Een te groot hart

Een te groot hart. Het klinkt bijna poëtisch. Als het geen noodlottige afloop had. Nog nooit voelde ik mij zo ontroostbaar. Als ik naar haar lege hok kijk. Haar lege mandje. De plukjes hooi die op het vloerkleed liggen, maar die nooit meer opgegeten zullen worden. De slap geworden takjes munt en het aangevreten stukje appel onder de tafel, het enige dat ze gisteren nog wilde eten. De deur naar de hal die open staat, want daar kan ze toch niet meer gauw naar toe hoppen als ik even niet kijk. Of de blaadjes die van de kamerplant op de grond zijn gevallen, ik hoef ze niet meer gelijk op te rapen. Overal waar ik kijk zie ik wel íets waardoor de tranen in mijn ogen springen.

konijntje

Bunny von D is op 11 januari overleden. Ze zou deze zomer 7 jaar zijn geworden.

Bunny liep al een tijdje te kwakkelen met haar gezondheid. Op het laatst dachten we dat het misschien dan toch die blaasontsteking weer was. Maar vorige week leek ze maar niet op te knappen van de antibiotica. En ondanks de pijnstillers die ze kreeg, zag ik dat ze pijn had. Eergisteren toen ze haar medicijnen kreeg en ze het gelijk weer uit haar mondje liet lopen, wist ik dat het niet goed zat. Alsof ze dacht “het hoeft allemaal niet meer, het is nu klaar”. Ze had altijd al een eigen willetje. Steve dacht precies hetzelfde. Maar allebei durfden we het niet hardop te zeggen. Natuurlijk, alle huisdieren gaan een keer dood. Maar niet die van ons. In ieder geval niet nú. Pas als ze heel-heel oud is. “Je wordt toch honderd jaar, dat hadden we toch afgesproken?” en ik gaf haar een kus op haar hoofdje. Op de bank zat ze, terwijl haar hele lijfje schudde van het ademen. Ik haalde mijn kussen op van boven en ben naast haar gaan liggen op de bank en bleef haar aaien tot ik in slaap viel. Ze leek gelukkig iets rustiger te worden. Een paar keer maakte ze me wakker door haar hoofdje onder mijn hand te duwen. En dan aaide ik haar weer. De hele week had ik al nachtmerries dat ze dood ging of iets anders naars meemaakte, en dat was nu ook niet anders.

En toen was het 11 januari. Waarop die nachtmerrie de realiteit werd. ’s Avonds zou ik met haar naar de dierenarts gaan, maar ik vertrouwde het niet, dus werd het ’s ochtends. De dierenarts, die we vorig week nog hadden bezocht, zag gelijk dat ze er een stuk slechter uit zag. Toen ze de röntgenfoto wilde maken, moest Bunny eerst aan het zuurstof. Ze ging bijna van haar stokje door de inspanning. Daar voor was ze namelijk van de onderzoekstafel in mijn nek gesprongen, mijn lieve knuffelkonijn. Het leek een eeuwigheid te duren tot de dierenarts weer binnenkwam. “De foto is nog steeds niet gelukt, ze moet eerst nog meer op adem komen. Maar ik wil je er alvast op voorbereiden dat het er niet goed uitziet.” Ja, toen wist ik het wel. Maar dat vijf minuten later haar volgende mededeling was “Ik moet je iets vervelends vertellen..”, kwam als een klap. Bunny was overleden na het maken van de röntgenfoto, ze was gewoon gestopt met ademen. En op die foto was te zien dat haar hart zo groot was dat het bijna haar hele borstkas in beslag nam. Dit is iets wat blijkbaar al een tijdje speelde, konijnen laten het als prooidieren pas heel laat zien als iets niet goed met ze gaat. Ze willen geen zwakte tonen.

Maar ook als we dit eerder hadden geweten, was er niets dat we hadden kunnen doen om het te voorkomen. Die gedachte stelt me wel iets gerust. Maar verdomme. Wat doet dit pijn.

Een te groot hart

Bunny von D Bunny von D Bunny von D Bunny von D

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

295 reacties op “Een te groot hart

 1. Gecondoleerd…..
  Wat erg en zo zielig dat de liefste konijn van het land heen is gegaan…..

  Heel veel sterkte allebei met het verwerken van dit verlies Xx

 2. Lonneke

  Lieve Iris wat rot… ik had ook gewild voor jou dat ze 100 jaar zou worden… Sterkte!

 3. Sarah

  Oh zo triest 🙁 ik genoot altijd van de filmpjes op Snapchat. Heb er de tranen in mijn ogen van. Veel sterkte!

  • Monica

   Ik ook, bah de sterfelijkheid. Bunny von D is vast heel dankbaar dat ze bij jou mocht wonen. Sterkte Iris

 4. Ach lieve Iris en Steve, wat verschrikkelijk 🙁
  Je hebt haar in ieder geval je leven lang fantastisch verwend en was een hele goede konijnenmama!
  Sterkte

 5. Emma

  Jeetje Iris, wat heftig ! Je hebt gelukkig heel lang van je lieve knuffelkonijn kunnen genieten, maar ik wens je heel veel sterkte toe! <3
  Je bent de beste konijnenmama die ik ken!

 6. Anna

  Oh nee :(. Dit is zulk verdrietig nieuws. Gecondoleerd. Heel veel sterkte <3. Gelukkig heeft Bunny von D de liefste konijnenmama gehad! Hopelijk kun je een beetje rustig aan doen de komende tijd om ervan bij te komen :(.

 7. Ah nee, wat rot! Ik durfde al bijna niet op dit artikel te klikken in Bloglovin, omdat ik meteen zo’n naar gevoel in mijn buik kreeg. Ik wil jullie heel veel sterkte wensen, wat was jij een top mama voor Bunny!

  • Eline

   O nee toch! Ik zit hier zelf bijna te huilen! Wat vreselijk moet dat voor jou zijn. 🙁 Bunny vond D was echt een meest geweldige konijn ooit en ik kan met 100% zekerheid zeggen dat jij de beste konijnenmama bent! Zo veel sterkte! X Eline (a.k.a. bunnyfan)

  • Laura

   Iris ik vind het zo erg voor je. Ik ben erg geschrokken van het nieuws. Kan me niet voorstellen hoe jij je nu moet voelen….

 8. Mascha

  O my… Heeeeel veel sterkte gewenst allebei. Ik zit hier zelfs een beetje met tranen in mijn ogen.

  Een ding is in ieder geval zeker, je bent een fantastische konijnenmama geweest!

 9. Patricia Mooring

  Godsamme…wat vind ik dit erg voor jullie….ik wens je heel veel sterkte met dit enorme verlies.

 10. Dd

  Toen mijn kat overleed ben ik heel lang kapot van geweest. Ineens na 13 jaar lag ik alleen in bed. Geen kat.. leeg huis. En nu 2jaar later word ik er nog wel is verdrietig van.

  Neem de tijd die je nodig hebt en huil wanneer je je kut voelt. Het was jou grote dierenliefde en daar moet je gewoon om rauwen. Heel veel sterkte. We denken aan je

 11. Wat is dit zo ontzettend naar Iris. Huisdieren mogen niet dood gaan inderdaad, of in ieder geval pas als ze 100 zijn, niet als ze pas 7 zijn. Heel veel sterkte de komende tijd.

 12. Merel

  Oneindig veel liefde voor het liefst konijn dat we kennen. <3 En oneindig veel sterkte en liefde voor jou, liefste Iris. X

 13. Evera

  Ach Iris, wat zielig zeg! Ik vind het echt heel erg voor jullie! Zat het zelf met tranen in m’n ogen te lezen en aan mijn man te vertellen, Bunny was echt zo’n leukerd! Heel veel sterkte voor jullie! xx

 14. Danielle

  Ohh wat erg zeg! Heel veel sterkte allebei met dit verlies!

 15. Margreet

  Ik lees al tijden je blog maar laat vrijwel nooit een reactie achter.. Maar jemig wat is dit rot. Ik weet gewoon eigenlijk niet zo goed wat ik moet zeggen, maar wilde toch even een blijk van medeleven laten zien. Heel veel sterkte. X

 16. Femke

  Jeetje… Ik kreef zelf gewoon tranen in mijn ogen toen ik las dat ze (toch zo plotseling) tijdens het maken van die foto is overleden 🙁 Wat moet dat een shock zijn geweest… Zelf heb ik ook eens één van mijn konijnen moeten achterlaten bij de dierenarts, dus ik kan goed inkomen hoe je je nu voelt. Ik vind het echt enorm kut voor je en wens je dan ook héél veel sterkte, lieve Iris. X

 17. Rowan

  Lieve Iris, gecondoleerd en heel veel sterkte. Ik weet hoe je je voelt. Ik heb mijn beste dierenvriendje afgelopen jaar verloren. Ik denk elke dag aan alle grappige, lieve, leuke dingen die hij deed en mis hem alsof hij gisteren nog bij me was. Het doet zeer maar tegelijkertijd kan ik ook (heel, heel, heel) dankbaar zijn voor zoveel liefde en leuke momenten. Liefs en een dikke knuffel!

 18. Eline

  Noo ik moest bijna huilen toen ik het las.. Vorig jaar was er bij ons ook een konijn overleden – maar heel plots, de avond daarvoor huppelde ze nog vrolijk in het rond :'( Ik wens jullie ontzettend veel sterkte!!

 19. Moniek

  Jeejtje Iris, lieve bunny von D! Heel erg veel sterkte ik heb echt een brok in mijn keel van dit nieuws beh 🙁 X

 20. Roos

  Ooh Iris, ik heb moeten huilen bij het lezen van deze post. Ik ben zo verdrietig voor jullie, zo’n verlies is ontzettend naar. Ik heb bijna het zelfde meegemaakt met mijn eigen konijntje. Heel veel sterkte gewenst aan jou en je vriend. <3

 21. Anne

  Wat ontzettend verdrietig.. Hoe dubbel eigenlijk, een groot hart hebben. Heel erg veel sterkte <3

 22. Kelly

  Jeetje, wat een nar nieuws! Heel veel sterkte gewenst voor jou! X

 23. Yt

  Wat ontzettend naar zeg! Snap heel erg goed dat je er zo verdrietig om bent… <3 Heel veel sterkte toegewenst!

 24. Mijn hart breekt bij het lezen van dit bericht 🙁 Ik heb zo van Bunny von D genoten altijd, vooral op Snapchat. Mijn konijn is ook 7 jaar geworden, ik was er echt stuk van toen het beestje overleed, heb er dagenlang om gehuild. Die van mij ging ook overal mee naartoe en ik had zelfs een riempje om hem uit te laten. Maar de band die jij met Bunny had.. Die was echt zo speciaal. Ik wens je veel sterkte met dit verlies.

 25. Desi

  Lieve Iris. Wat een ontzettend triest nieuws. Hoewel ik eigenlijk niet van konijnen hou, hebben Bunny von D en jij er toch voor gezorgd dat ik dol ben geworden op dat kleine, knuffelige beestje. Ik vind het heel erg en ik kan me haast niet voorstellen hoe het voor jou moet zijn. Heel veel sterkte!

 26. Lotte

  Oh nee, wat vreselijk! Ik zit zelf met de tranen in mijn ogen! Hopelijk vind je wat troost in het idee dat Bunny wel haar hele leven enorm veel liefde heeft gekregen… Heel veel sterkte, Iris! x

 27. Saar

  Wat vreselijk! Ik wens je heel veel sterkte voor een moeilijke periode.
  Dikke knuffel!

 28. Lies

  Wat erg. Al je lezers zullen hem ongetwijfeld ook heel erg missen.
  Veel sterkte!

 29. Kelly

  O jee, lieve Iris, ik vind het zo erg! Ik wens je heel veel sterkte, want ik weet hoe ontzettend veel pijn het kan doen als zo’n lief huisdier sterft. Een kleine troost in deze moeilijke tijden: Bunny von D heeft een fantastisch leven gehad met het beste baasje dat ze zich kon wensen! Dikke knuffel, Iris xxx

 30. Joanne

  Heel veel sterkte! Ze heeft een goed leventje bij jou gehad!

 31. Marilyn

  Je bent hoe dan ook de beste konijnenmama geweest. Ik weet zeker dat Bunny von D geen betere plek had kunnen hebben dan bij jullie. Ik heb van haar foto’s en filmpjes genoten en ook van het enthousiasme waarmee je altijd over haar schreef. Wat zal je je verdrietig voelen. Heel veel sterkte!

 32. Ik word hier eventjes heel stil van… Bunny von D en jij waren zo’n goed team! En ik denk dat bunny zich geen betere konijnen-moeder had kunnen wensen. Ik ben er van overtuigd dat jullie alles hebben gedaan, wat jullie konden. Ik stuur je bij deze een dikke knuffel! <3

 33. Linda

  Ah lieve Iris, ik word hier zo stil en verdrietig van.. Jullie hadden verdorie nog 100 jaar bij elkaar moeten blijven! Ik ken de pijn, onze poezen vriend had vorig jaar precies hetzelfde en moesten wij na de echo ook direct in laten slapen.. Dat dit bij konijntjes en uitgerekend bij Bunny ook gebeurd vind ik zo oneerlijk.. Heel veel sterkte <3

 34. Dina

  Je lieve konijnenkindje ineens niet meer bij jullie. 🙁 Dat de dokter dan ineens zegt “ik moet je iets vervelends vertellen..” en dan met zulk nieuws komt is mega pijnlijk. Ik vind het zo rot voor je. 🙁 Hele dikke knuffel! <3

 35. Ruth

  Ik kon ’t gewoon bijna niet geloven toen ik het gisteren las. Heel veel sterkte, ik vind het zo erg voor jullie 🙁

 36. Kim

  Ik weet niet zo goed wat voor woorden ik eruit wil kramen om gewoon te willen zeggen:
  Heel veel sterkte en kracht na deze verdrietige dag. Kan me zo voorstellen dat je ontzettend verdrietig en boos bent.
  Bunny heeft in wat ik in al jouw blogs en posts heb mogen lezen, een awsome knijnie leven gehad met zoveel liefde!
  Maar dat maakt het verliezen van Bunny niet makkelijker, i know.
  Veel knuffels worden jou nu toegezonden via het www! Zolang je ze ook in het eggie ontvangt van lieve mensen om jou heen <3
  Nogmaals sterkte!

 37. Aca

  Lieve Iris,
  Jij bent de liefste konijnenmama die ik ken. Ik heb genoten van alle Bunnyverhalen die je met overduidelijk veel plezier hebt geschreven.
  Heel veel sterkte, ik hoop dat alle mooie herinneringen jullie een beetje troost kunnen bieden.

 38. Ah Iris, ik vind het zo rot. Zo plotseling. 🙁 Zoals velen hier al zeggen; gelukkig had ze zich geen betere konijnenmama kunnen wensen en ze heeft een ontzettend goed leven gehad! Wij laten binnenkort ons 17jarige hondje inslapen maad bah, wat zie ik daar tegenop. Héél veel sterkte voor jou en Steve. <3

 39. Lieve Iris, jouw hart is niet te groot, het is toch een mooi iets dat we in staat zijn om zoveel om dieren te geven? Dat we ze in ons hart kunnen sluiten. De liefde voor een beestje is in mijn ogen in ieder geval niet anders dan de liefde die ik voor sommige mensen voel en het verlies kan daarom ook evengroot voelen. Zeker voor een dier waarvoor je dag in dag uit zoveel hebt gezorgd. Rouwen om je huisdier is heel normaal., het zou juist gek zijn als het je niets zou doen. Als ik als dier iemand moest kiezen om bij te leven, dan koos ik jou. Heel veel sterkte!

 40. Robin

  Oh Iris, wat een vreselijk nieuws! Heel veel sterkte, en dikke knuffel!

 41. Marion

  En ik had echt serieus gepleit voor de onsterfelijk van het liefste konijn van de hele wereld. Ik vind het zo ontzettend erg voor je. Je bent nog steeds de aller-allerbeste en liefste konijnenmama die ik ken. Bunny had geen betere moeder kunnen treffen dan jij. Je hebt zo goed voor haar gezorgd. Huisdieren gaan allemaal dood, maar Bunny von D was meer dan een huisdier. Verdomme… Dit mag gewoon niet. Bah. Heel veel sterkte, lieve Iris. X

 42. Lidia

  Heel veel sterkte Iris, wat verdrietig dat je ontzettend lieve schattige Bunny von D er niet meer is.

 43. Ester

  Iris, ik vind het zó erg voor je. Tranen in mijn ogen uit medeleven. Jij en Bunny waren een bijzonder duo. 1 in a million. Het is doodzonde dat het zo moest aflopen. Ontzettend veel sterkte toegewenst de komende tijd.

 44. Nathalie

  Oh neen, hoe erg! Ik kan het niet geloven. Het is de ergste nachtmerrie van iedereen met een huisdier. Ik vind het echt verschrikkelijk voor jullie, Iris en Steve. Wat had ze toch een geweldig leven bij jullie maar het is altijd te kort. Ik wens jullie veel sterkte toe.

 45. Ik vind het zo zielig 🙁 zit het met tranen in mijn ogen te lezen. Huisdieren mogen niet dood. En al helemaal niet op zo een nare manier. Gelukkig heeft het beestje een top leven gehad bij jullie. Veel sterkte!

 46. Djoeke

  Wat afschuwelijk! Heel veel sterkte de komende periode!! Gek genoeg is de hond van mijn vriend gister ook overleden, wat een nare dag was dat gister.

  • Michelle

   Ahh nee iris.. wat naar! Ik had zelf ook al zo’n raar voorgevoel over bunny von d deze week doordat je zei dat ze zo aan het kwakkelen is met haar gezondheid. Ik vind het echt heel erg voor je. Het is duidelijk dat je heel veel liefde hebt voor bunny von d en ze is toch wel een celebitry geworden in de blogwereld. We gaan haar missen maar dat staat in het niet bij wat jullie doorgaan. Heel veel sterkte de komende tijd.

 47. Rowan

  Lieve Iris, ik vind het zo erg voor je. Ik weet hoe zeer het doet als je huisdier waar je zoveel om geeft overlijdt. Ik wens je heel veel sterkte en misschien helpt het je als je er aan denkt dat lieve Bunny nu geen pijn meer heeft. Ze heeft een heel fijn leven bij jullie gehad en heeft heel veel liefde gekregen (en gegeven!).
  XX

 48. Anika

  Lieve Iris, ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik dit las. Ik wens je alle liefs toe en veel sterkte!

 49. Evelien

  Lieve Iris, heel veel sterkte met het overlijden van Bunny von D. Hopelijk is ze nu op een plek waar ze in ieder geval geen pijn meer heeft en met honderden andere konijntjes door het hoge gras huppelt en een heleboel slablaadjes eet..

  Heel veel sterkte!

 50. Iris

  Oooh wat naar, gecondoleerd! Heel veel sterkte. Ze heeft wel een heel mooi en goed leven gehad.

  • Jamie

   Ah nee, ze is toch niet overleden?!, dacht ik nog toen ik je titel en foto in mijn bloglovin feed zag. Ondanks dat ik zelf nooit huisdieren heb gehad, heb ik een beetje huilend dit blogbericht moeten lezen. Woorden kunnen niet uitdrukken hoe ontzettend rot ik het voor je vind. Elke foto of berichtje met Bunny von D kon je gewoon zien hoeveel liefde je had voor dat lieve konijn. Ik hoop dat als de konijnenhemel bestaat, dat Bunny terugkijkt naar wat voor supermooie momenten jullie samen hebben beleefd en dat ze jou nooit meer vergeet als de beste konijnenmama ooit. Ik wens je veel sterkte en ik hoop dat je dit gauw een plekje kan geven, zodat je weer zonder verdriet verder kunt gaan met alles <3

 51. Suzanne

  Wat sneu! Ze heeft in ieder geval een heel fijn leven bij jullie gehad. Sterkte!

 52. Inge

  Lieve Iris, gecondoleerd en heel veel sterkte! Bunny von D was echt het meest leuke konijn op internet. Ik weet zeker dat ze bij jou en Steve een super leven heeft gehad.

 53. Simone

  Ik lees dit echt met tranen in mijn ogen. Ik heb ook mijn eerste konijn plotseling verloren. Het doet zo’n pijn. Ik hoop dat Bunny nu in elk geval rust heeft en geen pijn meer heeft. Voor jou en Steve enorm veel sterkte <3

 54. Maai

  Oh lieve Iris, ik krijg kippenvel van je stukje. Wat een verdrietig stukje. Iedereen weet hoeveel Bunny von D voor je betekende. Heel veel sterkte. Hij heeft het aller aller beste huisje gehad wat hij zich kon wensen. Dikke knuffel!

 55. Lieve Iris,
  Je bent de best denkbare konijnenmoeder die er bestaat! En ik denk dat er weinig konijnen zó’n gelukkig leven hebben gehad als jouw Bunny von D. En als het nog gaat sneeuwen deze winter dan is dat vast Bunny die stiekem gniffelend plukjes vacht uit de konijnenhemel strooit <3

 56. Carolijn

  Wat leef ik met je mee! Ik was zo’n fan van Bunny von D. 🙁 Ik heb ook de tranen in mijn ogen na dit verhaal.. Ik wens je heel veel sterkte en ik hoop dat de gedachte dat jij een supergoede konijnenmoeder was en Bunny von D. het heel erg fijn heeft gehad bij jou, je enigszins kan troosten. Sterkte xxx

 57. Lorain

  Agossie, ik vind dit zo ongelooflijk naar voor je 🙁 Heel erg veel sterkte lieve Iris

 58. Oh nooooooo 🙁 Sterkte lieve Iris, begrijpelijk dat je zo verdrietig bent want Bunny von D. vond ik ook het coolste konijn ooit!! Wat hebben we allemaal van haar genoten, de kleine grote lieve held… rust zacht <3

 59. P.

  Ik kreeg een erg naar voorgevoel bij de foto.. Wat erg :(, sterkte met het verlies van je lieve konijntje. Je hebt alles gedaan wat je kunt doen en haar een geweldig konijnenleventje gegeven!

 60. Maartje

  Ah nee die had ik niet zien aankomen.. heel veel sterkte lieve Iris ik weet hoe zwaar het is om afscheid te nemen van een huisdier. Allemaal knuffels voor jou. Zal de bunny snaps missen… 🙁

 61. Inge

  Dit is het ergste dat je als ‘huisdier’mama kan overkomen. Ik vind het zo vreselijk, ook al was er niets wat je kon doen. Bedenk wel dat ze de beste mama van de hele wereld had! Heel veel sterkte en een kusje van Mango <3

 62. Veerlez

  aaawh lieve iris toch,ik zit met tranen in mijn ogen! <3 Lieve Bunny. Je bent werkelijk de beste konijnenmama geweest die Bunny zich kon wensen<3

  • Kayleigh

   Wat super vervelend! Ik word er zelf ook helemaal verdrietig van. Je hebt alles gedaan, heel veel liefde geven, wat je kon doen en dat is wat telt. Veel sterkte! X

 63. anke

  oh iris en steve, gecondoleerd 🙁 bunny was het grappigste konijn dat ik ken en ik weet zeker dat heel nederland ‘r nóóit zal vergeten..

 64. Teske

  Ik heb Bunny helaas nooit mogen ontmoeten, maar ik heb nog nooit iemand zo liefdevol met haar konijn om zien gaan. Ze heeft zo’n bizar goed leven gehad bij jullie, Iris. Gelukkig reageert iedereen hier heel goed, er wordt nog weleens naar gedaan bij het overlijden van een huisdier 🙁 Nogmaals super veel sterkte en neem alle tijd die je nodig hebt <3 Voel je ook nergens verplicht toe he, met je blog en zo. Xxxxxxx

 65. Kim

  Gecondoleerd, de dood van een geliefd huisdier is altijd een schok. Heel veel sterkte voor jullie allebei.

 66. Sytse

  Ik moet gewoon bijna huilen als ik dit zo lees. Wat vreselijk! Heel veel sterkte voor jou en Steve. X

 67. Deisy

  Tranen stromen over mijn wangen na het lezen van dit artikel. Wat een abrupt einde aan het bijzondere en prachtige leven van Bunny <3 Ik heb al gereageerd op Twitter maar wil je nogmaals alle liefde sturen die ik maar heb. Neem rust en doe wat goed voor jou voelt meis. Mijn gedachten zijn bij jou <3 Bunny zal hoe dan ook nooit vergeten worden, dat weet ik in ieder geval zeker.

 68. Caro

  Lieve Iris, gecondoleerd 🙁 wat verschrikkelijk dat je Bunny nu moet missen. Ze heeft bij jou een supergoed leven gehad, maar dat maakt het verlies niet minder erg. Ik vond de posts met bunny von d altijd erg leuk. Ik ga haar ook missen. Sterkte!

 69. Gecondoleerd lieve lieve Iris (en Steve). Ik vind het zo erg voor jullie. Lieve Nijn was de spil van jullie “gezin”. Een huisdier is nou eenmaal onderdeel van je gezin en dat was bij jullie zeker het geval. Ze heeft in ieder geval de beste konijnenouders gehad die ze heeft kunnen wensen, laat daar geen enkele twijfel over bestaan. Je hebt het goed gedaan lieve Iris, nu gaat ze andere konijnen en andere konijnenouders blij maken op een andere plek.

  Heel veel knuffels en lieve, dikke zoenen van mij! <3

  • Daniëlle

   jeetje wat ontzettend rot, ik zag het niet aankomen. ik moet er ook van huilen, zo erg vind ik het voor je. een paar weken terug ook mijn hond moeten laten inslapen, ik weet hoe erg het is als je afscheid moet nemen van je maatje. heel veel sterkte voor jou en steve!

 70. Iris

  Dit is echt een van de ergste dingen, bah. Heel veel sterkte, liefs, knuffels en nog veel meer voor jullie! Bunny von D heeft in ieder geval een geweldig leven bij jullie gehad, maar minder verdrietig is het niet. <3 <3 <3

 71. Daphne

  Lieve Iris, heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. Bij het lezen van dit intrieste nieuws schieten de tranen in mijn ogen en gaan mijn gedachten naar ons hondje Casper, al heel oud, en gelukkig nog steeds ouder wordend, maar waar we ook ooit afscheid van moeten nemen. Het voelt zo oneerlijk dat die beestjes die ons zoveel geluk, plezier en liefde geven, er op een moment niet meer zullen zijn.
  Heel veel knuffels!

 72. Nicole

  Wat naar en verdrietig, Iris en Steve. Zo onverwacht, dat moet wel hard aankomen. Liefs en sterkte!

 73. Anke

  Lieve Iris en Steve, wat erg dat jullie afscheid hebben moeten nemen van die lieve knappe Bunny von D. Veel sterkte xxx

 74. Lieve Iris, ik voel met je mee. Als een konijntje zo een groot deel uitmaakt van je leven, is de pijn en het verdriet die je voelt net zo groot als wanneer je een dierbare verliest. Bunny had zich geen betere konijnenmoeder kunnen wensen. Veel sterkte.

 75. Sarah

  Jeetje Iris wat ontzettend kut voor je, heel veel sterkte!

 76. Natasja

  Dit is echt zo erg om te lezen, zeker als ik bedenk hoeveel Bunny voor je betekent. Wat ontzettend verdrietig zeg 🙁 . Heel veel sterkte lieve Iris <3

  Mocht het je een beetje troosten weet dan dat Bunny von D een geweldig leven bij jullie heeft gehad, je had het niet beter kunnen doen.

  Mijn kat had ook iets aan zijn hart en afgezien van het feit dat hij wat vaker hoestte, wist ik pas op het allerlaatste moment dat het helemaal mis was. Hij liet verder niets blijken. Ik ben dagen ontroostbaar geweest. Nu achteraf kan ik terug kijken op alle mooie herinneringen die we van hem hebben.

 77. Annemiek

  Aaaaahw! Niet. Leuk. 🙁 Heel veel sterkte komende tijd. <3

 78. Jeanine

  Oh wat een ontzettend verdrietig berichtje dit. Arme Bunny. 🙁 Ik wens je ontzettend veel sterkte en heel veel liefde voor jou!

 79. Sammie

  Ik vind het zo vreselijk naar voor jullie, zo verdrietig. De liefde die je voelde voor Bunny Von D straalde altijd van je blog artikelen af, het zal voorlopig vreselijk verdrietig zijn dat ze er niet meer is. Ze heeft een geweldig leven gehad bij jullie, ik reageer niet vaak maar kon altijd duidelijk lezen dat jullie de beste nijn ouders waren die er zijn. Heel veel sterkte met het gemis!

 80. Lotte

  Noooo oh Iris wat ontzettend vreselijk!! De tranen springen in mijn ogen! Wat kut zeg 🙁 Heel veel sterkte met het gemis van je konijnenbaby

 81. Linda

  Oh lieve Iris, wat vind ik dit verschrikkelijk en ongelofelijk verdrietig voor jou en Steve. Nog nooit heb ik eerder zo’n bijzonder konijn gezien als Bunny von D. Ik wil jullie heel veel sterkte wensen met dit grote verdriet. Veel liefs, Linda

 82. Ik vind het echt verschrikkelijk voor je, lieve Iris. Dit is zo, zo pijnlijk.
  Ik hoop dat je over een tijdje in ieder geval iets minder hoeft te huilen, en iets meer kan glimlachen om de herinneringen aan haar. Je hebt geweldig voor haar gezorgd. Ze had geen betere konijnenmama kunnen hebben. Ze heeft een prachtig leven bij jou gehad. <3

 83. Mathilde

  Iris, meid! Wat een verschrikkelijk bericht! Mijn hondje is vrijdag na elf jaar ook gestorven. Ik kan me precies voorstellen hoe het voelt. Pijn doet het he? Telkens opnieuw word je er aan herinnerd. Moet je kijken hoeveel mensen er met je meevoelen! Bunny von D heeft echt heel veel vrienden gemaakt met haar snoezig kopje… Heel veel sterkte en troost. Veel liefs xxx

  • Rose

   Ah nee 🙁 Wat een verdrietig nieuws. Heel veel sterkte Iris en Steve!

 84. Aileen

  Lieve Iris, mijn hart breekt dit te lezen.. met tranen in mijn ogen heb ik zitten lezen en ik heb er geen woorden voor. Behalve dat ik het echt verschrikkelijk voor je vind. Je huisdier verliezen is echt vreselijk en vooral zo onverwachts ineens tijdens de foto komt het dan echt als een shock. Heel veel sterkte vandaag en de komende tijd. ♡

 85. Oh Iris, die arme lieve Bunny. Wat vreselijk sneu. Heel veel sterkte! Ik kreeg de tranen in mijn ogen bij het lezen van dit artikel. Toen ik de titel van dit artikel zag dacht ik nog, het zal toch niet zo zijn 🙁 heel veel sterkte. Liefs!

 86. Tea

  Wow wat heftig, gecondoleerd! Pff wat heftig, ik weet nog hoe ik me voelde toen mijn eerste konijntje overleed. Ik hoop dat je het een plekje kan geven, je bent in ieder geval de beste konijnenmama geweest die Bunny zich kon wensen. Heel veel sterkte ermee!

 87. Nynke

  Ah nee! Genoten van alle lieve en grappige foto’s en filmpjes. Wat moet dit kut voor je zijn. Heel veel sterkte.

 88. Rachel

  Tranen in mijn ogen. Wat erg voor je Iris! Bunny was het allerliefste konijn in de wereld en ze had minstens 100 moeten worden. Ik wil je heel veel sterkte wensen met het verlies van je konijnenbaby. Ze heeft het vast goed in de konijnenhemel xxx

 89. hanne

  Lieve Iris wij weten allemaal hoeveel Bunny Von D voor je betekende … zoveel sterkte en knuffels.
  Weet dat geen konijn in Nederland zoveel liefde heeft gekend! liefs

 90. Anne

  Jezus Iris, ik schrik me echt kapot. Moet er helemaal van huilen. Wat verschrikkelijk verdrietig, maar wat een geluk voor Bunny dat ze haar leven bij jou door mocht brengen <3
  Alle liefs!!!!

 91. Ellen

  Oh jeetje lieve Iris, wat ontzettend heftig! Ik ben helemaal niet zo’n enorme konijnenvriend maar om Bunny von D moest ik altijd hartelijk lachen. Ze was toch een beetje ons aller konijn, maar jij was toch echt haar konijnenmama. Sterkte voor jou en Steve!! X

 92. Ik vind het helemaal niet leuk om dit bericht te lezen! Mijn hart brak toen ik de foto’s zag (Ook al had ik het gisteren op twitter natuurlijk al gelezen) Niemand wil een geliefde verliezen, of het nou een mens of een dier is! Het is zo oneerlijk! Dikke knuffel

 93. O meis, ik vind het zo verschrikkelijk voor je. Echt, heel veel liefde (en traantjes, ik zit gewoon te janken hier achter mijn computerscherm). Ik denk dat wel allemaal weten hoeveel dat lieve dier voor je betekende. Heel veel sterkte en heel veel driedubbele chocolade brownies gewenst. KUS!

 94. Lynn

  Iris heel veel sterkte, ik heb de tranen over mijn wangen lopen… bunny van D was het coolste konijn ever!

 95. Fleur

  Lieve Iris, sterkte! Dit is gewoon klote.. Bunny von D verwarmde de harten van jouw vele volgers. We voelen met jullie mee. Liefs

 96. Selenay

  Hoi Iris,
  Wat verschrikkelijk dit. Ik wens je heel veel sterkte! Denk vooral aan de positieve tijd die hebt gehad met Bunny!
  Zelf heb ik ook een konijn, maar ik behandel haar ook als een baby. Ik heb haar bijna 4 jaar en ik kan niet denken hoe het zal zijn als zij er niet meer is. Je krijgt zo’n hechte band met elkaar.
  Nogmaals, ik wens je veel sterkte!
  Liefs,
  Selenay xx

 97. Rowana

  Tranen in m’n ogen.. Wat ontzettend verdrietig Iris dat ze er niet meer is. Het is toch je kindje waar je afscheid van moet nemen. Ik had een aantal jaar geleden precies hetzelfde, mijn konijn was ook net 7 toen hij overleed. Kon me ook bijna geen leven zonder voorstellen, het is echt een heel rouwproces waar je doorheen moet. Het moet op den duur een plekje krijgen. Heel erg veel sterkte toegewenst voor jou en Steve. Die lieve Bunny von Dee had geen fijner thuis kunnen wensen en ze blijft er altijd een beetje bij daar bovenaan je blog.

 98. mahzad

  Gelukkig heeft bunny wel de aller beste/leukste/liefste konijnen mama gehad die ze zich kon wensen. Heel veel sterkte Iris ❤

 99. Malou

  Ach lieve Iris, wat verschrikkelijk =( Heel veel knuffels en sterkte <3 Je was de beste konijnen mama ever!!

 100. Door

  Oh wat erg 🙁 Ik heb echt zo hard gejankt toen ik mijn konijn in moest laten slapen. Heel veel sterkte!

 101. Stella

  Ik voelde me er gisteren oprecht verdrietig door, en ook nu zit ik dit te lezen met tranen in mijn ogen. Ik kan me zo goed voorstellen hoe alles je aan haar doet denken en hoe moeilijk het is om je dan weer te realiseren dat ze er niet meer is. Het helpt natuurlijk geen ene ‘pieeep’, maar ik weet zeker dat dit het gelukkigste konijn op de wereld was. En gelukkig heeft ze jou en Steve bij haar gehad toen het wat minder ging, en heeft ze het allemaal niet ergens alleen in een buitenhok moeten ‘doen’. Ik weet zeker dat Bunny in de konijnenhemel aan alle konijntjes vertelt hoe een fijn leven ze heeft gehad, en ik denk dat alle konijntjes wel bij jou en Steve zouden willen wonen. Maar dat maakt nu allemaal even niet uit. Nu is alles gewoon ronduit klote en zou ik haar het allerliefst voor jullie terughalen. Hele dikke knuffel, veel sterkte en ik hoop dat het verdriet een mooi plekje kan krijgen. <3

 102. Marjon

  jij en bunny hebben mij laten zien hoe leuk het is om een konijn te hebben, waardoor ik nu ongelooflijk blij ben met mijn eigen konijntje, kees.
  Heel veel sterkte en veel liefs.

 103. Lisa

  Ah gatsie, wat erg.. Heel veel sterkte lieve Iris, ik weet zeker dat Bunny geen beter konijnenleventje had kunnen hebben. Liefs en knuffels. :*

 104. Sonja

  Zo verdrietig:( Ook al is het ‘maar’ een dier, ik weet heel goed dat dat ook ontzettend verdrietig kan zijn. Heel veel sterkte <3 <3 <3 En doe maar even rustig aan!

 105. Joyce

  Ik zit hier op kantoor te janken omdat ik weet hoe verschrikkelijk het is om je beste konijnenvriendje te moeten missen. Heel veel sterkte!

 106. Janneke

  Heel veel sterkte Iris! Je weet dat het er aan zit te komen met een huisdier maar als het dan ook werkelijk zo is ;-(
  Gelukkig heb je nog veel leuke filmpjes en foto’s van je geliefde knuffelkonijn Bonny van D om af en toe nog even te kunnen bekijken. Voor Bonny van D is het wel het beste want hij had er blijkbaar heel veel last van en gelukkig wordt hem nu verder bespaard.
  Maar triest is het verliezen van een vriend!
  Nogmaals veel sterkte voor jou en Steve!

 107. Iris

  ahhh nee!!! Wat een super slecht nieuws:( maar het goede nieuws is dat ze eenfantastisch leven heeft gehad met jou als baasje. Alle liefde van de hele wereld heb je haar gegeven en is 7 jaar niet best oud voor een konijn? Hoe dan ook, super veel sterkte met dit verlies!!

 108. Amy

  Zo vreselijk.. Kan me helemaal voorstellen hoe het is om een speciaal dier in je leven te moeten laten gaan 🙁 Ik wens je enorm veel sterkte..

 109. Thirza

  Ah shit, wat is dit naar nieuws! Voor jou en Steve, maar ook zeker voor de dierenarts die dit nieuws moest mededelen… Ik vond alle verhalen waarin Bunny von D (wat ik trouwens nog steeds een geweldige naam vind) in speelde geweldig om te lezen en het toverde een lach op mijn gezicht wanneer ik las dat ze weer eens iets had uitgehaald. Het is nooit makkelijk om een huisdier te verliezen, of dit nou een knaagdier is of een hond of kat, je hebt er wel jarenlang een band mee gehad en liefde voor gevoeld. Wij hebben voor een paar jaar geleden ons hondje in moeten slapen, en daar heb ik het ook een aantal maanden moeilijk mee gehad. Zelfs nu mis ik soms die liefde en gezelligheid van mijn hondje nog, en dan verlang ik weer naar een huisdier waar ik mee kan knuffelen. Maar mijn ouders willen geen huisdier weer, omdat zij al vaker een hond hebben laten inslapen.

  Jullie zijn hele goede baasjes voor Bunny von D geweest, ze had zich geen betere kunnen wensen! Bunny von D zal door veel van je lezers gemist worden, maar ze heeft een prachtig leven gehad. Ik hoop dat je over een tijdje wat minder verdriet hebt en dat je met een glimlach op je gezicht kan terugdenken aan alle leuke momenten die je met je bunny hebt gehad! Ik denk aan jullie! xoxo’ <3

 110. Amy

  Iris, wat ontzettend naar.. Ik heb zelf ook twee konijnen en kan me heel goed indenken hoe belangrijk ze voor je is. Bunny heeft een prachtig leven bij je gehad omdat je haar alle liefde gegeven hebt en hoewel dat nu wellicht geen troost is, verlicht die wetenschap het verdriet op een later moment misschien een klein beetje. Enorm veel sterkte gewenst!

 111. Margo

  Hoe kan het nou dat ik met tranen in m’n ogen zit? Wat schrijf je dit mooi. Arme Bunny, arme jullie. Veel sterkte!

 112. Iris

  Enorm veel sterkte toegewenst. Ik zit hier te janken achter mijn toetsenbord. Mensen die nooit een huisdier hebben gehad, zullen nooit begrijpen hoe het is als je eigen dierenkind overlijdt. Ze heeft een goed leven gehad met twee awesome baasjes.

 113. Anne-Marieke

  Neeeheeee!! 🙁
  Waar ik bij de vorige blogpost bang voor was is nu ook echt gebeurd 🙁 🙁
  Heel veel sterkte meis!

 114. Marijn

  Lieve Iris, wat ontzettend verdrietig dat Bunny von D niet meer bij jullie is. Anderen schreven het ook al; ze had bij niemand beter verzorgd kunnen worden dan bij jullie.
  Sterkte

 115. Maud

  Lieve Iris,
  Dit bericht breekt je hart. Heel veel sterkte en neem vooral de tijd.
  Nijn zal door iedereen hier gemist worden.

 116. Sara

  Wat verschrikkelijk verdrietig 🙁 Ze was zo’n mooi meisje. Vergelijk dit verlies niet met iets om het ‘minder’ te maken, Bunny von D was jullie kindje en jullie hielden zoveel van elkaar, dit verlies is heel echt. Heel veel sterkte en dikke dikke dikke knuffels. <3

 117. Oh lieve Iris, dit doet zo’n pijn he. Je arme lieve kindje bunny.
  Anderhalf jaar geleden moest ik mijn kat Henk in laten slapen. Nog steeds ben ik soms verdrietig. Twee gedachten troosten me: ik heb alles gedaan om haar gelukkig te maken en haar tijdig in laten slapen om leed te voorkomen. En ik heb het geluk gehad zo’n geweldige kat te mogen hebben.
  Jij hebt ook altijd ALLLLLES gedaan voor het geluk van Bunny. Zo lief voor haar geweest. En ze had geluk dat jij haar moedertje werd. Net zoals jij het geluk had zo’n bijzonder konijntje te hebben.

  Heel veel sterkte! Ik hoop dat ze in je dromen vaak even opduikt. In het begin doet dat bij het wakker worden wel pijn, maar later is het fijn. Henk is soms nog in mijn dromen. Dan gaat ze gewoon mee in een mandje voorop de fiets. Gewoon even erbij zijn. Ik hoop dat je dat ook krijgt met Bunny. Heel veel sterkte voor jou en steve. Het is echt te verdrietig.

 118. Wat hartverwarmend om zoveel geweldige reacties van je lezers te zien ♡
  Iedereen wist wat Bunny voor je betekende en echt: dat was one hell of a lucky konijn dat ze bij jou mocht wonen en zo gepamperd werd ♡
  Wees nu maar verdrietig en regel wijn en brownies, sterkte de komende tijd ♡♡♡♡

 119. Meinke

  Ach lieve Iris (en ook Steve), wat ontzettend verdrietig voor jullie… Heel veel sterkte, lfs

 120. Lis

  Wat een gemis zal dat zijn. Het is zo rot dat je van huisdieren altijd te vroeg afscheid moet nemen. Veel sterkte!

 121. Jessica

  Lieve Iris, maar ook Steve. Heel veel sterkte met het verlies van Bunny von D.
  Ze had geen betere konijnenmama dan Iris kunnen hebben.
  Neem je tijd en heel veel hartjes <3

 122. Jacqueline

  Aaaah, nee……heel, heel veel sterkte…..
  Je bent echt de allerbeste en allerliefste konijnenmamma geweest die er bestaat hoor!

 123. Anne

  Oh nee, Iris, wat verschrikkelijk. 🙁 Bunny von D was een geweldig konijn, en ze heeft een prachtig leven bij jullie gehad! Heel erg veel sterkte!

 124. Julia

  Ach nee, wat ontzettend verdrietig voor jullie. Ik genoot zo van de vertederende nijnie-foto’s en verhalen. Veel sterkte voor jullie.

 125. Ik word hier zo verdrietig van 🙁 Heel veel sterkte lieve Iris <3 Bunny heeft de aller-aller-allerliefste 'mama' gehad die ze zich had kunnen wensen!

 126. Simone

  Wat een ontzettend verdrietig nieuws 😢
  Heel veel sterkte en liefde voor jullie!

 127. Panda

  Ah jeetje wat rot zeg, je was zo gek op haar! En je lezers ook. Ik weet zeker dat ze een heel fijn leventje bij jou heeft gehad, ondanks dat ze ziek is geweest de laatste tijd. Heel heel heel erg veel sterkte!

 128. Janneke

  Lieverd wat is dit vreselijk! Heel veel sterkte met dit grote verlies! Begin december heeft 1 van mijn konijnen een parasiet gehad dus ik weet hoe spannend de bezoekjes aan de dierenarts zijn. Gelukkig is Max helemaal hersteld maar ik moest er niet aan denken om hem te verliezen. We hebben allemaal genoten van Bunny von D en gaan haar erg missen! Je was een super konijnenmams voor haar dat weet ik zeker! Veel sterkte

 129. Daisy

  Oh wauw wat rot zeg..
  Heb dit echt met tranen in mijn ogen gezeten, moeite om niet in huilen uit te barsten.
  Heel erg veel sterkte voor jou en je vriend gewenst.<3

  Een aantal maanden geleden dacht ik ook dat mijn konijntje de moed had opgegeven..
  Hij had zijn acherpoot op 3 plekken gebroken, en staakte met alles.
  Er kon niks aan gedaan worden, behalve opsluiten in een klein hok.
  Het brak me. We hebben een maand lang antibiotica en dwangvoeding moeten geven en het werd er maar niet beter op. Het is gelukkig wel goed gekomen, maar ik kan me zo goed voorstellen hoe je je voelt..

  Echt heel veel dikke knuffels.<3

 130. G.

  Ah nooooh wat verdrietig! :c Ik wens je heel veel sterkte, Iris.

 131. Judith

  Wat super rot zeg:( Gecondoleerd.Veel sterkte de komende tijd en ik zal Bunny missen als cool blog-konijn

 132. Nicole

  Ik had je via twitter al een berichtje gestuurd. Maar nu ik dit lees, staan de tranen weer in mijn ogen.
  En komen de herinneringen van vorig jaar toen mijn konijntje overleed terug.
  Bij hem ging het opeens zo snel. De vrijdag dacht ik, er is iets niet goed met hem, ben ik eerst de dierenarts gebeld om info te vragen, en kon ik s’avonds met hem langs gaan. Toen hebben ze hem gecontroleerd, maar ze konden niet iets bijzonders bij hem vinden, En zij zeiden ook konijnen laten het als prooidieren pas heel laat zien als iets niet goed met ze gaat. Ze willen geen zwakte tonen. Ik denk dat er iets met zijn darmpjes was. Hij kreeg extra voeding mee dat ik met een spuitje aan hem kon voeden. Maar het ging steeds slechter. En die zaterdag heb ik hem goed in de gaten gehouden, maar is hij in de nacht zaterdag op zondag overleden.
  Het is heel moeilijk, want ze zijn er altijd en nu opeens zijn ze weg. Ik heb de eerste paar dagen gehad dat ik dacht: Waar zit hij nou?
  Ik weet heel zeker dat ze bij jou en Steve een heel mooi en fijn leven heeft gehad.
  Ken je het gedicht The Rainbow bridge? Ik vond dat wel iets moois. Ik ben niet gelovig (geen idee of jij het wel bent) Maar ondanks dat is het wel een mooi gedicht en idee.
  https://rainbowsbridge.com/Poem.htm

  Nogmaals heel veel sterkte
  Dikke knuffel <3

 133. Jamilla

  Jeetje, ik vind dit zo erg. Ik had wel meegekregen dat ze zich niet zo lekker voelde maar geen idee dat het zo erg was. Ik heb zoveel over haar gelezen dat het lijkt alsof ik haar ook een beetje ken. Arme Bunny von D, maar gelukkig heeft ze wel een heel fijn leven gehad bij zo’n lief baasje. Veel sterkte Iris!

 134. ellen

  Lieve Iris en Steve. Gecondoleerd met dit grote verlies
  Bunny was jullie konijnenkind net als Rodny mijn hondenkind was Wat een verdriet. Zal niet meevallen het gemis van het getrippel in huis. Het zal stil zijn nu.
  sterkte van jullie buuf xx

 135. Debby

  Wat erg!! Zo verdrietig!
  Lieve Iris en Steve heel veel sterkte. Het duurt nog heel lang maar op een dag zijn het de mooie herinnering met altijd wel gemis alleen dan heeft het een plekje in je hoofd en hart!

  Lieve groet Debby

 136. Linda

  Wat verdrietig nieuws! Gecondoleerd met het verlies van Bunny.

 137. Annemijn

  Wat een triest nieuws! Heel veel sterkte met dit verlies een plekje geven.. 🙁
  Wat je eerder al eens schreef: konijnen zijn zulke kwetsbare beestjes.. en wat is dat toch stom eigenlijk..

 138. Harmke

  Lieve Iris en Steve, wat een vreselijk nieuws 🙁 ik moest er ook van huilen. Jullie zijn de allerliefste en beste konijnenouders geweest die ze zich heeft kunnen wensen. Hou je niet groot en huil zoveel je wilt, ik huil na 1,5 jaar nog wel eens om mijn konijnenmaatje Mac (Yogi is heel lief natuurlijk, maar Mac had gewoon zijn Mac-dingen, net als dat Yogi zijn Yogi-dingen heeft). Heel veel sterkte in deze verdrietige periode 💚.

 139. Karin

  Oh lieve Iris! Wat erg! Ik heb dit met tranen in mijn ogen gelezen D’: Je bent zo goed voor Bunny von D geweest. Ze heeft echt een héél mooi bij leven bij jou gehad! Heel veel sterkte (ook aan Steve).

 140. Saskia

  Lieve Iris (en Steve), heel veel sterkte de komende tijd. Ik moest gisteren en vandaag veel aan je denken. Want een huisdier doet veel met je, het is onderdeel van je gezin. Hier een hondje in huis, en ik moet er nog niet aan denken dat hij ons ooit gaat verlaten. Brrr. Namens mij en dat hondje een dikke knuffel (ook voor Steve).

 141. Ach meissie toch, wat ontzettend naar voor jullie. Wat was je een goede konijnenmama. Een leegte in je huis en in je hart. Heel veel sterkte meid.

  • Marjan

   Lieve Bunny von D,
   Wat fijn dat je in Iris en Steve hun leven bent geweest! Ik heb genoten van je verhalen en je had de beste baasjes ooit!
   Rust zacht.

 142. Luana

  Ik kon het echt niet geloven toen ik het gisteren op twitter las, terwijl ik dit artikel las zat ik met tranen in mijn ogen, Ik genoot altijd zo erg van de leuke snaps van Bunny von D. Heel veel sterkte <3

  • Marjolein

   Ahhh neeee 🙁 🙁 wat verdrietig! Heel veel sterkte! Arme Bunny :'(

 143. Oh wat verschrikkelijk voor je, vind het heel erg om te horen. Ken niemand die zo dol was op haar konijn. Ik weet zeker dat Bunny een fijn leven bij je gehad heeft en ik wens je veel sterkte.

 144. Ik heb me moeten inhouden, anders had ik nu echt keihard gejankt. Jeetje, Iris. Ik wist niet dat Bunny zo in mijn hart zat. Ik was er gister ook helemaal naar van en nu ik dit lees zó verdrietig. Het brengt alles rond onze Sammie ook weer boven. Ik weet zo goed hoe dit voelt, al is geen enkel verdriet natuurlijk hetzelfde. Ik vind het zo verschrikkelijk voor je. Bunny was toch echt je kindje 🙁 Heeel veel sterkte de komende tijd!

  Als ik iets voor je kan doen, let me know <3

  (De brok in m'n keel doet gewoon pijn. Bunny von D, met haar grote hart, heeft zich in de loop der tijd in mijn hart gegraven, net als in dat van veel van jouw andere volgers en lezers, denk ik. Wel bijzonder <3)

 145. Marleen

  Jullie lieve fluffy Bunny von D. Ik wens je/jullie heel veel sterkte met het verlies van jullie konijnenkind🐰

 146. Neelke

  Ik ken geen betere konijnenmama dan jou Iris, dus dit moet echt heel verdrietig voor je zijn. Ik word er zelf ook helemaal verdrietig van. Heel veel sterkte!

 147. Jeetje Iris, ik zit hier gewoon met tranen in m’n ogen. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik nu moet zeggen. In ieder geval wil ik even zeggen dat Bunny von D ongetwijfeld ontzettend van jullie heeft genoten als super lieve baasjes. Ik denk niet dat ik ooit iemand heb gezien die zó ontzettend veel van haar konijn houdt en dat vind ik super mooi om te zien. Heel veel sterkte Iris, liefs.

 148. Anouk

  Jeetje zeg, ik volg je nog helemaal niet zo lang en ik heb nog nooit een reactie achtergelaten. Maar dit kan ik niet voorbij laten gaan. Heel veel sterkte! Jullie zijn fantastische baasjes geweest voor Bunny dat weet ik zeker!

 149. Meliss

  Oh lieve Iris, wat een naar bericht. Heel veel sterkte. Ik denk niet dat veel mensen begrijpen hoeveel verdriet het verliezen van je konijn kan brengen omdat veel mensen niet weten hoe tof een konijn kan zijn – ik denk dat jij, met Bunny von D, een groot publiek hebt kunnen laten zien hoe gezellig een konijn kan zijn, mits je de nodige ruimte, aandacht en liefde geeft. Alle lieve reacties op dit verdrietige nieuws laat dat wel zien. Dikke knuffel!

 150. Volgens mij heeft Bunny von D het allerbeste konijnenleven ooit gehad bij jullie. Veel sterkte Iris (& Steve ook natuurlijk). Virtuele knuffels.

 151. Demi

  Heel erg veel sterkte Iris! Ze heeft heel zeker een erg fijn en liefdevol leven gehad.

 152. Geri

  O, wat erg voor jullie en voor Bunny. Ik weet hoe erg het is, wan tik denk gelijk weer aan onze Sarah. Het breekt je hart, he? Heel veel sterkte. Ik zal Bunny en haar mooie foto’s en verhalen erom heen ook erg gaan missen. Sterkte, Geri

 153. Zymcke

  Heb je bericht met tranen in de ogen gelezen. Wat erg …
  Heel veel sterkte!

 154. Esther

  Lieve Iris,
  Ik reageer eigenlijk nooit op blogs, maar ik wil nu toch even iets van me laten horen.
  Ik werd zo verdrietig van het bericht gisteravond. Ik heb zelf twee konijntjes en weet hoe ontzettend veel je je aan zo’n beestje kan hechten. Ik wil je dan ook laten weten dat ik, ook al kennen we elkaar niet, aan je denk.
  Heel veel sterkte,
  Esther

 155. Bibianne

  Ik zit dit artikel te lezen met tranen in mijn ogen… Ik heb heb precies hetzelfde meegemaakt met de puppy van mijn oom. Dat beestje had ook een te groot hart(14 weken oud en het hart van een volwassen hond).

  Heel veel sterkte Iris!♡ Bunny had zich geen beter baasje kunnen wensen, vergeet dat niet!♡

 156. Mireille

  Godverdomme zeg, ik zit er gewoon een potje van te janken hier. Vind het echt verschrikkelijk verdrietig voor jullie. Heb altijd genoten van de foto’s en verhaaltjes over bunny. Mooi om te zien hoe hecht je kan zijn met een dier. Heel veel sterkte!! xx

 157. Ashley

  Báh. Wat een verschrikkelijk nieuws. Bunny von D en Iris horen gewoon bij elkaar: alsof het niet zonder mekaar kan. Ik ga Bunny von D missen! Heel veel sterkte.

 158. Anita

  Poeh Iris, wat een rot bericht om te horen! Heel veel sterkte en gecondoleerd met dit verlies!

 159. Manon

  Lieve Iris! Bunny was een schatje, ik genoot er altijd van als ik haar zag in je snapchat verhaal. Gecondoleerd meid! X

 160. Sanne

  Jeetjemina, ik zit hier met tranen in m’n ogen je blog te lezen. Wat vond ik het altijd leuk als je hele snapchat verhaal over haar ging, en nu.. Is ze er niet meer. Heel veel sterkte met dit verlies!

 161. Maartje

  Ohhh wat erg 🙁 Ik moet bijna huilen bij het lezen. Dat is het nare aan huisdieren, ze zullen jou bijna nooit overleven. Moet er niet aan denken dat mijn katten komen te overlijden maar dat zal uiteindelijk ook een keer gebeuren. Bah. Bunny von D was zeker een van mijn favoriete onderwerpen op je blog. Heel veel sterkte de komende tijd!

 162. Ysanne

  Ik vind dit zo sneu om te lezen. Een huisdier kan echt als een kind voelen (hoe dramatisch dat ook is). Heel veel sterkte allebei! Hopelijk hoopt Bunny vrolijk in een wereldje vol worteltjes rond.

 163. Magali

  Ohh lieve Iris, ik voelde een stomp in mijn maag toen ik je snapchat en deze post zag, dus ik kan me niet eens voorstellen hoe naar het nu voor jou/jullie moet zijn. Als het kon zou ik je een hele dikke knuffel geven, en als ik wist waar je woonde zou ik je een kaartje sturen! Ik denk dat Bunny von D het gelukkigste konijn op aarde geweest is.

 164. Leonie

  Ik heb je gisteren een berichtje gestuurd, maar wil het toch ook hier nog zeggen. Heel erg veel sterkte. Je hebt alles gedaan wat kon en ze heeft een prachtleven bij jullie gehad. Heel veel sterkte, jij en Bunny hebben heel veel mensen laten zien waarom je zo van een dier kunt houden en wat voor mooie dieren konijnen zijn.
  En ook Steve heeft zijn steentje bijgedragen met aan de buitenwereld laten zien dat konijnen hartstikke leuk zijn.

 165. Sarah

  Een huisdier verliezen is zo hard. Gelukkig heeft Bunny Von D het allerleukste konijnenleven ooit gehad. De leeftijd zegt het al… bijna 7. Wow! In ieder geval nog héél veel sterkte met dit grote verlies!!!

 166. Sanne

  Oh Iris, wat verschrikkelijk verschrikkelijk naar! Ik krijg tranen in m’n ogen als ik dit lees, ik kan gewoon voelen dat je hart is gebroken. :'(
  Heel veel sterkte en heel veel liefs en ik hoop dat je over een tijdje vooral met een glimlach kan terugdenken aan Bunny von D!

 167. Evy

  Je hebt het ongelofelijk mooi gezegd en wens je erg veel sterkte. Ze was een prachtkonijn. Ik hoop dat je je troost kunt vinden, misschien wel in het feit dat ze nooit vergeten zal worden.
  Liefs, Evy

 168. Wendy

  Doet inderdaad verschrikkelijk veel pijn om een huisdiertje te verliezen …. Was altijd leuk om te lezen hoe goed jullie voor Bunny von D zorgden. Sterkte!

 169. Nicky

  Oh Iris wat erg! Bunny von D heeft het allerleukste konijnenleven gehad met jou als konijnenmama. Heel veel sterkte voor jou en Steve!

 170. Gossie, wat zielig en wat rot :'(

  Jouw konijntje heeft super veel geluk gehad dat hij bij jou terecht gekomen is en een leven heeft gehad waarin er zoveel van hem gehouden werd.

  Veel sterkte!

 171. Laura

  Oh mijn god. Heel heel veel sterkte Iris en Steven, een huisdier verliezen is zo verdomd kut. Ze heeft het beste leven gehad dat een bunny zich kon wensen <3 .

  Liefs!

 172. Caroline

  Oh lieve Iris, wat een verdriet voor jullie… Heel veel sterkte :'(

 173. Lykke

  Ach, wat een ontzettend verdrietig bericht 🙁 Veel sterkte!

 174. Linda

  N’aaaw… Je hebt een heel lief stukje geschreven. Wat ontzettend rot 🙁
  Ik wens jou en Steve heel veel sterkte! Bunny was echt het liefste konijn van de wereld!

 175. Naomi

  Lieve Iris en Steve,

  Heel veel sterkte met het verlies van jullie lieve dierenvriendje! Ik vind het zo verschrikkelijk zielig voor jullie; het is heel erg om afscheid te moeten nemen van een huisgenootje dat zoveel voor je betekend. Jullie zijn fantastische konijnen-ouders geweest en ik weet zeker dat Bunny von D het daar helemaal mee eens is.

  Sterkte voor jullie beide.

 176. Daisy

  Wat een verdrietig nieuws en wat verwoordt je het mooi :'(

  Ik wens jullie beide onwijs veel sterkte met het verlies van Bunny von D.

 177. Wendy

  Ow Iris, wat verdrietig! Je hebt niet eens afscheid van haar kunnen nemen… 🙁 Dikke knuffel voor jullie, heel veel sterkte!

 178. Stephanie

  Lieve Iris,

  ik wens je heel veel sterkte toe na het verlies van je allerliefste konijnenvriend!

 179. Sas

  Ik heb het een beetje druk gehad maar kreeg het mee op Twitter. Echt heel erg veel sterkte lieve Iris en Steven! Bunny heeft een fijn leventje bij jullie gehad vol liefde en gezelligheid. Knuffel<33

 180. Mimi

  Wat verschrikkelijk voor je! Ik kan me voorstellen dat het nu heel leeg thuis is zonder je nijnie. Heel veel sterkte.

 181. Julia

  Ah nee arme Bunny! 🙁 Wat erg! Ze heeft het in ieder geval heel goed gehad met zo’n lieve konijnenmama! Ik wens jullie heel veel sterkte! <3

 182. Joséphine

  Oh nee wat naar 🙁 heel veel sterkte bij die verlies.

 183. Charissa

  Heel veel sterkte met dit vreselijke verlies. Heb zelf ook 2 bunny’s en kan me niet voorstellen die ooit te moeten gaan missen….

 184. Femke

  Hoi Iris,

  Ik schrik erg van dit vervelende nieuws. Bunny von D was zo’n bijzonder konijn en ik volgde haar avonturen graag. Ik voel met je mee, want ik weet hoe groot de leegte is. Zelf heb ik op 25-11-15 mijn kat laten inslapen en nog steeds brandt er elke dag, de hele dag, een kaarsje, omdat ik haar zo mis. Heel veel sterkte met het gemis. Uit ervaring weet ik dat de hele erge pijn uiteindelijk minder wordt. Dat heeft alleen veel tijd nodig. Ik ben daar nog niet en jij ook nog lang niet. Sterkte en een knuffel!

 185. Fabiola

  Lieve Iris,

  Wat ontzettend rot dat Bunny er niet meer is. Wat andere mensen vaak met katten of honden hebben, heb ik altijd met konijnen gehad. In je wekelijkse updates las ik dan ook graag wat Bunny nu weer beleefd had. Ik wens je heel veel sterkte in deze moeilijke tijd!

 186. Zoë

  Ik word hier ook helemaal verdrietig van 🙁 Nogmaals veel sterkte en een dikke dikke knuffel!

 187. Karin

  Lieve Iris,

  Veel sterkte met de grote leegte in de kleine dingen.

  Karin

 188. Tessa

  Zo ontzettend verdrietig voor jullie! Juist voor jou, iemand met zo’n mooie band met een dier en zoveel liefde. Ik ‘ken’ weinig konijnen die zo’n tof leven hebben gehad als Bunny von D. Sterkte!

 189. Laura

  Oh nee ): Wat ongelofelijk rot en verdrietig.
  Bunny von D heeft het allerfijnste konijnenleven gehad dat een konijn zich kan wensen, dat weet ik zeker! Met de liefste konijnenmama van de hele wereld! Sterkte Iris <3 X

 190. Margriet

  Ach, wat heftig. En wat een liefde kan je dan voelen voor een dier he. Heel veel sterkte! Liefs, Margriet

 191. Lotte

  Ah nee Iris, dit vind ik echt heel erg naar om te lezen. Mijn hond is afgelopen zomer aan precies hetzelfde overleden.
  Heel erg veel sterkte! <3

 192. Kim

  Heel veel sterkte. Wat ontzettend naar voor jullie! Word er zelf verdrietig van. Ze was echt een schatje. Moet er niet aan denken dat de mijne zou overlijden. Zou er ook echt kapot van zijn

  • Vlinder

   Moest wel even een traantje laten. Wat erg voor je dat ze er nu niet meer is.
   Jullie hebben zo goed voor haar gezorgd. En ze heeft het geweldig naar haar zin gehad bij jullie.
   En wij hebben altijd mogen genieten van alle verhalen en foto’s.
   Zo genoten we allemaal toch een beetje mee.
   Heel veel sterkte ! Dikke X
   En we zullen haar nooit vergeten

 193. Renate

  Jeejtje wat een naar nieuws 😞. Ik wens je heel veel sterkte toe!

 194. Lieve Iris en Steve, ik weet wat het is om een geliefd huisdier te verliezen en ik leef heel erg met jullie mee.
  Sterkte voor de komende tijd!
  Ik ben diep bedroefd door het verlies van het allerliefste konijntje van de hele wereld en lees je berichtjes met de tranen in mijn ogen. Bunny von D heeft de allerliefste konijnenmama getroffen die er bestaat en een heel fijn leven gehad bij jullie beiden 🙂
  Veel liefs, Godelieve

 195. Angela

  Bluh, ik zit gewoon met je mee te huilen na het lezen van je post. Ik vind het zo verdrietig voor je. Heel veel sterkte, en gelukkig heb je heel veel foto’s en filmpjes die je altijd terug kunt kijken. Sterkte voor jullie!

 196. Sophie

  Lieve Iris,
  Na een pauze van een paar dagen keek ik vandaag voor het eerst terug naar jouw verhaal op snapchat. Ik kon niet geloven wat ik zag. Ik ben meteen op je blog gaan kijken om helaas te vernemen dat Bunny von D er niet meer is. Door jouw blog te lezen, hebben ik en mijn vriend enkele maanden geleden zelf een konijntje (Charlie) in huis gehaald en daar hebben we nog geen minuut spijt van gehad. Ik wens jullie zoveel sterkte. We genoten van alle foto’s en filmpjes van jullie superschattige konijn. Probeer je wat op te trekken aan het feit dat je haar het mooiste leven gegeven hebt dat ze maar kon krijgen. Veel liefs van ons en Charlie xx

 197. Lisa

  Als ‘kattenmoedertje’ (ik noem het maar even zo) begrijp ik volledig de liefde die je voelt voor je beestje. Het beestje die eigenlijk helemaal nit sterfbaar mag zijn. Elke zin is een steek in het hart. Ik voel je verdriet haast. En tegelijkertijd raakt het mij, omdat ik weet dat ik dit moment ook ooit zal meemaken met mijn eigen ‘kleintje’.

  Hoewel ik niet altijd reageer, heb ik toch wel altijd genoten van je bunny-updates.. Ik ga ze missen. PS. je vervolgblog met de leuke foto’s van Bunny heeft mijn dag wel meteen weer goedgemaakt. Iedereen die een dipje heeft, zou deze post moeten lezen!

 198. Annemiek

  Wat ontzettend rot! Bunny von D heeft iig alle liefde gekregen die ze verdiend, ik vond het altijd erg leuk om verhalen over haar te lezen en foto’s van haar te zien. Heel veel sterkte!

 199. Larissa

  awhhh no 🙁 ik vind echt heel rot voor je, ik voel de pijn, mijne is een dag voor de jouwe overleden 🙁 is zo erg 🙁

  • Ooh lieverd, ik vind het zo erg om te lezen 🙁 Ik wens je heel veel sterkte natuurlijk maar weet: Bunny von D heeft de allerliefste konijnenouders gehad die ze zich maar wensen kon, daar ben ik zeker van! Dikke knuffel!

 200. Donna

  owh wat zielig…. Zit ik hier lekker zo’n beetje te huilen 😊 Ik volgde je blog
  Nooit super actief (keek alles in een keer) maar ik vond altijd alles van
  Bunny von D het leukste hihi
  Heel sterkte………
  💋💋

 201. Pingback: Weekoverzicht: Tranen & cadeaus | IKBENIRISNIET

 202. Renata

  Ach Iris, wat naar. Ik maakte me al ongerust vorige week, het klonk niet goed, de berichten over Bunny von D. Heel veel sterkte voor jullie allebei!

  • Marleen

   Jeetje Iris, ik heb echt onder een steen geleefd geloof ik, want ik lees dit nu pas… Heel veel sterkte – dat zal je nog steeds wel nodig hebben!

 203. Pingback: This was January ~ Falende apparaten, stress en heel veel inleveren

 204. Pingback: Leuk nieuws | IKBENIRISNIET

 205. Pingback: Q&A: Jullie vragen beantwoord | IKBENIRISNIET

 206. Pingback: Random best of 2016 | IKBENIRISNIET

 207. Pingback: Jaaroverzicht 2016 | IKBENIRISNIET

 208. Ik zit hier nu zo hard om te huilen, Iris, jemig. Ik voel helemaal wat je toen doorgemaakt moet hebben.
  We hebben vandaag onze Femmie moeten laten inslapen omdat het totaal slecht met haar ging opeens. Ze bleek een grote tumor in haar baarmoeder te hebben. Jémig wat een verdriet. Na Sammie in augustus 2012 nu vijf jaar later zij. Wat een slopend verdriet is het verlies van een huisdier toch 🙁

 209. Pingback: Weekoverzicht: leuke boeken, met de trein naar Zeist & een feestbeest | IKBENIRISNIET