Zelf hondenkoekjes maken voor Ollie

Ollie woont vandaag precies een maand bij ons! Feest! Zelf hondenkoekjes maken stond op het menu afgelopen week, want Ollie is de allerliefste en verdient zelfgemaakte hondenkoekjes.

slaperige ollie

Hoe het nu gaat met Ollie

Die vraag krijg ik regelmatig van trouwe lezers. Het gaat goehoed! We leren hem steeds beter kennen en hij ons ook. 99% van de tijd is hij het liefste hondje van de héle wereld: vrolijk, eigenwijs en knuffelig. Met de gedragsdeskundige van het asiel mag ik altijd mailen, dus als we ergens tegenaan lopen geeft ze advies en dat is heel fijn. Soms is het nog wel eens lastig om Ollie goed in te schatten namelijk, vooral de eerste week vond ik dit moeilijk. Wij hadden verwacht dat als we een asielhond in huis zouden nemen, hij onzeker en bang zou zijn en we veel geduld moesten hebben om zijn vertrouwen te winnen. Ollie was daarentegen gelijk vrolijk en de beste vriendjes met ons waardoor we soms vergaten dat al deze veranderingen toch best wel moeilijk voor hem zijn. Als hij hyper was dacht ik: we moeten veel met hem wandelen en hem veel aandacht geven. Maar daar werd hij alleen maar hyperdepieperder van. Ja logisch, dacht ik achteraf, ik zou er zelf ook compleet van overprikkeld raken en van gekkigheid niet meer weten wat ik met mezelf aan moet. Dus al snel lasten we verplichte rustmomenten in en nog meer regelmaat. Zorgen voor veel structuur vind ik overigens de grootste uitdaging tot nu toe, want dat lukt me voor mijzelf niet eens. Maar ik merk dat het Ollie goed doet, dus dat is voor mij dan weer een goede stok achter de deur. En Steve gaat elke keer mee wandelen, wat het herstel van zijn ziekte supergoed heeft gedaan. Ollie haalt het beste in ons naar boven!

ollie de beagle

Zelf hondenkoekjes maken

Lieve Ollie had dus wel ambachtelijke home made koekjes verdiend. Online zijn er allemaal recepten te vinden voor hondenkoekjes. Er zijn zelfs kookboeken voor! Volgens mij heb ik een nieuwe hobby gevonden. In de meeste hondenkoekjes zitten echter ingrediënten als leverpastei of tonijn. Nu voeden wij ons hondenkind (JA, ik noem mijn huisdier mijn kind, potdomme) níet vegetarisch op, maar ik had weinig zin om kokhalzend boven een blikje leverpastei te hangen, brrr.. Gelukkig zijn er ook veel hondenrecepten te vinden met dingen die ik sowieso al in huis heb. Zoals pindakaas! En laat dat nu net Ollie’s favoriete eten van de hele wereld zijn. Als hij in de woonkamer ligt te slapen en ik trek een pot pindakaas in de keuken open, staat hij met zijn grote puppyogen binnen 2 seconden naast mij. Want beagles hebben ongeveer 225 miljoen geurreceptoren (en altijd honger), wij hebben er slechts 5 miljoen. Cool hè?

zelf honden koekjes maken

Recept voor hondenkoekjes met pindakaas

Er bestaan verschillende variaties op deze pindakaaskoekjes, ik ging voor de meest simpele variant die ik kon vinden. Het originele recept is van Aan onze tafel. De bereiding is simpel en zelfs de grootste keukenkluns kan dit maken. Het resultaat is goedgekeurd door Ollie himself!

Ingrediënten voor de hondenkoekjes:

 • 220 gram tarwebloem
 • 80 gram pindakaas (het liefst met zo min mogelijk toegevoegde zooi, zoals deze)
 • 2 biologische eieren
 • 50 ml koud water

Bereidingswijze:

 1. Doe alles in een mengkom, roer goed door en kneed vervolgens met je handen tot het een stevig deeg is.
 2. Verpak de bol deeg in folie (of een vochtige theedoek) en laat minstens een kwartier rusten in de koelkast.
 3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 4. Rol het deeg uit, haal er kleine vormpjes uit en verdeel over een bakplaat.
  Tip: gebruik uitsteekvormpjes in de vorm van een hond of bot (affiliatelinks).
 5. Bak de koekjes in de oven voor 15 tot 20 minuten.
 6. Laat de koekjes volledig afkoelen en bewaar in een blik.

zelf honden koekjes makenzelf hondenkoekjes makenzelf honden koekjes maken

P.S. Je kan de koekjes zelf ook gewoon eten, maar wegens gebrek aan suiker en andere smaakmakers zullen het de meest smakeloze koekjes óóit zijn, ik kan het dus niet aanraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

33 reacties op “Zelf hondenkoekjes maken voor Ollie

 1. marije schreef:

  Wat een leuk idee zeg. Jammer dat ik daar nooit aan gedacht heb toen mijn hondje nog leefde. Alhoewel hij niet zo van de droge koekjes was.

  Heerlijk dat Olly zich zo op zijn gemak voelt bij jullie. Een hond is werkelijke de allerliefste die je kan hebben. Geniet ervan!

  | Reageer op deze reactie
 2. Marieke schreef:

  Wat een onwijs leuk idee! Ik heb helaas geen hond, maar anders zou ik dit zo gaan maken. Wat een schatje is Ollie zeg!

  | Reageer op deze reactie
 3. Charelle schreef:

  Wat grappig! Ik dacht namelijk altijd dat honden geen pindakaas mochten, maar dat is dan waarschijnlijk vanwege de plakkerige substantie. En zo in een koekje is dat natuurlijk niet meer. Erg leuk idee, om hondenkoekjes te bakken1 En gefeliciteerd met één maandje Ollie bij jullie natuurlijk! ^^

  | Reageer op deze reactie
  1. Sarah schreef:

   Pindakaas mag wel, gewoon opletten dat er geen xylitol in zit. Dit is giftig voor honden. Als je een natuurlijke variant koopt kan het geen kwaad. 🙂

   | Reageer op deze reactie
   1. Annet schreef:

    Gefeliciteerd alle drie! Goed om te lezen hoe geweldig het gaat, ik denk niet dat Ollie het beter had kunnen treffen. Mooi tuigje heeft hij, een goed tuigje is VEEEEL fijner voor hem dan een halsband. En voor jullie ook denk ik trouwens 😉 .
    Fijne vermaanddag 🎉🎈🎁💐

    | Reageer op deze reactie
    1. Iris schreef:

     Dankjewel, zo lief! Ja bij een beagle is een tuigje sowieso wel een must denk ik. In ieder geval bij Ollie, met al dat getrek (want alles ruikt zo lekker! hihi).

     | Reageer op deze reactie
 4. Deisy schreef:

  Nu ben ik heel erg benieuwd of je ze zelf hebt geprobeerd vanwege je laatste opmerking haha 😉 ? En wat leuk om te lezen over Ollie en hoe hij jullie als gezinnetje compleet maakt en het beste bij jullie beiden naar boven haalt <3 En wat is het toch een baasje zo op de foto met zijn tuigje: ik hou er echt van hoor en smelt iedere keer als ik hem weer zie.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha ja ik heb ze wel geproefd! Maar het smaakte een beetje als karton met een vleugje pindakaas. Gelukkig vindt Ollie het wèl lekker haha!

   | Reageer op deze reactie
 5. Saskia schreef:

  Mooi dat het zo goed gaat met Ollie. Honden zijn awesome.
  Vorig jaar de pindakaas koekjes gebakken voor Wobbe. Hij vond ze awesome!

  | Reageer op deze reactie
 6. Kim schreef:

  Haha, wat grappig! Ik heb gister echt precies deze koekjes gemaakt voor mijn hond! 🙂
  Fijn dat het zo goed gaat met Ollie en jullie!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Wow wat toevallig! Vielen ze bij jouw hond ook in de smaak? 😀

   | Reageer op deze reactie
 7. Michelle schreef:

  Fijn dat Ollie al zo zijn plekje heeft gevonden bij jullie! Een hond in huis heeft vele fijne eigenschappen en zou zelfs therapeutische kunnen werken, hier geloof ik wel in. Wij hebben er ook veel baat bij. Wat leuk dat je zelf hondenkoekjes hebt gebakken, dat wil ik ook nog eens doen.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja precies, dat denk ik ook echt! Wel grappig, want ik had nooit iets met honden haha, Steve is echt een hondenmens en hij heeft me er een beetje mee aangestoken dat ik ook graag een hondje wilde. Nu zo blij met Ollie! <3

   | Reageer op deze reactie
 8. Rianca schreef:

  Ik vind Ollie echt fantastisch <3 Heb verder helemaal niks aan het recept, want een kat en een konijn voer je geen pindakaas. Maar ik moest gewoon even mijn liefde voor Ollie delen.

  | Reageer op deze reactie
 9. Chantalle schreef:

  Zo leuk! Ik had nooit gedacht dat je hier recepten voor kon vinden op internet. Ollie is zo schattig! Wat fijn dat die al zo goed aan jullie is gewend.

  | Reageer op deze reactie
 10. Sammie schreef:

  Ik heb nog nooit koekjes gebakken voor mijn hond, voel me nu een slechte honden moeder haha. Gelukkig is Bink gek op gekookte rijst, brood en eigenlijk alles wat op mijn bord ligt dus verwend word hij toch wel 🙂 Wel een leuk idee om eens te maken, klinkt bijzonder makkelijk!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dat is nog veel luxer! Dus nee zéker geen slechte hondenmama hoor haha 😀

   | Reageer op deze reactie
 11. Hailey schreef:

  Wat ontzettend leuk! Zo leuk om te zien dat Ollie zich al helemaal thuis voelt! En die foto met het tuigje, hij ging er helemaal trots voor zitten! Echt té leuk! Wat een mazzel heeft die lieve Ollie met je, Iris! Pindakaas koekjes! Jammie!! Hij wordt lekker verwend!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha jaaa zo schattig! Ik ben helemaal blij met die foto omdat hij zo lief en trots kijkt hihi <3

   | Reageer op deze reactie
 12. Linda schreef:

  Wat een schattige foto’s van Ollie, wat super dat je zelf koekjes voor hebt gebakken. Heerlijk dat het zo goed gaat. Wat een lief koppie heeft hij op de foto met zijn nieuwe tuigje

  | Reageer op deze reactie
 13. Iris schreef:

  Leuk dat je zulke dingen ook zelf kunt maken (huisdierensnoep = overpriced). Misschien dat ik mijn kat hier blij mee kan maken.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja jeetje, is echt heel duur inderdaad! Ook al die gedroogde vlees-dingen, dan denk ik; dit is toch gewoon slachtafval, waarom zo duur? Maar aan huisdieren valt natuurlijk goed geld te verdienen haha, dus wel heel slim van ze 😉

   | Reageer op deze reactie
 14. Gwendolyn schreef:

  Mijn kind dènkt soms dat hij een hond is en houdt ook van pindakaas. Misschien dat ik hem een variatie hierop kan voorschotelen muahhaha.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha jaaa, als je ze wat zoeter maakt zijn ze serieus wel lekker denk ik. Ik vind ze op deze manier vooral naar karton smaken :p

   | Reageer op deze reactie
 15. Miriam schreef:

  Yayyyy voor Ollie!! Fijn dat jullie alle drie zo goed bij elkaar passen, leuk om te lezen! Vond hij de koekjes ook lekker??

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa súperlekker! Alleen al omdat ze zo naar pindakaas ruiken denk ik, hihi. Al proef ik zelf de pindakaas er niet echt van, maar ach, het zijn ook niet koekjes voor mij! :p

   | Reageer op deze reactie
 16. nelly schreef:

  Ja wel fijn zo’n hond. Trouw ondeugend en eenvriend voor het leven

  Hoe gaat het nu met Olli. Heben zelf een border collie van bijna 10 jaar. Onze steun en toeverlaat.
  vindt de koekjes niet zo lekker.
  Maak voor hem haverkoekjes. Daar is hij dol op.
  Groetjes nelly

  | Reageer op deze reactie
 17. ilse schreef:

  Ik wil graag hondenkoekjes bakken en verkopen voor het goede doel, maar vraag me af hoelang ik deze kan bewaren. Heb jij hiervan een idee?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik kan het me niet goed herinneren maar bij mij waren ze maar een paar dagen houdbaar dacht ik.

   | Reageer op deze reactie
Back to Top