HEMA paaseitjes & interview met UTZ

Er staan weer nieuwe blogposts van mijn hand op de HEMA blog online! Deze keer deed ik een heuse HEMA paaseitjes smaaktest (héél vervelend) en interviewde ik Melanie Mokken van UTZ.

HEMA paaseitjes

HEMA paaseitjes

Van altijd-goed-melkchocolade tot bijzondere smaken als karamel-zeezout en witte chocolade met zwarte bes: de paaseitjes die nu in de schappen liggen bij HEMA zijn het waard om even voor naar de stad te fietsen. Je vindt de chocolade-paaseitjes in zestien verschillende smaakcombinaties. Ja, je leest het goed: 16 verschillende smaken! Naast de goede kwaliteit, die ik uiteraard uitgebreid heb getest voor jullie, zijn de paaseitjes ook verantwoord door het UTZ Certified keurmerk dat je op de verpakkingen vindt.

HEMA paaseitjes

Paaseitjessmaaktest

Ik nam mijn taak als paaseitjestester zeer serieus en bedacht een waar gerandomiseerd smaaktestsysteem. Ik proefde alle smaken tot ik geen paasei meer kon zien en kwam als conclusie met vijf ultieme winnaars. Wat mij betreft is de absolute nummer één van alle HEMA paaseitjes.. *tromgeroffel*.. de paaseitjes van melkchocolade met karamel en zeezout! Hoe kan het ook anders, het is één van de populairste smaken. De eitjes die bíjna net zo lekker zijn, zijn die van crispy melkchocolade. Want geef maar toe, overal waar ‘crispy’ voor staat, zorgt ervoor dat iets ineens tien keer lekkerder wordt. Ook twee bijzondere smaken die je zeker zou moeten proberen zijn de paaseitjes van pure chocolade met pepermuntvulling en de witte eitjes met een lichtpaarse vulling van zwarte bes. Dopamine (het gelukshormoon) knettert in je hoofd bij elk hapje, bij wijze van spreken. Voor extra blije stofjes in je hersenen is een hoog cacaogehalte van belang, en daarom mogen tenslotte ook de eitjes van extra pure chocolade, met een cacaogehalte van maar liefst 72%, niet ontbreken in het groepje winnaars.

Kan je niet kiezen? Er zijn ook zakjes te koop met een mix van verschillende smaken.

HEMA paaseitjes

Interview UTZ

De paaseitjes zijn niet alleen erg lekker, maar ook verantwoord! Zo kon je al lezen dat alle HEMA paaseitjes het keurmerk van UTZ op de verpakking hebben staan. Maar wat houdt dit keurmerk nu precies in? Ik vroeg het aan Melanie Mokken, werkzaam bij UTZ.

De paaseitjes van HEMA hebben het UTZ keurmerk, wat betekent dit precies?
“Dat de cacao die HEMA heeft ingekocht voor de paaseitjes (maar ook voor alle andere cacaoproducten!) op een verantwoordelijke manier is verbouwd door cacaoboeren, met respect voor mens en milieu.”

En wat betekent dit concreet voor de boeren aan wie we de cacao voor de paaseitjes te danken hebben?
“Dat betekent een hogere productiviteit voor de UTZ gecertificeerde cacaoboeren, betere en veiligere werkomstandigheden voor hun medewerkers, meer aandacht voor de bescherming van het milieu op en rond de plantage en betere zorg voor de boer en zijn gezin.”

Er bestaan verschillende keurmerken voor duurzame chocolade, wat is er uniek aan het UTZ-keurmerk?
“Wij willen dat duurzame landbouw de gewoonste zaak van de wereld wordt en voor UTZ is de boer het allerbelangrijkst. We zetten dus in op het versterken van de positie van die boer en daarmee het verbeteren van zijn toekomst. Binnen het programma worden boeren getraind om betere landbouwmethoden te gebruiken, zuinig te zijn met bijvoorbeeld water en energie en goede arbeidsomstandigheden voor hun medewerkers te creëren. Hierdoor is het mogelijk om tegen lagere kosten een betere oogst te behalen en gaat ook de kwaliteit van het product omhoog. Dat betekent dat de UTZ gecertificeerde boeren een hogere verkoopprijs kunnen onderhandelen voor hun cacao waardoor hun inkomen stijgt. Hiermee creëren ze betere vooruitzichten voor zichzelf en hun familie.”

Deze vraag mag natuurlijk niet ontbreken voor een expert in duurzame chocolade: wat is uw favoriete paaseitjessmaak?
“Puur! Hoe meer cacao, hoe lekkerder.”

HEMA paaseitjes

– Deze blogpost schreef ik oorspronkelijk voor de HEMA blog –

Welke smaak is jouw favoriet?

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

31 reacties op “HEMA paaseitjes & interview met UTZ

 1. Iris

  Hè, wat naar om chocolade te testen! Mocht je de volgende keer hulp nodig hebben…. 😀

 2. Dina

  Jaaa de tuinconfetti van Hema! Ik vind het dus zó intens jammer dat ik geen tuin heb, maar heb de confetti toch gekocht en laatst gewoon bij iemand anders gestrooid.

 3. Judith

  Ik ben dit weekend ook begonnen met de voorbereidingen voor mijn (eerste echte) moestuin!
  Ik hoop dat alles goed groeit en ik kilo’s eigen groenten kan gaan eten deze zomer 🙂

  • Iris

   Zo leuk, ik hoop het ook voor je! 😀 Ik ga in ieder geval ook weer heeel erg mijn best doen en hopen dat mijn mini-moestuin deze keer een groter succes wordt dan de vorige twee jaar haha ;’)

 4. Demi

  Ik ben zo benieuwd naar die melkchocolade met karamel en zeezout variant. Hoe leuk is de tuinconfetti! Ik had er nog nooit van gehoord, de volgende keer dat ik bij de Hema ben ga ik ’t checken!

 5. Kim

  Wat goed van jou zeg hahaha:-) Iemand moet het doen, wat een opoffering hahaha

 6. Diana

  De paaseitjes van de HEMA zijn heerlijk, vooral de caramel-zeezout, ben ondertussen 20kilo zwaarder.. 😛

  • Iris

   OMG ja, ik had er twee zakjes van gekocht maar ze waren binnen no-time op haha :’)

 7. sigrid

  ik ben ook gezwicht voor het moestuinidee… ik hoop dat ik ‘m levend houd!
  (die paaseitjes wil ik ook.)

  • Iris

   Wat leuk! Ik hoop dat het bij jou beter gaat dan hoe het bij mij steeds ging hahaha. Dit jaar gaan we er gewoon een mega succes van maken, ik voel het!

 8. Ise

  Oh my, ik ga ook zo’n zakje paaseitjes halen! En waarschijnlijk in één keer opeten haha.

 9. Anna

  Hihi, niets mis met zo’n paaseieren test. Lekker chocolade eten <3. Die ga ik snel eens even bekijken!

 10. Anne

  Oooo paaseitjes! Ik moet het eigenlijk niet doen, maar ga toch stiekem maar eens kijken wat je eindoordeel is en dan vooral niet zelf snel naar de Hema rennen 😉

 11. De grote zak gemixte paaseitjes van de HEMA is zooo lekker! Ik sta bijna op het punt om gewoon een zak in te slaan voor als Pasen voorbij is 😛

 12. Linda

  Oh wat een nare opdracht is het toch om paaseitjes te testen, ik heb echt met je te doen :-D. Leuk om dat interview te lezen, goed dat de Hema daar zoveel aandacht aan besteed. Die confettie bloempjes zijn zo leuk en deze week moet ik toch even naar de Hema denk ik, sinds ik dit gelezen heb,hoor ik de caramel/zeezout eitjes de hele tijd mijn naam roepen, 😉 dus die ga ik snel halen.

  • Iris

   Jaaa ze zijn zo lekker! Maar je moet wel snel zijn, want ik wilde gisteren nog wat zakjes inslaan maar bij de HEMA bij mij in de buurt zijn ze al uitverkocht boehoe. Iedereen is fan geloof ik 😉

 13. Wat leuk is die tuinconfetti! Ik had er echt nog nooit van gehoord, maar het ziet er super vrolijk uit!

 14. cobie

  Oeh chocola Omdat je Ollie nog maar net hebt ,meld ik voor de zekerheid even dat chocola gevaarlijk en dodelijk is voor honden
  Leuk die tuinconfetti

 15. Nicky

  hmm de karamel-zeezout paaseitjes lijken mij echt verrukkelijk 🙂 Ik heb laatst zo’n reep van Tony’s Chocolonely op.

  • Iris

   Oeh wat goed! En vond je het ook net zo lekker als dat ik ze vind? 😀

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten