Filmtips XXXII

De afgelopen maand heb ik niet zo heel veel films gekeken. Ik was druk bezig met schooldingen, moe moe moe, en keek liever de serie House. Maar toch zitten er wel een aantal mooie films tussen. Dit zijn de vijf leukste en mooiste films die ik in maart zag:

filmtip wild

Wild (2014) – Wauw wauw wauw. Ik was écht enorm onder de indruk van deze film. Ik keek er sowieso al erg lang naar uit om Wild te zien en de film voldeed zeker aan mijn verwachtingen. Ik vond de films Tracks en Into the Wild ook fantastisch, Wild heeft hier wel wat van weg. Ik vind dat altijd zo mooi om te zien hoe iemand een solo-reis maakt, leuke en minder leuke dingen meemaakt, en hoe het personage zich in de loop van het verhaal ontwikkelt. Zeker als het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Aanrader! Bekijk hier de trailer.

filmtip the imitation game

The Imitation Game (2014) – Ook al zo’n steengoede film. Heel mooi! Met filosofie had ik vorig jaar iets gehad over de Turingtest, en pas ergens op de helft van de film legde ik de link dat die Turing uit mijn boek dezelfde Meneer Turing als op mijn scherm was. The Imitation Game is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Alan Turing die in de Tweede Wereldoorlog de enigma code probeert te kraken. Hij is destijds echt crappy behandeld, ondanks zijn goede werk, en met deze film krijgt hij eindelijk de erkenning die hij verdient. Bekijk hier de trailer.

filmtip wish i was here

Wish I Was Here (2014) – Och, Zach Braff, ik vind dat zo’n leuke acteur. Garden State is altijd één van mijn favoriete films geweest en daar is hij echt fantastisch in. Ook in Wish I Was Here doet hij het goed. Ik snap eerlijk gezegd niet waarom deze film maar een 6,7 op IMDB heeft. De film heeft een perfecte balans tussen droge humor en sentiment. In deze film probeert Adam Bloom (Zach) een doel in zijn leven te vinden. Hij wil acteur worden, maar dat wil nog niet zo vlotten. Zijn vrouw onderhoudt ondertussen het hele gezin met een saaie kantoorbaan. De privé school voor de kinderen kunnen ze niet meer betalen, dus Adam gaat ze thuis lesgeven. Echt een leuke feel good movie! Bekijk hier de trailer.

filmtip another earth

Another Earth (2011) – Deze artsy drama (met een vleugje sci-fi) film moet je echt liggen, wil je hem kunnen waarderen. Volgens mij was de hele productie ervan low budget en het camerawerk komt daardoor wat amateuristisch over. Maar dat heeft ook wel wat hoor. In Another Earth wordt een tweede aarde in het universum ontdekt die precies hetzelfde is als onze aarde. Op dezelfde avond veroorzaakt Rhoda een tragisch ongeluk. Sommige scenes voelen wat sloom of stuntelig, maar ik vond de film van begin tot het einde super intrigerend. Bekijk hier de trailer.

filmtip the drop

The Drop (2014) – Even een hele andere film, deze had Steve namelijk uitgezocht. Hij vindt The Sopranos ge-wel-dig en heeft alle seizoenen al wel vijf keer gezien geloof ik. De reden dat we deze film keken, was dan ook dat Tony Soprano (James Gandolfini) erin zat. Zijn laatste grote film voordat hij in 2013 overleed. In eerste instantie had ik niet verwacht dat deze film wat voor mij zou zijn, maar dat bleek gelukkig niet zo te zijn. The Drop is een grimmige film waarin het verhaal van Bob, barman van een ‘drop bar’, wordt verteld. De bar doet soms dienst als plek voor criminelen om hun geld te droppen. De film voelt heel puur en authentiek, gewoon simpel maar wel heel sterk, en dat zijn altijd mijn lievelingsfilms. Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top