Tip: De nieuwe Bagels & Beans menukaart!

Sinds afgelopen maandag vind je een gloednieuwe menukaart op de tafeltjes bij Bagels & Beans. Ik mocht samen met een vriendin alles (!) van de nieuwe Bagels & Beans menukaart proeven. Het was werkelijk de hemel op aarde. Mocht je mijn Instagram Stories hebben gemist, dan kan je de proeverij hieronder terugkijken!

De nieuwe menukaart

Op de nieuwe Bagels & Beans menukaart vind je véél nieuwe gerechten. Het grootste deel is vegetarisch, er zijn een aantal vegan producten aan toegevoegd en álles is lekker. Dat weet ik, want ik heb alle vega-gerechtjes kunnen proeven, hoezee! Je hebt ze in de video al voorbij zien komen, in deze blogpost zal ik mijn lievelingsgerechten verder toelichten zodat je je goed kan voorbereiden op je volgende Bagels & Beans bezoek.

Nieuwe Bagels & Beans menukaart: Geisha slow coffee

Slow coffee & Mushroom coffee

We namen plaats bij een tafeltje aan het raam, bewonderden de nieuwe menukaart en trapten af met een kopje koffie. Bagels & Beans heeft twee nieuwe bijzondere soorten koffie op de menukaart gezet, namelijk de Geisha slow coffee (die je hierboven op de foto ziet) en de Mushroom coffee. De slow coffee zet je zelf door het hete water beetje bij beetje uit het kannetje in het filter te gieten. Omdat ik niet gewend ben om zwarte koffie te drinken was deze niet helemaal mijn ding, maar Annemiek vond hem heel lekker. Mijn voorkeur ging uit naar de Mushroom coffee, een koffiemix met onder andere paddenstoelen-extract. Superleuk om hem op deze manier te kunnen proeven, want dit had ik nooit uit mijzelf besteld. Maar toen ik hem proefde was ik heel positief verrast! Er zit minder cafeïne in dan in een normale kop koffie en de smaak is veel milder. Ik drink normaal alleen soja-latte’s wat koffie betreft, dus voor mij was ‘ie perfect qua sterkte. Maar ik kan me voorstellen dat als je een hardcore koffiedrinker bent, je voorkeur naar de slow coffee uit zal gaan.

Nieuwe Bagels & Beans menukaart: mozzarella & courgette

Gegrilde courgette & mozzarella di buffala

Terwijl Annemiek begon aan de Bugs bagel, die met gedroogde krekels en meelwormen (!), zette ik een hap in de nieuwe bagel met gegrilde courgette & mozzarella di buffala. Oh em djie. Ja, die werd gelijk favoriet. Op de bagel zit een superlekkere tomatenchutney als topping! Overigens zag Annemiek een beetje tegen de insectenbagel op, maar uiteindelijk bleek die best lekker te zijn.

Nieuwe Bagels & Beans menukaart: sapjesNieuwe Bagels & Beans menukaart: verse thee

Nieuwe drankjes

Naast de twee nieuwe koffie’s, vind je wat betreft de drankjes ook een biologische jungle juice, golden almond drink (koud) en Golden almond latte (warm) op de menukaart. Na ze allebei te hebben geproefd, wilde Annemiek het groene sap opdrinken en ik de gele amandeldrink. We waren goed op elkaar afgestemd voor deze tasting, ha. Vooral de golden almond drink vond ik namelijk héél lekker. Het deed me denken aan een milkshake, maar dan spicy van smaak. In het drankje zit kurkuma, gember, kaneel, kardemom, ahornsiroop, vanille en peper. Het lijkt wat veel zo, maar juist de combinatie van al deze smaken bij elkaar maakte het een heel lekker drankje, vond ik! De latte-versie van dit drankje wordt warm geserveerd, ik denk dat die perfect is om mee op te warmen als het herfst-weer is. Ook de nieuwe theeën passen daar goed bij: een verse gemberthee en één met zoethout, steranijs en kaneel. Dit maak ik thuis ook vaak, dus ik ben extra blij dat ik dat nu ook bij Bagels & Beans kan bestellen.

Nieuwe Bagels & Beans menukaart: pindakaas

Bagel met pindakaas

Ook de nieuwe bagel met pindakaas verdient echt een plekje in deze blogpost met mijn lievelingsgerechten. Zo simpel, maar zo lekker! De pindakaas wordt geserveerd in een schattig glazen potje. De pindakaas is trouwens gemaakt zonder palmolie of andere overbodige toevoegingen. Ik kreeg hem op de sesam desem bagel (ook nieuw!) en dat was een perfecte combinatie.

vegan creamcheese bij Bagels & Beans

Vegan cream ‘cheese’

Als ik ergens veel berichtjes over kreeg op mijn Instagram Stories, dan was het wel deze vegan cream cheese. Wat er extra bijzonder aan is, is dat veganistische zuivelvervangers vaak ook basis zijn van soja of noten. Niet handig voor mensen die hier allergisch voor zijn. Deze cream ‘cheese’ is daarom gemaakt van onder andere bruine rijst, aardappel en cranberry, hoe knap! Er komen geen noten, gluten, eieren of zuivel aan te pas. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de non-vegan ‘echte’ cream cheese toch wel het allerlekkerst blijf vinden. Maar dit is een fijn alternatief, hij smaakt zeker niet verkeerd en de structuur is lekker romig. Zeker een aanrader voor de vegans.

Nieuwe Bagels & Beans menukaart: vegetarische kroket

De absolute winnaar!

En dan de absolute winnaar van alle gerechtjes die we hebben geproefd: de vegetarische bospaddestoelen-kroketjes met truffelmayonaise. Ik sloot mijn ogen en kreunde iets als “oowwwww dit is góéééd” en Annemiek riep “hier mag je me ’s nachts voor wakker maken!”. Ik eet weleens een groentekroket bij de snackbar, maar die kunnen echt niet tegen deze op. De vulling lijkt qua structuur erg op die van een ‘echte’ kroket, maar dan met de subtiele smaak van bospaddestoelen.

Nieuwe Bagels & Beans menukaart: taart

Taartjes!

Onze buiken zaten zo vol van alle bagels, kroketjes, groenteballetjes en lekkere drankjes. Maar gelukkig zijn onze lijven uitgerust met een toetjesmaag. Dat ken je wel, toch? Dat je súpervol zit, maar dat er toch altijd nog wel plek is voor een zoet taartje. Ik had nog nooit van Pastel de Nata (links op de foto) gehoord, maar blijkbaar heb ik daardoor echt iets gemist in mijn leven weet ik nu. Zo. Lekker. Het zijn minitaartjes met een romige vulling en een krokante buitenkant. Ook deelden we een appeltaart, deze is ambachtelijk bereid door een familiebedrijf en écht heel erg lekker.

Het was de bedoeling om een paar favoriete gerechten uit te lichten zodat je bij je volgende bezoek makkelijk een goede keus zou kunnen maken, maar ik vrees dat je nu alsnog niet kan kiezen. Wat mij betreft is de nieuwe Bagels & Beans menukaart dus een groot succes. Maar ik ben ook niet anders van ze gewend.

Gisterenavond zat ik nog bom- en bomvol van al het lekkere eten, maar ik droom nu alweer van de bospaddestoelenkroketjes. Zijn jullie al bij Bagels & Beans geweest sinds ze de nieuwe kaart hebben? Ben erg benieuwd wat jouw favorieten zijn of waar je het meest benieuwd naar bent!

 Deze blogpost heb ik in samenwerking met Bagels & Beans geschreven 

Back to Top