Afval scheiden met Brabantia prullenbakken

Brabantia prullenbakken zijn eerder een aanwinst voor je interieur dan dat het een noodzakelijk kwaad is. Ze zijn er in verschillende kleuren en hippe designs, maar ze kunnen ook vooral heel praktisch zijn om afval scheiden makkelijker te maken. In dit artikel komen ze allemaal voorbij!

brabantia prullenbakken foto

brabantia prullenbakken

Brabantia prullenbakken

De prullenbakken zijn er in verschillende kleuren, handige formaten (met platte achterkant bijvoorbeeld, zodat je ruimte bespaart) en Brabantia heeft ook verschillende inbouwsystemen. Ik heb zelf overigens helemaal niet zo’n fancy prullenbak hoor, want ze zijn vrij aan de prijs. Maar daar krijg je natuurlijk ook wel wat voor terug. Brabantia prullenbakken staan erom bekend lang mee te gaan, er zit zelfs 10 jaar garantie op. Niet alleen op die manier zijn ze duurzaam, maar ook omdat Brabantia veel gebruik maakt van gerecyclede materialen. Daarnaast helpen de handige prullenbakken met aparte vakken ook mee om afval scheiden makkelijker te maken.

Hieronder zie je de built-in-bin. Dit zijn twee inbouwemmers, met een inhoud van 10 liter per stuk, en een bevestigingsframe. De built-in-bin past in principe in elk keukenkastje en kost 59 euro.

recyclen met brabantia prullenbakken

En dit is de Twin Pedal Bin die aan de binnenkant twee binnenemmers heeft zodat je makkelijk afval kan scheiden. Er zijn verschillende soorten van deze Brabantia prullenbakken waarbij de prijzen variëren van 170 tot 218 euro, hier kan je ze allemaal vinden.

recyclen met brabantia prullenbakken

Maak je eigen recyclehoekje

Toen ik van mijn mini-studio met Steve naar ons huidige huis (met bijkeuken!) verhuisde, wilde ik heel graag een hip recyclehoekje maken. Een hoekje met hoog Pinterest-gehalte, uiteraard. Uiteindelijk is dat een mega anticlimax geworden: ergens staat een kartonnen doos voor oud papier naast een uitpuilende tas met glas. Voor plastic heb ik weer een andere prullenbak waar met plakletters schots en scheef ‘PLASTIC’ op staat vermeld. Voor lampen en batterijen heb ik twee felblauwe mini-containers die ergens tussen de theedoeken en schoonmaakdoekjes verstopt staan. Ach, het werkt. Maar liever zou ik een stylisch systeem hebben dat wat minder rommelig oogt, zoals op de foto hieronder. Hier zie je vier Brabantia prullenbakken naast elkaar, het zijn de Binny opbergemmers. Deze multifunctionele emmers die je aan de wand of in een kastje kan monteren.

Ze hebben een inhoud van vijf liter, zijn in vier verschillende kleuren verkrijgbaar (Lipstick Red, Apple Green, Lavender en Grey) en kosten 29,95 euro per stuk.

brabantia prullenbakken afval scheiden

Wil je het gelijk groots aanpakken dan zijn er ook de onderstaande XXL-afvalemmers. Ze hebben een inhoud van 60 liter, dan hoef je niet zo vaak het vuil buiten te zetten, maar daar tegenover staat wel dat ze 99 euro per stuk kosten.

brabantia prullenbakken big bin

Brabantia prullenbakken zijn te koop in hun eigen webshop maar ook bij vrijwel alle warenhuizen en huishoudspeciaalzaken.

Heb jij ook een mooi Pinterest-waardig recyclehoekje zoals op de foto’s in dit artikel, of doe je het meer op mijn manier door te improviseren met tassen en dozen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

27 reacties op “Afval scheiden met Brabantia prullenbakken

 1. lijkt me wel heel handig, al is er geen ruimte voor 😉 Mijn plastic bak staat buiten net al het groen. Want in huis is er geen plek 😉

  | Reageer op deze reactie
 2. Sopdet schreef:

  Ik heb ooit een bewaardoos van Brabantia gehad uit de Kringloop. Het raampje was wat stuk, maar ik hield van de vormgeving, dus toch meegenomen.
  Ik heb online zo een kleintje gezien voor op het aangerecht. Dat lijkt me handig om bij slecht weer het restafval in te doen. Niemand gaat hier dan graag naar de gft-bak. Wij hebben nogal snel last van fruitvliegjes, zeker wanneer er vers fruit in huis is en zo een gesloten emmertje zou dan handig zijn. Het is een mooi, handig hebbeding.
  Een Pinterestwaardig hoekje hebben we hier niet, maar recycleren doen we wel 😉

  | Reageer op deze reactie
 3. Evera schreef:

  Ik zou een recycle-hoekje echt leuk vinden, maar helaas komen wij niet verder dan een oude shopper met glas in de kast, een stapel papier op de deurmat (“dan pakken we het makkelijk mee bij het naar buiten gaan”, nou nee dus..) en een stinkend groen bakje op het aanrecht waar een familie fruitvliegjes dankbaar gebruik van maakt. Er valt hier dus nog wel wat te verbeteren. 😉

  | Reageer op deze reactie
 4. Groentje schreef:

  Wij hebben ook een handige prullenbak om afval te scheiden. Net even gecontroleerd en ook van Brabantia 🙂 Deze: http://www.bol.com/nl/p/brabantia-built-in-seperator-prullenbak-afvalscheiding-3-x-10-l-zwart/9200000002652413/
  Werkt fantastisch. We hebben er achtereenvolgens groen afval, restafval en plastic afval in. Helaas kan deze prullenbak niet mee verhuizen naar ons nieuwe huis (geen keukenkastjes onder, alleen een vaatwasser en verder lades) dus we zoeken nog een nieuwe oplossing die minstens zo handig is…

  | Reageer op deze reactie
 5. Brabantia producten zijn inderdaad van superkwaliteit en daar hangt een prijskaartje aan.
  Die gekleurde bakken zouden schitterend matchen in mijn interieur, maar wij gebruiken ook gewoon tassen en dozen hoor 😉
  Het recyclen is Mika’s taak in huis trouwens. Hij is verantwoordelijk voor het wegbrengen van papier, batterijen, glas en statiegeldflessen. Hier verdient hij dan ook een klein extraatje mee, dus hij vindt het ook leuk om te doen.

  | Reageer op deze reactie
 6. m(i)e schreef:

  Ik heb daar altijd zo’n moeite mee, met de vuilnis in mijn appartement. Ik kocht in de krak minivuilbakjes voor in de keuken op het aanrecht en kieper ze dan uit in de vuilzakken achter. Maar die vuilbakjes zijn zo mini dat ik ofwel voortdurend met afval naar achteren loop, ofwel voortdurend uitpuilende vuilbakjes in de keuken heb. Die Binny’s zien er dan ook erg handig uit en een oplossing voor mijn probleem maar ik vind ze toch echt wel erg duur ( vooral omdat ik er minimum nodig heb )

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dat was ook precies mijn probleem toen ik een mooi/net hoekje wilde maken. Dan vond ik geschikte afvalemmers die opzich niet al te duur waren. Maar dan realiseerde ik me dat ik er minstens 4 wilde hebben en dan zou het toch wel vrij prijzig worden :p

   | Reageer op deze reactie
 7. Bente schreef:

  Ik moet bekennen dat ik naast glas en papier scheiden niet veel meer doe. Nouja, en batterijen die naar dat ding bij de supermarkt gaan. Het groen afval gaat bij ons in de gewone vuilniszak met de rest, maar dit heeft er vooral mee te maken dat we een piepklein huisje heb en geen buiten. Als we later in een grote mensen huis wonen wil ik dat wel verbeteren!

  | Reageer op deze reactie
 8. Itsme schreef:

  Ah wow, echt pinterest waardig ja, ik heb zelf zo’n miniappartement (met een minikeuken) dat echt alles wat ik neerzet in de weg staat. Ik heb een tas voor karton en papier, een plastic tas voor, jawel, plastic en glas spaar ik op een plank op totdat ik genoeg heb om mijn loopje naar de container te maken. Als ik later groot ben, en een groter huis heb, dan wil ik ook echt iets mooiers hebben hoewel dat met mijn instelling wel zoiets zal worden als wat jij hebt, haha.

  | Reageer op deze reactie
 9. Iris schreef:

  Tassen en dozen werken voor nu prima, maar echt mooi kan ik het inderdaad niet noemen.

  | Reageer op deze reactie
 10. Vandaagismooi.nl schreef:

  Zijn mooi zeg maar ik vind ze ook prijzig. Die voor in je keukenkastje is wel echt top!

  Ik moet nog wel iets voor het restafval maar al het GFT afval gaat in de GFT bak buiten, karton in een grote doos en plastic direct in de daarvoor betreffende zak. De laatste 2 in de bergkast dus dat werkt prima en een stuk goedkoper hihi.

  | Reageer op deze reactie
 11. Dina schreef:

  Mooi zijn ze hè. Wij hebben er ook een, met een scheidingsbakje aan de binnenkant.

  | Reageer op deze reactie
 12. Linda schreef:

  Haa ik ben echt sowieso een slechte afvalscheider en als ik er al iets mee doe – wat ik probeer, echt! – dan is het inderdaad improviseren; zo heb ik een tas voor glaswerk en een tas voor statiegeldflessen en een zakje met batterijen. Oh en voor een goed doel (bij mijn ouders in de buurt) spaar ik ook nog plastic doppen ^^

  | Reageer op deze reactie
 13. aryne schreef:

  of je hebt een hond….
  papier direct op de trap naast de voordeur (in een leuk plastic retro kratje ooit bij het grof vuil gevonden ) kun je de reclame er gelijk in gooien als je die van de mat opraapt, en papier meenemen naar de papierbak als je de hond uitlaat.
  glas hergebruiken om in de wekken bewaren of voor een school die met de kerst daar iets leuks van maakt… of in de fietstas voor als je een keer langs de glascontainer komt… ( maar meestal ze pas ziet als je de boodschappen erin wilt doen)
  zelfde geld voor batterijen in de fietstas.
  bij het koken ligt er een stoffer en blik… zonder stoffer daarop komen schillen, koffiezakjes etc… ik heb de luxe van een tuintje met daarin mijn composthoopje.
  alleen het restafval tja verzamelen in een zo klein mogelijk tasje ( of leeg melkpak broodzak etc. )zodat je hem dagelijks mee kan nemen als je de hond uitlaat….

  heb je geen hond… er is niks mis met een frisse neus halen gewoon even naar de container wandelen… kan ook op weg naar je werk of als je boodschappen gaat doen… hoe ver is het wandelen naar een container…
  scheelt toch allemaal kostbare ruimte in de meestal kleine keuken

  | Reageer op deze reactie
 14. Michelle brouwt schreef:

  Hahah hier gaat het afvalscheiden precies zo niet-stylish. Vooral die uitpuilende tas met glas. Dat gaat echt altijd te laat weg, we hebben nooit zo’n zin in dat gerinkeldekinkel naar de glasbak. Batterijen liggen hier in een zakje bij de voordeur. Ook zoiets. Dat blijft hier dan maar een beetje hangen tot het écht niet meer kan.

  | Reageer op deze reactie
 15. Kelly schreef:

  Haha, blijkbaar ben ik niet de enige die een mooi recyclehoekje wil maar het niet heeft. Ik zoek al jaaaaaaren naar een mooie, handige, niet plastic en niet dure vuilnisbak. Onvindbaar!

  | Reageer op deze reactie
 16. Tea schreef:

  Brabantia <3 Ik vind dat zo een mooi merk, maar de prullenbakken zijn wel prijzig! Al denk ik dat ze het dubbel en dwars waard zijn. Sinds dat ik vorig jaar een ontwerpproject over prullenbakken voor Brabantia ook gedaan heb, wil ik ook zo'n prullenbak haha, ben echt zo impressed erdoor.

  | Reageer op deze reactie
 17. Gwendolyn schreef:

  Mijn appartement is zo’n mega postzegel dat ik twee kliko’s (papier en gft) heb laten komen en de disussie loopt hier in het dorp of we een plastic kliko krijgen.

  Mijn plastic verzamel ik nu nog in een zak in de bijkeuken, mijn gft verzamel ik in een bak tijdens koken en smijt ik na het koken gelijk leeg en papier breng ik ook lekker vaak naar de kliko. Merk nu wel dat ik met moeite een pedaalemmerzakje PER WEEK volkrijg voor testafval. Mijn plasticzak (zo’n grote ja!) vul ik in een week tot mijn ergenis tot de nok vol. En dan doe ik dus mijn best om geen dingen in plastic te kopen, maar sinds er ook blik enzo bij mag, gaat het een tandje harder dan voorheen. Vandaar die plastic kliko die dan vaker geleegd gaat worden en restafval minder vaak. Dan protesteren ‘ja hallo, dat gaat toch stinken?!’ En dan weet ik precies wie zijn afval niet scheidt hehehe.

  | Reageer op deze reactie
  1. Gwendolyn schreef:

   Goh gaat weer vlekkenloos mijn reactie he vol fouten, maar gelukkig snapt jouw confettibrein vast wat die van mij bedoelt :p

   | Reageer op deze reactie
   1. Iris schreef:

    Hahaha jazeker, ik snap helemaal wat je bedoelt hoor 😀 Hier krijgen we waarschijnlijk ook zo’n plastic kliko uiteindelijk. Lijkt me wel fijn! Want al die plastic zakken die over de straat verspreid liggen na een stormige nacht zien er ook niet uit. En ik ben vaak te lui om naar de plastic container te lopen dus heb ik allemaal plastic zakken opgespaard, ook niet zo fris hahah.

    Restafval zou hier ook prima minder vaak opgehaald kunnen worden inderdaad, bij mij gaat het plasticafval ook altijd harder (ook al let ik er wel echt op! stom is dat, je wordt je er daardoor wel meer bewust van, dat is ook al heel goed natuurlijk).

    | Reageer op deze reactie
 18. Melissa schreef:

  Ik dacht dat die eerste foto een wc was haha! Ik dacht al: afval scheiden.. moeten we nu ook al twee wc’s aanschaffen?

  | Reageer op deze reactie
 19. Pingback: Huishoudelijk afval scheiden en recyclen | IKBENIRISNIET
Back to Top