Tip: De nieuwe Bagels & Beans menukaart!

Sinds afgelopen maandag vind je een gloednieuwe menukaart op de tafeltjes bij Bagels & Beans. Ik mocht samen met een vriendin alles (!) van de nieuwe Bagels & Beans menukaart proeven. Het was werkelijk de hemel op aarde. Mocht je mijn Instagram Stories hebben gemist, dan kan je de proeverij hieronder terugkijken!

De nieuwe menukaart

Op de nieuwe Bagels & Beans menukaart vind je véél nieuwe gerechten. Het grootste deel is vegetarisch, er zijn een aantal vegan producten aan toegevoegd en álles is lekker. Dat weet ik, want ik heb alle vega-gerechtjes kunnen proeven, hoezee! Je hebt ze in de video al voorbij zien komen, in deze blogpost zal ik mijn lievelingsgerechten verder toelichten zodat je je goed kan voorbereiden op je volgende Bagels & Beans bezoek.

Nieuwe Bagels & Beans menukaart: Geisha slow coffee

Slow coffee & Mushroom coffee

We namen plaats bij een tafeltje aan het raam, bewonderden de nieuwe menukaart en trapten af met een kopje koffie. Bagels & Beans heeft twee nieuwe bijzondere soorten koffie op de menukaart gezet, namelijk de Geisha slow coffee (die je hierboven op de foto ziet) en de Mushroom coffee. De slow coffee zet je zelf door het hete water beetje bij beetje uit het kannetje in het filter te gieten. Omdat ik niet gewend ben om zwarte koffie te drinken was deze niet helemaal mijn ding, maar Annemiek vond hem heel lekker. Mijn voorkeur ging uit naar de Mushroom coffee, een koffiemix met onder andere paddenstoelen-extract. Superleuk om hem op deze manier te kunnen proeven, want dit had ik nooit uit mijzelf besteld. Maar toen ik hem proefde was ik heel positief verrast! Er zit minder cafeïne in dan in een normale kop koffie en de smaak is veel milder. Ik drink normaal alleen soja-latte’s wat koffie betreft, dus voor mij was ‘ie perfect qua sterkte. Maar ik kan me voorstellen dat als je een hardcore koffiedrinker bent, je voorkeur naar de slow coffee uit zal gaan.

Nieuwe Bagels & Beans menukaart: mozzarella & courgette

Gegrilde courgette & mozzarella di buffala

Terwijl Annemiek begon aan de Bugs bagel, die met gedroogde krekels en meelwormen (!), zette ik een hap in de nieuwe bagel met gegrilde courgette & mozzarella di buffala. Oh em djie. Ja, die werd gelijk favoriet. Op de bagel zit een superlekkere tomatenchutney als topping! Overigens zag Annemiek een beetje tegen de insectenbagel op, maar uiteindelijk bleek die best lekker te zijn.

Nieuwe Bagels & Beans menukaart: sapjesNieuwe Bagels & Beans menukaart: verse thee

Nieuwe drankjes

Naast de twee nieuwe koffie’s, vind je wat betreft de drankjes ook een biologische jungle juice, golden almond drink (koud) en Golden almond latte (warm) op de menukaart. Na ze allebei te hebben geproefd, wilde Annemiek het groene sap opdrinken en ik de gele amandeldrink. We waren goed op elkaar afgestemd voor deze tasting, ha. Vooral de golden almond drink vond ik namelijk héél lekker. Het deed me denken aan een milkshake, maar dan spicy van smaak. In het drankje zit kurkuma, gember, kaneel, kardemom, ahornsiroop, vanille en peper. Het lijkt wat veel zo, maar juist de combinatie van al deze smaken bij elkaar maakte het een heel lekker drankje, vond ik! De latte-versie van dit drankje wordt warm geserveerd, ik denk dat die perfect is om mee op te warmen als het herfst-weer is. Ook de nieuwe theeën passen daar goed bij: een verse gemberthee en één met zoethout, steranijs en kaneel. Dit maak ik thuis ook vaak, dus ik ben extra blij dat ik dat nu ook bij Bagels & Beans kan bestellen.

Nieuwe Bagels & Beans menukaart: pindakaas

Bagel met pindakaas

Ook de nieuwe bagel met pindakaas verdient echt een plekje in deze blogpost met mijn lievelingsgerechten. Zo simpel, maar zo lekker! De pindakaas wordt geserveerd in een schattig glazen potje. De pindakaas is trouwens gemaakt zonder palmolie of andere overbodige toevoegingen. Ik kreeg hem op de sesam desem bagel (ook nieuw!) en dat was een perfecte combinatie.

vegan creamcheese bij Bagels & Beans

Vegan cream ‘cheese’

Als ik ergens veel berichtjes over kreeg op mijn Instagram Stories, dan was het wel deze vegan cream cheese. Wat er extra bijzonder aan is, is dat veganistische zuivelvervangers vaak ook basis zijn van soja of noten. Niet handig voor mensen die hier allergisch voor zijn. Deze cream ‘cheese’ is daarom gemaakt van onder andere bruine rijst, aardappel en cranberry, hoe knap! Er komen geen noten, gluten, eieren of zuivel aan te pas. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de non-vegan ‘echte’ cream cheese toch wel het allerlekkerst blijf vinden. Maar dit is een fijn alternatief, hij smaakt zeker niet verkeerd en de structuur is lekker romig. Zeker een aanrader voor de vegans.

Nieuwe Bagels & Beans menukaart: vegetarische kroket

De absolute winnaar!

En dan de absolute winnaar van alle gerechtjes die we hebben geproefd: de vegetarische bospaddestoelen-kroketjes met truffelmayonaise. Ik sloot mijn ogen en kreunde iets als “oowwwww dit is góéééd” en Annemiek riep “hier mag je me ’s nachts voor wakker maken!”. Ik eet weleens een groentekroket bij de snackbar, maar die kunnen echt niet tegen deze op. De vulling lijkt qua structuur erg op die van een ‘echte’ kroket, maar dan met de subtiele smaak van bospaddestoelen.

Nieuwe Bagels & Beans menukaart: taart

Taartjes!

Onze buiken zaten zo vol van alle bagels, kroketjes, groenteballetjes en lekkere drankjes. Maar gelukkig zijn onze lijven uitgerust met een toetjesmaag. Dat ken je wel, toch? Dat je súpervol zit, maar dat er toch altijd nog wel plek is voor een zoet taartje. Ik had nog nooit van Pastel de Nata (links op de foto) gehoord, maar blijkbaar heb ik daardoor echt iets gemist in mijn leven weet ik nu. Zo. Lekker. Het zijn minitaartjes met een romige vulling en een krokante buitenkant. Ook deelden we een appeltaart, deze is ambachtelijk bereid door een familiebedrijf en écht heel erg lekker.

Het was de bedoeling om een paar favoriete gerechten uit te lichten zodat je bij je volgende bezoek makkelijk een goede keus zou kunnen maken, maar ik vrees dat je nu alsnog niet kan kiezen. Wat mij betreft is de nieuwe Bagels & Beans menukaart dus een groot succes. Maar ik ben ook niet anders van ze gewend.

Gisterenavond zat ik nog bom- en bomvol van al het lekkere eten, maar ik droom nu alweer van de bospaddestoelenkroketjes. Zijn jullie al bij Bagels & Beans geweest sinds ze de nieuwe kaart hebben? Ben erg benieuwd wat jouw favorieten zijn of waar je het meest benieuwd naar bent!

 Deze blogpost heb ik in samenwerking met Bagels & Beans geschreven 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

38 reacties op “Tip: De nieuwe Bagels & Beans menukaart!

 1. chucky1012 schreef:

  De eerste en de laatste belegde bagels zien er zo heerlijk uit 😉
  Ik zal er zeker eens gaan eten.

  Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 2. Maria de Ridder schreef:

  Iris je hebt me helemaal enthousiast gemaakt. Ik ging regelmatig en ben even niet geweest maar ik ga die regelmaat weer oppakken. Dank je.

  | Reageer op deze reactie
 3. Linda schreef:

  Oké ik moet nog avondeten en ik wil nu eigenlijk naar Bagels & Beans om de kroketjes te gaan eten want WAT EEN GOED IDEE! <3
  Superleuke blogpost trouwens, ik vond je stories ook erg gezellig om te volgen. En natuurlijk 1000 hartjes voor Ollie. Ik vind bij jou altijd de samenwerkingen gewoon leuk om te lezen/bekijken, omdat ze zo oprecht en enthousiast geschreven zijn! Het voelt niet als een 'moetje'/'hier krijg ik geld of producten voor'-artikel en dat is tof!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh heel lief dat je dat zegt, dank je wel 🙂 Bagels & Beans is al jaren mijn favo lunchtentje dus ik werd zelf ook héél blij van deze samenwerking, ben blij dat mijn enthousiasme dus goed uit de blogpost naar voren komt haha 😀

   | Reageer op deze reactie
 4. Marlous schreef:

  Yum, lekker! Er zit een B&B op de hoek van mijn straat (zeg maar drie keer rollen en dan ben je er). Errrrg gevaarlijk en toen ik hier net woonde zat ik er echt wekelijks. Dat heb ik iets verminderd, dus ik ben benieuwd naar deze nieuwe menukaart!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha dit is zo herkenbaar van toen ik nog in het centrum woonde. Elke keer als de koffie op was of als we geen zin hadden om boodschappen te doen voor ontbijt/lunch eindigden we bij B&B en dat werd op een gegeven moment ook wekelijks, oeps.

   | Reageer op deze reactie
 5. Brechtje schreef:

  Wat een leuke blogpost, ik vond het ook erg leuk om je Instagram stories te kijken! Ik kan niet wachten om de bagel met bospaddenstoelen kroketjes te proeven, en het pastel de nata taartje (ook nog nooit van gehoord eigenlijk) lijkt mij ook heel lekker!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah yes leuk om te horen, dank je wel! De kroketjes en dat pastel de nata taartje waren echt mijn favorieten (ook van Annemiek) dus ik ben heel benieuwd of jij ze ook zo lekker vindt 😀

   | Reageer op deze reactie
 6. Romy schreef:

  Wat gaaf dat je een dagje alle nieuwe producten van Bagels & Beans mocht komen testen. Zo te horen is er genoeg lekkers om daar heel wat keren naartoe te gaan de komende tijd! Ideaal trouwens, die cream cheese. Ik hoorde laatst ook van iemand dat het voor vegetariërs/vegans goed is om producten op basis van soja (die er blijkbaar nogal veel zijn) af te wisselen met producten die niet van soja zijn gemaakt. Nooit bij stilgestaan eigenlijk!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh ja, alles met mate, dus dat is inderdaad verstandig! Ik probeer zelf ook altijd een beetje af te wisselen, behalve dan dat ik wel elke ochtend begin met een soja-latte, die kan ik gewoon niet missen haha.

   | Reageer op deze reactie
 7. yvonne schreef:

  Wat leuk en lekker dat je dit mocht doen! Ik ben nu ook heel benieuwd naar de kroketjes en de taartjes!!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahahaha, goed he 😀 We hebben er heel lang over gedaan hoor! We zaten er van 1 uur ’s middags tot bijna sluitingstijd 😛

   | Reageer op deze reactie
 8. Anna Maria schreef:

  Ik was de laatste tijd al op zoek voor tentjes waar ik lekker vegan kan lunchen, nu stond Bagels & Beans al op mijn lijstje, maar nu nog een paar stapjes hoger 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oeh ja, dan zit je bij Bagels & Beans goed, hoor! Ze hebben veel verschillende soorten plantaardige melk, bijna alle bagels (behalve de Prana bagel, zo uit mijn hoofd) zijn vegan, en lekker vegan beleg. Oh en een vegan taartje! Daar had ik geen plek meer voor dus die staat niet in deze blogpost, maar dat is de Pecan Pie 🙂

   | Reageer op deze reactie
 9. evelien schreef:

  Jum! Wat een heerlijke dingetjes staan erop.
  Ik ben echt fan van bagels en beans, zulke lekkere dingetjes hebben ze daar. <3
  Liefs,
  Evelien

  | Reageer op deze reactie
 10. Karlijn schreef:

  Ah nee, ik had mijn bezoekje aan de B&B een week moeten uitstellen voor de nieuwe kaart. Naja, die kroketjes lijken me een erg goede reden om nog een keer te gaan 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Te vaak naar Bagels & Beans kan niet, dus dat lijkt me een heel goed plan 😛 Ben benieuwd wat je ervan vindt!

   | Reageer op deze reactie
 11. Susan schreef:

  Ik wil die kroketten!!!1 Waarom ben ik net nu een half jaar naar het buitenland? 🙁

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh noooo! Je zou ze bijna laten opsturen door iemand haha 😀

   | Reageer op deze reactie
 12. Marloes schreef:

  Ooh die kroketten klinken echt heerlijk! Ik ben gek op groentekroketten en op paddestoelen, dus dit klinkt echt als een winner! Ik moet maar snel weer eens naar de Bagels & Beans gaan 🙂

  | Reageer op deze reactie
 13. Sarina schreef:

  Oh dit klinkt inderdaad erg lekker! Ben zelf nog nooit bij Bagels & Beans geweest, maar nu zal het wel moeten.

  | Reageer op deze reactie
 14. Iris schreef:

  Ooh, ik zou echt gewoon een hele dag lang alleen maar deze dingen willen eten. Ontbijten met een bagel met pindakaas, als lunch de bagel met mozzarella en courgette en als avondeten die met de vegakroketten. Tussendoor de taartjes en drankjes en ik ben gelukkig.

  | Reageer op deze reactie
 15. Kitty schreef:

  Zijn alle oude gerechten nu weg? Merendeel wat hier staat mag ik namelijk niet 🙁

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat jammer zeg! Nee, deze zijn nieuw toegevoegd. De meeste standaard gerechten staan er nog gewoon op, en een paar zijn ingewisseld voor de nieuwe. De hele menukaart kan je wel zien op hun website (hierzo) 🙂

   | Reageer op deze reactie
 16. Iris schreef:

  Ooooh zo leuk dat je dit hebt gedaan! Ik ben echt heel benieuwd en ga zeker ook een keer weer heen om dingen te proberen <3

  | Reageer op deze reactie
 17. Pingback: Weekoverzicht: officiele hondenmoeder, bagels & spannende thrillers | IKBENIRISNIET
 18. Mariëlle schreef:

  Mmmm ik wil er snél weer heen <3 Het kroketje lijkt me ook heerlijk, hoop dat ie op zichzelf vegan is!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik geloof niet dat de kroketjes vegan zijn, maar dat weet ik niet helemaal zeker, je zou het voor de zekerheid even moeten navragen bij B&B. Maar er staan gelukkig ook veel andere lekkere vegan gerechtjes op de kaart hoor 😀

   | Reageer op deze reactie
 19. Mazzelaar, jij! Ik kom echt noooit bij de Bagels & Beans, maar gisteren toevallig wel tijdens een dagje Zwolle. Nu zie ik dat ik voor die kroketjes had moeten gaan, maar het was echt heel erg taartjestijd, haha. De cheesecake vond ik een beetje saai, dus nog maar eens terug voor die Pastel de Nata, denk ik 😉 Het slokje golden almond latte wat ik bij mijn schoonzusje wegkaapte, bracht me in winterse sferen. Goede afwisseling voor al die warme choco’s die ik in de winter verorber!

  | Reageer op deze reactie
 20. Jessica J. schreef:

  Ik ben nog nooit bij Bagels & Beans geweest!!!1 Zat er maar eentje hier in Antwerpen… Het ziet er allemaal zo ontzettend lekker uit!
  Ik vond je Story trouwens ontzettend leuk om te zien. 😀

  | Reageer op deze reactie
 21. Pingback: Weekoverzicht: publicatie, alweer kroketten & een nieuwe lens! | IKBENIRISNIET
 22. Laura schreef:

  O wow, gaaf dat een grote keten als Bagels & Beans zo veel vega(n) opties heeft en die insectenbagel klinkt heel apart, maar het zou wel leuk zijn als dat toegankelijker wordt voor een groter publiek dus ik vind het wel een goede stap van ze. De bospaddestoelkroketjes klinken echt goddelijk! Ik denk dat ik binnenkort ook maar weer eens naar B&B moet, bedankt voor de nieuwe inspiratie 🙂

  | Reageer op deze reactie
 23. Pingback: Weekoverzicht: vooral heel veel eten | IKBENIRISNIET
Back to Top