Tip: HEMA lunchbox met aparte vakjes

Nieuw jaar, nieuwe kansen! En dus een ideaal moment om weer eens na te denken over wat gezonde lunches. Ik stelde drie makkelijke recepten samen voor gezonde salades die ideaal zijn om mee te nemen naar werk of school! Je kan ze meenemen in de HEMA lunchbox, die ik je ook laat zien in deze blogpost.

HEMA lunchbox

HEMA lunchbox

Heb je de nieuwe HEMA lunchbox al gespot? Op het eerste gezicht lijkt het een standaard bakje om eten in te bewaren. Maar hij bestaat uit allemaal extra goodies! De lunchbox heeft namelijk bestek, een klein potje voor sauzen, een apart inzetbakje met twee vakken en zelfs een koelelement. Op de foto hieronder zie je alle aparte onderdelen van de lunchbox. Je kan er hele maaltijden in meenemen; de lunchbox mag namelijk ook in de magnetron. Maar ik vind hem vooral handig voor salades. Het koelelement zorgt ervoor dat je salade fris en vers blijft. En in het afsluitbare potje kan je je dressing bewaren zodat de slablaadjes knapperig blijven. Goed bedacht! De lunchbox is gemaakt van BPA-vrij kunststof en mag in de vaatwasser.

HEMA lunchbox
Alle onderdelen van de HEMA lunchbox.
HEMA lunchbox
En weer in elkaar gezet! Zo is ‘ie redelijk compact.

Maar wat neem je erin mee?

Ik stelde drie salades samen die perfect zijn om mee te nemen in de lunchbox. Daarbij hield ik in mijn achterhoofd dat het in ieder geval een simpele salade moest zijn, zonder al te veel gedoe. Want als je de avond van te voren – of misschien zelfs de ochtend voordat je weg moet – wil je natuurlijk niet úren in de keuken staan voor je lunchsalade. Verder vind ik het belangrijk dat de salade goed vult, gezond én vegetarisch is. En daarmee kwam ik uit op de volgende drie salades:

hema lunchbox collage

1. Kikkererwtensalade met yoghurtdressing

In de lunchbox: 50 gram ijsbergsla, 2 stengels bleekselderij in plakjes gesneden, 1 klein blikje kikkererwten (uitgelekt), 1 handje cherrytomaten en 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten.

In het dressingpotje: 1 eetlepel extra vergine olijfolie, 1 theelepel appelciderazijn, 1 eetlepel biologische yoghurt, snufje zout, peper, gedroogde munt en knoflookpoeder.

HEMA lunchbox - kikkererwtensalade

2. Pastasalade met cannellinibonen

In de lunchbox: 100 gram gekookte volkorenpasta, 1 handje gehalveerde cherrytomaten, 1 klein blikje cannelinibonen (uitgelekt), 1 handje spinazie, 1/2 bolletje mozzarella in stukken gescheurd.

In het dressingpotje: een paar eetlepels pesto, zelfgemaakt of uit een potje.

HEMA lunchbox - pastasalade

3. Mexicaanse salade

In de lunchbox: 50 gram ijsbergsla, 100 gram zwarte bonen (uitgelekt), 1/2 avocado in stukjes gesneden, 1/2 mango in blokjes gesneden, twee eetlepels maïs. Tip: besprenkel de stukjes avocado met citroensap zodat ze mooi groen blijven.

In het dressingpotje: 1 eetlepel extra vergine olijfolie, 1 eetlepel limoen- of citroensap en een snufje peper, zout en knoflookpoeder.

HEMA lunchbox - Mexicaanse salade

Zo maak je de perfecte lunch to go

De bereiding is voor alle salades hetzelfde: verdeel de ingrediënten in de lunchbox. Voeg eventueel nog extra gezonde toppings toe in de twee aparte vakjes in de box (noten, groenten, fruit, croutons of een gekookt ei bijvoorbeeld). Voor de dressing doe je alle ingrediënten in het potje, draai je de deksel er goed op en schud je alles even flink door elkaar zodat het goed kan mengen. De dressing zorgt ervoor dat alle smaken goed samenkomen. Wees vooral creatief bij het maken van je salades; als je bijvoorbeeld nog aardappels of rijst over hebt van de vorige avond, kan je daar prima een salade mee in elkaar flansen! Denk er altijd aan om naast rauwe groenten ook goed vullende ingrediënten aan je salade toe te voegen zoals peulvruchten, graanproducten en noten. Als je de dag door moet komen op wat blaadjes spinazie en een stukje tomaat zul je alsnog in je lunchpauze naar de kantine rennen voor een patatje. Wat soms ook best mag, hoor.

Salades maken voor de HEMA lunchbox

– Deze blogpost schreef ik oorspronkelijk voor de HEMA blog –

Wat neem jij graag mee als lunch? Misschien heb je nog salade-tips (of hele andere dingen om mee te nemen) voor mij!

Back to Top