Review: Lush liquid lipstick Elegant

Speciaal voor jullie fietste ik door een regenbui en at ik een taartje met knalroze lippenstift op. Nou ja, het was puur toeval eigenlijk. Maar daardoor heb ik wel extra goed kunnen testen of de knalkleur van Lush écht zo goed blijft zitten als wordt beloofd. Bij dezen de bevindingen van mijn uitvoerig uitgevoerde empirisch onderzoek.

Lush liquid lipstick elegant

Lush liquid lipstick Elegant

De liquid lipsticks van Lush zijn gemaakt op basis van biologische jojobaolie, candelillawas en rozenwas. Ze bevatten veel pigment en schijnen lang te blijven zitten. Waarom had ik ze dan nog nooit geprobeerd? Eerlijk gezegd dacht ik dat een vloeibare lipstick in een glazen flesje maar onhandig zou zijn. Maar laatst was ik in Amsterdam en ik wilde graag de nieuwe Lush winkel op Centraal Station zien. Ik zag de lipsticks staan en werd toch wel een béétje benieuwd. Ik kocht de kleur Elegant, een intens roze kleur. Mijn lipstick-collectie bevat namelijk vooral donkere kleuren die ik veel draag, een felroze kleur ontbrak nog.

Inmiddels ben ik helemaal om, juist met de applicator kan je de vloeibare lipstick heel precies aanbrengen. Ik maak eerst met de punt van de applicator een lijn om mijn lippen en kleur vervolgens de rest in. Volgens de beschrijving kan je deze lipstick ook mengen met lippenbalsem voor een subtiel kleurtje of hem gebruiken als blush. Lekker multifuctioneel dus. Maar het is maar een klein flesje met een inhoud van 5 gram, dus ik gebruik hem alleen waar die eigenlijk voor bedoeld is: direct op mijn lippen.

Lush liquid lipstick elegant

Ingrediënten

De ingrediënten van de Lush liquid lipstick Elegant zijn: Jojobaolie, biologisch (Simmondsia chinensis), Candelilla was (Euphorbia cerifera), Titaniumdioxide (Titanium Dioxide), Rozenwas (Rosa damascena), Tin-oxide (Tin Oxide), Kleurstof 45410 (Colour 45410), Kleurstof 177019 (Colour 177019).

Alle tinten van de Lush lipsticks zijn vegan.

Lush liquid lipstick elegantLush liquid lipstick elegant Lush liquid lipstick elegant

Empirisch onderzoek

Na één a twee laagjes direct aangebracht op mijn lippen, dus zonder lippotlood of lippenbalsem, ziet Lush Elegant er zo uit:

Lush liquid lipstick elegant Lush liquid lipstick elegant

De lipstick glimt een klein beetje als je het net hebt opgebracht. Eenmaal opgedroogd oogt de lipstick vrij mat. Ondanks dat de lipstick niet nat of sticky op mijn lippen voelt, droogt het mijn lippen ook niet uit. Perfect! Je hoeft de lipstick niet dik aan te brengen voor een egale dekking. En de kleur is super intens. I LOVE IT.

5 uur later..

Wat ik in de tussentijd deed:

  • taart eten en koffie drinken met een vriendin
  • in de stad rond waggelen
  • door een flinke regenbui naar huis fietsen
  • water drinken
  • thee drinken
  • broodjes vega filet american eten
  • knuffelen met Bunny von D
  • dansen op het nieuwste liedje van Justin Bieber
  • mezelf haten omdat ik het een leuk liedje vind
  • foto’s maken van mijn hoofd

Lush liquid lipstick elegant Lush liquid lipstick elegantLush liquid lipstick elegant

Conclusie

Na uitvoerig empirisch onderzoek kan ik concluderen dat de Lush liquid lipstick goed blijft zitten. Bijna té goed. Vorige week had ik mijn assessment en de dag ervoor had ik deze roze lippenstift op gehad. Ik heb heel lang moeten boenen om het van mijn lippen af te krijgen. (Fluorroze lippen als psycholoog leken me niet heel gepast.) Je moet de lipstick dus ook met precisie aanbrengen, want als je per ongeluk uitschiet is het lastig te corrigeren. Gelukkig gaat dat met de applicator makkelijk, veel makkelijker dan met een standaard lipstick! Ik vind de Lush liquid lipstick Elegant een echte aanrader. En wist je dat er naast deze knalroze kleur ook nog twaalf andere Lush kleuren zijn? Ik wil ze allemaal.

Lush liquid lipstick elegant Lush liquid lipstick elegant Lush liquid lipstick elegant

De Lush liquid lipsticks kosten 17,95 euro per stuk (5 gram) en zijn te koop in Lush winkels of in de webshop

Back to Top