Afval scheiden met Brabantia prullenbakken

Brabantia prullenbakken zijn eerder een aanwinst voor je interieur dan dat het een noodzakelijk kwaad is. Ze zijn er in verschillende kleuren en hippe designs, maar ze kunnen ook vooral heel praktisch zijn om afval scheiden makkelijker te maken. In dit artikel komen ze allemaal voorbij!

brabantia prullenbakken foto

brabantia prullenbakken

Brabantia prullenbakken

De prullenbakken zijn er in verschillende kleuren, handige formaten (met platte achterkant bijvoorbeeld, zodat je ruimte bespaart) en Brabantia heeft ook verschillende inbouwsystemen. Ik heb zelf overigens helemaal niet zo’n fancy prullenbak hoor, want ze zijn vrij aan de prijs. Maar daar krijg je natuurlijk ook wel wat voor terug. Brabantia prullenbakken staan erom bekend lang mee te gaan, er zit zelfs 10 jaar garantie op. Niet alleen op die manier zijn ze duurzaam, maar ook omdat Brabantia veel gebruik maakt van gerecyclede materialen. Daarnaast helpen de handige prullenbakken met aparte vakken ook mee om afval scheiden makkelijker te maken.

Hieronder zie je de built-in-bin. Dit zijn twee inbouwemmers, met een inhoud van 10 liter per stuk, en een bevestigingsframe. De built-in-bin past in principe in elk keukenkastje en kost 59 euro.

recyclen met brabantia prullenbakken

En dit is de Twin Pedal Bin die aan de binnenkant twee binnenemmers heeft zodat je makkelijk afval kan scheiden. Er zijn verschillende soorten van deze Brabantia prullenbakken waarbij de prijzen variëren van 170 tot 218 euro, hier kan je ze allemaal vinden.

recyclen met brabantia prullenbakken

Maak je eigen recyclehoekje

Toen ik van mijn mini-studio met Steve naar ons huidige huis (met bijkeuken!) verhuisde, wilde ik heel graag een hip recyclehoekje maken. Een hoekje met hoog Pinterest-gehalte, uiteraard. Uiteindelijk is dat een mega anticlimax geworden: ergens staat een kartonnen doos voor oud papier naast een uitpuilende tas met glas. Voor plastic heb ik weer een andere prullenbak waar met plakletters schots en scheef ‘PLASTIC’ op staat vermeld. Voor lampen en batterijen heb ik twee felblauwe mini-containers die ergens tussen de theedoeken en schoonmaakdoekjes verstopt staan. Ach, het werkt. Maar liever zou ik een stylisch systeem hebben dat wat minder rommelig oogt, zoals op de foto hieronder. Hier zie je vier Brabantia prullenbakken naast elkaar, het zijn de Binny opbergemmers. Deze multifunctionele emmers die je aan de wand of in een kastje kan monteren.

Ze hebben een inhoud van vijf liter, zijn in vier verschillende kleuren verkrijgbaar (Lipstick Red, Apple Green, Lavender en Grey) en kosten 29,95 euro per stuk.

brabantia prullenbakken afval scheiden

Wil je het gelijk groots aanpakken dan zijn er ook de onderstaande XXL-afvalemmers. Ze hebben een inhoud van 60 liter, dan hoef je niet zo vaak het vuil buiten te zetten, maar daar tegenover staat wel dat ze 99 euro per stuk kosten.

brabantia prullenbakken big bin

Brabantia prullenbakken zijn te koop in hun eigen webshop maar ook bij vrijwel alle warenhuizen en huishoudspeciaalzaken.

Heb jij ook een mooi Pinterest-waardig recyclehoekje zoals op de foto’s in dit artikel, of doe je het meer op mijn manier door te improviseren met tassen en dozen?

Back to Top