Review: Lush liquid lipstick Elegant

Speciaal voor jullie fietste ik door een regenbui en at ik een taartje met knalroze lippenstift op. Nou ja, het was puur toeval eigenlijk. Maar daardoor heb ik wel extra goed kunnen testen of de knalkleur van Lush écht zo goed blijft zitten als wordt beloofd. Bij dezen de bevindingen van mijn uitvoerig uitgevoerde empirisch onderzoek.

Lush liquid lipstick elegant

Lush liquid lipstick Elegant

De liquid lipsticks van Lush zijn gemaakt op basis van biologische jojobaolie, candelillawas en rozenwas. Ze bevatten veel pigment en schijnen lang te blijven zitten. Waarom had ik ze dan nog nooit geprobeerd? Eerlijk gezegd dacht ik dat een vloeibare lipstick in een glazen flesje maar onhandig zou zijn. Maar laatst was ik in Amsterdam en ik wilde graag de nieuwe Lush winkel op Centraal Station zien. Ik zag de lipsticks staan en werd toch wel een béétje benieuwd. Ik kocht de kleur Elegant, een intens roze kleur. Mijn lipstick-collectie bevat namelijk vooral donkere kleuren die ik veel draag, een felroze kleur ontbrak nog.

Inmiddels ben ik helemaal om, juist met de applicator kan je de vloeibare lipstick heel precies aanbrengen. Ik maak eerst met de punt van de applicator een lijn om mijn lippen en kleur vervolgens de rest in. Volgens de beschrijving kan je deze lipstick ook mengen met lippenbalsem voor een subtiel kleurtje of hem gebruiken als blush. Lekker multifuctioneel dus. Maar het is maar een klein flesje met een inhoud van 5 gram, dus ik gebruik hem alleen waar die eigenlijk voor bedoeld is: direct op mijn lippen.

Lush liquid lipstick elegant

Ingrediënten

De ingrediënten van de Lush liquid lipstick Elegant zijn: Jojobaolie, biologisch (Simmondsia chinensis), Candelilla was (Euphorbia cerifera), Titaniumdioxide (Titanium Dioxide), Rozenwas (Rosa damascena), Tin-oxide (Tin Oxide), Kleurstof 45410 (Colour 45410), Kleurstof 177019 (Colour 177019).

Alle tinten van de Lush lipsticks zijn vegan.

Lush liquid lipstick elegantLush liquid lipstick elegant Lush liquid lipstick elegant

Empirisch onderzoek

Na één a twee laagjes direct aangebracht op mijn lippen, dus zonder lippotlood of lippenbalsem, ziet Lush Elegant er zo uit:

Lush liquid lipstick elegant Lush liquid lipstick elegant

De lipstick glimt een klein beetje als je het net hebt opgebracht. Eenmaal opgedroogd oogt de lipstick vrij mat. Ondanks dat de lipstick niet nat of sticky op mijn lippen voelt, droogt het mijn lippen ook niet uit. Perfect! Je hoeft de lipstick niet dik aan te brengen voor een egale dekking. En de kleur is super intens. I LOVE IT.

5 uur later..

Wat ik in de tussentijd deed:

 • taart eten en koffie drinken met een vriendin
 • in de stad rond waggelen
 • door een flinke regenbui naar huis fietsen
 • water drinken
 • thee drinken
 • broodjes vega filet american eten
 • knuffelen met Bunny von D
 • dansen op het nieuwste liedje van Justin Bieber
 • mezelf haten omdat ik het een leuk liedje vind
 • foto’s maken van mijn hoofd

Lush liquid lipstick elegant Lush liquid lipstick elegantLush liquid lipstick elegant

Conclusie

Na uitvoerig empirisch onderzoek kan ik concluderen dat de Lush liquid lipstick goed blijft zitten. Bijna té goed. Vorige week had ik mijn assessment en de dag ervoor had ik deze roze lippenstift op gehad. Ik heb heel lang moeten boenen om het van mijn lippen af te krijgen. (Fluorroze lippen als psycholoog leken me niet heel gepast.) Je moet de lipstick dus ook met precisie aanbrengen, want als je per ongeluk uitschiet is het lastig te corrigeren. Gelukkig gaat dat met de applicator makkelijk, veel makkelijker dan met een standaard lipstick! Ik vind de Lush liquid lipstick Elegant een echte aanrader. En wist je dat er naast deze knalroze kleur ook nog twaalf andere Lush kleuren zijn? Ik wil ze allemaal.

Lush liquid lipstick elegant Lush liquid lipstick elegant Lush liquid lipstick elegant

De Lush liquid lipsticks kosten 17,95 euro per stuk (5 gram) en zijn te koop in Lush winkels of in de webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

37 reacties op “Review: Lush liquid lipstick Elegant

 1. chucky1012 schreef:

  De kleur van de vloeibare lipstick spat van mijn scherm!
  Fijn dat het goed en zo lang blijft zitten.
  Het staat je goed.

  Fijne dag Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 2. Anna schreef:

  Heel fijn vind ik, vloeibare lipstick. Makkelijker aan te brengen (vind ik altijd, misschien ben ik wel gewoon gek, haha). En wat een mooie kleur ook, staat je prachtig! Lush <3.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja blijkbaar! Had ik eigenlijk niet verwacht, maar ik vind het inderdaad ook fijner. En het zit ook gewoon lekkerder op je lippen ofzo, omdat het gewoon een droog laagje wordt.

   | Reageer op deze reactie
 3. Danielle schreef:

  Oh hier was ik al best een tijdje benieuwd naar! Fijn om te weten dat het een aanrader is.. dan ga ik namelijk een paar leuke kleurtjes scoren :)!

  | Reageer op deze reactie
 4. Iris schreef:

  Wauw, wat een geweldige lipstick! Ik wil er ook heel graag nog een kopen. Ik vind de kleur gepassioneerd ook wel echt heel mooi en wat top dat ze zo goed blijven zitten. Bij mij is vaak de lippenstift van andere merken er naar een paar uurtjes wel weer af. En leuk je manier van reviewen, word er blij van!

  | Reageer op deze reactie
 5. Isabelle schreef:

  Leuke review! Ik heb laatst staan twijfelen bij lush en er uiteindelijk toch geen gekocht omdat ik niet wist hoe goed ze zouden zijn. Volgende keer toch maar een kleurtje kiezen dan!

  | Reageer op deze reactie
 6. Eke schreef:

  Oh my god wat super chill!!! Die donker rode kleur (Vastberaden haha) is echt ook suuuper mooi. Wat tof dat het zo goed blijft zitten. Ik ben nu al mijn MAC lipsticks aan het opmaken maar ik wil deze nu al aanschaffen haha.

  | Reageer op deze reactie
 7. Gave kleur, staat je goed! Ik heb een paar keer roze en paarse kleurtonen geprobeerd, maar ik transformeer dan direct naar campy trailer trash helaas 🙁
  Die rode kleur ‘Geloof’ ziet er goed uit en ga ik eens proberen, heb er namelijk een hekel aan om de hele dag mijn lippen te moeten bijwerken. Thanks voor het testen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. chantal schreef:

  Ik had nooit gedacht zoveel beauty revieuws te zien op ikbenirisniet. Maar deze review was echt leuk om te lezen ( met humor) bij de meeste bloggers skip ik make up reviews

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha, ik zelf ook niet! Ik heb altijd een beetje van die fases. Dan ben ik ergens enthousiast over en zie je dat ook weer terug in m’n blog. Zoals nu met make-up dus :p

   | Reageer op deze reactie
 9. Maartje schreef:

  Wat handig dat ze goed blijven zitten! Eén vraagje: kun je ‘m makkelijk bijwerken (na een lange dag bijv.), of verpest je dan de hele boel?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Nee dat gaat wel makkelijk! Want je hebt er maar een dun laagje van nodig, dus als je er later weer een dun laagje op doet ziet de kleur er weer fris uit en verder niks geks ofzo. In mijn ervaring in ieder geval 🙂

   | Reageer op deze reactie
 10. Desi schreef:

  Dit wil ik hebben! Ik gebruik nu de longlasting lipsticks van de hema (die ik volgens mij ook op aanradne van jou heb gekocht) maar ik vrees dat die niet vegan zijn. Dit lijkt me de perfecte vervanger!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh ja die vind ik ook fijn! Maar deze van Lush vind ik nòg fijner, dus een hele goede vegan vervanger inderdaad 😀 Al is die van HEMA misschien ook wel vegan, maar dat weet ik niet.

   | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik vind het heel erg meevallen! Juist wel handig in gebruik, had ik van te voren ook niet verwacht. Bij de winkel kan je er ook nog gratis een applicator met langer staafje bij krijgen trouwens als je dat makkelijker vindt 🙂

   | Reageer op deze reactie
 11. Iris schreef:

  Ik heb soortgelijk spul in een hele donkere, bordeauxrode tint. Die krijg je er dus ook niet af en aangezien mijn lippen van nature geen paarsrode kleur hebben, draag ik hem eens per jaar. Daarna weet ik weer genoeg.

  | Reageer op deze reactie
 12. Jaa, wat klinkt hij goed! Ik ben nog steeds op zoek naar een lipstick die echt lang blijft zitten, want als lipstickliefhebber heb ik dat echt nodig! Wel jammer dat het nogal prijzig is, maarja, het is Lush en ik vind Lush wel een goed merk 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja hij is inderdaad niet goedkoop! Ik hoop ook dat ik er even mee kan, gelukkig is het redelijk zuinig in gebruik (je hebt maar een dun laagje nodig voor een goed dekkend resultaat in ieder geval). Maar ik denk dat ik dit nu wel de fijnste lipstick vind die ik heb, dus wat mij betreft is ‘ie het wel waard 🙂

   | Reageer op deze reactie
 13. Vandaagismooi.nl schreef:

  Heel erg bedankt voor het delen van je ervaring! Ik was altijd al benieuwd naar make up van Lush maar nu ben ik er zeker van dat ik binnenkort eens een leuk kleurtje ga zoeken. 😀

  | Reageer op deze reactie
 14. Linda schreef:

  Hier word ik toch even een partijtje enthausiast van! Ik was al erg benieuwd of het zou werken en hoe het zou werken. Nou zo dus, rete goed! Lekker kleurtje ook trouwens 😉

  | Reageer op deze reactie
 15. Mies schreef:

  IRIS! Dit artikel is zo beautyblogger-waardig!!! What’s happening?! (Enne, mooie roze lipjes hoor.. om iets minder hysterisch te doen.. :’D)

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahahahaha! Help ik zit in een make-upfase geloof ik :p

   | Reageer op deze reactie
 16. Karlijn schreef:

  Wauw, echt een mooie kleur! Alleen is het wel link dat het er zo moeilijk af gaat, want mezelf kennende gaat dat toch nooit in één keer goed om aan te brengen (ook al lijkt me deze vorm van lippenstift wel makkelijker gaan dan een normale) 😛

  | Reageer op deze reactie
 17. Dominique schreef:

  Oeh, die moet ik ook hebben! Mijn lippenstift is er altijd supersnel weer af. Leuke review!

  Het is trouwens ‘bij dezen’, niet ‘bij deze’ (eerste alinea). 🙂

  | Reageer op deze reactie
 18. Pingback: Dierproefvrije make-up stash deel 3: lippen | IKBENIRISNIET
Back to Top