Interessante zelfhulpboeken die ik de laatste tijd las

Vorige week plaatste ik een lijstje met mooie boeken die ik onlangs las. Dat waren meer romans en verhalen. Ik heb óók nog een lijstje met interessante zelfhulpboeken (ja het gaat eindelijk weer goed met lezen & luisteren de laatste tijd, dat maakt me erg blij!). En die deel ik graag met jullie. Vooral de derde. Gaat over seks. Gaat dat lezen.

Interessante zelfhulpboeken

De edele kunst van not giving a fuck – Mark Manson

stersterstersterster

Dit boek ontving ik als recensie-exemplaar en de omschrijving van de achterkant sprak me gelijk aan. Het gaat onder andere over positieve psychologie, yes! Even voor de duidelijkheid: positieve psychologie heeft niets te maken met zweverig gedoe of altijd blij en positief in het leven staan, júist niet. Mensen denken dat vaak als ze vragen wat ik heb gestudeerd. Het gaat juist over accepteren dat nare shit en ellende ook gewoon bij het leven hoort. Dat komt heel mooi tot uiting in dit boek. Mark Manson illustreert info vanuit psychologische theorieën met verhalen en persoonlijke anekdotes. In het begin kon ik er even niet zo goed inkomen (ik denk al snel ‘ja ja, dit weet ik allemaal wel’, omdat ik een eigenwijze drol ben) maar wat verder in het boek vond ik het echt heel interessant en inspirerend. Gewoon een heel toegankelijk, praktisch boek van een schrijver die zegt waar het op staat. Dat kan ik wel waarderen.

Hier te koop voor 19,99 euro en als ebook voor 13,99 euro
Ook beschikbaar in het Engels.

Interessante zelfhulpboeken

Weird in a World That’s Not: A Career Guide for Misfits, Fuckups and Failures – Jennifer Romolini

stersterstersterster

Deze titel sprak me direct aan en het bleek exact het boek te zijn dat ik op dit moment nodig had. Ik zie mezelf overigens niet als een failure of een fuckup, maar wel als een weirdo die haar draai nog niet echt kan vinden (wat ook helemaal oké is, ik leer elke dag weer bij!). In dit autobiografische boek geeft Jennifer Romolini véél tips voor oversensitieve-creatieve-weirdo’s om een succesvolle girlboss te worden. Het deed me erg denken aan #Girlboss van Sophie Amoruso, alleen dan besteedt het net wat meer aandacht aan praktische tips voor het zakenleven en feminisme. Ik vind het leuk! Ik heb veel van het boek geleerd en denk dat het een aanrader is voor iedereen die aan het begin van haar carrière staat. Eén aftrekpunt omdat het keihard werken en lange dagen maken verheerlijkt. Dan krijg ik al snel het gevoel dat ik niet genoeg mijn best doe om ooit succesvol te worden omdat ik nooit zo veel werkuren in een dag zou kunnen proppen. Wat onzin is natuurlijk. Maar dat is een persoonlijk dingetje. Verder is het een leuk boek!

Hier te koop voor 25,99 euro en als ebook voor 19,71 euro

Interessante zelfhulpboeken

Come as You Are – Emily Nagoski

stersterstersterster

Dit boek ontdekte ik via Merel en daar ben ik haar eeuwig dankbaar voor. Als je één boek gaat lezen van dit lijstje, laat het dan deze zijn. Het is fantastisch en ik denk dat het súperbelangrijk is voor elke vrouw om te lezen. Of je nou de meest sensuele, passionele, seks-positieve persoon ter wereld bent of onzekerheden ervaart: lees het! Emily Nagoski is seksuoloog, heeft meer dan twintig jaar ervaring in het vakgebied en schrijft hierover op haar blog The Dirty Normal. Haar missie is om vrouwen te leren hoe ze met zelfvertrouwen en plezier goed in hun vel kunnen zitten. En daarom schreef ze een boek gevuld met duidelijke informatie en bruikbare tips. Dat elke vrouw moet lezen. Had ik dat al voldoende benadrukt?

In haar boek legt ze alles uit (mét wetenschappelijke onderbouwing) over hoe de vrouwelijke seksualiteit werkt; biologisch gezien, maar ook hoe dat in je brein eraan toe gaat en welke invloed seks-negatieve cultuur daar op heeft. Onder andere onderwerpen als body image, communiceren en stress komen aan bod. Ze licht alles toe met verhalen, metaforen en humor. Ik vond het enorm leerzaam en pikte zo veel nieuwe dingen op waarvan ik wilde dat ik het eerder had geweten. Centraal in het boek staat dat elke vrouw uniek is. Vanuit hoe je bent opgevoed, je cultuur en de media gaan er onbewust allemaal boodschappen in je hoofd zitten over hoe seksualiteit hoort te zijn, dit boek geeft een realistischer beeld. Als je het boek uit hebt kan je met met een gerust hart denken ‘ik ben normaal!’. De bijbehorende worksheets vind je trouwens hier, mocht je het boek als audioboek luisteren.

Hier te koop voor 15,99 euro, hier ook voor 15,99 euro en als ebook voor 16,44 euro

Weet jij nog interessante zelfhulpboeken? Leestips zijn altijd welkom!

De linkjes naar de boeken op bol.com zijn affiliate links, thank you!

Boeken algemeen

Back to Top