Recept: Halloumi-Portobelloburger

Ik zag op Instagram een foto van een burger van halloumi en portobello verschijnen. Het was liefde op het eerste gezicht en ik kreeg het niet meer uit mijn hoofd. De foto van de burger was gemaakt door @chikslovefood bij een bistro in Amsterdam. Niet echt om de hoek voor mij. Dus maakte ik het zelf! Ik rende naar de supermarkt voor de ingrediënten en in mijn keukentje flanste ik wat in elkaar. ZO LEKKER. Hoe ik het precies maakte vind je in het recept van vandaag:

portobello halloumi burger

Ingrediënten voor 2 burgers:

 • 2 portobello’s
 • 2 el olijfolie
 • 1 el balsamico
 • tijm
 • knoflookpoeder
 • peper & zout
 • 1 grote ui
 • 2 el suiker
 • 1 el water
 • halloumi kaas, in twee dunne plakken gesneden
 • 2 broodjes
 • rucola

Bereiding:

 1. Borstel de portobello’s schoon. Maak de marinade door de olijfolie, balsamico, tijm, knoflookpoeder en peper & zout met elkaar te mengen. Voeg eventueel nog andere kruiden of sauzen toe naar smaak als je dat lekker vindt. Smeer de portobello’s in met een kwastje en laat even staan.
 2. Snij de ui in halve dunne ringen. Verwarm in een koekenpan een klontje boter of een scheut olie. Bak de uien op middelhoog vuur tot ze mooi gekleurd zijn. Strooi er de suiker overheen en voeg een eetlepel water toe. Laat dit voor een paar minuten zachtjes koken. (Dit idee komt van Yellow Lemon Tree, ik maak dit altijd in combinatie met halloumi want de smaken passen zo goed bij elkaar.)
 3. Zet een grillpan op het vuur en leg er de gemarineerde portobello’s in als de pan goed heet is. Smeer de plakken halloumi ondertussen in met een beetje olie en leg deze na een paar minuten ook in de grillpan.
 4. Snij de broodjes, leg er alvast wat rucola op. Als de portobello gaar is en de halloumi mooie grillstrepen heeft kan je ze met de gekarameliseerde uien op het broodje serveren, en direct opeten natuurlijk! Als je de halloumi laat afkoelen wordt de kaas namelijk taai en rubberachtig, dat willen we niet.

En dan nu met plaatjes:

portobello marineren uien snijden kaas grillen portobello burger met halloumi halloumi portobello burger recept

Eet smakelijk! Ik hoop dat jullie deze burger net zo lekker vinden als ik, ik vond hem echt goddelijk rood_hartje Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan je creatie met mij delen via Twitter of Instagram (@ikbenirisniet), vind ik leuk!

Back to Top