Tip: HEMA lunchbox met aparte vakjes

Nieuw jaar, nieuwe kansen! En dus een ideaal moment om weer eens na te denken over wat gezonde lunches. Ik stelde drie makkelijke recepten samen voor gezonde salades die ideaal zijn om mee te nemen naar werk of school! Je kan ze meenemen in de HEMA lunchbox, die ik je ook laat zien in deze blogpost.

HEMA lunchbox

HEMA lunchbox

Heb je de nieuwe HEMA lunchbox al gespot? Op het eerste gezicht lijkt het een standaard bakje om eten in te bewaren. Maar hij bestaat uit allemaal extra goodies! De lunchbox heeft namelijk bestek, een klein potje voor sauzen, een apart inzetbakje met twee vakken en zelfs een koelelement. Op de foto hieronder zie je alle aparte onderdelen van de lunchbox. Je kan er hele maaltijden in meenemen; de lunchbox mag namelijk ook in de magnetron. Maar ik vind hem vooral handig voor salades. Het koelelement zorgt ervoor dat je salade fris en vers blijft. En in het afsluitbare potje kan je je dressing bewaren zodat de slablaadjes knapperig blijven. Goed bedacht! De lunchbox is gemaakt van BPA-vrij kunststof en mag in de vaatwasser.

HEMA lunchbox
Alle onderdelen van de HEMA lunchbox.
HEMA lunchbox
En weer in elkaar gezet! Zo is ‘ie redelijk compact.

Maar wat neem je erin mee?

Ik stelde drie salades samen die perfect zijn om mee te nemen in de lunchbox. Daarbij hield ik in mijn achterhoofd dat het in ieder geval een simpele salade moest zijn, zonder al te veel gedoe. Want als je de avond van te voren – of misschien zelfs de ochtend voordat je weg moet – wil je natuurlijk niet úren in de keuken staan voor je lunchsalade. Verder vind ik het belangrijk dat de salade goed vult, gezond én vegetarisch is. En daarmee kwam ik uit op de volgende drie salades:

hema lunchbox collage

1. Kikkererwtensalade met yoghurtdressing

In de lunchbox: 50 gram ijsbergsla, 2 stengels bleekselderij in plakjes gesneden, 1 klein blikje kikkererwten (uitgelekt), 1 handje cherrytomaten en 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten.

In het dressingpotje: 1 eetlepel extra vergine olijfolie, 1 theelepel appelciderazijn, 1 eetlepel biologische yoghurt, snufje zout, peper, gedroogde munt en knoflookpoeder.

HEMA lunchbox - kikkererwtensalade

2. Pastasalade met cannellinibonen

In de lunchbox: 100 gram gekookte volkorenpasta, 1 handje gehalveerde cherrytomaten, 1 klein blikje cannelinibonen (uitgelekt), 1 handje spinazie, 1/2 bolletje mozzarella in stukken gescheurd.

In het dressingpotje: een paar eetlepels pesto, zelfgemaakt of uit een potje.

HEMA lunchbox - pastasalade

3. Mexicaanse salade

In de lunchbox: 50 gram ijsbergsla, 100 gram zwarte bonen (uitgelekt), 1/2 avocado in stukjes gesneden, 1/2 mango in blokjes gesneden, twee eetlepels maïs. Tip: besprenkel de stukjes avocado met citroensap zodat ze mooi groen blijven.

In het dressingpotje: 1 eetlepel extra vergine olijfolie, 1 eetlepel limoen- of citroensap en een snufje peper, zout en knoflookpoeder.

HEMA lunchbox - Mexicaanse salade

Zo maak je de perfecte lunch to go

De bereiding is voor alle salades hetzelfde: verdeel de ingrediënten in de lunchbox. Voeg eventueel nog extra gezonde toppings toe in de twee aparte vakjes in de box (noten, groenten, fruit, croutons of een gekookt ei bijvoorbeeld). Voor de dressing doe je alle ingrediënten in het potje, draai je de deksel er goed op en schud je alles even flink door elkaar zodat het goed kan mengen. De dressing zorgt ervoor dat alle smaken goed samenkomen. Wees vooral creatief bij het maken van je salades; als je bijvoorbeeld nog aardappels of rijst over hebt van de vorige avond, kan je daar prima een salade mee in elkaar flansen! Denk er altijd aan om naast rauwe groenten ook goed vullende ingrediënten aan je salade toe te voegen zoals peulvruchten, graanproducten en noten. Als je de dag door moet komen op wat blaadjes spinazie en een stukje tomaat zul je alsnog in je lunchpauze naar de kantine rennen voor een patatje. Wat soms ook best mag, hoor.

Salades maken voor de HEMA lunchbox

– Deze blogpost schreef ik oorspronkelijk voor de HEMA blog –

Wat neem jij graag mee als lunch? Misschien heb je nog salade-tips (of hele andere dingen om mee te nemen) voor mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

38 reacties op “Tip: HEMA lunchbox met aparte vakjes

 1. Desi schreef:

  Wat super handig idee! Alleen doe ik nooit dressing over mn salades want dat vind ik niet zo lekker. Maar voor mensen die dat wel vinden, is dit ideaal!

  | Reageer op deze reactie
 2. Catherine schreef:

  Dit vind ik echt top! Ben altijd zo aan het rommelen met bestek en dan ga ik meestal maar voor een vettig broodje in plaats van een gezonde salade van thuis. Even naar de Hema rennen!

  | Reageer op deze reactie
 3. Sanne schreef:

  Ze zijn echt super handig had ze van een ander merk maar super dat ze het nu ook bij de hema verkopen!

  | Reageer op deze reactie
 4. Sanne schreef:

  Deze is zooo handig! Moet ik echt hebben. 🙂 Binnenkort maar eens langs de winkel.

  | Reageer op deze reactie
 5. Bianca schreef:

  Ik neem eigenlijk bijna nooit lunch mee, laat staan een salade. Het zou eigenlijk niet verkeerd zijn dat eens aan te leren, lunch meenemen.

  | Reageer op deze reactie
 6. Bente schreef:

  Aaah wat een handige lunch box! Vooral dat de dressing apart kan 🙂 Super handig én fijn dat ze in de aanbieding zijn 🙂

  | Reageer op deze reactie
 7. Rowan schreef:

  Wat een goede tip! Echt handig en leuk die bakjes van de hema, maar ik kende ze dus nog niet!

  | Reageer op deze reactie
 8. Eline schreef:

  Deze zien er echt handig uit! In mijn huidige lunchbox zit een scheur (nee ik wist ook niet dat dat kon haha), dus het wordt wel weer eens tijd voor een nieuwe!

  | Reageer op deze reactie
 9. Renske schreef:

  Wat een superhandige lunchbox! Op deze manier is het veel makkelijker om een salade mee te nemen naar het werk. Ik zat altijd met tig losse bakjes in mijn tas, waardoor het meenemen van een salade vooral ongemak bezorgde. Dat is dus nergens voor nodig! Ik ga snel kijken!

  | Reageer op deze reactie
 10. Aw die ziet er echt super leuk en handig uit! Ik doe alles altijd in losse plastic zakjes, maar dat is ook niet erg goed voor het milieu, dus misschien hier maar eens naar kijken 🙂

  | Reageer op deze reactie
 11. Evy schreef:

  Toen ik de post op de HEMA blog had gelezen, had ik deze lunchbox gelijk besteld! Ik ben hartstikke salade-verslaafd en als ik in een collegezaal of kantine zit, heb ik geen zin om brood te eten. Ik kan niet wachten op mijn email met het bericht dat ik hem op kan halen bij de filiaal in mijn woonplaats. 🙂
  Liefs, Evy

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oooh yes wat leuk om te horen! Ik hoop dat ‘ie je ook zo goed bevalt 😀

   | Reageer op deze reactie
 12. Nathalie schreef:

  Handig! Vooral dat de dressing apart kan want zo kun je de salade de avond voordien bereiden. Smorgens heb ik altijd zo een haast dat ik nooit salade meeneem als lunch.

  | Reageer op deze reactie
 13. Iris schreef:

  Hehe, kom ik aan met mijn saaie boterhammen. Met plakjes komkommer, dat dan weer wel.

  | Reageer op deze reactie
 14. Judith schreef:

  Precies de inspiratie die ik nodig heb 🙂 ik heb het afgelopen jaar bijna dagelijks een salade meegenomen van huis, maar op n gegeven moment werd ik spuugzat van mijn eigen salades. Terwijl je er eigenlijk alles mee kan. Maar vooral omdat ik ze vaak binnen max 5 min maakte ging ik toch wel vaak voor t zelfde. Cherrytomaat en kikkererwten die je zo in een bakje flikkert, en geen dingen die je moet schillen of koken. Het was wel lekker, maar het begon te vervelen xp

  | Reageer op deze reactie
 15. Daniëlle schreef:

  Heel handig! Ik heb een ovale en die vind ik ook best handig. Die heeft alleen geen uitneembaar bakje, dat mis ik af en toe wel. Maar hij is in ieder geval wel handig om salade’s in mee te nemen. In het bakje in het midden kan ik dan de dressing doen. Ik vind dat Hema echt leuke dingen heeft op het gebied van lunchboxen.

  | Reageer op deze reactie
 16. Charelle schreef:

  Jeetje ik vind dit echt een uitvinding! Super handig dat uitneembare bakje in het midden ook!

  | Reageer op deze reactie
 17. Julie schreef:

  Ahh super, ik wou al een tijdje een bentobox of iets dergelijks bestellen via internet, maar stelde het altijd uit. Fijn dat je nu zoiets bij Hema kunt kopen, moet ik alleen mijn vriend nog overtuigen om even naar Hema te gaan. (Hij vindt het geen fijne winkel; raar toch? :/) En ik neem graag eblysalade mee als ik ergens heen ga, met stukjes pijpajuin, rode paprika, zwarte olijfjes en stukjes vegetarische kaas 🙂 of van die pastastrikjes met groene pesto, tomaatjes en pijnboompitten! Of koude luikse salade (met speck van de vegetarische slager) Ja ik moet die box dus hebben, ik krijg meteen duizend ideeën om uit te proberen, al moet ik gewoon thuis aan tafel uit dat doosje eten 😛

  | Reageer op deze reactie
 18. Nancy schreef:

  Deze ga ik morgen kopen! Ik heb namelijk al zo’n lunchboxje en die vind ik superhandig om mee te nemen op reis of in de zomer bijvoorbeeld. Daar kan ik er geen genoeg van hebben en als mijn lievelingswinkel zo’n bakje ook nog eens verkoopt. Nou dan eh… ben ik verkocht! 😉

  | Reageer op deze reactie
 19. Sabrina schreef:

  Ah dat klinkt lekker zeg! Ik wil ook weer lekkere lunches meenemen, dit ziet er zo goed uit!

  | Reageer op deze reactie
 20. Demi schreef:

  Wat een heerlijke recepten en een handige lunchbox. Super fijn dat er een koelelement in zit verwerkt, die heb ik nog niet eerder gezien!

  | Reageer op deze reactie
 21. Marlous schreef:

  Zoals je op snapchat kon zien heb ik ‘m meteen gehaald! Helaas zag ik geen leuke mintgroene, wel een mooie donkerblauwe :-). Ik had al wel eerder zo’n saladedoos met bestek en apart saladebakje, maar daar zat nooit een goede scheidingswand tussen. Dus dan zat je bestek alsnog door de salade heen en ugh niet handig. Deze is heel fijn!

  | Reageer op deze reactie
 22. Kirsten schreef:

  Het ziet er een handige lunchbox uit! Vooral in de zomer hou ik ervan om een salade mee te nemen als lunch, lekker licht en fris..

  | Reageer op deze reactie
 23. Jolanda schreef:

  Ik ga morgen naar de winkel rennen, bedankt voor de tip!! Is het dressingbakje lekproof?

  | Reageer op deze reactie
 24. Roxy schreef:

  Maar nu de hamvraag: is ie waterdicht? Zoja, ga ik hem meteen halen 😉

  | Reageer op deze reactie
 25. Karlijn schreef:

  Oeh, dit is een handige tip! Ik heb nu een bakje waar ik alles in door elkaar gooi en het bestek in een zakje onderin mijn tas zwerft. Echt alles behalve praktisch :’)

  | Reageer op deze reactie
 26. Linda schreef:

  Wat leuk om dit te lezen. Ik zag vandaag op 24 kitchen een item over Bentoboxen,,, die je trouwens in de meest leuke vormen en maten hebt en ook daar kun je dus alles los van elkaar doen en er echt hele maaltijden erin doen. Ook zijn er heel veel moeders en vast ook vaders die iets speciaals voor hun kinderen maken van het eten, bijv een beertje van rijst etc. zodat de kinderen beter eten. Het komt uit Japan, zelfs restaurants verkopen Bentoboxen.
  Nu eet ik zelden buiten de deur waarbij ik een lunchbox nodig heb, maar als dat ooit wel zo zou zijn, dan zou ik ook zeker zo’n box halen die je nu laat zien of een Bentobox kopen en mezelf uitdagen om meer met Mijn lunch te doen……..misschien ook wel een idee voor mijn lunch thuis….mmmmm ik er eens over denken :-). Je recepten lijken me erg lekker.

  | Reageer op deze reactie
 27. Hanneke schreef:

  Ooooh dit is handig! Hoewel ik dat soort boxjes wel altijd kwijt ben na een paar weken, ze zweven dan ineens ergens achter in de kast rond….

  | Reageer op deze reactie
 28. Ann schreef:

  Dank voor je tip!! Had net bedacht wat vaker te gaan lunchen met salades maar uit vrees voor verlepping nog niet echt een begin gemaakt. Dit is de oplossing!

  | Reageer op deze reactie
 29. maybetomorrow schreef:

  Is ‘ie ook groot genoeg voor een warme maaltijd?

  | Reageer op deze reactie
Back to Top