel ik me elk jaar als doel, want ik houd van films! Dit jaar zat ik er zelfs ruim overheen.

geel_hartje 5 boeken lezen – Omdat ik lezen ooit heel leuk vond, maar er nooit meer de concentratie en tijd voor vrij maak. Kookboeken en studieboeken tellen niet mee!

geel_hartje ikbenirisniet.nl nog meer awesome maken! – Hell yes.

Wat zijn jouw goede voornemens? Of vind je dat maar onzin?

Back to Top