Recept: Halloumi-Portobelloburger

Ik zag op Instagram een foto van een burger van halloumi en portobello verschijnen. Het was liefde op het eerste gezicht en ik kreeg het niet meer uit mijn hoofd. De foto van de burger was gemaakt door @chikslovefood bij een bistro in Amsterdam. Niet echt om de hoek voor mij. Dus maakte ik het zelf! Ik rende naar de supermarkt voor de ingrediënten en in mijn keukentje flanste ik wat in elkaar. ZO LEKKER. Hoe ik het precies maakte vind je in het recept van vandaag:

portobello halloumi burger

Ingrediënten voor 2 burgers:

 • 2 portobello’s
 • 2 el olijfolie
 • 1 el balsamico
 • tijm
 • knoflookpoeder
 • peper & zout
 • 1 grote ui
 • 2 el suiker
 • 1 el water
 • halloumi kaas, in twee dunne plakken gesneden
 • 2 broodjes
 • rucola

Bereiding:

 1. Borstel de portobello’s schoon. Maak de marinade door de olijfolie, balsamico, tijm, knoflookpoeder en peper & zout met elkaar te mengen. Voeg eventueel nog andere kruiden of sauzen toe naar smaak als je dat lekker vindt. Smeer de portobello’s in met een kwastje en laat even staan.
 2. Snij de ui in halve dunne ringen. Verwarm in een koekenpan een klontje boter of een scheut olie. Bak de uien op middelhoog vuur tot ze mooi gekleurd zijn. Strooi er de suiker overheen en voeg een eetlepel water toe. Laat dit voor een paar minuten zachtjes koken. (Dit idee komt van Yellow Lemon Tree, ik maak dit altijd in combinatie met halloumi want de smaken passen zo goed bij elkaar.)
 3. Zet een grillpan op het vuur en leg er de gemarineerde portobello’s in als de pan goed heet is. Smeer de plakken halloumi ondertussen in met een beetje olie en leg deze na een paar minuten ook in de grillpan.
 4. Snij de broodjes, leg er alvast wat rucola op. Als de portobello gaar is en de halloumi mooie grillstrepen heeft kan je ze met de gekarameliseerde uien op het broodje serveren, en direct opeten natuurlijk! Als je de halloumi laat afkoelen wordt de kaas namelijk taai en rubberachtig, dat willen we niet.

En dan nu met plaatjes:

portobello marineren uien snijden kaas grillen portobello burger met halloumi halloumi portobello burger recept

Eet smakelijk! Ik hoop dat jullie deze burger net zo lekker vinden als ik, ik vond hem echt goddelijk rood_hartje Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan je creatie met mij delen via Twitter of Instagram (@ikbenirisniet), vind ik leuk!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

31 reacties op “Recept: Halloumi-Portobelloburger

 1. Dagmar

  Waaaauw delicious! Het is echt niet goed als ik nu al zin heb ik een hamburger… Oeps! Het ziet er echt heerlijk uit!

 2. Linda

  Oooh dat ziet er lekker uit! Ik heb zaterdagavond voor het eerst halloumi gegeten (in een salade) en het was LEKKER!

  • iris

   Oh echt hè, ik eet het ook niet zo vaak, het is een beetje mijn guilty pleasure haha. Zo blijft het wel echt een feestje als ik het dan wel eens maak 😀

 3. Saar

  Mijn man is gek op halloumi, dus volgens mij komt dit binnenkort eens bij ons op het menu 😀

  • iris

   Jaaa van mij ook! <3 Ik zou prima elke dag portobellos kunnen eten, jammer dat ze vaak niet zo goedkoop zijn :p

 4. Farah

  Ziet er heerlijk uit! Sowieso ben ik al dol op portobello’s. Ik moet zelf ook eens aan de haloumi beginnen… Helaas verkopen ze dat hier niet in de supermarkt. Dus binnenkort eigenlijk even naar de Turk.

 5. Merel

  WOOOW, looking super good! Jammer dat halloumi kaas is, maar ik denk dat de burger zonder dat ook erg lekker is!

  • iris

   Ja sowieso! Ik vind de portobello echt de biefstuk onder de groenten. Steve kijkt me dan altijd maar raar aan, volgens hem heb ik al te lang geen vlees meer gehad om die vergelijking te kunnen maken haha :’)

 6. Sophie

  Oh my… Dit ziet er ZO lekker uit! <3 Wanneer open je je eigen restaurant 🙂 Of eigen open inloop keuken 8)

 7. Kelly

  Ah wat lekker!! Ik ben echt gek op portebello’s 😀

  Tip: ik maak de uien altijd met een scheutje zoetje ketjap ipv suiker en water! Ook erg lekker!!

 8. Lot

  kkigUien heb ik nog nooit bij de halloumi gegeten er ligt er nog een in de koelkast gelukkig.

 9. Michelle

  Jaaa dit heb ik gisteren gemaakt en het was zo lekker! Ik denk dat ik het van het weekend weer maak, maar dan als lunch. Wel iets meer halloumi kaas afsnijden want die proefde ik niet zo goed! Dit recept is een blijvertje!

  • iris

   Ah zo leuk om te horen! Ik vind het zelf ook zoooo lekker, zou het elke dag wel willen eten haha <3

 10. Paul

  Dat ziet er weer overheerlijk uit. Ik ben dol op halloumikaas dus dit ga ik uitproberen.

 11. Pingback: Weekoverzicht: Oud & Nieuw, koptelefoon & bordspelletjes | IKBENIRISNIET

 12. Avi

  Ik vond het super lekker!!! Het eet net zo lekker weg als een gewone burger, ik vond het zelfs nog lekkerder. De gekarameliseerde uien zijn heaven. Ik kook al best lang, maar kan me niet herinneren dat ik dit eerder gemaakt heb. I totally missed out! Op elke homemade burger en bij heel veel andere gerechten komen vanaf nu deze gekarameliseerde uien.
  Na 3 weken op vakantie in Indonesie alleen maar rijst, rijst en nog eens rijst gegeten te hebben ben ik zo blij om weer zelf te koken. Ik heb de eerste 3 avonden na terugkomst een recept van je gemaakt en ik vond ze super lekker. De boodschappen voor het volgende gerecht, risotto met venkel en citroen (toch rijst, maar dan anders ;)) zijn al binnen!

 13. Pingback: 11 x vegetarische zomerrecepten | IKBENIRISNIET

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten